40% besparen op de verlichtingskosten

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2011

I body•LIFE 6I2011

NEWS

producten en

concepten

Virtuele Wolkenhemel draagt bij aan welbevinden

Sinds enkele jaren is er een toenemende belangstelling voor de helende en rustgevende werking van de natuur inpandig.

Het Amerikaanse bedrijf Sky Factory speelt hierop in en ontwikkelt en produceert zogenaamde SkyCeilings, een Plafond-Illusie van een buitenlucht die de ervaring van de echte natuur simuleert en evenaart.

De SkyCeilings zijn speciale kunststof Acryl platen waarin hoge-resolutie foto`s van wolkenhemels zijn verwerkt die aan de achterzijde worden belicht door een volledig spectrum aan LED daglicht. Via een computer kan zelfs het lichteffect van een zonsop- en ondergang worden nagebootst.

Door middel van de compositie van wolkenpatronen, kleur en perspectief wordt het menselijk oog misleid waardoor er een ontspanningsrespons ontstaat gelijkwaardig aan het kijken naar een echte hemel.

Voor fitnesscentra hebben de Skyfactory producten ook goede toepassingsmogelijkheden en biedt het nieuwe kansen om meer buitensporters aan te trekken.

Voor meer informatie: www.theskyfactory.nl

Imoove

De Imoove ® is een hulpmiddel voor revalidatie op basis van ellipsvormige lichaamsbewegingen waardoor de controle, het herstel en de optimalisatie van de natuurlijke beweging opnieuw in evenwicht wordt gebracht.

De Imoove biedt een unieke combinatie van toepassingen: proprioceptieve revalidatie, functionele revalidatie, trauma- fysiotherapie, sportrevalidatie, motorische behandelingen,...

Voor elke toepassing is er een op maat aangepast behandelingsprotocol. Dit gebeurt op basis van de 48 specifieke trainingsprogramma's met een gemiddelde duur van 20 minuten. Met de exact instelbare amplitude, gekoppeld aan de zes handgrepen en bars is er een gewaarborgde veiligheid tijdens de revalidatie.

De Imoove voorziet twee fasen om het niveau van de intensiteit progressief te laten toenemen, waarbij alle lichaamsdelen weer soepel en flexibel worden gemaakt.

De revalidatieoefeningen met de Imoove stimuleren de proprioceptie en herstellen de natuurlijke balans van het lichaam. Het unieke van Imoove is ook dat er tijdens de functionele training een onderscheid gemaakt wordt tussen de bovenste en onderste ledematen waardoor een goede lichaamsmotoriek en -controle kan worden ontwikkeld.

Meer info: www.samcon.be

Special RPM Edition Body Bike – Een eye-catcher in je club!

Geef jouw indoor cycling zaal een revolutionaire uitstraling met de Body Bike Classic - Special RPM Edition! Les Mills en Body Bike sloegen de handen ineen ter ere van de 50e RPM release van Les Mills. Samen ontwikkelden zij de Body Bike Classic - Special RPM Edition. Het resultaat? De ‘one of a kind’ RPM Body Bike!

De Special RPM Edition heeft een zeer beperkte oplage van 200 bikes, dus OP = OP. In verband met de beperkte oplage van de Special RPM Edition profiteren zowel RPM clubs als niet-RPM clubs van zeer gunstige prijzen en voorwaarden. Als niet-RPM club heb je tevens de mogelijkheid om RPM van Les Mills, gedurende 6 maanden, gratis in jouw club te ervaren.

Neem voor meer informatie contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een e-mail naar info@studion.nl.

Pas op voor namaak!

De rustige zomerperiode is de ideale tijd om uw fitness- en wellnesscenter op te knappen, bijvoorbeeld om een nieuwe vloer te laten leggen. Mansom Fitfloor, gespecialiseerd in het leveren en leggen van vloeren in fit- en wellnesscentra, sluit dit jaar niet tijdens de bouwvakvakantie.

Speciaal voor de fitness ondernemer werkt het team van Mansom Fitfloor deze zomer door. Zo levert een ingrijpend project als het leggen van een nieuwe (aerobic-) vloer geen overlast op voor uw klanten.

