HealthCity start met LAPT

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2011
Haal uw geld op als het niet op tijd binnen komt

In de praktijk zien we dat de betaaltermijn steeds langer wordt. Niet plezierig, ook doordat facturen binnen het bedrijf daardoor later betaald kunnen worden. Dit kan onnodig het bedrijf een slechte naam opleveren. Tevens kan een onbetaalde nota de relatie met de klant onnodig verstoren. Men moet op een uiterst professionele manier te werk gaan om én het geld op tijd binnen te krijgen én de relatie goed in stand te houden. Incasso is voor veel mensen een onduidelijke en ongrijpbare zaak met een wat negatieve klank. Toch is incasso een legitieme zaak, zeker als deze correct uitgevoerd wordt. Dus met nette brieven, correcte telefoontjes, eventueel zorgvuldig bedrijfsbezoek en als het niet anders kan, de gang naar de rechter.

Ruim 90% van de gevallen wordt met incassohulp naar volle tevredenheid sneller betaald. Dus zonder hulp van de deurwaarder of advocaat. Een incassobureau zou aangesloten moeten zijn bij de NVI, Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen. Dan weet men zeker dat zaken correct afgehandeld worden. Dus een zorgvuldige afhandeling, normale kosten en een goede klachtenbehandeling als er onverhoopt iets mis gaat bij dit gevoelige onderwerp.

Incasso op basis van “no cure, no pay” is een aardige oplossing die onnodige woekerkosten voorkomt. Wordt de nota helemaal niet betaald, dan heeft u in ieder geval geen extra kosten. Specialisten voor elke branche is mogelijk als het incassobedrijf groot genoeg is. DAS Incasso Service, is een bedrijf dat de laatste jaren zeer professioneel en grootschalig heeft ingezet op incasso. Bij deze partij blijven de klantbelangen centraal staan en worden de nota’s beter op tijd betaald. Het aardige bij deze partij is dat, mocht de incasso toch niet lukken dan hoeft men geen dure advocaat in de arm te nemen. Deze kosten zijn afgedekt door de aanvullende rechtsbijstand verzekering bij bedragen tot € 5.000. Daarboven gelden aangepaste bijdragen. Hulp bij verweer, als geleverde diensten of producten niet zouden voldoen, wordt automatisch overgenomen door de gespecialiseerde juristen. Hiervoor betaald men een abonnement van ongeveer € 50 per maand. Door sneller betaald te krijgen is dit vaak in de rente al ruimschoots terugverdiend. Tel daarbij het ontzorgen, dus minder stress door achter onbetaalde facturen aanzitten.

De hulp start al voor het incassotraject.

Men krijgt advies over verbeterpunten bij de betalingsvoorwaarden, Een laatste aanmaning kan men versturen op het briefpapier van het incassobureau. En vergeet niet vooraf kredietinformatie in te winnen over de (potentiële) afnemers alvorens men zaken gaat doen.

De zorg van betalingen op tijd uit handen geven en doen waar men goed in is. Ondernemen!

Dat is iets wat met incasso sneller bereikt wordt. Tot slot wat tips en praktijkervaring van de auteur. Trek elk incassobureau na in het NVI register, www.nvio.nl. Accepteer geen buitensporige tarieven wat menig incassobureau erop na houdt. Voorkom nare breed geschouderde personen voor de deur van de klant. Neem geen incassobureau zonder keurmerk. Kijk naar de bredere ondersteuning die men aanbiedt zoals checkup betalingsvoorwaarden enz. Vraag referenties aan het incassobureau. Google de klant waar u zaken mee doet. Google het incassobureau waar u zaken mee wilt gaan doen. Het geeft vaak een aardig beeld. Werk via een tussenpersoon als een incassopartij wordt inschakelt. Deze heeft een bredere ervaring en kan ook bemiddelen mocht er ergens onverhoopt een onduidelijkheid ontstaan. De tussenpersoon kan ook behulpzaam zijn met het doornemen van de voorwaarden van het incassobedrijf zodat dit op maat aansluit bij de onderneming. Een tussenpersoon kan bij onduidelijkheden de incassopartij manen om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren, al moeten incassobureaus aan dit laatste nog een beetje wennen. De tijden veranderen, maak gebruik van de verandering.

