Voorbeschouwing exposanten Fitness & WellnessVakdagen

DIATSO

DIATSO pakt groot uit tijdens de Fitness & Wellness Vakdagen in Ahoy’ Rotterdam van 22 t/m 24 september. Naast een eigen stand verzorgen we dit jaar ook het ‘DIATSO MAINSTAGE’. Dit is hét podium voor leveranciers om hun producten en diensten te demonstreren. Kortom weer volop muziek en entertainment. In onze eigen stand zullen wij weer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van audio, video en licht tonen. Met name onze aanhoudende ontwikkelingen op het gebied van maatwerk LED oplossingen zal veel aandacht krijgen, wij weten als geen ander hoe belangrijk een goede sfeer in uw centrum is om de tevredenheid van uw klant te waarborgen. Daarnaast blijven we toonaangevend met onze zeer compacte audio oplossingen voor de groepslessen. Nieuw zijn de NewHank compacte CD/USB spelers. Tevens verwachten wij op korte termijn een nieuwe lijn draadloze zenders van het merk Fitnessaudio in combinatie met de bekende Aeromic en Cyclemic headset te kunnen gaan leveren. Wij hopen hier op de beurs meer informatie over te kunnen geven. Zoals u gewend bent zullen wij ook weer een aantal mooie beursaanbiedingen samenstellen. Kortom genoeg reden om naar de beurs in Rotterdam te komen en ons te bezoeken. Ons standnummer is 7.23. Via onze site kunt u zich gratis inschrijven.

Wist u trouwens al dat wij zijn verhuisd naar ons nieuwe pand in Ede? Onze adres gegevens zijn:

DIATSO BV, Kryptonstraat 33, 6718 WR  Ede,

+31 (0) 318 830 265, info@diatso.nl , www.diatso.nl

DMS SaaS+2

DMS is na jarenlange ontwikkeling uitgegroeid tot de meest complete, gecertificeerde

automatiseringsoplossing in de sport- en leasure branche. Omdat DMS met haar tijd meegaat en inspeelt op de moeilijke economische ontwikkelingen, heeft DMS besloten haar complete pakket aan te bieden als een ‘Software as a Service’ maar dan +2, oplossing. Daarmee maakt de klant gebruik van de faciliteiten van het internet maar met de voordelen van een database in de bunker.

Het gebruikersgemak is daarmee gegarandeerd waarbij internetstoringen onopgemerkt blijven. Alle mogelijke, al dan niet bedstaande, pasjes, tags en scans worden door DMS ondersteund. U kunt zoveel mogelijk met uw bestaande hardware werken en bent slechts eenmalige installatiekosten verschuldigd.

Zoals de klant van DMS gewend is, werken wij met vaste tarieven en zijn ‘verrassingsfacturen’ bij ons uit den boze. Een korte overzichtelijke tarievenstructuur maakt de overgang naar DMS aantrekkelijk en overzichtelijk. Het volledige pakket is in de vaste maandelijkse licentievergoeding inbegrepen: KPI´s, trainingsoftware, gecombineerde internetreserveringen, leerling(zwem)volgsysteem, personeelsadministratie en registratie, sales flow, koppeling naar uw boekhoudpakket, via website inschrijven en betalen, enzovoort.

Als u slechts gebruik wil maken van bijvoorbeeld enkel de online personeelsregistratie, is dit uiteraard geen probleem. Deze modules zijn ‘stand-alone’ te gebruiken waarbij u natuurlijk wel het gebruikersgemak van het DMS-pakket zult moeten missen. Ook deze los te verkrijgen modules zijn verkrijgbaar tegen de vaste lage maandelijkse kosten die niet opwegen tegen de administratieve verlichting die uw medewerkers de tijd gunnen om zich in uw klanten te verdiepen en de aandacht te geven die ze verdienen.

Deze oplossing is niet alleen uitermate geschikt voor grote internationale ketens, DMS is immers multilingual, maar ook de single organisatie kan grote voordelen halen uit de DMS oplossing. Of u als fitnessclub-, zwembad-, golfbaan-, beauty centrum-, school- of hotel-exploitant gebruiker bent van DMS, u bespaart op personeel en kosten waarbij uiteindelijk iedere licentie u direct een aanzienlijk aantal euro´s zal opleveren. Denk aan de complexe roosterindeling en fraude met de urenregistratie van uw personeel.

