Stelling personal training

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2011
Personal Training… maar hoe?

De personal trainer als zelfstandig ondernemer, Bianca Karel.

Voor dit artikel duik ik in m’n netwerk, op het gebied van personal training heb ik de meeste aanbiedingsvormen wel voorbij zien komen. Sommigen succesvol en anderen minder of totaal niet. In Nederland worden voorbeelden uit het buitenland vaak snel gekopieerd en blijken ze hier later (nog) niet te werken. Op clubniveau wordt het nodige uitgeprobeerd. Een aantal ketens heeft jaren terug al pt-systemen geïntroduceerd die achteraf niet zo soepel bleken te lopen. Welk systeem geschikt is of werkt bij een club is van verschillende factoren afhankelijk. Het meest voorkomend binnen clubs is het rent-model waarin een trainer een maandelijks bedrag aan ‘huur’ betaald om binnen de club pt te mogen geven. Om me heen zijn veel collega’s van plan zelfstandig te gaan ondernemen. Een spannende stap want financiële zekerheid opgeven is angstig. Zelf ben ik 14 jaar geleden als eenmanszaak gestart na jaren in loondienst en een eigen club. De eerste jaren echter ben ik parttime in loondienst geweest bij een club en ook omvatte mijn werkzaamheden meer dan alleen personal training, zo spreidde ik m’n kansen. Een ZZP-er nu heeft ook meer zekerheid als hij of zij ook andere werkzaamheden kan aanbieden, het geven van groepslessen bijvoorbeeld is een goede bron van ‘vast inkomen’.

Ondertussen heb ik een team van toptrainers om me heen, ik kan klanten verschillende opties aanbieden en meer flexibiliteit. Ook zijn we als team inzetbaar voor grotere opdrachten, het opzetten van een pt-model in een club bijvoorbeeld of een eenmalige sport- en of testdag.

www.trainplus.nl

Personal Training Studio Fit en Vitaal

In Capelle aan den IJssel spreek ik met Anoesjka van der Peijl en Eric Rosbergen. In 2008 was ik op de opening van hun PT-studio daar, een hele strakke, sfeervolle studio met spullen om van te smullen als trainer. Voor de klant een oase van rust en goede vibes en zelfs een infraroodsauna in beide kleedkamers. Nu, jaren later, is de overstap naar deze studio vanuit hun fitnesscentrum een goede keuze gebleken, zij zijn beide helemaal in hun element en zeer succesvol.

Eric: “Het persoonlijk begeleiden van mensen was altijd al een passie van me maar in het centrum was het voor overige klanten ondenkbaar dat ik een uur niet aanspreekbaar was wanneer ik met een klant 1 op 1 bezig was.” Eric deed o.a. veel aan wedstrijdbegeleiding, zo hebben hij en Anoesjka elkaar ook leren kennen, hij heeft haar in no-time in wedstrijdshape gebracht.

“Op een bepaald moment hadden we plannen voor verhuizen of uitbreiden met het centrum en heeft een kennis ons het idee van een PT-studio geopperd. Na uitgebreid marktonderzoek en het zoeken naar de perfecte locatie hebben we de stap genomen.” Eric wilde GYM80 apparatuur en Anoesjka had veel feeling voor styling en het resultaat is fantastisch. Maar hoe mooi de faciliteiten ook zijn, het succes van Club Fit & Vitaal zit hem in de begeleiding die Eric en Anoesjka bieden. Zij gaan met hun klanten de diepte in, een commitment die in contractvorm is vastgelegd voor 24 weken. Vrij uniek voor personal training maar in hun visie is die langere termijn nodig om een goed resultaat te bewerkstelligen. Bovendien deinzen zij voor geen enkele doelstelling terug.

