Nieuw producten en concepten

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2011

De Aeromic gaat draadloos

De bekende gele Aeromic blijft onderwerp van innovatie, nu hebben de professionals van Fitness-Audio de zender en de ontvanger verbeterd. Door de electronica te verkleinen en de voeding te reduceren tot 1 AAA batterij is het nu mogelijk het kleine zendertje achterop de beugel te monteren. Met minimaal gewicht en maximaal draagcomfort betekent dit een nieuwe stap in de groepslessen tot nu toe. Voorbereid op de nieuwe frequenties die vanaf 2012 gaan gelden is dit de juiste keuze voor iedere professional. Meerdere kanalen voor probleemloze ontvangst, zonder zorgen meerdere sets in één pand gebruiken, kraakheldere ontvangstkwaliteit. Niet alleen is de nieuwe Fitness-Audio ontvanger probleemloos te integreren in uw huidige geluidsinstallatie, ook kunnen we bij aanschaf van een nieuwe zender/ontvanger combinatie uw huidige (Aeromic, Cyclemic en E-mic!) headsets ombouwen naar dit nieuwe systeem. Bij aanschaf deze maand doen we dit zelfs gratis. Meer informatie:

www.diatso.nl.

Het geheim achter CXWORX

Aan de basis van Les Mills CXWORX ligt wetenschappelijk onderzoek verricht door Professor Jinger Gottschall, assistent hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Penn State University. Haar diepgaande onderzoek naar core conditionering vormt de achtergrond voor CXWORX. CXWORX helpt deelnemers, met uniek gebruik van weerstand tubes, de core spieren op de meest effectieve manier te verstevigen en versterken. Het is bewezen dat de oefeningen in CXWORX deelnemers in de kortst mogelijke tijd de beste resultaten leveren. Het onderzoeksrapport is online te vinden op www.lesmills.com/research.

Iedere club heeft baat bij een sterk core programma op het lesrooster. CXWORX heeft een 30 minuten format waardoor het makkelijk is toe te voegen aan het lesrooster van de club. Tevens is het programma als Small Group (Personal)Training aan te bieden aan leden. CXWORX spreekt een grote diversiteit aan sporters aan en zal hen, wellicht voor het eerst, naar de groepsfitnesszaal trekken.

Meer info: bel +31 (0)416 34 97 25 of

bezoek www.lesmills.com.

I body•LIFE 10I2011

NEWS

producten en

concepten

Zoek jij meer vertrouwen, weerbaarheid en zelfverdediging?

Zijn het de woorden als: “huiselijk geweld, aanranding, verkrachting, angst”, die door je hoofd spelen? Is de man altijd sterker omdat hij meer spieren heeft? Kracht komt van binnenuit door focus, mentale discipline en herhaling door training in fysieke weerbaarheid. Elk kwartaal een gratis workshop voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van o.a. huiselijk geweld, verkrachting, aanranding, loverboy problemen en andere onaangename situaties. Personal Fight Trainer van vele BN’ers en toppers uit het bedrijfsleven, Robin Vader en Personal Coach Karlijn Melenhorst geven deze besloten trainingen in Amsterdam en Roden. Geen foto’s, geen video, geen commerciële doeleinden, dus optimale privacy.

Geen rollenspellen, geen onpraktische technieken, maar daadwerkelijk de juiste inzichten op gebied van zelfverdediging. Meer dan 34 jaar ervaring in de martial arts; 21 jaar ervaring in les geven en coachen; 1 doel; iedereen mentaal sterk en fysiek weerbaar te maken!

Meer info: Vader-Training, 06-29548285 of bezoek www.vader-training.nl

SH’BAM

SH’BAM is een 45 minuten durende full-body workout die een antwoord biedt op de toenemende vraag van consumenten naar simpele dans workouts. Het format waarin SH’BAM wordt aangeboden maakt het mogelijk om een nog groter deel van de dansmarkt aan te trekken. Veel clubleden hebben SH’BAM inmiddels in hun reguliere sportprogramma opgenomen. Maar wat maakt SH’BAM zo succesvol en populair?

- SH’BAM bevat verschillende (nieuwe) danscombinaties die eenvoudig, maar ook super fun zijn.

- SH’BAM is gebaseerd is op de nieuwste moves, muziek en sfeer.

- De combinatie van zowel intensieve als herstel tracks, zorgt er voor dat je leden met een geweldige workout bezig zijn. Je leden krijgen alle voordelen van intervaltraining.

- Je leden komen in de zogenaamde vetverbrandingszone, zonder bezig te zijn met een zeer zware workout.

- Aangezien SH’BAM eenvoudig is kan iedere deelnemer er helemaal in opgaan, zodat de tijd voorbij vliegt.

Meer info: bel +31 (0)416 34 97 25 of kijk op www.lesmills.com/shbam.

PT4Pro®

Na het grote succes van het BellyAttack® totaalconcept introduceert BellyAttack® nu de PT4Pro®! Personal training en small-group-training is het fitness van de toekomst en de PT4Pro® zorgt ervoor dat je nu overal en altijd in vorm kan blijven.