Wilt u meer weten over onze gunstige voorwaarden? Bezoek onze stand, maak een afspraak of surf even naar onze website en stel de vraag die bij u opkomt. Wij staan uiteraard altijd graag voor u klaar. www.dmssolutions.eu

EREPS: laat zien dat je tot de beste instructeurs behoort

Fit!vak krijgt in toenemende mate vragen en verzoeken van partners die samen met de branchevereniging willen optrekken om door middel van bewegen en leefstijlverbetering gezondheidswinst te boeken. Wat Fit!vak in die gesprekken ervaart, is dat externe partijen garanties willen over de kwaliteit die instructeurs, personal trainers en fitnesscentra kunnen bieden. Het lidmaatschap van Fit!vak is een belangrijke voorwaarde, maar ook voor trainers en instructeurs wordt een kwaliteitsborging gevraagd. Die is er nu: EREPS, hét kwaliteitsregister voor trainers, instructeurs en fitnesscentra.

Er komen uitdagende kansen op de fitnessbranche af. Wat die kansen met elkaar gemeen hebben, is dat de beste kwaliteit het uitgangspunt is. Daarom hebben branchevereniging Fit!vak en EHFA een officieel register voor trainers geopend als onderdeel van het European Register of Exercise Professionals (EREPS). Omdat kwaliteit het verschil gaat maken in de fitnessbranche, is het belangrijk dat consumenten weten welke instructeurs, fitnesstrainers en fitnesscentra de gewenste kwaliteit bieden, en welke niet.

Wat biedt inschrijving in het EREPS register u?

U wordt opgenomen in een publiek register van instructeurs, trainers en centra die de gewenste competenties hebben en kwaliteit bieden.

Het register is openbaar. U ontvangt een EREPS diploma. U krijgt een op naam gestelde lidmaatschapspas. U mag het EREPS logo van ‘geregistreerde fitnessprofessional’ dragen op uw kleding. U ontvangt met regelmaat informatie over trainingsmethoden en ontwikkelingen daarin. U heeft de mogelijkheid om tegen zeer gunstige voorwaarden een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U kunt profiteren van speciale aanbiedingen

U krijgt kortingen op bijeenkomsten zoals, seminars, congressen, beurzen, opleidingen en workshops. U ontvangt vier keer per jaar Fit!Magazine, hét vakblad voor de fitnessbranche. Een fitnesscentrum ontvangt een EREPS deursticker en een EREPS promotiepakket

Inschrijven in het register kan via de website www.ereps.nl en op de stand van de branchevereniging tijdens Fitness & Wellness Vakdagen, standnummer 120.03.

I body•LIFE 7I2011

Mansom Fitfloor toont nieuwe programma tijdens Fitness & Wellness Vakdagen

Mansom Fitfloor is tijdens de Fitness & Wellness Vakdagen aanwezig. Op hun stand (Nr. 135.23) tonen zij hun op de fitness branche toegesneden programma vloeren dat op basis van hun inmiddels jarenlange ervaring is samengesteld.

Beursaanbieding : Aerobicvloeren

Als beursaanbieding vindt u de door Mansom geproduceerde ‘Compact Aero’ aerobicvloer die voldoet aan de eisen van NOC/NSF voor wat betreft aerobic- en oefenvloeren. Het bijzondere is dat deze vloeren zijn opgebouwd uit een dempingspakket waarop vervolgens een toplaag naar keuze kan worden aangebracht, dus u kunt in principe iedere kleur uit hun programma (zelfs metallic kleuren) uitkiezen. U kunt op hun stand informeren naar de mogelijkheden en de prijzen.

Goflex Halterhoeken

De eisen die aan de halterhoek worden gesteld zijn sterk afhankelijk van de gebruikte gewichten, maar Mansom Fitfloor heeft voor elk eisenpakket de juiste vloer. Als er sprake is van een ‘gemiddelde’ situatie (gewichten tot 50 kg), dan heeft u de keuze uit de standaard Fitfloor vloeren, maar ook de Goflex rubber vloeren zijn geschikt. In de ‘hardcore’ situaties is de Goflex vloer uitstekend te gebruiken.

Multifunctional vloeren

Ook is het vanaf nu mogelijk om oefenladders en lijnen in de vloeren aan te laten brengen, waardoor de functionaliteit van de vloer wordt geoptimaliseerd. U kunt hierbij denken aan het insnijden van een oefenladder, maar ook aan het leggen van een ‘sprintbaan’ van 20 meter of het aanbrengen van een complete atletiekbaan in de fitnesszaal, waardoor het aanschaffen van een groot aantal loopbanden minder noodzakelijk wordt.