Club Fit & Vitaal is een high-end studio, maar om de trainingen ook bereikbaar te maken voor andere doelgroepen is het mogelijk om in twee- of drietallen te trainen. Dat kunnen klanten zijn die elkaar niet kennen. Anoesjka: “We kunnen op deze manier prima gebruik maken van eventuele synergie tussen klanten, soms werkt dat heel motiverend. Als die klik er niet is kunnen we de training ook uitstekend los van elkaar laten verlopen.” Kenmerkend voor hun aanpak is de toewijding die zij hebben aan hun klanten, zij maken het hun persoonlijke missie de doelstelling van de klant te behalen. Voor Eric soms wel eens moeilijk te verkroppen wanneer een klant de ‘zuurverdiende gezondheidswinst’ weer teniet doet na een uitbundige vakantie bijvoorbeeld , Anoesjka daarentegen is, als voormalig politieagente, een stuk strenger en realistischer “We doen er alles aan de klanten te motiveren en steunen maar uiteindelijk ligt de verantwoording bij henzelf.” Zo leren zij nog dagelijks van elkaar, beide met hun specialiteiten en vullen ze elkaar fantastisch aan. Want hoewel 90% van de klanten door beide getraind kan worden zijn er toch soms mensen die een voorkeur hebben voor een vrouw of man als trainer. De privacy die een studio als deze biedt is voor veel mensen ook een reden daar te komen, het trainen in een sportcentrum is voor die mensen onaantrekkelijk. En thuis trainen is niet altijd een optie.

www.clubfitenvitaal.nl

Personal Trainingconcept van LAPT

Wie graag een goede leidraad heeft bij het opzetten van PT-business kan in Nederland terecht bij de HDD-groep dat met LAPT een kant-en-klaar concept aanbiedt. Ondersteunend op alle vlakken, van scholing tot marketing. Het is een concept dat direct een uitstraling van professionaliteit geeft aan de aanbieder van personal trainingen. Zowel voor clubs als ZZP-ers. Aan het woord is Jan Middelkamp, directeur van HDD: “Met LAPT bieden we middels drie modellen toepassingen aan, via het ‘rent’-model kunnen ervaren personal trainers die als ZZP-er werken LAPT voeren binnen een club, als zelfstandige onderneming binnen de onderneming als het ware. Een nadeel kan zijn dat de trainer weinig binding heeft met de desbetreffende club en er weinig onderlinge connectie is met de andere werknemers.

Via het ‘licentie’-model kan een trainer die als ZZP-er werkt in de LAPT-formule stappen en bijvoorbeeld de marketing gebruiken op zijn bestaande manier van werken.

De meest succesvolle manier voor clubs is het ‘employee’-model. Het ‘employee’-model heeft als voordeel dat een trainer een goede binding heeft met de club en daardoor een belangrijke factor speelt bij retentie. De betrokkenheid van de trainer is groot en er hoeft geen ‘riskante’ stap gemaakt te worden om als ZZP-er te gaan werken. ”LAPT bekijkt welke visie en perspectieven de club heeft op langere termijn en streeft ernaar die clubs te helpen met bereiken van een businessmodel dat een profitcentre opzet binnen de club, doelstelling: het ‘employee’-model waarbij 5 personal trainers in volledige loondienst zijn. Een model dat een club wel €20.000,00 aan extra pt-inkomsten per maand kan opleveren!

Naast een systematisch marketing en salesconcept heeft LAPT nog meer voordelen, bijvoorbeeld een CRM-systeem waarin alles bij te houden is en van waaruit zelfs de facturatie gedaan kan worden. Ook kan er gekozen worden uit een aantal gestandaardiseerde programma’s of zijn er opleidingen mogelijk. Wie de posters of andere media-uitingen van LAPT heeft gezien beseft de impact van uitstraling dat het concept heeft. Een bewezen factor in het verkrijgen van klandizie, het bespaart de club hoge kosten aan marketing en geeft gegarandeerd een professionele indruk.

www.lapt.nl

MotiFactor: landelijk netwerk voor het reserveren van een pt-er

Een nieuwe methode om aam een personal trainer te komen is het concept van Motifactor. Via het nummer 088-bewegen (088-2393436) boek je een trainer alsof je een taxi bestelt. Het is simpelweg ‘waar woon je en wat wil je?’ Je wilt aanstaande maandag trainen om 20.00 uur in Groningen en MotiFactor zorgt ervoor dat er een trainer voor je deur staat om die tijd. Er is inmiddels een landelijk netwerk van 50 trainers en het unieke en specifieke aan de trainingen is dat ze altijd thuis of in de omgeving van de klant plaatsvinden, niet in een fitnesscentrum. Mede-eigenaar Jasper Mulder legt uit “Veel van onze klanten zijn zakenlui of bekende Nederlanders, zij zitten niet te wachten op herkenning of talloze keren gedag zeggen tegen anderen terwijl ze aan het trainen zijn. Ze betalen een bovengemiddeld bedrag en mogen die privacy en service van ons verwachten. We zijn op het idee van een landelijk netwerk gekomen toen ik een manier zocht om de Ashton Brothers ook te kunnen laten trainen als zij op tournee zijn. Ik dacht “als ik een trainer beschikbaar heb op de locatie waar zij op dat moment optreden kunnen zij altijd doortrainen”. En na het verzamelen van een groep trainers besloten we dat dit voor veel mensen een uitkomst zou kunnen zijn.”

