Case study: hoe ga je om met nieuwe klanten?

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2011

I body LIFE 3I2011

Lokale vetverbranding wetenschappelijk aangetoond

Er bestaan talloze afslankmethodes. Slechts enkele daarvan hebben de werking kunnen bewijzen, dat wil zeggen wetenschappelijk kunnen aantonen. De Airpressure Bodyforming ® methode maakt echter waar wat beloofd wordt. Het gerenommeerde Weense Instituut voor medische en sportwetenschappelijke consulting IMSB Austria heeft door middel van een wetenschappelijk onderzoek de werking bewezen. Het resultaat is indrukwekkend: tot wel 6x meer vetverbranding bij de heupen, taille en bovenbenen dan zonder de Airpressure Bodyforming ® methode. Hiermee wordt bewezen wat door deskundigen al werd verondersteld, maar wetenschappelijk nog niet in detail was onderzocht: het is mogelijk om vetverbranding lokaal op specifieke delen van het lichaam te bevorderen.

Het doel van het onderzoek was om de werking van de Slim Belly® en Slim Back&Legs® onder streng wetenschappelijke condities te testen op het gebied van lokale vetverbranding en zo de functionele werking van de beide producten te kunnen beoordelen.

Details over het wetenschappelijke onderzoek van het IMSB Austria kunt u nalezen op www.slim-belly.com

NEWS

Actueel nieuws

Health & Wellness

Nieuw in Nederland en België

SunSauna: een saunaproduct uit Finland, de bakermat van de sauna. Deze hoogwaardige sauna van elzenhout heeft banken en leuningen met ronde hoeken, een sfeervolle verlichting en een verlichte waterbron. Dit interieur kan in elke gewenste maatcabine geplaatst worden en is onderhoudsvriendelijk. Wanden van elzenhout en glasfronten behoren tot de mogelijkheden.

Meer info: www.vanderheijsaunabouw.nl

Volg de AALO voedingsdocent

Wat is het verband tussen "het verschil maken" en het volgen van de AALO voedingsdocent? Als je weet dat 70% van alle gezondheids-klachten gerelateerd zijn aan voeding en 50% van alle Nederlanders kampt met overgewicht, dan ligt de allergrootste uitdaging voor veel mensen bij een dagelijkse, gezonde voeding.  Wil jij als trainer of met jouw centrum dus daadwerkelijk het verschil maken en daarmee een grote groep klanten binden aan jou of het bedrijf, biedt dan het antwoord! Het antwoord op alle vragen omtrent voeding, afvallen, spiergroei, coaching en meer. Al deze informatie vind je in onze geheel vernieuwde opleiding. Gezonde voeding van gisteren gaat enkel over calorieën tellen, het

vermijden van vetten en koolhydraten etc. Het voedingsadvies van nu en morgen vind je terug in de AALO voedingsdocent. Een must voor iedereen die van gezondheid zijn werk heeft gemaakt!

Meer info: www.aalo.nl

Werken in ploegendienst is topsport

De statistieken liegen er niet om; meer dan 55 procent van de werkende Nederlanders heeft onregelmatig werk. Wisselende werktijden zijn topsport en vergen, nog meer dan bij regelmatig werk, een bewuste en gezonde leefstijl om lichaam en geest in topconditie te krijgen en te houden.

Die wetenschap bracht vertegenwoordigers van diverse disciplines bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over het positief stimuleren van een gezonde leefstijl onder medewerkers in ploegendienst. Het seminar werd georganiseerd door High Five Health Promotion en Syntro.

Geen sportfaciliteiten op het werk? Fitness- en Healthclubs kunnen medewerkers aan het bewegen krijgen: door de vaak ruime openingstijden en diversiteit aan abonnementsvormen heeft een medewerker met onregelmatige tijden voldoende flexibiliteit en keuzes. Sporten en relaxen in de vrije tijd is voor de gezondheid van deze doelgroep erg belangrijk en het liefst in een sociale omgeving.

Voor meer informatie over dit seminar kunt u informatie opnemen met Loes Jansen, afdeling communicatie High Five Health Promotion & Intenz Gezondheidsplan, via 06-16210083.

Hein Vergeer opent Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Oud-schaatser en coach Hein Vergeer opende op 18 maart in Driebergen de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. De eerste lichting ging van start met de post-hbo-opleiding voor leefstijlcoaches. Voor de opleiding is grote belangstelling, het eerste jaar is meteen overtekend. De start van een tweede groep is daarom al gepland voor september.

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid biedt gezondheids- en beweegprofessionals in één jaar tijd een geïntegreerde opleiding tot

leefstijlcoach, gebaseerd op voedingsadvies, beweging en coaching. Juist de combinatie van deze drie pijlers blijkt effectief in de bestrijding van ongezonde leefstijlfactoren zoals overgewicht, te weinig beweging en roken. De combinatie is tevens wat de opleiding uniek maakt; professionals zijn gewoonlijk opgeleid in beweging, dan wel voeding dan wel psychosociale begeleiding, nooit op een geïntegreerde manier in alle drie. De Academie voor Leefstijl en Gezondheid gaat daar volgens Hein Vergeer verandering in brengen.

Hapro verlicht de markt op alle golflengtes

Professioneel en zelfverzekerd presenteerde Hapro zich met haar gerenommeerde merken Luxura en Seecret op de internationale beautybeurs Cosmoprof in het Italiaanse Bologna.

Een absolute highlight was de Luxura zonnebank waarin de speciale LED technologie is toegepast. Het lichtspectrum van de Luxura Admoresphere geeft zonneondernemers de mogelijkheid om dagelijks, wekelijks of bijvoorbeeld seizoensafhankelijk of gelinkt aan een thema de zonnecabine een volledig andere sfeer te geven.

Seecret Collagen Anti-Aging voert nog steeds de trend aan in lichttherapie. Vorig jaar gaf het innovatieve collageenconcept van de Nederlandse fabrikant deze groeimarkt een nieuwe dimensie en dit jaar zet ze de trend zet voort. In Italië presenteerde Hapro dit jaar de compacte en slimme collageenoplossing: Seecret C150. In slechts enkele handelingen is het apparaat uitgeklapt en gebruiksklaar om de perfecte combinatie van Collageen- en infraroodlicht te geven. De comfortabele warmte die vrijkomt (en al jaren wordt ingezet bij gezondheidstherapiën) maakt het wellnessapparaat compleet. Luxe features zoals verschillende wellness-sounds, aroma en geluidsmodulen voor MP3spelers geven aan met hoeveel plezier en toewijding Hapro in productontwikkeling investeert.

Meer info: www.hapro.com

Gratis Webinars voor fitnessondernemers

Na de introductie van gratis Social Media workshops lanceert WellPro nu ook gratis Webinars! Een Webinar is een afkorting voor “Web-based seminar”, dit houdt in dat via internet presentaties gegeven worden op een interactieve manier. De mogelijkheid tot interactie is een van de vele voordelen van een Webinar. In vergelijking tot gewone seminars, bijeenkomsten en presentaties hebben Webinars veel voordelen.

De voordelen van Webinars

- Geen extra reistijd en reiskosten

- Gemak (vanaf de werkplek of thuis) 

- Interactief en flexibel

- Kortom: dé nieuwe manier om informatie te verkrijgen en ervaringen te delen!

WellPro organiseert verschillende Webinars, zie www.wellpro.nl voor de thema’s en planning.

news I health

body LIFE 3I2011 I

Edities