Kortom het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan de stand van Mansom Fitfloor die direct bij de ingang is gesitueerd op stand 135.23

U kunt ook contact opnemen:

035 - 6550510, www.mansomfitfloor.nl

De opleiders met visie en kwaliteit, TRAIN THE TRAINERS

Als het gaat om no-nonse opleidingen door specialisten kom je ongetwijfeld uit bij Train the Trainers. Dit team van specialisten heeft, onder leiding van Bianca Karel en Maaike Parrel, de afgelopen jaren vele fitnessprofs klaargestoomd voor het lesgeven. Er bestaat geen ander team in Nederland met een gelijkwaardige hoeveelheid passie, kennis en professionaliteit. Bianca Karel: “Ik ben erg trots op ons team, Maaike en ik hebben een hoge standaard voor onze trainers, niet alleen wat betreft hun vaardigheden maar ook betreffende hun persoonlijkheid. We willen onze cursisten naast skills ook werkethiek en professionaliteit meegeven. En misschien nog wel het belangrijkste, onze cursisten moeten van onze trainers leren net zulke inspirators te worden voor hun eigen klanten.”

Naast alle gangbare opleidingen heeft Train the Trainers sinds vorig jaar oktober een hit met het nu al zeer populaire trainingsconcept THE GLADIATOR WORKOUTS®. Bianca hierover: “Omdat de trainingen zo breed toepasbaar, laagdrempelig en effectief zijn kunnen ze op elke club en door iedere opgeleide instructeur gegeven worden. En door het stoere ‘jasje’ dat we het gegeven hebben is het marketingtechnisch een gegarandeerde hit bij de deelnemers op clubs en bij PT’s.” Ook de eerste bijscholing in de vorm van GLADIATOR BOOTCAMPS waren zeer succesvol.

Op de Fitness & WellnessVakdagen is Train the Trainers met een aantal trainers aanwezig om persoonlijk toelichting te geven aan bezoekers die geïnteresseerd zijn in opleidingen. Samen met partner hipNthigh, die onlangs de ‘15-minute workout’ lanceerde. De hipNthigh kan ook uitgeprobeerd worden tijdens de demo’s die door ontwerper Alain Hulspas gegeven worden. Alain is trainer van vele BN’ers en aanwezig om het hipNthigh-concept persoonlijk toe te lichten. Ook kan op de beurs kennis gemaakt worden met de nieuwe muziekpartner van Train the Trainers, MULTITRAX. Multitrax is een grote (groeps)fitnessmuziekaanbieder uit Engeland met een gigantische selectie CD’s en een distributiecentrum in België. Kortom, het is de moeite waard om even langs te gaan op de leukste stand van de Fitness & Wellness Vakdagen!

Fitmate|Cosmed introduceert: ‘Fitmate for Free’

Met een kleine knipoog naar de aanbieders van basic fitness komt Fitmate|Cosmed Benelux op de Fitness & Wellness Vakdagen met een spectaculaire aanbieding: de Fitmate Lite. Bij deze versie betaal je alleen maar voor wat je afneemt, en niet voor opties die je misschien niet nodig hebt. Echt een handreiking voor centra die zich wel willen onderscheiden met een gevalideerde en toch gelikt uitziende intake, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen!

De Fitmate is een eenvoudig te bedienen, compact en wetenschappelijk gevalideerd meetsysteem voor VO2max en ruststofwisseling dat met elk cardiotoestel gebruikt kan worden. Met de Fitmate komen directe metingen van zuurstofopname binnen handbereik. Hiermee kan aan de begeleiding van sporters/fitnessers écht een persoonlijke touch gegeven worden. Door middel van individuele feedback over huidige conditie, omslagpunt en daarvan afgeleide persoonlijke trainingszones kan een ongekend niveau van begeleiding aangeboden worden. Het heeft bovendien een ingebouwde databank met normaalwaarden voor onder andere: bloeddruk, rusthartslag, vetpercentage, waist-to-hip-ratio, VO2max, spierkracht, spier uithoudingsvermogen en lenigheid.

