Nieuw producten en concepten

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2011

Opleiding en ontwikkeling

Eén van de belangrijkste pijlers van de fitnessbranche is de deskundigheid van de medewerkers. Goede en periodieke (bij)scholing van personeel is daarin van uitzonderlijk belang.

Wij van body•LIFE hebben vakkennis en vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom presenteren wij u op deze pagina’s een selectie van de beste opleiders van Nederland en Vlaanderen, en een overzicht van de opleidingen en bijscholingen van de maand augustus.

Opleidingen agenda 2011

19/08/2011 XCO® Basis opleiding Xcore & More

26/08/2011 Hercertificering

26/08/2011 XCO ® Kwartaal bijscholing 27

26/08/2011 XCO® Basis opleiding Xcore & More

27/08/2011 XCO ® Kwartaal bijscholing 27

27/08/2011 XCO® Kwartaal bijscholing Walking & Running

Online Opleidingenagenda

Kijk voor het actuele opleidingenaanbod op onze website. Hier treft u uitgebreide informatie over de verschillende opleidingen aangeboden door de hiernaast genoemde opleiders. Inclusief startdata en aanmeldingen.

www.bodylifebenelux.nl

Bent u opleider, en wilt u ook opgenomen worden in deze overzichtspagina

en uw opleidingen aanmelden voor de

opleidingenagenda? Neem dan contact met ons op 024-6423449 of mail naar

info@bodylifebenelux.nl

I body•LIFE 6I2011

Precor presenteerde tijdens de FIBO 2011 de nieuwe cardiotoestellen uit de ‘New Experience Line’. Met de kern van deze line, de P80-console, wordt trainen via een netwerk mogelijk. body LIFE maakte van de gelegenheid gebruik om een uitvoerig gesprek te voeren met Paul Byrne, de directeur van Precor.

“Nieuwe belevenissen bij het trainen“

body LIFE: Hartelijk welkom op de FIBO, meneer Byrne. Vandaag is de eerste beursdag, wat vindt u van de sfeer?

Paul Byrne: Net als elk jaar indrukwekkend. Je ziet hoe de mensen de hal komen binnenstromen en zich allemaal voor fitness interesseren. Dat is fantastisch!

body LIFE: Precor presenteert hier op de FIBO de geheel nieuwe toestellenlijn ‘New Experience’. Wat is het bijzondere van deze toestellen?

Paul Byrne: Wij verrichten nu al sinds drie jaar onderzoek aan dit project en aan zijn kern, de P80-console en steken er heel veel werktijd in. Toen wij bezig waren met onze marktanalyses hebben wij vooral kunnen constateren dat de fitnessbranche wereldwijd niet echt aan het groeien is. Het lijkt wel zo, maar het aantal mensen dat lid is van een sportschool, is de afgelopen tien jaar niet echt veranderd en dat geldt ook voor het aantal sportscholen. In de fitnessbranche worden de leden doorgeschoven, maar de markt op zich is niet groter geworden.

Precor voelt zich verplicht ten op zichte van de fitnessbranche en wij willen natuurlijk dat die taart groter wordt. Dat is ook het doel dat wij met onze nieuwe lijnen voor ogen hebben: trainende mensen moeten nieuwe en geweldige belevenissen bij hun workout met de ‘New Experience Line’ ervaren, zodat zij gemotiveerd blijven en ook andere mensen enthousiast maken voor fitnesstraining.

body LIFE: Alle cardiotoestellen van de 880 lijn hebben de console P80, die u zojuist al heeft aangehaald. Wat is dat voor een console?

Paul Byrne: Deze console werkt als een iPod en is heel onderhoudend. Je kunt er mee tv kijken, muziek beluisteren en de console is bovenal heel gemakkelijk te bedienen. Het belangrijkste is echter dat er diverse fitnessprogramma's in de P80 console zijn ingebouwd, waarmee de leden doelgerichter kunnen trainen.

body LIFE: Dus de P80 maakt het trainen gemakkelijker?

Paul Byrne: Goed, trainen moet je natuurlijk nog steeds zelf doen, maar u heeft gelijk, het trainen wordt vereenvoudigd.

body LIFE: Eén van de trefwoorden van Precor is ‘Networking Fitness’. Wat is dat precies?

