Company Profile Wudang Fitness

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2011

business I Column Marie Anne van Laak

I body LIFE 3I2011

Babyboomers (2), moeder worden op je 63ste

Deze week werden we dus “blij” verrast met het nieuws dat onze Friese heldin haar dochter Meagon, compleet met behulp van een volledig medisch team en de keizersnede, op de wereld heeft gezet. Gelukkig hebben moeder en kind, ondanks de vele gevaren die op de loer lagen, het avontuur gezond en wel overwonnen. Bijgekomen van alle drukte maakt Tineke, de bom-oma-moeder van baby Meagon, gelukkig de overpeinzing of ze toch niet al te egoïstisch heeft gehandeld. Ze concludeert daarbij dat ook zij niet in de toekomst kan kijken maar wel heel erg blij is dat háár wens in vervulling is gegaan.

Neen, in de toekomst kijken kunnen we niet, maar ons gezond verstand gebruiken wel. Daar waar de grote wens van Tineke in vervulling is gegaan hopen we maar dat de naar alle waarschijnlijkheid grootste wens van Meagon, om in een happy family met papa en mama haar kinderjaren zorgeloos te mogen doorbrengen, ook in vervulling zal gaan.

Zelf ben ik 1 dag per week oppasoma van een 14 maanden oude dreumes. Als ons manneke uiteindelijk lekker in zijn bedje ligt, word ik er in de avonduren met de regelmaat van de klok aan herinnerd dat het handelen van zo´n kindje op mijn leeftijd een aardige inspanning vergt. Een weeklang de verzorging van dit liefste wezentje ter wereld op je nemen, betekent dat je lichaam aan een uitputtingslag wordt onderworpen. Daarbij kan ik u verzekeren dat ik nog een heel eind verwijderd ben van het bereiken van de 60 jarige leeftijd! Ook ben ik fit en bevoordeeld met de heb van een liefhebbende echtgenoot die mij, daar waar hij kan, alle helpende handen zal aanreiken.

Volgens de NRC is moeder worden op je 63ste zelfs een “durfsport”. Fit en gezond blijven is één, maar bewust problemen opzoeken om kost wat kost je eigen wensen in vervulling te laten gaan, gaat voor de meesten van ons een beetje ver. Laten we hopen dat de resterende vrouwelijke krasse knarren hun fitte bestaan willen vullen met hand- en spandiensten in de zorg en oppassector. Dat ze genieten van mooie dingen maar voornamelijk beseffen dat niets meer moet en heel veel mag en 5x per week 30 minuten per dag matig tot intensief bewegen de basis is om dit leuke leventje nog lang vol te houden. Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat het krijgen van een kind niet het mooiste is wat je kan overkomen, maar wel op een verantwoorde leeftijd onder verantwoorde omstandigheden.

Daar waar ik in de vorige editie heb geconcludeerd dat we onze babyboomers moeten koesteren omdat ze op alle fronten best wel inzetbaar zijn, bedenk ik me nu dat niet alle ouderen even verantwoord met hun jeugdigheid op latere leeftijd omgaan en het begrip baby-boomer wel erg letterlijk nemen.

Marie Anne van Laak

Delcom

Edities