De andere eigenaar van MotiFactor, Borke Erades, doet de screening van de trainers, een goed basisniveau op sportief gebied en achtergrond met sportopleiding is door MotiFactor gegarandeerd.

Het voordeel voor personal trainers om te werken via MotiFactor is de gemakkelijke opstart naar ZZP-status, in het begin kan een trainer op een nul-urencontract bij MotiFactor werken en als het aantal trainingen per maand interessant genoeg is helpen zij met het starten als ZZP-er. Jasper: “Ook kunnen onze trainers kosteloos gebruik maken van Diplan en onze Bodyscan. Dit scheelt hen veel geld en geeft ze de kans goede service te bieden.” Zodra het 088-nummer bekend wordt en er op grote schaal gebruik van gemaakt wordt zal dat een extra inkomstenbron vormen voor MotiFactor door de fee die er per training berekend wordt aan de trainers. Via contracten is vastgelegd dat een klant van MotiFactor ook klant van MotiFactor blijft en niet door een trainer ‘overgenomen’ kan worden.

“Al blijft het gedeeltelijk natuurlijk een gentlemen’s-agreement”aldus Jasper.

Samen hebben Jasper en Borke een heel druk schema, veel klanten worden wekelijks thuis door hen geholpen. Het thuis trainen is een beschermde factor in hun visie, evenals de keuze om op het gebied van voeding te werken met Diplan. “Wij willen de mensen op een normale manier met bewegen en voeding om laten en leren gaan.”

www.motifactor.nl

Carlos Lens en zijn Carlos Personal Perfection Program – TV-trainer

Bij een groot deel van Nederland zal er als je vraagt naar personal training één naam opkomen, die van Carlos Lens. Carlos en ik gaan ‘way back’ , zo’n 20 jaar, van origine zijn we beide namelijk groepslesinstructeur, met toen al de ambitie allround fitnessprof te worden. Na het volgen van CIOS en Amerikaanse opleidingen als ACE en AFAA kwam Carlos in het tv-programma Big Diet terecht. Daardoor leerde hij Linda de Mol kennen, ging haar trainen en de rest is bekend. Ondertussen is Carlos niet meer de trainer van de sterren maar zelf een ster.

Vanuit zijn bedrijf CPPP werkt hij nu op heel veel verschillende vlakken, van training tot entertainment tot scholing en doet veel commerciële activiteiten. Zijn management screent en zoekt de passende opdrachten. Zo is er een grote variatie in de werkzaamheden die Carlos doet. Door zijn bekendheid als personal trainer wordt hij vaak gevraagd als sportexpert in tv-programma’s en vanwege zijn bekendheid heeft hij vaak opdrachten op het entertainende vlak.

Carlos: “Alles wat ik doe heeft een connectie met elkaar, door m’n netwerk, kennissen, het gunnen door anderen en de kwaliteit die ik lever heb ik een werkschema met veel variatie. De basis zijn mijn vaste pt-trainingen en mijn groepslessen.” Op mijn vraag of hij nog veel lessen geeft antwoord hij: “Ik geef 9 vaste lessen per week. Die zijn voor mij belangrijk, een goede groepslesinstructeur is ook een betere en meer allround personal trainer.” En die mening deel ik met hem, als je het in je hebt 40 mensen tegelijk te enthousiasmeren dan kun je dat 1 op 1 zeker.

