Sterren systeem voor de fitness branche?

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2011

I body LIFE 3I2011

Wat kunt u leren van…Four2go

Ineke zal ooit het sportcentrum overnemen als Ans en André het wat rustiger aan gaan doen. Voorlopig werken ze allebei nog graag in de sportschool. Ans behartigt de personeelszaken en opleidingen, terwijl André verantwoordelijk is voor de administratie, sales en marketing. Bij Four2Go werken negentien parttimers en drie fulltime medewerkers.

Geschiedenis

Zo’n elf jaar geleden begon Ans Tolsma in Berghem met lesgeven in groepsverband aan voornamelijk vrouwen. Dochter Ineke assisteerde haar daarbij. De club kreeg de naam Four2Go, ontstaan vanuit het aftellen bij fitnessoefeningen. Ans: “Ik gaf de lessen van Les Mills en XCO en deed dit parttime. De groepslessen werden goed bezocht en al snel hadden we tussen de 400 en 450 leden. Deze lessen werden in twee zalen van het sportcentrum gegeven, maar de ambitie om uit te breiden kwam steeds nadrukkelijker naar voren. Vorig jaar was het dan eindelijk zover en kregen we toestemming van de eigenaar van het naast gelegen sportcentrum om te mogen verbouwen en hebben we nu een groter deel van de tennishallen in gebruik genomen met onder meer twee geheel nieuwe groepsleszalen, een spinningzaal met een heuse snelweg en een fitnesszaal”, aldus Ans. “Als het aan ons had gelegen hadden we deze stap vijf jaar eerder gezet”, vult André aan. “Dit ook om ons te onderscheiden van de fitnesscentra in Oss, waar een aantal ketens zoals Achmea, The Wave en Fitland actief zijn. We denken dat we ons kunnen onderscheiden t.o.v. deze ‘concurrenten’. En dat blijkt ook wel uit de positieve reacties van onze leden die Four2Go omschrijven als gezellig, persoonlijk en sportief. Bij ons voelen mensen zich nog echt thuis. Dat komt ook door de korte communicatielijnen die we met onze leden hebben. Daarbij kennen we iedereen van naam. Ons doel is om mensen gastvrij te ontvangen en ze te helpen en te begeleiden naar het doel dat ze nastreven. Door de uitbreiding hebben we ons aanbod kunnen verbreden met fitness en kunnen mensen bij ons terecht voor bijvoorbeeld afvallen, conditie verbeteren, fit blijven of gewoon voor de gezelligheid. Daarnaast kunnen onze leden gratis gebruik maken van de tennis- en squashbanen van onze buurman.”

Verbouwing

Van de verbouwing hebben Ans en Andre niet echt wakker gelegen. “Hoewel het een flinke investering is geweest en de banken tegenwoordig niet meer staan te springen om te financieren”, verzucht André. “We hebben een goed businessplan gemaakt met een reële begroting en groeicijfers waar de bank zich in tweede instantie wel in kon vinden.” Het resultaat mag er zijn. Een entree die comfortabel en fraai is ingericht met een horeca gelegenheid met tafeltjes en stoelen en lekkere banken om te relaxen. In dezelfde ruimte is nog een diëtiste en een fysiotherapeut gevestigd en een kantoor voor de instructeurs om de intake te doen en met leden zaken door te nemen. In de hoek ligt nog de Kidsclub voor de allerkleinsten (0 t/m 6 jaar). Vanuit de entree en horeca heb je een fraai zicht op de fitnesszaal met allemaal nieuwe toestellen die deels in een circuitvorm zijn opgesteld. “We hebben ons van te voren goed georiënteerd en we zijn bij diverse clubs gaan kijken”, legt André uit. Samen met Life Fitness hebben we het concept bedacht en de opstelling van de apparatuur. Door de toename van het aantal leden, blijkt nu al dat we apparatuur tekort komen en er op termijn toestellen bij moeten komen. Een gegeven waar we in onze plannen al rekening mee hebben gehouden en waar ook voldoende ruimte voor is.”

