Ondernemen is leuk als je de juiste tools hebt!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2011

Exclusieve speedbike

KETTLER presenteert met de ERGORACE LTD een exclusieve speedbike voor veeleisende fietsers en topsporters. De futuristische vormgeving en kleur van de ERGORACE LTD verbindt spraakmakend design met maximale functionaliteit van een hoogwaardige ergometer. Als centrale eyecatcher benadrukt het roterende vliegwiel de dynamische High-Tech-Look van de ERGORACE LTD. De hoogwaardige lakkering in carbonoptiek onderstreept de sportieve, mannelijke look van de speedbike. De ERGORACE LTD is op 500 stuks gelimiteerd en genummerd. Naast het toonaangevende design maakt de ERGORACE LTD indruk door zijn compromisloze performance: de frame-ergonomie volgt biomechanische principes, het multipositiestuur maakt verschillende trainingshoudingen mogelijk, van triathlon- tot touringpositie. Voor de juiste grip zorgen combi-klik-pedalen met SPD-systeem. De trainingscomputer met PC-interface beschikt over 48 trainingsprogramma's en toont op een VGA-LCD-display met blauw backlight alle relevante trainingsgegevens zoals trapfrequentie, snelheid, afgelegde afstand en polsslagfrequentie. Een borstgordel en de trainingssoftware KETTLER WORLD TOURS maken het performancepakket van de ERGORACE LTD compleet. Kijk voor meer info op www.kfitshop.nl of bel 0226-755667.

I body•LIFE 9I2011

Bewegingsprogramma’s speciaal gericht op de 55-plusser

Lymfocyten bepalen onze weerstand en bestaan uit naïeve cellen en memory cellen. In de ideale situatie bestaat er een balans tussen deze twee vormen. Wanneer een nieuwe infectie het lichaam binnendringt, herkennen de naïeve cellen deze infecties en passen zich aan om die specifieke infectie te bestrijden. Als de naïeve cellen zich eenmaal succesvol hebben aangepast, en de infectie bestreden is, verandert een aantal van hen in memory cellen. De overige cellen worden afgebroken. Zo komen er na elke infectie een aantal memory cellen bij. Deze nieuwe memory cellen klonen zichzelf om zo het lichaam in de toekomst te beschermen tegen dezelfde infectie.

Wanneer we ouder worden heeft het lichaam de neiging om meer memory cellen over te houden na een infectie. Dan kunnen de memory cellen de naïeve cellen overstemmen en wegdrukken. Hierdoor zijn er minder naïeve cellen om nieuwe infecties op te sporen en te bestrijden, waardoor we meer gevoelig worden voor deze nieuwe infecties.

Trainen is dus van extra belang voor de 55-plussers en met de nieuwe programma’s van Artros Healthfocus kunnen zij direct aan de gang.

Meer info: www.artros.nl

NEWS

producten en

concepten

Boek over de fitnessbranche

In het werkveld heerst het beeld dat er nauwelijks onderzoek is gedaan naar fitnessclubs. Niets blijkt echter minder waar! Er bestaat een grote hoeveelheid interessante onderzoeken die vakgenoten helpen bij het beantwoorden van de vraag wat een fitnessclub succesvol maakt.

Onderzoek helpt fitnessclubs om op basis van betrouwbare onderzoeksgegevens tot een succesvolle bedrijfsvoering te komen. Om dit nader te verkennen heeft HDD Group ervoor gekozen een uitgebreid inventarisatieonderzoek te initiëren en te sponsoren, welke is uitgevoerd door Kennispraktijk. Alle resultaten en bevindingen van dit onderzoek zijn gebundeld in het unieke boek ‘The state of research in the global fitness industry’. Dit boek biedt ondernemers en managers in de fitnessbranche een compleet overzicht van een grote hoeveelheid (wetenschappelijke) studies die wereldwijd binnen de fitnessbranche zijn verricht.

‘The state of research in the global fitness industry’ is te bestellen via www.sportenkennis.nl.

Easy Go – de console P80 van Precor maakt de start met trainen eenvoudiger

Op de nieuwe console P80 van Precor springt de groene "Go"-knop onmiddellijk in het oog. Als de sporter de knop aantikt, dan start deze automatisch één van de talrijke workoutprogramma's die de console P80 aanbiedt. Een illustratie geeft hierbij meteen weer welke workout de gebruiker kan verwachten: intervaltraining, uithoudingstraining, gewichtsreductie, een parcours van 5 km of een workout die gericht is op bepaalde spiergroepen. Met deze keuzemogelijkheden is er telkens wat te vinden voor elk niveau en elke doelstelling. De programma's die worden voorgesteld, draaien op het begroetingsscherm in een cirkel rond, zodat er elke dag en ook elk uur nieuwe mogelijkheden zijn. Met vooringestelde programma's wordt de cardiotraining veel afwisselender. Daarnaast kan de workout op de console P80 worden gepersonaliseerd met behulp van vele parameters. Dit gebeurt alles met de touchscreen-console. De P80-consoles bieden ook vele mediamogelijkheden: men kan kiezen uit talrijke televisiezenders of de eigen iPod of iPhone aansluiten.

