SportsArt Fitness komt met Green System

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2011

Uitbreiding

Start2move breidt uit! Vanaf september starten wij diverse erkende Fitvakopleidingen in Zwolle, Arnhem en nu ook in Leeuwarden. Speciaal voor de (toekomstige) Personal Trainers is er een 4-daagse cursus Sportvoeding ontwikkeld. De opgedane kennis is direct toepasbaar voor sporters en klanten met overgewicht.  

In het kader van het 20-jarig jubileum van Fit!vak mogen aangesloten Fit!vakleden 3 werknemers gratis EREPS 3 of 4 examen laten doen. Start2move biedt hierbij ondersteuning op maat. Voor meer informatie kun je terecht op

www.start2move.nl.

I body LIFE 3I2011

LAPT Marketing Creator

Sinds kort is er exclusief voor LAPT licentiehouders een nieuwe, zeer handige marketing tool te vinden op www.lapt.nl: de LAPT Marketing Creator. Met de LAPT Marketing Creator is het voor een LAPT club op eenvoudige wijze mogelijk om:

- Standaard LAPT drukwerk te bestellen, zoals flyers, posters, banners en vouchers.

- Marketingmaterialen te personaliseren met een eigen tekst, waaronder LAPT visitekaartjes, profile cards en gift vouchers.

- Een ruim aanbod aan marketingbestanden te downloaden, waaronder LAPT foto’s, banners voor je website, logo’s en (sales) documenten.

De mate van zichtbaarheid en de kwaliteit van de uitstraling van LAPT clubs, draagt voor een groot deel bij aan het succes van LAPT in je club. Daarom heeft LAPT deze unieke, gebruiksvriendelijke marketing tool in het leven geroepen.

LAPT is ervan overtuigd dat door de Marketing Creator LAPT licentiehouders nog beter worden ondersteund op het gebied van Marketing & Sales.

Neem bij vragen over de Marketing Creator contact op met de marketingafdeling van LAPT op

telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32 of stuur een e-mail naar info@lapt.nl.

Simpelweg gezond en gericht trainen

Met de PC 25.10 presenteert SIGMA SPORT een digitaal gecodeerde hartslagmeter, die doelbewuste en gezonde training bewegen voor iedereen mogelijk maakt. Gebruiksvriendelijk en met alleen de essentiële functies is de PC 25.10 de ideale trainingspartner voor zowel beginners, recreatieve en fanatieke sporters.

Naast de vier ECG nauwkeurige hartslagfuncties en de zes tijdfuncties, inclusief countdown en wekker, biedt dit nieuwe model een trainingsdagboek waarin de totale waarden van de laatste 12 weken of maanden worden opgeslagen. Een extra geheugenruimte voor de laatste training toont in detail de start & duur - met datum, tijd, calorieverbruik, gemiddelde en maximale hartslag. Daarnaast zal de sporter worden geïnformeerd over de trainingstijd in de vooringestelde hartslagzone. De zonegrafiek laat zien of er in het gewenste hartslag bereik getraind wordt. Daarnaast zal een hoorbaar alarm klinken indien je buiten de gewenste zone komt. De stopwatch functie, de personalisatie door "My Name" en waterdicht tot 30m completeren deze hartslagmeter.

Meer info: www.sigmasport.com.

NEWS

Actueel nieuws

uit de markt

Social media buttons bij vacatures

Als eerste werving & selectie bureau voor de fitnessbranche heeft S&L Job Solutions sinds 1 maart 2011 de mogelijkheid geïntegreerd om vacatures direct met het persoonlijk netwerk te delen via social media buttons zoals Twitter, LinkedIn, Facebook en RSS. Elke vacature is voorzien van deze knoppen. Deze knoppen bieden de mogelijkheid om vacatures met ieders netwerk te delen. Dit zorgt voor meer exposure van de vacature en vergroot dus de kans op een geschikte kandidaat. Hierin speelt S&L Job Solutions in op de groeiende mogelijkheden van personeelsbemiddeling via social media. Meer info: www.sljobsolutions.nl

Derde Milon Cirkel

CK Fitness in Strassen, Luxemburg is één van de twee centra in de Benelux die inmiddels 3 Milon Cirkels in z'n fitnessruimte heeft staan. Deze club van 600 m2 die in januari 2009 de deuren opende, is inmiddels gegroeid naar meer dan 2.000 leden. CK fitness is 100% voor het Milon concept gegaan. Hierdoor was het mogelijk om zoveel leden te behalen op de weinige beschikbare vierkante meters.

Vanaf de start van het project was de ambitie door te groeien naar minstens 2.500 leden. Daarom is er bewust voor gekozen geen traditionele apparatuur of vrije gewichten aan te bieden. Hierdoor bleef er ruimte vrij voor een uitbreiding met een derde cirkel, en in een latere fase zelfs nog een vierde cirkel.

Jos Horsmans van CK Fitness: "De Milon Cirkel heeft z'n meerwaarde voor ons al dubbel en dwars bewezen." 

Meer info over de Milon Cirkel? Kijk op www.miloncirkel.com

Nieuwe opleiding EREPS 4+

Nieuw in Nederland: Fysio Physics opleiding bewegingsdeskundige (pré-) diabetes (EREPS niveau 4+), de meest uitgebreide opleiding op het gebied van overgewicht, obesitas en diabetes voor de fitnessbranche.

Circa 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes (suikerziekte). Jaarlijks wordt er bij 71.000 mensen diabetes geconstateerd. Daarnaast zijn er 6.650.000 met overgewicht en/of obesitas. Dat betekent een doelgroep van bijna 8 miljoen mensen. Wil jij deze mensen helpen, volg dan deze opleiding. In 2 praktijkdagen en 4 e-learning modules leer je o.a.:

- hoe overgewicht, obesitas en diabetes ontstaan

- hoe je gericht en effectief bij deze doelgroep kan trainen en waar je op moet letten

- hoe je trainingsschema’s op kunt stellen voor deze doelgroep

- en meer.

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een certificaat van Fysio Physics. Je kunt er tevens voor kiezen om afsluitend het Fit!Vak examen te doen en het diploma beweegdeskundige pre-diabetes te halen. Kijk op www.fysiophysics.nl voor meer informatie.

body LIFE 3I2011 I

Edities