Kwaliteit

“Door de toenemende concurrentie in deze regio is van belang dat je je onderscheidt in kwaliteit en begeleiding”, zegt Ineke. “Ik heb zelf bij onder meer Fitland Uden en Fitness First in Vught en Nijmegen gewerkt en heb daarvan de goede zaken meegenomen. Kwaliteit is sowieso altijd een sterk punt geweest van onze groepslessen omdat we geïnvesteerd hebben in de kwaliteit van onze lesgevers. Hun kennis, kunde en enthousiasme is de basis waar alles om draait. Momenteel zijn we ook bezig met LERF, een kwaliteitscertificaat dat we ook nodig hebben voor bedrijfsfitness. Bedrijven eisen tegenwoordig een kwaliteitscertificaat. Voor ons ook een goede manier om de kwaliteitseisen verder op te schroeven over de gehele linie van het bedrijf. Zeker nu we fitness erbij hebben is het belangrijk om de puntjes op de i te zetten en dat alle neuzen dezelfde kant op staan. We zijn in ieder geval met ons totaalconcept: fitness en groepslessen flink aan de weg aan het timmeren. Iedereen die bij ons lid wordt krijgt een uitgebreide intake en een personal coach die om de 8 weken een evaluatie houdt met het clublid waarbij ook nog eens opnieuw alle waarden worden gemeten. Aan de hand van die gegevens passen we de training aan. Daarbij geven we ook voedingsadviezen. Onze instructeurs hebben voldoende basiskennis in huis om deze te kunnen geven, maar we hebben ook een diëtiste in huis voor uitgebreid advies en begeleiding”, aldus Ineke.

Groepslessen

Groepslessen vormen nog steeds de kurk waar de onderneming op drijft. Ineke: “Van heinde en verre komen mensen hier om de groepslessen te volgen. In een aantal zalen worden diverse fitnessprogramma’s onder begeleiding uitgevoerd in groepsverband, maar daarnaast is het voor ieder lid van de club mogelijk individueel van de verschillende toestellen gebruik te maken.” Ineke is naast clubmanager ook belast met de coördinatie van de groepslessen. Zelf volgde ze de 4-jarige CIOS-opleiding en behaalde vervolgens een zestal certificaten van het Nieuw-Zeelandse fitnessprogramma Les Mills, dat wereldwijd wordt toegepast in sportscholen en waarvan Four2Go bijna alle licenties in huis heeft. Ze legt uit: “Les Mills is marktleider en ieder kwartaal krijgen we een update van de programma’s en de daarbij behorende muziek en choreografie. Het zijn professionele programma’s die hier echt aanslaan. Elke dag kunnen de leden kiezen uit een zeer gevarieerd pakket van zowel swingende als rustgevende lessen en dat maakt dat mensen hun trainingen kunnen aanpassen naargelang de behoefte van de dag. Wij zeggen graag: ‘Bij iedere doelstelling past een leuke les’.” Wekelijks zijn er tientallen groepslessen te volgen bij Sports & Healthclub Four2Go in vier professionele zalen. Wat uniek is. “We hebben een aparte zaal voor indoorcycling en de rest voor groepslessen. Alle docenten bij Sports & Healthclub Four2Go zijn op en top professionals, met een aanstekelijke energie, zodat mensen steeds met plezier komen trainen en met een voldaan gevoel naar huis gaan. Ons motto is om de mensen een beleving te geven die zij nergens anders kunnen ervaren!”