Het apparaat wordt inmiddels binnen een groot aantal fitnesscentra en fysiotherapiepraktijken en door personal trainers met veel succes toegepast. Om de drempel voor aanschaf te verlagen wordt alleen tijdens de beurs de Fitmate Lite voor de prijs van

€ 4.950 aangeboden (normaal € 8.500). Voor deze prijs krijgt u een basispakket met een duidelijke, stap-voor-stap Nederlandstalige handleiding. Voor extra opties zoals installeren van het apparaat, begeleiding en software om de grafieken in kleur uit te printen moet extra betaald worden. Je betaalt alleen maar voor wat je afneemt. De Fitmate kan door de bezoekers aan de Fitness & Wellness Vakdagen in de stand van Fitmate|Cosmed Benelux uitgebreid getest worden. Daarnaast worden er demo’s gegeven van het testen van de longfunctie en het glucose/cholesterol gehalte. Een bezoek aan de stand (nummer 91.37) van Fitmate|Cosmed Benelux is zeker de moeite waard als je interesse hebt in ‘Meten=Weten’.

www.fitmate.nl

body•LIFE 7I2011 I

Al ruim 10 jaar wordt de Body Bike door Studion verspreid onder vele fitnesscentra in de Benelux. Sinds 2004 is de Body Bike de officiële indoor cycle voor het Les Mills programma RPM. Wij spraken Uffe Olesen, CEO van Body Bike International. Uffe Olesen is sinds 2004 werkzaam voor Body Bike International. Hij is destijds als International Sales Manager gestart en sinds 2008 werkzaam als CEO.

Body Bike Cycles are what we do. Nothing else... 

Body Bike International

Body Bike International is gesitueerd in Frederikshaven in het noorden van Denemarken. Vandaag de dag heeft het bedrijf 20 toegewijde en goed onderlegde techneuten en ontwerpers in dienst. Samen produceren ze jaarlijks meer dan 10.000 high-quality indoor cycles en werken er in meer dan 30 landen sales representatives die Body Bike vertegenwoordigen.

Een zoektocht naar perfectie

Halverwege de jaren ’90 begon de gepassioneerde zoektocht naar de perfecte indoor cycle die tegemoet moest komen aan alle eisen voor deze sport. Indoor cycling werd steeds populairder, echter bleef de perfecte fiets destijds uit. Nu jaren later is de zoektocht, waar het allemaal mee begon, nooit ten einde. Perfectie is namelijk, volgens Uffe Olesen, een snelbewegend, altijd veranderend concept waarin veel beweging zit en waarin altijd ruimte voor verbetering is.

Missie en visie

Kwaliteit en innovatie is voor Body Bike de visie voor de toekomst. Bij Body Bike International geloven ze in innovatie, respect, bewustzijn, prestatie en kwaliteit.

Body Bike International wil graag door zijn klanten gezien worden als een toegewijd en eerlijk bedrijf met een duidelijke focus: ‘The True Story’. Op de vraag hoe Body Bike International zich over vijf jaar ziet, zegt Uffe Olesen: “Als een merk dat geassocieerd wordt met kwaliteit, waarbij we tot de top-3 merken van de wereld behoren wat betreft indoor cycles.”

Unique Selling Points (USP’s)

De fietsen van Body Bike International onderscheiden zich door kwaliteit, hoge functionaliteit, innovatief design en zeer lage onderhoudskosten. Voor clubs die twijfelen over de aanschaf van Body Bikes zegt Uffe: “Denk eens na over de hoeveelheid tijd die clubs kwijt zijn aan onderhoud van fietsen en hoeveel kosten dit met zich meebrengt. De Body Bike is zo ontworpen dat deze zéér lage onderhoudskosten heeft. Een van de USP’s van Body Bike!”

Negen tips voor een succesvolle indoor cycling studio!

We vroegen Uffe hoe je een indoor cycling studio tot een succes maakt. Enkele aandachtspunten op een rij:

1. Originele en passende muziek.

2. Een goed werkende en professionele muziekinstallatie.

3. Kleurrijke, verstelbare spots die ook de beat van de muziek kunnen volgen.

4. Een mooi interieur - groot podium, wallpapers (muurposters), airconditioning.

5. Gekwalificeerde, gemotiveerde en enthousiaste instructeurs.

6. Verwen je leden met iets extra zoals fruit en koud water.

7. Speel met special effects (geuren, ventilators die wind nabootsen.

8. Zorg voor variatie door thema’s en events te organiseren.

9. Last but not least. Zorg voor materiaal van hoge kwaliteit (zowel in techniek als design)!

“We zijn volledig tevreden wanneer clubs volle lessen draaien en wanneer Body Bike mensen emotioneel raakt en inspireert. Een indoor cycling les op een Body Bike moet een ervaring zijn die je keer op keer weer opnieuw mee wilt maken,” aldus Uffe.

