FIBO nabeschouwing, reacties exposanten

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2011

Druk bij Greinwalder & Partner

FIBO 2011 was een primeur voor Greinwalder & Partner: we waren vertegenwoordigd met 2 stands. De internationaal bijzonder succesvolle afslankmethode airpressure bodyforming, bestaande uit de inmiddels fameuze Slim Belly en de Slim Legs, werden op een speciaal ontworpen aparte stand  aan het publiek voorgesteld. Kort voor FIBO waren de licentienemers geïnformeerd over de recente strategische ontwikkeling rondom Slim Belly en Slim Legs. Door de volledige overname van uitvinder ABC-One in Oostenrijk, is Greinwalder & Partner nu in de gelegenheid om het volledige potentieel van

de airpressure bodyforming methode optimaal te vermarkten.

De afgelopen 14 jaren hebben aangetoond dat we er uitstekend in slagen om vernieuwende, soms controversiële concepten om te zetten in bijzonder succesvolle campagnes. Op FIBO hebben we de markt kunnen informeren over de ‘next step’ in het duurzaam vermarkten van airpressure bodyforming als wetenschappelijk bewezen lokale afslankmethode. Het enthousiasme kwam tot uiting in de waanzinnig druk bezochte standparty op vrijdagavond.

www.greinwalder.com

Hi-Power Fitness Benelux

Hi-Power Fitness Benelux heeft op de Fibo te Essen, de grootste internationale fitnessbeurs van Europa een groot aantal nieuwe fitnessnoviteiten laten zien. Voor Hi-Power Fitness Benelux is dit zelfs de meest succesvolle Fibo van de laatste jaren. Wij hebben veel nieuws gebracht als het gaat om een geheel nieuwe kracht line die prijstechnisch aan de onderkant zit, maar waar geen concessies zijn gedaan aangaande kwaliteit, functionaliteit en biomechanica. Deze lijn kan ook worden uitgevoerd met een nieuw begeleidingssysteem. Ook de cardioline heeft een nieuwe machine gekregen, de Variable Eliptical Stride. Deze machine is elektronisch instelbaar om verschillende manieren van lopen, joggen en sprinten uit te voeren. Dit is een non free motion machine en begeleidt elke sporter op een veilige manier. Tevens is de nieuwe cardio lijn van nieuwe eco technologie voorzien, dit

systeem voorziet de apparatuur van stroom en tegelijk een geheel draadloos TV systeem. Hi-power cardio apparatuur is inmiddels ook gekozen door andere grote internationale merken die deze betrouwbare cardio line als private label hebben opgenomen in hun assortiment. Maar Hi-power Fitness Benelux geeft niet alleen de betere prijzen, maar tevens ook de absoluut betrouwbare accurate service die iedereen van Hi-Power Fitness al jaren is gewend.

Bel voor verdere informatie naar 072-5719991, of stuur een mail naar info@hipowerfitness.nl

Spinning® handdoeken & Bodyblade®

CxT uitverkocht @ FIBO

Tijdens de FIBO was de Spinning kledingcollectie erg populair. Op de eerst dag waren de Spinning handdoeken al uitverkocht! Ook de andere merken van Mad Dogg Athletics zoals Peak Pilates® en Bodyblade zijn goed ontvangen bij het publiek. Het publiek deed gezellig en fanatiek mee tijdens de demo’s op de stand. De Bodyblade type CxT (lichte weerstand) viel goed in de smaak en was uiteindelijk op de laatste dag helemaal uitverkocht. Op de stand van Star Trac werd de nieuwe Spinner® Blade tentoongesteld. Dit was nog het prototype, maar het is duidelijk dat deze fiets met vele verbeterpunten goed in de smaak zal vallen bij de sportschoolhouders, instructeurs en klanten.

Ook kennis maken met de programma’s en producten van Mad Dogg Athletics? Ga naar www.maddogg.com of maak een afspraak met Debbie Keskin via debbie@maddogg.com

I body LIFE 4I2011

Succesvolle FIBO Milon Benelux

Milon loopt in Duitsland enkele jaren voor op de Benelux. Inmiddels staan er ruim 1200 Milon Cirkels in Duitsland. Voor de Milon Benelux medewerkers was de FIBO vooral een manier om de sfeer en de mensen binnen het bedrijf nader te leren kennen. Daarnaast zijn diverse gesprekken gevoerd om de groei in Nederland verder te stimuleren. Het kan immers niet zijn dat een concept waar zoveel clubs in Duitsland dagelijks profijt van hebben in ‘slechts’ 70 clubs in Nederland staat.