 Doelgroep

“De meeste leden komen uit de omgeving”, licht André toe. Er komen zelfs leden uit Nistelrode. 50% komt uit Oss en de rest uit de omliggende dorpen. Het kleinschalige karakter van onze club spreekt veel mensen aan. Het is vaak, ons kent ons. We krijgen veel nieuwe leden die afkomstig zijn van fitnesscentra in de omgeving die overstappen vanwege de matige tot slechte begeleiding en sfeer in relatie tot de prijs die ze daarvoor moeten betalen. We hebben een clubreglement waar iedereen mee kan leven, en een heel simpele abonnement structuur. Voor onze fietsers hebben we nog een speciaal winterabonnement, omdat dit een behoorlijke doelgroep is die wij graag van dienst willen zijn. Aan marketingactiviteiten doen we veel. Zo staan we bijvoorbeeld regelmatig met een spot op de regionale tv, die ons flinke naamsbekendheid oplevert. De beste reclame is echter nog steeds mond-tot-mond reclame. Geïnteresseerden mogen altijd met een proefles meedoen waarna ze zich meestal inschrijven. Verder kunnen mensen op onze website een gratis dagpas downloaden, waarbij we ze op een afgesproken tijdstip laten kennismaken met verschillende vormen van fitness en de groepslessen. Dit werkt goed in de praktijk. Omdat we de sales en marketing professioneler wilden aanpakken, zijn we in zee gegaan met Trimixx. Zij hebben ons begeleid bij onze marketing- en salesactiviteiten. Regelmatig zitten we met hen om de tafel om te kijken of de beoogde doelstelling wel behaald wordt en waar nodig bijsturing moet plaatsvinden. We hebben ook aantal nieuwe medewerkers aangetrokken voor sales- en fitnessbegeleiding, maar er zijn ook aantal instructeurs die dit zijn gaan combineren met salesactiviteiten.” De komende tijd wil Four2Go zich echt focussen op het binnenhalen van nieuwe leden. De doelstelling is dit jaar 1.300 leden en daar zit het bedrijf niet ver vanaf. Structureel worden er acties ingepland via een marketingkalender waar strak de hand aan wordt gehouden. “Recent hebben we een actie gehad met deurhangers in een nieuwe wijk in Berghem waarbij mensen een week lang gratis konden sporten. Daarnaast houden we regelmatig inloopweken en organiseren we presentaties over onderwerpen die met fitness en gezondheid te maken hebben. Aan open dagen doen we niet. Inloopweken werken veel beter omdat mensen dan meer tijd hebben om zich te oriënteren en zich in te schrijven op tijden die hen het beste uitkomen. Verder doen we ook aan acties met introducés. Het zijn natuurlijk wel de geijkte acties, maar het is in de praktijk wel zo dat ze echt werken. Nieuwe leden komen niet meer vanzelf aanwaaien. Daar moet je wel actie in ondernemen.” Uiteraard vinden Ans en André het belangrijk om de bestaande leden binnen te houden. “Het verloop is minimaal en ligt ver onder het landelijk gemiddelde.” De toekomst zien André, Ans en Ineke dan ook met vertrouwen tegemoet.

www.four2go.nl

Onder de rook van Oss ligt het plaatsje Berghem. Sinds vorig jaar november beschikt Berghem over een fraai gerenoveerde en uitgebreide Sport&Healtclub Four2Go met een breed scala aan groepslessen en fitnessmogelijkheden. Four2go is nog echt een familiebedrijf. André Tolsma en zijn vrouw Ans hebben de dagelijkse leiding over de zaak, daarbij geassisteerd door dochter Ineke die clubmanager is.

Ineke zal ooit het sportcentrum overnemen als Ans en André het wat rustiger aan gaan doen. Voorlopig werken ze allebei nog graag in de sportschool. Ans behartigt de personeelszaken en opleidingen, terwijl André verantwoordelijk is voor de administratie, sales en marketing. Bij Four2Go werken negentien parttimers en drie fulltime medewerkers.

Geschiedenis

Zo’n elf jaar geleden begon Ans Tolsma in Berghem met lesgeven in groepsverband aan voornamelijk vrouwen. Dochter Ineke assisteerde haar daarbij. De club kreeg de naam Four2Go, ontstaan vanuit het aftellen bij fitnessoefeningen. Ans: “Ik gaf de lessen van Les Mills en XCO en deed dit parttime. De groepslessen werden goed bezocht en al snel hadden we tussen de 400 en 450 leden. Deze lessen werden in twee zalen van het sportcentrum gegeven, maar de ambitie om uit te breiden kwam steeds nadrukkelijker naar voren. Vorig jaar was het dan eindelijk zover en kregen we toestemming van de eigenaar van het naast gelegen sportcentrum om te mogen verbouwen en hebben we nu een groter deel van de tennishallen in gebruik genomen met onder meer twee geheel nieuwe groepsleszalen, een spinningzaal met een heuse snelweg en een fitnesszaal”, aldus Ans. “Als het aan ons had gelegen hadden we deze stap vijf jaar eerder gezet”, vult André aan. “Dit ook om ons te onderscheiden van de fitnesscentra in Oss, waar een aantal ketens zoals Achmea, The Wave en Fitland actief zijn. We denken dat we ons kunnen onderscheiden t.o.v. deze ‘concurrenten’. En dat blijkt ook wel uit de positieve reacties van onze leden die Four2Go omschrijven als gezellig, persoonlijk en sportief. Bij ons voelen mensen zich nog echt thuis. Dat komt ook door de korte communicatielijnen die we met onze leden hebben. Daarbij kennen we iedereen van naam. Ons doel is om mensen gastvrij te ontvangen en ze te helpen en te begeleiden naar het doel dat ze nastreven. Door de uitbreiding hebben we ons aanbod kunnen verbreden met fitness en kunnen mensen bij ons terecht voor bijvoorbeeld afvallen, conditie verbeteren, fit blijven of gewoon voor de gezelligheid. Daarnaast kunnen onze leden gratis gebruik maken van de tennis- en squashbanen van onze buurman.”