Op de vraag wat een trainer een goede personal trainer maakt antwoord Carlos: “Een ideale allround trainer moet vier dingen goed beheersen; dansen, vechten, fitness en body & mind… ik beheers er drie van die vier, body & mind trainingen nog niet.”

www.cppp.nl

De startende personal trainer, Robert Havelaar

Om personal training uit de hoek van de startende trainer te belichten ga ik een gesprek aan met een goede collega van me, Robert Havelaar. Robert is al jaren sportmanager bij een vestiging van een grote keten, SportCity, en is flink aan de weg aan het timmeren als personal trainer. “Een half jaar geleden startte ik als gewichtsconsulent, ik was al vier jaar doelbewust bezig een eigen bedrijf te starten en ben opleidingen gaan volgen. Door te praten met de mensen om me heen besloot ik dat personal training een onderdeel moest worden van mijn aanbod. Ik ben tenslotte een ervaren fitnessinstructeur en de combinatie van voedingsadvies plus sportadvies en trainingen aanbieden ligt voor de hand en blijkt nu ook succesvol te zijn.” Robert stapte vier maanden geleden naar de Kamer van Koophandel en registreerde zijn bedrijf Healthcoach Plus, en heeft nu ondertussen een groot aantal vaste pt-klanten en geeft Bootcamptrainingen bij hem in de buurt. Ik vraag hem of de stap naar volledig ZZP-er worden groot is als je een goede baan hebt, je geeft tenslotte gegarandeerd inkomen op, Robert’s antwoord: “Tot nu toe werk ik nog steeds fulltime en dat is druk, maar ik wilde eerst mijn investeringen zoals opleidingsgeld, laten maken van een website en aanschaf van materialen, terugverdienen en een buffer opbouwen. Over twee maanden ga ik parttime werken en na de zomer hoop ik helemaal te stoppen met mijn baan bij SportCity.”

De meeste van zijn klanten traint Robert op clubs, voornamelijk bij SportCity, “het pt-systeem binnen onze keten is ideaal voor personal trainers als ik, je hoeft namelijk geen vast bedrag per maand te betalen maar betaald per trainingssessie, dus je betaald pas als je wat verdiend hebt. Het verschil van een training met mij vergeleken met een normale training op de club is dat ik heel gevarieerd en functioneel train met de klanten, en mijn werkwijze wordt heel prettig gevonden.”

www.healthcoachplus.nl

Op het moment is personal training hot, vanuit de branche en ook getriggerd vanuit de consument door aandacht vanuit de media. body LIFE Benelux vraagt een expert op dit gebied, Bianca Karel, of zij inzicht kan geven over de verschillende vormen waarin personal training op het moment aangeboden wordt in Nederland.

aanbiedingsvormen I producten en concepten

body LIFE 4I2011 I

I body LIFE 4I2011

Anoesjka van der Peijl en Eric Rosbergen, personal training studio fit en vitaal

De personal trainer als zelfstandig ondernemer, Bianca Karel.

Voor dit artikel duik ik in m’n netwerk, op het gebied van personal training heb ik de meeste aanbiedingsvormen wel voorbij zien komen. Sommigen succesvol en anderen minder of totaal niet. In Nederland worden voorbeelden uit het buitenland vaak snel gekopieerd en blijken ze hier later (nog) niet te werken. Op clubniveau wordt het nodige uitgeprobeerd. Een aantal ketens heeft jaren terug al pt-systemen geïntroduceerd die achteraf niet zo soepel bleken te lopen. Welk systeem geschikt is of werkt bij een club is van verschillende factoren afhankelijk. Het meest voorkomend binnen clubs is het rent-model waarin een trainer een maandelijks bedrag aan ‘huur’ betaald om binnen de club pt te mogen geven. Om me heen zijn veel collega’s van plan zelfstandig te gaan ondernemen. Een spannende stap want financiële zekerheid opgeven is angstig. Zelf ben ik 14 jaar geleden als eenmanszaak gestart na jaren in loondienst en een eigen club. De eerste jaren echter ben ik parttime in loondienst geweest bij een club en ook omvatte mijn werkzaamheden meer dan alleen personal training, zo spreidde ik m’n kansen. Een ZZP-er nu heeft ook meer zekerheid als hij of zij ook andere werkzaamheden kan aanbieden, het geven van groepslessen bijvoorbeeld is een goede bron van ‘vast inkomen’.