De PT4Pro® is een suspension trainer met ongekende mogelijkheden en tovert elke gewenste plek om tot een volwaardige trainingslocatie. Met dit product kunt u niet alleen uw uithoudingsvermogen trainen, ook uw kracht en stabiliteit worden aanzienlijk verbeterd. De voordelen van suspension training zijn al jarenlang bekend en erg populair bij personal trainers en Hollywood sterren. De PT4Pro® is zo ontworpen dat hij bevestigd kan worden aan een deur, truss stelling, haak en zelfs aan een boom. De PT4Pro® brengt vrijheid, plezier en afwisseling samen in een uitdagende training. Met de PT4Pro® haal je de beste training uit jezelf. Let Gravity Become Your Strength!

Bezoek voor meer informatie www.pt4pro.nl

tel: 085 2733252

E: info@pt4pro.nl

MYRIDE+ - de ultieme beveling

Virtual indoor cycling in HD Als add-on product op lessen met instructeur. Mogelijkheid om lesprofielen online/thuis te maken Nu al 140 films en er volgt meer! Meer dan 1 miljoen trainingen samen te stellen. Muziek geïntegreerd Nu ook in de daluren indoor cycling op het rooster. Mogelijkheid om een virtuele instructeur in beeld te brengen.

Alleen de virtuele omgeving tonen. Mogelijkheid om gedurende de les bepaalde informatie aan deelnemers te tonen. Geen licentiekosten. Updates kunnen bijgekocht worden

Mogelijkheid om “Tour de France” en “Giro d’Italia” te rijden.

Om u zelf te laten ervaren wat MYRIDE+ voor fantastisch product is voor uw fitnesscentrum, nodigen wij u uit deze ultieme beleving zelf mee te maken.

Maak hiervoor een afspraak via info@indoorcycling.nl

De MFT Challenge disc

Willen uw leden meer doen dan alleen maar Cardio en Krachttraining?

Kies dan voor Body Teamwork met de MFT Challenge disc. Deze nieuwe training is goed voor het figuur, zorgt voor een systematische verbetering van het coördinatievermogen en biedt een sterke rug, gezonde gewrichten, betere conditie en meer concentratievermogen. Volledig in balans in het nieuwe jaar! De Challenge Test toont aan wat het huidige coördinatieniveau is. Selecteer vervolgens het persoonlijke trainingsniveau en ga aan de slag.

Tijdens het sporten is er een doorlopende feedback van de bewegingen. Naast het individuele trainingsprogramma kan er ook gekozen worden voor verschillende spellen. Met de Challenge Disc wordt er gewerkt aan een gezonder lichaam. De zelftest, feedbackfunctie en spellen motiveren om regelmatig te oefenen.

Meer informatie over onze aantrekkelijke prijzen van de discs en onze inhouse opleidingen vindt u op www.challengedisc.nu

Exclusief distributeur

John Keet, Massage te Meppel, is per 1 januari exclusief distributeur in Nederland van Acti-Tape, de meest geavanceerde Elastische Therapeutische Sport Tape.

Acti-Tape zorgt, afhankelijk van de gekozen techniek, voor het geven van compressie op spieren en gewrichten, het verbeteren van de circulatie, pijnverlichting en het vergroten van de stabiliteit.

Acti-Tape is breed toepasbaar en kent vele nieuwe mogelijkheden om blessures te voorkomen, te behandelen of herstel te bevorderen na een zware inspanning.

Een van de pijlers bij de introductie is naast een tijdelijke introductieprijs, voorlichting en scholing. Er is uitstekend instructiemateriaal beschikbaar in de vorm van website, tekst en video. Elke maand zijn er trainingen, waarbij veel toepassingen worden geoefend, interactief, met video’s, praktijkdemonstraties en zelf doen. Eerstvolgende training 12 Januari, prijs €125 excl. btw en inclusief materiaal.

Acti-tape is te bestellen via de website of telefonisch via 0522- 242135

Meer informatie over de tape en training www.johnkeet.nl

Online Opleidingenagenda

Kijk voor het actuele opleidingenaanbod op onze website. Hier treft u uitgebreide informatie over de verschillende opleidingen aangeboden door de hiernaast genoemde opleiders. Inclusief startdata en aanmeldingen. www.bodylifebenelux.nl

Opleiding en ontwikkeling

Opleidingen agenda 2011

13/01/2012 Medic First Aid (Breda)

14/01/2012 Personal Trainer (Nieuwegein)

04/02/2012 Indoor Cycling Instructor (Nieuwegein)

04/02/2012 MSFL module Personeel & Organisatie

05/02/2012 Medic First Aid retraining (Nieuwegein)

08/02/2012 PMF module rug

10/02/2012 Medic First Aid voor Fysio

Eén van de belangrijkste pijlers van de fitnessbranche is de deskundigheid van de medewerkers. Goede en periodieke (bij)scholing van personeel is daarin van uitzonderlijk belang. Wij van body•LIFE hebben vakkennis en vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom presenteren wij u op deze pagina’s een selectie van de beste opleiders van Nederland en Vlaanderen, en een overzicht van de opleidingen en bijscholingen van de maand november.

Edities