Spectaculaire lancering BURN®

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2011

I body•LIFE 10I2011

Lancering BURN® groot succes

Zaterdag 10 december jl. vond de spectaculaire lancering van BURN® plaats in beurshal Haaglanden in Rijswijk. Het BURN team bestaande uit Danny Rust, Renata Jarz, Bianca Karel, Maaike Parrel, Wendy Vincenten en Ed de Lange hebben de ruim 400 deelnemers op spectaculaire wijze laten kennis maken met BURN®!

BURN® is een gezamenlijke ontwikkeling van Train de Trainers en XCO Sports Company en is in feite een nieuw format voor de legendarisch succesvolle Body-Shape training. Aerobics gecombineerd met spierversterkende oefeningen. BURN® is volgens Melinda de ultieme Shape sensatie. “Het is een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles van 45 minuten waarbij men werkt aan alle facetten voor een fit, strak en mooi lichaam: cardio, spierverstevigende oefeningen én core-training. Daarbij hebben we bewust gekozen voor de naam BURN en doelt op een optimale kilocalorieën verbranding.”

Hoe is de BURN workout ontstaan? Sinds jaar en dag staan er Shape groeplessen op het lesprogramma in vele sportscholen. Ze zijn nog steeds populair maar worden alleen freestyle aangeboden. Door het succes van pre-choreo licentie programma’s, is het idee geboren voor BURN®. Een ultieme shape groepsles waarbij je als extra tool de BURN® xco-set kunt gebruiken, voor extra trainingsintensiteit, vertelt Melinda van der Hoeven van XCO. Met de BURN® workout bereik je een heel brede doelgroep, het leuke aan deze les is, dat de basis van BURN® staat en uitbreiding met de tool is per definitie geen must maar wel een leuke en effectieve aanvulling.

Ieder kwartaal is er een nieuwe BURN-workout met nieuwe oefeningen, opzwepende muziek en een totaal andere volgorde van de lesonderdelen. Hierdoor wordt het lichaam opnieuw verrast en geprikkeld. Deze zogenaamde 'overload' is precies wat men nodig heeft voor progressie en resultaat! Binnenkort kan Europa kennismaken met BURN®. Voor wie de workout 10 december j.l. gemist heeft is er nog een kans. Het is namelijk mogelijk een masterclass van BURN® te boeken voor op de eigen club, het team gaat de komende maanden op toernee.

Voorafgaand aan de BURN® lancering vond de XCO®; Xcore masterclass en uitreiking van de XCO Awards plaats. Via de nieuwsbrief en social media werden XCO deelnemers opgeroepen om XCO instructeurs aan te melden voor de XCO Awards. XCO Certified Instructeurs konden zo in het zonnetje worden gezet.

De Awards werden uitgereikt door Dennis Weening, bekend van ‘So You Think You Can Dance en Damien, Tanja, Borke en Carmen van het XCO Master Trainer Team! De 1e XCO Award ging naar: Active Health Center Leidschendam. Deze club heeft zich als 1ste aangemeld voor XCO & Pink Ribbon actie en heeft het meeste XCO & Pink XCO-Trainers verkocht voor het goede doel! Laura Tekin kreeg de XCO Award omdat zij bij iedere XCO release compleet los gaat en geweldige outfits bedenkt zoals een tutu, voetbaloutfits en zelfs Halloween outfits. Verder kreeg Bianca Vonk een XCO Award. Deze instructeur heeft de meeste nominaties binnen gekregen van haar leden. Nice Sports & Spa uit Den helder ontving een XCOAward voor Gerrit Kooi (die er zelf helaas niet bij kon zijn) omdat Gerrit op iedere evaluatie invult, dat hij op het podium ontbreekt! In 2012 mag Gerrit op een XCO kwartaal een track op het podium te presenteren. De laatste Award ging naar Pascal Jansen oftewel de “Godfather” van Arendse! Hij zorgt altijd dat die hele berg XCO kitjes in de juiste handen komen. Deze club heeft tevens een brede bezetting van XCO instructeurs in hun Arendse Health Club filialen. Iedereen stond tijdens de XCO Award uitreiking al te popelen van ongeduld om te kunnen starten met de BURN® workout. Dennis Weening en de XCO-les hadden de spanning al aardig opgebouwd en even later stond bijna 450 man te zweten en mee te zingen. De laagdrempeligheid maar ook het pittige karakter van BURN en de variatie in muziek waren de meest geprezen kwaliteiten van het programma. Daarnaast viel de aankleding van de zaal, het team en de Prosecco ook in de smaak. De reacties op Facebook spraken boekdelen: Whaaaaa jullie gingen hard!!! Ik ging met mijn tong op de grond naar huis...Vet is het goede woord en zoals ze hier in Brabant zeggen: "we gingen keikapot naar huis"... maar wel superenthousiast over XCO 28 en BURN!!!

www.burnworkouts.nl

Zaterdag 10 december jl. vond de spectaculaire lancering van BURN® plaats in beurshal Haaglanden in Rijswijk. Voorafgaand vond de XCO®; Xcore masterclass en uitreiking van de XCO Awards plaats. Via de nieuwsbrief en social media werden XCO deelnemers opgeroepen om XCO instructeurs aan te melden voor de XCO Awards. XCO Certified Instructeurs konden zo in het zonnetje worden gezet.

Hoe wordt je BURN® instructor?

Een BURN® opleiding duurt 2 dagen en is te volgen via een centrum met actieve licentie voor het BURN® groepsfitnessprogramma. Voor onervaren instructeurs is het ter voorbereiding mogelijk een module BASIS LESGEEFVAARDIGHEDEN te volgen die voor BURN®-cursisten een sterk gereduceerd tarief heeft. En eenmaal certified blijf je door middel van de kwartaalworkshops helemaal bij wat betreft de nieuwe releases en interessante workshoponderwerpen.

Het team van BURN® is een bijzonder team, de hoeveelheid ervaring en personality is ongekend. Met o.a. Maaike Parrel, Danny Rust, Renata Jarz, Wendy Vincenten en Bianca Karel staat er een topteam van ontwikkelaars en inspirators. De eerste BURN® opleidingen vinden al in januari 2012 plaats, dus wees er snel bij!"

lancering BURN® I branche actueel

body•LIFE 10I2011 I

Edities