Ondertussen heb ik een team van toptrainers om me heen, ik kan klanten verschillende opties aanbieden en meer flexibiliteit. Ook zijn we als team inzetbaar voor grotere opdrachten, het opzetten van een pt-model in een club bijvoorbeeld of een eenmalige sport- en of testdag.

www.trainplus.nl

Personal Training Studio Fit en Vitaal

In Capelle aan den IJssel spreek ik met Anoesjka van der Peijl en Eric Rosbergen. In 2008 was ik op de opening van hun PT-studio daar, een hele strakke, sfeervolle studio met spullen om van te smullen als trainer. Voor de klant een oase van rust en goede vibes en zelfs een infraroodsauna in beide kleedkamers. Nu, jaren later, is de overstap naar deze studio vanuit hun fitnesscentrum een goede keuze gebleken, zij zijn beide helemaal in hun element en zeer succesvol.

Eric: “Het persoonlijk begeleiden van mensen was altijd al een passie van me maar in het centrum was het voor overige klanten ondenkbaar dat ik een uur niet aanspreekbaar was wanneer ik met een klant 1 op 1 bezig was.” Eric deed o.a. veel aan wedstrijdbegeleiding, zo hebben hij en Anoesjka elkaar ook leren kennen, hij heeft haar in no-time in wedstrijdshape gebracht.

“Op een bepaald moment hadden we plannen voor verhuizen of uitbreiden met het centrum en heeft een kennis ons het idee van een PT-studio geopperd. Na uitgebreid marktonderzoek en het zoeken naar de perfecte locatie hebben we de stap genomen.” Eric wilde GYM80 apparatuur en Anoesjka had veel feeling voor styling en het resultaat is fantastisch. Maar hoe mooi de faciliteiten ook zijn, het succes van Club Fit & Vitaal zit hem in de begeleiding die Eric en Anoesjka bieden. Zij gaan met hun klanten de diepte in, een commitment die in contractvorm is vastgelegd voor 24 weken. Vrij uniek voor personal training maar in hun visie is die langere termijn nodig om een goed resultaat te bewerkstelligen. Bovendien deinzen zij voor geen enkele doelstelling terug.

Club Fit & Vitaal is een high-end studio, maar om de trainingen ook bereikbaar te maken voor andere doelgroepen is het mogelijk om in twee- of drietallen te trainen. Dat kunnen klanten zijn die elkaar niet kennen. Anoesjka: “We kunnen op deze manier prima gebruik maken van eventuele synergie tussen klanten, soms werkt dat heel motiverend. Als die klik er niet is kunnen we de training ook uitstekend los van elkaar laten verlopen.” Kenmerkend voor hun aanpak is de toewijding die zij hebben aan hun klanten, zij maken het hun persoonlijke missie de doelstelling van de klant te behalen. Voor Eric soms wel eens moeilijk te verkroppen wanneer een klant de ‘zuurverdiende gezondheidswinst’ weer teniet doet na een uitbundige vakantie bijvoorbeeld , Anoesjka daarentegen is, als voormalig politieagente, een stuk strenger en realistischer “We doen er alles aan de klanten te motiveren en steunen maar uiteindelijk ligt de verantwoording bij henzelf.” Zo leren zij nog dagelijks van elkaar, beide met hun specialiteiten en vullen ze elkaar fantastisch aan. Want hoewel 90% van de klanten door beide getraind kan worden zijn er toch soms mensen die een voorkeur hebben voor een vrouw of man als trainer. De privacy die een studio als deze biedt is voor veel mensen ook een reden daar te komen, het trainen in een sportcentrum is voor die mensen onaantrekkelijk. En thuis trainen is niet altijd een optie.

www.clubfitenvitaal.nl

Personal Trainingconcept van LAPT

Wie graag een goede leidraad heeft bij het opzetten van PT-business kan in Nederland terecht bij de HDD-groep dat met LAPT een kant-en-klaar concept aanbiedt. Ondersteunend op alle vlakken, van scholing tot marketing. Het is een concept dat direct een uitstraling van professionaliteit geeft aan de aanbieder van personal trainingen. Zowel voor clubs als ZZP-ers. Aan het woord is Jan Middelkamp, directeur van HDD: “Met LAPT bieden we middels drie modellen toepassingen aan, via het ‘rent’-model kunnen ervaren personal trainers die als ZZP-er werken LAPT voeren binnen een club, als zelfstandige onderneming binnen de onderneming als het ware. Een nadeel kan zijn dat de trainer weinig binding heeft met de desbetreffende club en er weinig onderlinge connectie is met de andere werknemers.

Via het ‘licentie’-model kan een trainer die als ZZP-er werkt in de LAPT-formule stappen en bijvoorbeeld de marketing gebruiken op zijn bestaande manier van werken.