Verbouwing

Van de verbouwing hebben Ans en Andre niet echt wakker gelegen. “Hoewel het een flinke investering is geweest en de banken tegenwoordig niet meer staan te springen om te financieren”, verzucht André. “We hebben een goed businessplan gemaakt met een reële begroting en groeicijfers waar de bank zich in tweede instantie wel in kon vinden.” Het resultaat mag er zijn. Een entree die comfortabel en fraai is ingericht met een horeca gelegenheid met tafeltjes en stoelen en lekkere banken om te relaxen. In dezelfde ruimte is nog een diëtiste en een fysiotherapeut gevestigd en een kantoor voor de instructeurs om de intake te doen en met leden zaken door te nemen. In de hoek ligt nog de Kidsclub voor de allerkleinsten (0 t/m 6 jaar). Vanuit de entree en horeca heb je een fraai zicht op de fitnesszaal met allemaal nieuwe toestellen die deels in een circuitvorm zijn opgesteld. “We hebben ons van te voren goed georiënteerd en we zijn bij diverse clubs gaan kijken”, legt André uit. Samen met Life Fitness hebben we het concept bedacht en de opstelling van de apparatuur. Door de toename van het aantal leden, blijkt nu al dat we apparatuur tekort komen en er op termijn toestellen bij moeten komen. Een gegeven waar we in onze plannen al rekening mee hebben gehouden en waar ook voldoende ruimte voor is.”

Kwaliteit

“Door de toenemende concurrentie in deze regio is van belang dat je je onderscheidt in kwaliteit en begeleiding”, zegt Ineke. “Ik heb zelf bij onder meer Fitland Uden en Fitness First in Vught en Nijmegen gewerkt en heb daarvan de goede zaken meegenomen. Kwaliteit is sowieso altijd een sterk punt geweest van onze groepslessen omdat we geïnvesteerd hebben in de kwaliteit van onze lesgevers. Hun kennis, kunde en enthousiasme is de basis waar alles om draait. Momenteel zijn we ook bezig met LERF, een kwaliteitscertificaat dat we ook nodig hebben voor bedrijfsfitness. Bedrijven eisen tegenwoordig een kwaliteitscertificaat. Voor ons ook een goede manier om de kwaliteitseisen verder op te schroeven over de gehele linie van het bedrijf. Zeker nu we fitness erbij hebben is het belangrijk om de puntjes op de i te zetten en dat alle neuzen dezelfde kant op staan. We zijn in ieder geval met ons totaalconcept: fitness en groepslessen flink aan de weg aan het timmeren. Iedereen die bij ons lid wordt krijgt een uitgebreide intake en een personal coach die om de 8 weken een evaluatie houdt met het clublid waarbij ook nog eens opnieuw alle waarden worden gemeten. Aan de hand van die gegevens passen we de training aan. Daarbij geven we ook voedingsadviezen. Onze instructeurs hebben voldoende basiskennis in huis om deze te kunnen geven, maar we hebben ook een diëtiste in huis voor uitgebreid advies en begeleiding”, aldus Ineke.