Mansom Fitfloor heeft jarenlange ervaring in het leggen van (sport)vloeren en geeft daarom het juiste advies en draagt zorg voor een correcte uitvoering met eigen personeel.

Maar pas op voor namaak! Op de markt blijken ook bedrijven actief te zijn die minder ervaring hebben, en kwalitatief mindere materialen gebruiken. Goedkoop is dan zeker duurkoop.

Neem voor advies contact op met Mansom Fitfloor

www.mansomfitfloor.nl

Precor: uitbreiding S-Line krachttoestellen

Dubbele functionaliteit en nog betere prestaties: de krachttoestellenserie Experience S-Line wordt uitgebreid met vijf nieuwe tweeledige stations. De bedieningsvriendelijke en compacte serie S-Line biedt nu keuze uit in totaal 18 krachttoestellen, waarvan 8 toestellen met krachtige tweeledige functies.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe tweeledige stations stond opnieuw de intuïtieve gebruiksvriendelijke vormgeving op de voorgrond. Alle toestellen zijn zodanig ontworpen dat de trainende persoon in elke positie instellingen kan veranderen en verschillende oefeningen kan doen zonder zijn training te onderbreken. Van het toestel afstappen om gewichten af te stellen of om andere instellingen te verrichten, is niet meer nodig. Alles kan heel gemakkelijk vanuit de zitpositie worden veranderd en aangepast.

Alle stations van de S-Line bieden nu extra gewichten die met behulp van een gemakkelijk te bedienen hendel opgelegd kunnen worden. Op die manier kan iedereen zelf kiezen of hij een compleet arsenaal krachttoestellen wil uitbreiden of alleen afzonderlijke toestellen.

Meer info: www.precor.nl

“De juiste kwaliteit vloer op de juiste wijze geïnstalleerd”

nieuws I producten en concepten

Collectieve campagne voor Fit!vak ondernemers die durven!

Opvallen. Dát is stap 1 in marketing. En opvallen, dat doet DrFitness.nl. Want ook jij weet, sex sells. En een beetje humor ook. Uiteraard bevat deze collectieve ledenwerfcampagne ook alle benodigde (online) marketingtechnieken. De technieken zorgen uiteindelijk voor concrete aanmelders.

DrFitness is exclusief opengesteld voor Fit!vak-centra. De gehele implementatie wordt kosteloos verzorgd. Van implementatie op de eigen website tot een member-get-member email. Van een individuele Google Adwords campagne (t.w.v. € 195,-) tot de eigen social media. Niet verplicht, maar levert wel aantoonbaar beter resultaat dan zelf doen!

Heb je al een campagne? Dan kun je de klant laten kiezen tussen DrFitness of jouw reguliere najaarsaanbieding. Deze campagne vergroot simpelweg jouw toestroom van nieuwe leads. I.v.m. de vakantieperiode is het startmoment zelf te kiezen.

Meer informatie en aanmelden via www.drfitness.nl

Nieuwe Indoor Cycling Bikes zijn een grote hit

Er is recent een plaatsing afgerond van de FreeMotion Indoor Cycling Bikes met Power Consoles in Santa Monica (CA). Het centrum waar de plaatsing is gerealiseerd (24 Hour Fitness), is slechts één van de nationale ketens van fitnesscentra die de FreeMotion Indoor Cycling Bike en het gebruik van de Power Console omarmd hebben, om klanten betrouwbare resultaten van training in macht (wattage) en progressie aan te reiken.

FreeMotion wint snel aan marktaandeel op het gebied van Power Console Technologie. Geen ander product in de Indoor Cycling markt biedt een manier om power input direct te meten tegen deze prijs. The Power Console wordt gebruikt in combinatie met de Indoor Cycling Bike en is nu op voorraad te bestellen bij:

Artros en FreeMotion, Heliumstraat 9, 7463PL  Rijssen, T:0548-541616, E:info@artros.nl, I:www.artros.nl/FreeMotionFitness.

body•LIFE 6I2011 I

Edities