De Nederlandse en Belgische bezoekers hebben sinds deze FIBO weer een actuele indruk van de Milon Cirkel. De vervolgafspraken ter verdere oriëntatie zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat het aantal van 70 Milon Cirkels de komende tijd wordt overtroffen. Wat de bezoekers vooral aansprak was de gedachte achter de toestellen. Het Milon Cirkel concept gaat uit van maximaal resultaat voor zowel de gebruiker als de ondernemer.

Wilt u ook meer weten? Kijk dan op

www.miloncirkel.com of www.milon.com.

Octane Fitness op FIBO:

vergroot ledenbeleving met

extra sportresultaten zonder

grote investeringen

Op de FIBO introduceerde Octane Fitness vorige week Cross Circuit Pro, een optionele kit waarmee de Octane crosstrainers uitgebreid worden met een serie van (kracht)oefeningen. Cross Circuit Pro is mogelijk om individueel te doen, maar ook onder begeleiding van een instructeur a la een 'buikspierkwartiertje' maar dan als een 'Cross Circuit half-uurtje'. In het individuele programma wordt de gebruiker begeleid met opdrachten gegeven door de crosstrainer zelf.

Ook is er een extra MMA-programma voor de competitievere doelgroep, waarvan het niet op voorhand vaststaat dat zij hun workout op de crosstrainer doen. Een van de FIBO-bezoekers omschreef Cross Circuit Pro als een win-win-win situatie. “Betere sportresultaten en een groter gevoel van aandacht voor de leden, meer werkplezier van de instructeurs en een kleine investering die het ledenbehoud vergroot voor mij.”

Meer zien kan op OctaneFitness.com of Youtube.com/OctaneFitness

Innovatieve technologie van Precor

Op de FIBO 2011 werden de nieuwe cardiotoestellen van de Experience Series van Precor gelanceerd. Voor de nieuwe lijn worden de bekroonde cardiotoestellen met nieuwe consoles gecombineerd. Beide nieuwe productlijnen bieden talrijke mogelijkheden voor de inrichting van het cardiodeel in elke sportschool en laten hierbij niets te wensen over.

Met de marktlancering van de nieuwe Experience Series wordt het hoogtepunt bereikt van een groots opgezet onderzoeks- en ontwikkelingsproject van Precor dat 3½ jaar duurde. De nieuwe consolesystemen werden reeds van tevoren uitgebreid in de praktijk getest, zodat Precor de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de toestellen kan garanderen. De klanten van Precor krijgen nu door deze nieuwe producten meer keuzemogelijkheden. Daarnaast bieden zij de gebruikers een duidelijk verbeterde workoutbeleving. Vanuit biomechanisch oogpunt beschikken beide productlijnen over de duurzame en favoriete eigenschappen die klanten en sporters over de hele wereld reeds naar waarde schatten.

Meer informatie: www.precor.nl

nabeschouwing FIBO I branche actueel

body LIFE 4I2011 I

Technogym’s Mywellness Key ontvangt award tijdens FIBO 2011

FIBO, de toonaangevende Europese vakbeurs voor fitness en wellness, presenteert jaarlijks nieuwe concepten en technologieën voor sport en bewegen. Tijdens dit evenement heeft een speciale jury van journalisten, sport deskundige en fysiologen de meest innovatieve producten beoordeeld. Dit jaar heeft Technogym’s Mywellness Key de prestigieuze “Healh Innovation Award”ontvangen.

Mywellness key is een draagbaar apparaat die het mogelijk maakt alle

dagelijks lichamelijke activiteit, verricht door de gebruiker, te meten en re-

gistreren. Op deze manier wordt de gebruiker gestimuleerd zijn activiteit te verhogen en daarmee het welzijn te verbeteren. Het unieke aan deze activiteitenmeter is de ingebouwde chip die het mogelijk maakt activiteiten binnen en buiten het sportcentrum te meten en registreren. Gebruikers van de Key krijgen een gepersonaliseerd inspanningsdoel toegewezen op basis van hun persoonlijke situatie en levensstijl. De Key geeft direct visuele feedback met als doel constante motivatie om de dagelijkse doelen te behalen.