Groepslessen

Groepslessen vormen nog steeds de kurk waar de onderneming op drijft. Ineke: “Van heinde en verre komen mensen hier om de groepslessen te volgen. In een aantal zalen worden diverse fitnessprogramma’s onder begeleiding uitgevoerd in groepsverband, maar daarnaast is het voor ieder lid van de club mogelijk individueel van de verschillende toestellen gebruik te maken.” Ineke is naast clubmanager ook belast met de coördinatie van de groepslessen. Zelf volgde ze de 4-jarige CIOS-opleiding en behaalde vervolgens een zestal certificaten van het Nieuw-Zeelandse fitnessprogramma Les Mills, dat wereldwijd wordt toegepast in sportscholen en waarvan Four2Go bijna alle licenties in huis heeft. Ze legt uit: “Les Mills is marktleider en ieder kwartaal krijgen we een update van de programma’s en de daarbij behorende muziek en choreografie. Het zijn professionele programma’s die hier echt aanslaan. Elke dag kunnen de leden kiezen uit een zeer gevarieerd pakket van zowel swingende als rustgevende lessen en dat maakt dat mensen hun trainingen kunnen aanpassen naargelang de behoefte van de dag. Wij zeggen graag: ‘Bij iedere doelstelling past een leuke les’.” Wekelijks zijn er tientallen groepslessen te volgen bij Sports & Healthclub Four2Go in vier professionele zalen. Wat uniek is. “We hebben een aparte zaal voor indoorcycling en de rest voor groepslessen. Alle docenten bij Sports & Healthclub Four2Go zijn op en top professionals, met een aanstekelijke energie, zodat mensen steeds met plezier komen trainen en met een voldaan gevoel naar huis gaan. Ons motto is om de mensen een beleving te geven die zij nergens anders kunnen ervaren!”

 Doelgroep

“De meeste leden komen uit de omgeving”, licht André toe. Er komen zelfs leden uit Nistelrode. 50% komt uit Oss en de rest uit de omliggende dorpen. Het kleinschalige karakter van onze club spreekt veel mensen aan. Het is vaak, ons kent ons. We krijgen veel nieuwe leden die afkomstig zijn van fitnesscentra in de omgeving die overstappen vanwege de matige tot slechte begeleiding en sfeer in relatie tot de prijs die ze daarvoor moeten betalen. We hebben een clubreglement waar iedereen mee kan leven, en een heel simpele abonnement structuur. Voor onze fietsers hebben we nog een speciaal winterabonnement, omdat dit een behoorlijke doelgroep is die wij graag van dienst willen zijn. Aan marketingactiviteiten doen we veel. Zo staan we bijvoorbeeld regelmatig met een spot op de regionale tv, die ons flinke naamsbekendheid oplevert. De beste reclame is echter nog steeds mond-tot-mond reclame. Geïnteresseerden mogen altijd met een proefles meedoen waarna ze zich meestal inschrijven. Verder kunnen mensen op onze website een gratis dagpas downloaden, waarbij we ze op een afgesproken tijdstip laten kennismaken met verschillende vormen van fitness en de groepslessen. Dit werkt goed in de praktijk. Omdat we de sales en marketing professioneler wilden aanpakken, zijn we in zee gegaan met Trimixx. Zij hebben ons begeleid bij onze marketing- en salesactiviteiten. Regelmatig zitten we met hen om de tafel om te kijken of de beoogde doelstelling wel behaald wordt en waar nodig bijsturing moet plaatsvinden. We hebben ook aantal nieuwe medewerkers aangetrokken voor sales- en fitnessbegeleiding, maar er zijn ook aantal instructeurs die dit zijn gaan combineren met salesactiviteiten.” De komende tijd wil Four2Go zich echt focussen op het binnenhalen van nieuwe leden. De doelstelling is dit jaar 1.300 leden en daar zit het bedrijf niet ver vanaf. Structureel worden er acties ingepland via een marketingkalender waar strak de hand aan wordt gehouden. “Recent hebben we een actie gehad met deurhangers in een nieuwe wijk in Berghem waarbij mensen een week lang gratis konden sporten. Daarnaast houden we regelmatig inloopweken en organiseren we presentaties over onderwerpen die met fitness en gezondheid te maken hebben. Aan open dagen doen we niet. Inloopweken werken veel beter omdat mensen dan meer tijd hebben om zich te oriënteren en zich in te schrijven op tijden die hen het beste uitkomen. Verder doen we ook aan acties met introducés. Het zijn natuurlijk wel de geijkte acties, maar het is in de praktijk wel zo dat ze echt werken. Nieuwe leden komen niet meer vanzelf aanwaaien. Daar moet je wel actie in ondernemen.” Uiteraard vinden Ans en André het belangrijk om de bestaande leden binnen te houden. “Het verloop is minimaal en ligt ver onder het landelijk gemiddelde.” De toekomst zien André, Ans en Ineke dan ook met vertrouwen tegemoet.

www.four2go.nl

Wat kunt u leren van… I business

body LIFE 3I2011 I

Edities