Keiser: voorloper in fitness- en gezondheidsbranche

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2011
Fitspiration of Fitness & Wellness Vakdagen ……..

De vakdagen moesten aan een aantal veranderingen, lees verbeteringen, onderworpen worden. Meer markten bij elkaar brengen, was uiteindelijk het grote vernieuwende motto.

Buiten het feit dat de beursdagen waren verplaatst van Utrecht naar Rotterdam en van oktober naar september, is het waarschijnlijk menigeen ook opgevallen dat er zich nog een versplintering heeft voorgedaan.

Enkele belangrijke leveranciers hebben gezamenlijk besloten niet aan één dezer vakdagen deel te nemen, maar een informatieve dag, in de vorm van een Fitspiration congres, aan hun klanten en prospects tegen een fikse vergoeding, aan te bieden. Dit congres heeft inmiddels plaatsgevonden in de Brabanthallen in Den Bosch, waarbij de organisatoren over het algemeen kunnen terugkijken op een geslaagde eerste editie. Met spanning kijk ik ernaar uit of 2012 een tweede editie van dit evenement zal brengen, al dan niet gepaard gaande met een stukje productpresentatie.

Na een belangrijke strijd om de vakdagen tussen Utrecht en Rotterdam, heeft Utrecht zich gewonnen gegeven en alle eer aan Ahoy Rotterdam toebedeeld.

De nieuwe organisatie en opzet van niet alleen de fitness maar nu ook de wellness vakdagen, heeft blijkbaar met wat meer opstartproblemen te kampen gehad. Of dit is toe te schrijven aan de ontstane verwarring, het dubbele aanbod, het wegblijven van een aantal belangrijke aanbieders, de nieuwe organisatie, aan de crisis of aan de beursmoeheid van onze klanten, is niet helemaal duidelijk. Wel hebben wij helaas moeten constateren dat het grosso modo van onze potentiële beursbezoekers blijkbaar door de bomen het bos niet meer zagen en de weg naar Ahoy Rotterdam niet heeft weten te vinden. Ondanks het feit dat ik dagelijks werd bestookt met nieuws en nieuwigheden, via de mail, de site en social media, is blijkbaar menig ondernemer verstoken gebleven van deze informatie. Navraag leert dat onze potentieel niet op de hoogte was van de nieuwe vakbeurs. Jammer, want de inzet was groot en de intentie oprecht.

Alhoewel ik mij afvraag of het verstandig is in deze woelige tijden, in een nog steeds groeiende markt, zoveel verdeeldheid te zaaien, hebben de deelnemers uiteindelijk toch iets moois neergezet, terwijl de bezoekers heel tevreden waren over de aandacht die hun was toebedeeld. Menig leverancier heeft uitgebreid de tijd kunnen nemen om de klant van a tot z te informeren en de o zo nodige extra aandacht te geven.

Bent u ook benieuwd wat Fitspiration en/of Fitness (& Wellness) vakdagen 2012 voor ons in petto heeft?

Bij het vallen van de eerste herfstbladeren is een ondernemer in onze branche zich er over het algemeen van bewust dat rond deze periode de Fitness & Wellness Vakdagen zullen plaatsvinden. Tenminste, zo was het tot en met de vorige editie 2010. Naast de traditionele Fitness & Wellness Vakdagen in Utrecht hebben, na wat gemopper en gebrom van deze en gene, een aantal pioniers de koppen bij elkaar gestoken om vervolgens hun nek uit te steken. Zij hebben gemeend in 2011 de organisatie van de Fitness & Wellness Vakdagen op zich te nemen.

Column Marie Anne van Laak I producten en concepten

Marie Anne van Laak

Delcom

body•LIFE 8I2011 I

Oproep aan lezers!

Geef u nu op voor het body•LIFE

Testpanel en probeer de Woodway Curve nu één week lang geheel kosteloos uit in uw sportcentrum. U betaalt alleen een bijdrage in de transport- en installatiekosten.

Wat is Testlab?

Zoals de term al aangeeft, onderwerpen we in deze rubriek producten en diensten aan een gebruikerstest.

Voor deze rubriek zijn we op zoek naar deelnemers die gedurende één week kosteloos de Woodway Curve willen testen. Op basis van uw gebruikerservaringen met de Woodway Curve publiceren wij een verslag in body•LIFE.

Wat is de Woodway Curve?

Be Green Run Clean is het devies van de Woodway Curve. Want deze innovatieve loopband is de eerste waarmee je calorieën verbrandt in plaats van elektriciteit.

Deze professionele loopband van Woodway wordt volledig aangedreven door menskracht, en is dus 100% milieuvriendelijk. Bovendien maakt Woodway gebruik van joint-protecting slat-belt technology, waardoor u en uw klanten verzekerd zijn van een veilige workout. Vele anderen gingen u reeds voor waaronder topatleten en Athletes Performance.

Voor meer informatie: www.thesportscompany.nl

Wat zijn de voorwaarden?

The Sports Company, ook bekend als leverancier van Keiser, biedt u de mogelijkheid om de Woodway Curve twee weken in uw centrum te proberen. Wij vragen een kleine bijdrage in de transport- en installatiekosten van 100 euro, welke bij aanschaf in mindering worden gebracht op de verkoopfactuur. Normaal gesproken liggen deze kosten rond de 300 Euro. Wij stellen al onze kennis en middelen ter beschikking om het maximale uit de Woodway Curve te halen om er voor te zorgen dat de proefplaatsing een succes wordt.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Aanmelden werkt heel eenvoudig. Stuur een mail naar info@bodylifebenelux.nl met daarin duidelijke vermelding van uw naam, naam van uw sportcentrum en uw contactgegevens. De redactie van body•LIFE zal vervolgens contact met u opnemen, om uw deelname te bevestigen.

Test Lab

Edities