De meest succesvolle manier voor clubs is het ‘employee’-model. Het ‘employee’-model heeft als voordeel dat een trainer een goede binding heeft met de club en daardoor een belangrijke factor speelt bij retentie. De betrokkenheid van de trainer is groot en er hoeft geen ‘riskante’ stap gemaakt te worden om als ZZP-er te gaan werken. ”LAPT bekijkt welke visie en perspectieven de club heeft op langere termijn en streeft ernaar die clubs te helpen met bereiken van een businessmodel dat een profitcentre opzet binnen de club, doelstelling: het ‘employee’-model waarbij 5 personal trainers in volledige loondienst zijn. Een model dat een club wel €20.000,00 aan extra pt-inkomsten per maand kan opleveren!

Naast een systematisch marketing en salesconcept heeft LAPT nog meer voordelen, bijvoorbeeld een CRM-systeem waarin alles bij te houden is en van waaruit zelfs de facturatie gedaan kan worden. Ook kan er gekozen worden uit een aantal gestandaardiseerde programma’s of zijn er opleidingen mogelijk. Wie de posters of andere media-uitingen van LAPT heeft gezien beseft de impact van uitstraling dat het concept heeft. Een bewezen factor in het verkrijgen van klandizie, het bespaart de club hoge kosten aan marketing en geeft gegarandeerd een professionele indruk.

www.lapt.nl

MotiFactor: landelijk netwerk voor het reserveren van een pt-er

Een nieuwe methode om aam een personal trainer te komen is het concept van Motifactor. Via het nummer 088-bewegen (088-2393436) boek je een trainer alsof je een taxi bestelt. Het is simpelweg ‘waar woon je en wat wil je?’ Je wilt aanstaande maandag trainen om 20.00 uur in Groningen en MotiFactor zorgt ervoor dat er een trainer voor je deur staat om die tijd. Er is inmiddels een landelijk netwerk van 50 trainers en het unieke en specifieke aan de trainingen is dat ze altijd thuis of in de omgeving van de klant plaatsvinden, niet in een fitnesscentrum. Mede-eigenaar Jasper Mulder legt uit “Veel van onze klanten zijn zakenlui of bekende Nederlanders, zij zitten niet te wachten op herkenning of talloze keren gedag zeggen tegen anderen terwijl ze aan het trainen zijn. Ze betalen een bovengemiddeld bedrag en mogen die privacy en service van ons verwachten. We zijn op het idee van een landelijk netwerk gekomen toen ik een manier zocht om de Ashton Brothers ook te kunnen laten trainen als zij op tournee zijn. Ik dacht “als ik een trainer beschikbaar heb op de locatie waar zij op dat moment optreden kunnen zij altijd doortrainen”. En na het verzamelen van een groep trainers besloten we dat dit voor veel mensen een uitkomst zou kunnen zijn.”

De andere eigenaar van MotiFactor, Borke Erades, doet de screening van de trainers, een goed basisniveau op sportief gebied en achtergrond met sportopleiding is door MotiFactor gegarandeerd.

Het voordeel voor personal trainers om te werken via MotiFactor is de gemakkelijke opstart naar ZZP-status, in het begin kan een trainer op een nul-urencontract bij MotiFactor werken en als het aantal trainingen per maand interessant genoeg is helpen zij met het starten als ZZP-er. Jasper: “Ook kunnen onze trainers kosteloos gebruik maken van Diplan en onze Bodyscan. Dit scheelt hen veel geld en geeft ze de kans goede service te bieden.” Zodra het 088-nummer bekend wordt en er op grote schaal gebruik van gemaakt wordt zal dat een extra inkomstenbron vormen voor MotiFactor door de fee die er per training berekend wordt aan de trainers. Via contracten is vastgelegd dat een klant van MotiFactor ook klant van MotiFactor blijft en niet door een trainer ‘overgenomen’ kan worden.

“Al blijft het gedeeltelijk natuurlijk een gentlemen’s-agreement”aldus Jasper.

