Wat u kunt leren van. XLPRO Sportclub

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2011

Fit!vak bestaat 20 jaar en trakteert. Fitnesscentra die zijn aangesloten bij Fit!vak mogen drie instructeurs aanmelden voor een gratis officieel branche-examen. Als zij het examen halen, kunnen zij vervolgens inschrijven in EREPS.

Jubileum

Omdat kwaliteit het verschil gaat maken in de fitnessbranche is het belangrijk dat consumenten weten welke instructeurs, fitnesstrainers en fitnesscentra de gewenste kwaliteit bieden, en welke niet. Daarom hebben Fit!vak en EHFA een officieel register voor trainers geopend als onderdeel van het European Register of Exercise Professionals (EREPS).

EREPS wordt belangrijk, omdat steeds meer consumenten en organisaties kwaliteitgaranties eisen. Ze willen zeker weten dat ze worden begeleid door instructeurs en trainers met de juiste kwalificaties en competenties. Partners als zorgverzekeraars, overheden, bedrijven en instellingen vragen bij Fit!vak welke instructeurs en centra garant staan voor kwaliteit. Zij zullen worden doorverwezen naar het EREPS register. Leden van EREPS worden opgenomen in een publiek register dat op internet door zowel consumenten als branchegenoten kan worden geraadpleegd. Fit!vak zal dit register actief gaan profileren. Dat betekent dat alle Nederlanders kunnen zien welke instructeurs, fitnesstrainers en fitnesscentra de juiste kwalificaties en competenties hebben.

EREPS is bestemd voor instructeurs en trainers met de juiste kwalificaties en competenties om het beroep van gekwalificeerde trainer in de fitnessbranche veilig en effectief uit te oefenen. Fitnesscentra met gecertificeerde medewerkers ontvangen een EREPS deursticker waarmee het centrum zich kan onderscheiden. Niet iedereen mag zich inschrijven in het kwaliteitsregister. Iedere instructeur of trainer die tot het register wil worden toegelaten, zal het Nederlands branche-examen met goed gevolg moeten afleggen. Toelating tot het EREPS register zal door Fit!vak, op basis van door de Nederlandse branche bepaalde normen, worden gecontroleerd en uitgevoerd. Omdat steeds meer consumenten, organisaties en fitnesscentra EREPS raadplegen, krijgt Fit!vak ook steeds meer vragen. Met name van instructeurs die al jarenlang werken in de branche en ook diploma’s hebben behaald, maar niet beschikken over een officieel branche-erkend diploma. Daardoor kunnen zij zich niet inschrijven in EREPS en dreigen ze de boot te missen.

Met een speciale jubileumactie wil Fit!vak instructeurs en trainers die geen branche-erkend diploma hebben maar wel werken bij een centrum dat is aangesloten bij Fit!vak, de kans geven om op een laagdrempelige manier het officiële branchediploma te behalen. Dat diploma geeft tevens toegang tot EREPS. Leden van Fit!vak mogen drie instructeurs per vestiging gratis examen laten doen. Voorwaarde is wel dat de instructeurs langer dan 3 jaar aantoonbaar werkervaring in de fitnessbranche hebben. Fit!vak organiseert dit jaar op drie locaties drie examenmomenten. Inschrijven kan via de website van Fit!vak en gaat op volgorde van binnenkomst, en vol=vol. De kosten van een regulier branche-examen bedragen € 320. Fitnesscentra besparen dus € 960 als ze drie instructeurs aanmelden voor het examen.

Voor meer informatie tel. 026 339 07 30 of info@fitvak.com

Fit!vak I business

body LIFE 4I2011 I

I body LIFE 4I2011

Hans Klok was een van de tien ambassadeurs van de Nationale Sport Week

Fotografie Nationaal Platform Sport/

Mathilde Dusol

Edities