Wordt het steeds lastiger om alles op tijd betaald te krijgen doordat debiteuren ook steeds later of soms zelfs niet betalen? Daar zijn tegenwoordig hele professionele oplossingen voor die echt werken. Zo blijft u als ondernemer ondernemen.

Column Nico van Koesveld I producten en concepten

Nico van Koesveld

Van Koesveld Financiële Diensten

0342-424242, www.koesveld.nl

Twitter nicokoesveld

Linkedin nicokoesveld

body•LIFE 5I2011 I

Nationale Beweeg Onderzoek, Nationale Beweegcampagne

Vanaf september 2011 start het Nationaal Beweeg Onderzoek en de Nationale ‘Schijf van 3 ledenwerf’ campagne. De ACSM beweegnorm is samengevat in de Bewegen is Medicijn™ “Schijf van 3”, voor een compleet leefstijl en beweeg advies.

Nationaal Beweeg Onderzoek

- Het effect van de schijf van 3

- Dataverzameling kengetallen

- In kaart brengen van beweeggedrag van leden en niet-leden

Nationale Beweegcampagne:

- Bekendmaking Schijf van 3

- Schijf van 3 koppelen aan de fitnessbranche

- Spiertraining erkennen als preventiemiddel

- Werving nieuwe leden

Voordelen voor centra:

- Eerste No Cure, No Pay ‘schijf van 3’ campagne

- Gratis Leefstijlplan voor leden

- Nationale campagne met landelijke publiciteit

Centra ontvangen:

- Nieuwe leden in het centrum

- Bedrijfsnaamvermelding op campagne website

- Toolkit voor ledenretentie en promotie

- Toolkit regionale PR en ledenwerving

- Een test registratie portal

- Onderzoeksrapport

Deelname informatie: stuur een email met uw contactgegevens naar info@efaa.nl

I body•LIFE 5I2011

NEWS

Actueel nieuws

uit de markt

Carver Fitness

Met Carver Fitness haalt u financieel voordeel. Carver Fitness geeft u antwoorden op de volgende vragen en meer,

- Hoe verhoog ik mijn retentie

- Welke nieuwe programma’s heb ik mijn leden te bieden

- Welk voordeel hebben mijn leden daarbij

- Wat word ik er financieel beter van

- Wanneer heb ik mijn investering terug verdiend

Carver fitness helpt u bij het invullen en oplossen van deze vragen.

Zoals, Carver STARTERS en de Carver MOVEMENT BY THE ORIGINAL concepten

Ga naar www.carverfitness.com/nl/verdien en zie welke oplossingen Carver Fitness voor u heeft. Door gebruik te maken van de Carver concepten en door het invullen van het verdienmodel kunt u zien hoe snel u de investering weer terug verdiend heeft.

Wilt u meer weten, bel ons of stuur een mail. Carver Fitness,

E-mail: jdeboers@carverfitness.com, Tel: +31(0)631764246

Dienstverlenende fitnessclub

Fitness- en wellnessclub Azzurro is onlangs uitgeroepen tot Sterkste Schakel in de sector 'Dienstverlening'. Deze jaarlijkse verkiezing gaat op basis van nominatie voor de meest klantgerichte bedrijven uit de Bollenstreek.

Wat betekent een dienstverlenend sport- en wellnesscentrum? Harry Schuit van Azzurro: “Voor veel mensen is een fitnessclub iets waar ze naartoe gaan om te ‘werken’ aan hun lijf, ze willen afvallen of fitter worden. Bij ons kan dat ook, maar dan wel in een omgeving die voelt als een 2e huis. Naar Azzurro toegaan moet een positief gevoel geven en dat begint bij de gastvrije ontvangst door de receptioniste en dat eindigt bij het vertrek met een lekker gevoel van het sporten en simpelweg vriendelijk gedag zeggen. Zo creëren we voor iedereen een passend programma en dit in combinatie met het sporten in een inspirerende omgeving vlak bij het strand maakt voor velen van ieder bezoek een feestje. Op deze manier wordt sporten nooit een opgave.”

Meer informatie: www.azzurrowellness.nl.

Edities