Voor meer informatie: www.technogym.com

De FIBO 2011 heeft weer nieuwe innovaties opgeleverd van o.a. Cybex, Nautilus en StairMaster.

Cybex lanceerde de 770T loopband. Deze loopband is volstrekt uniek. De Cybex 770T loopband voldoet aan alle eisen die u als fitnessondernemer kan stellen. Het unieke dempingsysteem, het duurzame houten dek, de gepatenteerde Cybex ARMZ en de CARDIOtouch maken deze loopband bijzonder. Bijzonder omdat uw klanten het verschil gaan merken in resultaten en trainingservaring.

Nautilus lanceerde zijn nieuwe krachtlijn, de Nitro Evo Lijn. Deze krachtlijn is de volgende stap om u als fitnessondernemer te onderscheiden van uw con

current, en levert verbluffende prestaties voor uw klanten. Hiermee bereikt u naast ervaren sporters ook beginners in uw centrum.

StairMaster lanceerde de nieuwe StepMill. Een machtig apparaat waar menig (Amerikaanse) superster niet meer zonder kan (real work out, real results). Ga naar www.movetolive.nl voor meer informatie over deze en andere innovaties of bel 073 594 70 20.

The sports company

Net als andere jaren was Keiser aanwezig op FIBO 2011. Dit keer niet met één stand, maar naast de stand met alle apparatuur (zoals uit de circuitlijn) nog een tweede stand voor het geven van demonstraties groepstrainingen M5 en M3. De energieke invulling door de internationale master trainers lieten goed zien dat een groepstraining met deze cardioapparatuur pure fun is!

Op de andere stand werden doorlopend demonstraties gegeven bij de Triple Trainer (opstelling van 3 Functional Trainers). Hierbij werd invulling gegeven aan de gewenste toepassing van alle geïnteresseerde beursbezoekers. Theo Tromp liet zien hoe de Functional Trainer ingezet kan worden voor Fysio Fitness toepassingen, Paul Lammers demonstreerde specifieke toepassingen voor de topsport en Personal Training, en Winston Squire (UK) gaf of

energieke wijze invulling aan gebruik binnen alle soorten sportfaciliteiten.

Nieuw dit jaar bij Keiser op FIBO is de M3 Total Body. De door de vakpers geprezen techniek met de magnetische weerstand wordt ook hier gebruikt voor het ultieme fietsgevoel. Daarnaast geeft de M3 Total Body een stevige work out voor het bovenlichaam. De handle bars zijn zo geplaatst dat een optimale training mogelijk is voor core, armen en schouders. Daarbij kan gekozen worden voor een combinatie met de fietsbeweging door de pedalen te gebruiken, of voor een ruststand van de benen.

De M3 Total Body is vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux en Duitsland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@thesportscompany.nl of 077-3661640.

NEWS

Nieuwe revolutie in fitness muziek

BCM Music Systems introduceert op de FIBO in Essen een revolutionair muziek concept voor fitness groepslessen. Muziek voor fitnesslessen komt nu nog vaak van CD. Instructeurs en sporters zitten vast aan de volgorde van muziek nummers en de muziek selectie. Soundworkout biedt een professionele en flexibele oplossing waardoor men de muziekselectie, volgorde en het tempo zelf in de hand heeft. Instructeurs kunnen zelfs lessen online voorbereiden.

Soundworkout staat continu in verbinding met een online muziek catalogus die wekelijks wordt bijgewerkt. Men kan losse nummers gebruiken, maar het naadloos aan elkaar mixen van muziek kan ook worden overgelaten aan Soundworkout. Vrijwel alle sport disciplines kunnen probleemloos muzikaal worden ingevuld.

Meer informatie vindt u op www.soundworkout.nl.

producten en

concepten

Polar brengt de nieuwe RCX5

Polar introduceert de RCX5 trainingscomputer. Dit geavanceerde product is ideaal voor de duursporter en heeft een aantal nieuwe, interessante functies om je bij je planning, training én het analyseren van je prestaties te coachen. Deze unieke functies zijn vormgegeven in een slank en functioneel design met een sportieve look.