Personal Training in een nieuw jasje

Veel personal trainers werken al met minitrampolines. Toch brengen deze bouncers niet het gewenste springplezier omdat ze te stug zijn.

Nu is er de nieuwe Bellicon Trampoline met hoge bodemvrijheid en een extra soepele mat. Door rubberen elastieken in plaats van ijzeren veren springt hij lekker zacht en comfortabel en wordt trampoline springen weer leuk. Omdat de elastieken allemaal individueel aan de mat zitten moet je lichaam veel corrigeren en is het dus een hele intensieve workout; perfect voor mensen met overgewicht, maar ook voor revalidatie.

Bewegen aan zee is het bedrijf die deze trampolines verkoopt en zij zijn bezig een netwerk op te zetten waarbij personal trainers met een Bellicon zich kunnen aansluiten, zodat de klant hen beter kan vinden. Kijk voor meer info op

www.bewegenaanzee.nl

CORE CONTROL, van core naar keten

Rob Floris, gecertificeerd CHIVO vitaliteitstherapeut, brengt, begin januari 2012, in samenwerking met Michael Zandbergen, Bachelor of Sports, Management & Business een E-boek uit. Het behandelt de evolutie van de ouderwetse sit-up naar de meer functionele manier van het versterken van de rompspieren. Hoe men sterkere buikspieren, minder rugklachten en een betere lichaamshouding kan verkrijgen op een wetenschappelijk onderbouwde manier, zodat het altijd veilig en verantwoord blijft, kan men tevens praktisch ervaren door het downloaden van het bijbehorende acht weken trainingsprogramma. Er is een keuze uit drie levels zodat men altijd op het juiste niveau kan starten, maar ook vindt er elke twee weken een intensivering plaats van de oefeningen door manipulatie van de arbeid-rusttijden. Geschikt voor de individuele (thuis)sporter, personal trainers en fitnesscentra die op zoek zijn naar een nieuwe groepsles, die zeker kan concurreren met andere core-georiënteerde groepslessen.

Kijk voor meer informatie op : www.corecontrol.nl

Funxtion verovert langzaam Fitness-minnend Nederland

Opnieuw kiest een organisatie voor het snelst groeiende functional trainingsconcept van dit moment: Funxtion.

Funxtion is het enige functional training totaal-concept in Nederland. Het speelt in op de behoefte aan meer uitdaging en beleving in de fitness. Het unieke totaalconcept staat garant voor passie, plezier en zorgt voor een explosie aan energie in de fitnesszaal. Het combineert de succesfactoren van groepsfitness, personal training en de voordelen van functional training en dit alles in een meer dan inspirerende omgeving.

Met ruim 20 jaar ervaring in de branche weet Laco als geen ander hoe belangrijk onder-scheidend vermogen is. Fitness zoals dit momenteel wordt aangeboden is niet langer houdbaar.

Met Funxtion zal fitness in de Laco vestigingen in Oirschot, in Nuenen en in Leerdam een ware beleving worden.

Wilt u weten hoe FunXtion uw club kan veranderen? Kijk op www.funxtion.nl

M3+, de Indoor Cycling bike met nieuwe upgrades!

‘s Werelds best verkochte indoor cycling bike is nu nog beter geworden. Keiser onthult de M3+, met features die de functionaliteit en de kwaliteit nog verder vergroten.

Het nieuwe verstelbare stuur is traploos naar voren en achteren te verstellen, en de beginpositie is zo’n 5 centimeter verlaagd. Verder is het display verlicht, zodat de resultaten van de training onder alle omstandigheden goed te lezen zijn. Dennis Keiser, oprichter en president van Keiser Corporation noemt de aanpassingen “de ontbrekende schakel naar de perfecte fiets. Er is goed geluisterd naar onze klanten en we hebben hun feedback gebruikt om een nog betere fiets te maken.”

Een andere noviteit is de app Keiser Ride BuddyTM. Met deze app voor iPhone (Android volgt in 2012) haal je nog meer uit je workout. Download hem snel op je telefoon en ervaar hoe de (gratis!) app je kan helpen om je doelen te bereiken.

Voor meer informatie www.thesportscompany.nl

Edities