Neem voor meer informatie over

Body Bike contact op met Studion via

telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01

of kijk op studion.nl.

Advertorial I producten en concepten

Oproep aan lezers!

Geef u nu op voor het body•LIFE Testpanel en probeer de Wattbike nu vier weken lang geheel kosteloos uit in uw sportcentrum.

Wat is Testlab?

Zoals de term al aangeeft, onderwerpen we in deze rubriek producten en diensten aan een gebruikerstest. Voor deze rubriek zijn we op zoek naar deelnemers die gedurende vier weken kosteloos de Wattbike willen testen. Op basis van uw gebruikerservaringen met de Wattbike publiceren wij een verslag in body•LIFE.

Wat is een Wattbike?

De Wattbike met Performance Computer is de revolutie op het gebied van indoor wielrennen. Het apparaat is ontwikkeld om het ‘echte fietsen’ te simuleren. De Perfomance Computer biedt voor het eerst de mogelijkheid een groot aantal parameters nauwkeurig te meten, waaronder kracht en vermogen, en kan hierdoor betrouwbare feedback leveren over de geleverde prestaties. Tevens kunnen de fietsen aan elkaar gekoppeld worden om tegen elkaar te racen. De Wattbike biedt u hierdoor de mogelijkheid om het indoor wielrennen als sport te ontwikkelen.

Voor meer informatie: www.wattbike.nl

Wat zijn de voorwaarden?

Concept2 Benelux, bekend van de Indoor Rower, biedt u de mogelijkheid om de Wattbike vier weken geheel kosteloos in uw centrum te proberen. Na uw aanmelding bij body•LIFE voor het Testpanel, zal Concept2 Benelux contact met u opnemen om met u de datum van proefplaatsing te bespreken. Concept2 Benelux biedt u volledige ondersteuning om het maximale uit de Wattbike en daarmee uw proefplaatsing te halen. Zijn uw leden enthousiast, dan kunt u na vier weken overgaan tot aanschaf van de Wattbike, dan wel een leasecontract afsluiten.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Aanmelden werkt heel eenvoudig. Stuur een mail naar info@bodylifebenelux.nl met daarin duidelijke vermelding van uw naam, naam van uw sportcentrum en uw contactgegevens. De redactie van body•LIFE zal vervolgens contact met u opnemen, om uw deelname te bevestigen.

Het wegseizoen bij het wielrennen zit er weer op en deze fietsers zullen vanaf oktober weer uw centrum bezoeken. Wilt u de ‘wielrenners’ onder uw leden nog beter kunnen begeleiden en echt helpen hun prestaties te verbeteren dit winterseizoen? Meld u dan nu aan voor het body•LIFE testpanel en laat uw leden nu vier weken lang de Wattbike gratis uitproberen in uw sportcentrum.

Test Lab

nr2 2019
nr1 2019
nr10 2018
nr9 2018
nr8 2018
nr7 2018
nr6 2018
nr5 2018
nr4 2018
nr3 2018
nr2 2018
nr1 2018
nr10 2017
nr9 2017
nr8 2017
nr7 2017
nr6 2017
nr5 2017
nr4 2017
nr3 2017
nr2 2017
nr1 2017
nr10 2016
nr9 2016
nr8 2016
nr7 2016
nr6 2016
nr5 2016
nr4 2016
nr3 2016
nr2 2016
nr1 2016
nr10 2015
nr9 2015
nr8 2015
nr7 2015
nr6 2015
nr5 2015
nr4 2015
nr3 2015
nr2 2015
nr1 2015
nr10 2014
nr9 2014
nr8 2014
nr7 2014
nr6 2014
nr5 2014
nr4 2014
nr3 2014
nr2 2014
nr1 2014
nr9 2013
nr8 2013
nr7 2013
nr6 2013
nr5 2013
nr4 2013
nr3 2013
nr2 2013
nr1 2013
nr10 2012
nr9 2012
nr8 2012
nr7 2012
nr6 2012
nr5 2012
nr4 2012
nr3 2012
nr2 2012
nr1 2012
nr10 2011
nr9 2011
nr8 2011
nr7 2011
nr6 2011
nr5 2011
nr4 2011
nr3 2011
nr2 2011
nr1 2011
nr10 2010
nr9 2010
nr8 2010
nr7 2010
nr6 2010
nr5 2010
nr4 2010
nr3 2010
nr2 2010
nr1 2010
nr10 2009
nr9 2009
nr8 2009
nr7 2009
nr6 2009
nr5 2009
nr4 2009