De RCX5 wordt met de comfortabele WearLink®+ Hybride borstband geleverd die gebruik maakt van twee zendtechnologieën; 5 kHz en 2.4 GHz W.I.N.D. technologie. Zo wordt je hartslag altijd gevonden, ook tijdens het zwemmen.

polarpersonaltrainer.com vernieuwd én in het Nederlands

Om de triatleet en multisporter optimaal te ondersteunen is polarpersonaltrainer.com flink uitgebreid. Het is nu mogelijk om zelf complete conditietrainingen, inclusief warming-up, training en cooling-down, voor hardlopen en fietsen samen te stellen. De trainingsprogramma’s draag je met behulp van de meegeleverde DataLink eenvoudig naar je RCX5 over. Met het online trainingsdagboek op polarpersonaltrainer.com volg je eenvoudig je vooruitgang en vergelijk je geplande en werkelijk uitgevoerde trainingen.

Meer info: www.polar-nederland.nl.

Geavanceerde stappenteller met 3D-sensor

Yamax, marktleider op het gebied van hoogwaardige stappentellers, komt met de geavanceerdste stappenteller tot nu toe: de Yamax Power Walker EX-510. Deze compacte en lichtgewicht stappenteller is uitgevoerd met een hightech 3D-sensor en een zeer uitgebreid geheugen voor het opslaan van diverse gegevens.

De Yamax Power Walker EX-501 is uitgerust met een groot aantal geavanceerde meetfuncties, waarvan de waardes moeiteloos van de grote display kunnen worden afgelezen. De stappenmodus telt het aantal stappen, terwijl de caloriemodus het aantal verbrande calorieën meet en de verbrandingsmodus de totale vetverbranding laat zien. Het aantal afgelegde kilometers wordt getoond in de afstandsmodus, waarbij de looptijdmodus laat zien hoe lang er in totaal gelopen is. Tot slot is de Yamax Power Walker EX-510 uitgerust met een klokmodus.

De Yamax Power Walker EX-510 is zeer klein van formaat en weegt slechts 23 gram, inclusief een CR-2032 batterij. Uiteraard wordt de stappenteller geleverd inclusief een uitgebreide Nederlandstalige handleiding.

Nieuw digitaal slot cijferslot voor in fitnesscentra

Ojmar presenteert zijn nieuw stijlvol touch code lock ‘OCS’ - Ojmar Code System. Een digitaal stand alone slot om toe te passen in zowel natte als droge ruimtes. Geen gedoe meer met sleutels, de unieke 4 cijferige code is door elke gebruiker zelf te kiezen. Voor vaste gebruikers en wisselende gebruikers met de mogelijkheid tot muntinworp.

Voor meer informatie neem contact op met info@ojmar.es / www.ojmar.es

XCOofficialNL XCO Sports Company

Alle professionals (PT, fitness, instructeurs, looptrainers enz) opgelet: GRATIS XCO Walking & Running clinic op 18 mei! Check xco.nl Pls RT

PERS0NALTRAINR Wouter van Aalst PT

Welke diëtiste weet welke producten gezonde vetten bevatten? Muv avocado, noten, vis, pindakaas.

SanaSlankNL SanaSlank Nederland

Diabetes heeft een slechtere prognose dan borstkanker,slechts weinig mensen realiseren zich dat.Aldus Jaap Seidell.DUS:VOORKOM OVERGEWICHT!

Twitter

Fitness cafe

Afvallen, aankomen of op gewicht blijven. Hoeveel mag ik dan eigenlijk eten?

door Change Personal Training op

maandag 2 mei 2011 om 2:53

Hoeveel mag ik eten?

Als je af wilt vallen, aan wil komen of gewoon op gewicht wil blijven is het goed om te weten hoeveel calorieën je daarvoor per dag nodig hebt.

Voordat je een goed uitgebalanceerd voedingspatroon gaat samenstellen is het belangrijk dat je een inzicht krijgt in de hoeveelheid energie die je per dag nodig hebt. Daarna ga je deze calorieën onderverdelen in eiwitten, koolhydraten en vetten.

Wil je meer weten over het uitrekenen van je energiebehoefte doe je door onderstaande optelsom te maken:

Basisbehoefte

Sporttoeslag

Arbeidstoeslag

Sportieve arbeidstoeslag +

-----------------------------------------------

Energiebehoefte

Of mail naar: Info@change-personaltraining.nl

Change_PT Change pt'er Ramon

Personal training is en blijft de meest effectieve manier om een snel en blijvend resultaat te halen!

Edities