Paul Byrne: Voor mij is één ding duidelijk: wij leven in een netwerkwereld. Elke bedrijfstak vertrouwt er al op – behalve de fitnessbranche. Met de P80 console willen wij de mensen een platform geven waarmee ze hun training kunnen documenteren en verbeteren, hun trainingsresultaten bijvoorbeeld op Facebook kunnen zetten, contact kunnen zoeken met de fitnessgemeenschap en gegevens kunnen uitwisselen. Maar networking maakt het ook voor ons een stuk gemakkelijker. Wij kunnen onze producten met diverse features letterlijk op de achtergrond verder ontwikkelen in plaats van een volledig nieuw toestel op de markt te brengen.

body LIFE: Wat is de betekenis van networking en social media in de VS?

Paul Byrne: Beide zijn in de VS van zeer groot belang en spelen ook elders op de wereld een grote rol. Facebook en Google zijn in de VS ontstaan en bij iTunes staan fitness apps voor de iPod of de iPhone helemaal bovenaan op de verkooplijsten. Dat geeft aan dat er een grote behoefte bestaat aan fitness guides en aan instructies en begeleiding van fitnesstraining. Het is heel positief als je van vrienden of de community lof ontvangt voor je successen bij het trainen en gemotiveerd wordt om er mee door te gaan.

body LIFE: Precor heeft drie jaar aan dit project gewerkt en enkele onderzoeken verricht. Welke resultaten vond u bijzonder interessant?

Paul Byrne: Ja, wij hebben heel veel energie in dit project gestoken en er veel geld in geïnvesteerd. Wij hebben deze console zelf ontwikkeld en er de software en de programma's voor geschreven. Het is een voordeel dat onze hoofdvestiging in Seattle ligt en wij dus maar 15 minuten van Microsoft, Amazon of Google af zitten. Dat gaf ons de mogelijkheid een beroep te doen op software specialisten die anders helemaal niet beschikbaar zijn voor deze markt. Wij hebben samengewerkt met heel interessante mensen die echt iets willen veranderen.

body LIFE: Wanneer zal dit product verkrijgbaar zijn en

waar kun je het kopen?

Paul Byrne: Wij hebben wereldwijd al 20 accomodaties uitgerust met de New Experience Line en meer dan 1.000 toestellen verkocht. Wij hebben onszelf in de testfase veel tijd gegund voordat wij de 880 Line op de markt hebben gebracht. In maart hebben wij in Kitzbühel onze producten voor het eerst in Europa voorgesteld en de reacties van sportschoolexploitanten waren overweldigend. Toen volgde de officiële marktintroductie tijdens de IHRSA in San Francisco en nu op de FIBO. De feedback van de markt is meer dan positief en ik denk dat wij met deze nieuwe lijn heel veel succes zullen hebben.

body LIFE: Hoe was de

IHRSA 2011?

Paul Byrne: Voor ons was het misschien de beste IHRSA aller tijden. Ze duurde twee dagen en ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat Precor één van de meest bezochte beursstands was. Ik was zelf permanent zodanig in de weer dat ik nog niet eens de tijd gehad heb, om een kijkje te nemen bij de andere exposanten.

body LIFE: Dat klinkt goed! Kunt u ons nog iets vertellen over de nieuwe krachttoestellen?

Paul Byrne: Ja zeker! Wij zij ongeveer vijf jaar geleden met de koop van Icarian in de krachttraining ingestapt en het loopt uitstekend. We hebben zojuist in North Carolina een fabriek gebouwd voor de productie van krachttoestellen waar meer dan 150 medewerkers werkzaam zijn. Op dit moment biedt Precor drie lijnen krachttoestellen aan: de Icarian, de C-Line en de S-Line.

body LIFE: Wat voor wensen heeft u voor de fitnessbranche in de VS en in Duitsland?

Paul Byrne: Die twee markten verschillen heel sterk van elkaar. In Duitsland: interesseren de mensen zich meer voor techniek en medical fitness. Als ik hier op de FIBO rondkijk, dan constateer ik dat de meeste bedrijven zowel fitness als revalidatie en fysiotherapie aanbieden. In de VS daarentegen gaat het veel meer om zuivere fitness. Bovendien zijn de sportscholen in Duitsland kleiner en persoonlijker dan in de VS.

body LIFE: Wat adviseert u sportschoolexploitanten als ze succes willen blijven hebben in de fitnessbranche?

Paul Byrne: Dat is heel eenvoudig: als u de toestellen van Precor koopt, zult u succes hebben! (Hij lacht)

body LIFE: Hartelijk dank voor dit gesprek.

interview I producten en concepten

body•LIFE 6I2011 I

Edities