Nieuws branche actueel

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2011

branche actueel I Column john van heel

I body LIFE 3I2011

Fit!vak vs EFAA

Uit de vele vragen die wij krijgen van ondernemers in de branche blijkt dat hen niet duidelijk is hoe de activiteiten van EFAA zich verhouden tot die van Fit!vak.

Opleidingen en competentie ontwikkeling.

De rol van Fit!vak op het gebied van opleidingen en competentie ontwikkeling van medewerkers in de branche is het ontwikkelen van competentieprofielen, het organiseren van de examens en het uitreiken van de erkende vakdiploma’s. Tevens zal Fit!vak bewaken of mensen die geregistreerd staan in NL-reps voldoende bijscholingen volgen.

EFAA ontwikkelt op basis van de door Fit!vak ontwikkelde competentie profielen vakopleidingen en bijscholingen. EFAA biedt deze aan in de vorm van vocale (klassikale) trainingen en e-learning. Deelnemers aan de EFAA opleidingen sluiten in de regel af met een erkend Fit!vak examen.

Beweegkuur

Fit!vak heeft het competentie profiel beweegbegeleider diabetes opgesteld en de PLUS criteria voor sportcentra, waarin omschreven staat wat sportcentra organisatorisch dienen te realiseren om specifieke doelgroepen kwalitatief te kunnen begeleiden. Fit!vak neemt ook de 4+ beweegbegeleider diabetes af en reikt de erkende diploma’s uit. Fit!vak begeleidt in 2011 sportcentra een stuk op weg om de PLUS criteria te implementeren en de netwerken op te zetten tussen NISB, ROS en de regionale zorgsector.

EFAA heeft het competentie profiel beweegbegeleider diabetes vertaald naar een opleiding en praktijkdagen en leidt dus trainers op om het 4+ examen te kunnen doen bij Fit!vak. EFAA heeft tevens de PLUS richtlijnen vertaald naar een concreet en direct te implementeren plan voor sportcentra, tot aan de werkdocumenten die nodig zijn in de praktijk. Tevens heeft EFAA een kwaliteit beheer systeem ontwikkeld om de PLUS criteria organisatorisch gemakkelijk te kunnen en blijven beheren, inclusief een intern audit programma. EFAA ontwikkelt tevens een concreet diabetes preventie plan, wat voldoet aan de voorwaarden van de beweegkuur en de PLUS criteria en wat door de aangesloten sportcentra aangeboden kan worden aan leden en regionale zorgketens.

Belangenbehartiging

Fit!vak is DE belangen behartiger van de Nederlandse fitnessbranche. Fit!vak speelt in op actuele ontwikkelingen, legt connecties met stakeholders en lobbyt waar nodig bij de overheid voor de branche. Om de voeling te behouden met de achterban heeft Fit!vak een aantal commissies opgesteld, waar alle leden zitting in kunnen nemen. Binnen deze commissies worden desbetreffende speerpunten besproken en kunnen leden dus rechtstreeks hun stem laten horen.

EFAA is een opleiding en service organisatie, geen belangenbehartiger. Bij vragen vanuit de achterban zal EFAA vragen bij belangenbehartiger Fit!vak neerleggen. EFAA verzorgt opleidingen op gebied van fitness, personal training, specifieke doelgroep begeleiding en clubmanagement (ISO en PLUS certificering). Tevens ontwikkelt EFAA concepten zoals BMS online, Nationaal Gezondheidsplan, Bewegen is Medicijn en LeefstijlClub om aangesloten sportcentra te ondersteunen om de kwaliteit te optimaliseren en zichzelf als kwaliteitcentrum te positioneren.

Kortom, de activiteiten van EFAA sluiten prima aan op de activiteiten van Fit!vak. Fit!vak als regelgever, belangenbehartiger, aanjager van ontwikkelingen en kwaliteit waakhond, EFAA als opleider, service organisator en concept ontwikkelaar.

John van Heel

EFAA, j.vanheel@efaa.nl

06-53623485

Uw crossmediale Vakblad altijd

binnen handbereik!!

Vakinformatie 24 uur per dag

* 10 keer per jaar vakinformatie in body LIFE Benelux magazine

* 10 keer per jaar extra vaknieuws via de body LIFE Benelux digitale nieuwsbrief

* Aktueel nieuws en dossiers op www.bodylifebenelux.nl

* Vanaf maart; vacatureoverzicht op www.bodylifebenelux.nl

Word abonnee!!

• U heeft recht op gratis vacatureplaatsingen.

• Opname van uw bedrijfsgegevens in de bedrijven gids. U bespaart direct al 100 euro!!

• Recht op vele extra kortingen op lezersaanbiedingen!

(zie de antwoordkaart elders in deze uitgave of ga naar

www.bodylifebenelux.nl)

Adverteren?

Altijd een crossmediale uiting richting de branche in print en online.

• All-in pakket: u ontvangt voor 1 prijs altijd een advertentie,

persbericht en bedrijfsprofiel in de bedrijvengids.

Interesse? Stuur een email naar onze media adviseurs;

jordey@vanmunstermedia.nl of angela@vanmunstermedia.nl

body LIFE; het meest complete vakblad! www.bodylifebenelux.nl

Registreer u nu voor de gratis

body LIFE Benelux digitale

nieuwsbrief

U ontvangt maandelijks extra vakinformatie

geheel vrijblijvend!

Registreer u op

www.bodylifebenelux.nl

body LIFE: het meest interactieve vakblad!

Edities