Samen hebben Jasper en Borke een heel druk schema, veel klanten worden wekelijks thuis door hen geholpen. Het thuis trainen is een beschermde factor in hun visie, evenals de keuze om op het gebied van voeding te werken met Diplan. “Wij willen de mensen op een normale manier met bewegen en voeding om laten en leren gaan.”

www.motifactor.nl

Carlos Lens en zijn Carlos Personal Perfection Program – TV-trainer

Bij een groot deel van Nederland zal er als je vraagt naar personal training één naam opkomen, die van Carlos Lens. Carlos en ik gaan ‘way back’ , zo’n 20 jaar, van origine zijn we beide namelijk groepslesinstructeur, met toen al de ambitie allround fitnessprof te worden. Na het volgen van CIOS en Amerikaanse opleidingen als ACE en AFAA kwam Carlos in het tv-programma Big Diet terecht. Daardoor leerde hij Linda de Mol kennen, ging haar trainen en de rest is bekend. Ondertussen is Carlos niet meer de trainer van de sterren maar zelf een ster.

Vanuit zijn bedrijf CPPP werkt hij nu op heel veel verschillende vlakken, van training tot entertainment tot scholing en doet veel commerciële activiteiten. Zijn management screent en zoekt de passende opdrachten. Zo is er een grote variatie in de werkzaamheden die Carlos doet. Door zijn bekendheid als personal trainer wordt hij vaak gevraagd als sportexpert in tv-programma’s en vanwege zijn bekendheid heeft hij vaak opdrachten op het entertainende vlak.

Carlos: “Alles wat ik doe heeft een connectie met elkaar, door m’n netwerk, kennissen, het gunnen door anderen en de kwaliteit die ik lever heb ik een werkschema met veel variatie. De basis zijn mijn vaste pt-trainingen en mijn groepslessen.” Op mijn vraag of hij nog veel lessen geeft antwoord hij: “Ik geef 9 vaste lessen per week. Die zijn voor mij belangrijk, een goede groepslesinstructeur is ook een betere en meer allround personal trainer.” En die mening deel ik met hem, als je het in je hebt 40 mensen tegelijk te enthousiasmeren dan kun je dat 1 op 1 zeker.

Op de vraag wat een trainer een goede personal trainer maakt antwoord Carlos: “Een ideale allround trainer moet vier dingen goed beheersen; dansen, vechten, fitness en body & mind… ik beheers er drie van die vier, body & mind trainingen nog niet.”

www.cppp.nl

De startende personal trainer, Robert Havelaar

Om personal training uit de hoek van de startende trainer te belichten ga ik een gesprek aan met een goede collega van me, Robert Havelaar. Robert is al jaren sportmanager bij een vestiging van een grote keten, SportCity, en is flink aan de weg aan het timmeren als personal trainer. “Een half jaar geleden startte ik als gewichtsconsulent, ik was al vier jaar doelbewust bezig een eigen bedrijf te starten en ben opleidingen gaan volgen. Door te praten met de mensen om me heen besloot ik dat personal training een onderdeel moest worden van mijn aanbod. Ik ben tenslotte een ervaren fitnessinstructeur en de combinatie van voedingsadvies plus sportadvies en trainingen aanbieden ligt voor de hand en blijkt nu ook succesvol te zijn.” Robert stapte vier maanden geleden naar de Kamer van Koophandel en registreerde zijn bedrijf Healthcoach Plus, en heeft nu ondertussen een groot aantal vaste pt-klanten en geeft Bootcamptrainingen bij hem in de buurt. Ik vraag hem of de stap naar volledig ZZP-er worden groot is als je een goede baan hebt, je geeft tenslotte gegarandeerd inkomen op, Robert’s antwoord: “Tot nu toe werk ik nog steeds fulltime en dat is druk, maar ik wilde eerst mijn investeringen zoals opleidingsgeld, laten maken van een website en aanschaf van materialen, terugverdienen en een buffer opbouwen. Over twee maanden ga ik parttime werken en na de zomer hoop ik helemaal te stoppen met mijn baan bij SportCity.”

De meeste van zijn klanten traint Robert op clubs, voornamelijk bij SportCity, “het pt-systeem binnen onze keten is ideaal voor personal trainers als ik, je hoeft namelijk geen vast bedrag per maand te betalen maar betaald per trainingssessie, dus je betaald pas als je wat verdiend hebt. Het verschil van een training met mij vergeleken met een normale training op de club is dat ik heel gevarieerd en functioneel train met de klanten, en mijn werkwijze wordt heel prettig gevonden.”

www.healthcoachplus.nl

Bianca Karel, Train The Trainers

Edities