2012-2013 Een Overzicht en een Vooruitblik

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2012

I body•LIFE 10I2012

Online coachen met Vitalics

Vitalics biedt de oplossing voor mensen die willen afvallen en conditie opbouwen zonder het huis te hoeven verlaten. Een sport-, voeding- en leefstijlcoach binnen handbereik en betaalbaar. De coach werkt met duidelijke instructievideo's met jouw personal trainer die helpt om de oefeningen goed uit te voeren. Door middel van een korte vragenlijst en een gezondheidsbarometer krijgt men dagelijks inzicht in de leefstijl; een krachtige tool om de deelnemers bewust te motiveren. Met de voedingscoach gaat men aan de slag met het voedingspatroon. Aan de hand van eigen wensen kan een gezond weekmenu samengesteld worden. Tenslotte is het programma uitgerust met een leefstijlcoach die vraagt naar de doelstelling, waar men aan wil werken en wat de moeilijke momenten zijn. Dit om een persoonlijk plan op te stellen. Het programma biedt een mooie combinatie voor mensen die zowel thuis als in het fitnesscentrum willen sporten.

Meer informatie: www.vitalicscoach.nl

NEWS

Health &

Wellness nieuws

Fitness helpt patienten met schizofrenie

Schizofreniepatiënten die een half jaar lang fitnessen hebben minder last van hun ziekte. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van psychomotorisch therapeut Thomas Scheewe van het UMC Utrecht. In het onderzoek kregen ruim zestig schizofreniepatiënten in vier centra een half jaar lang twee uur per week fitnesstherapie aangeboden. Een speciale vorm van fitness opgebouwd uit rustige krachttraining en cardio-oefeningen zoals fietsen, roeien en lopen. Scheewe vergeleek de gezondheid van de deelnemers voor en na de fitnesstherapie.

De deelnemers die een tot twee uur per week een half jaar lang fitnesstherapie gevolgd hadden, waren beter af. Zij hadden minder last van psychotische en depressieve symptomen en ze hadden minder zorg nodig. Hun score op psychiatrische vragenlijsten verbeterde sterk. Ook hun fitheid verbeterde, gemeten met een maximale inspanningstest op een fietsergometer.

Een nieuwe bron van inkomsten voor fitnessondernemers in 2013

In tijden van crisis is het moeilijk het hoofd boven water te houden, zeker voor de fitnessbranche. Helaas zien mensen het nog steeds als een luxe om gebruik te maken van een personal trainer of het lidmaatschap van een fitnesscentrum te betalen. Margreeth Anema, sinds 7 jaar eigenaresse van The Bodyzone personal training heeft met een vooruitziende blik een afslankconcept opgezet waarbij een win-win situatie gecreëerd wordt voor zowel de cliënt als de fitnessondernemer, zonder investering. Via de website www.simpelafslanken.com kunnen mensen een afslankkuur met begeleiding bestellen waarbij zij voor de begeleiding verwezen worden naar een fitnesscentrum of personal trainer in de woonomgeving. Deze krijgt een ruime vergoeding voor de begeleiding van de cliënt en kan de cliënt daarna een lidmaatschap verkopen.

Meer info: 06-15 86 44 29 of info@simpelafslanken.com

Van Beurden introduceert de allernieuwste Mon Amie collarium

Het nieuwe jaar is weer begonnen en ook van Beurden professional is dit jaar zonniger dan ooit gestart! Van Beurden is voor velen bekend als de officiële distributeur van zonnebanken van het exclusieve merk KBL megaSun. Ook dit jaar zijn er een hoop nieuwe ontwikkelingen op het gebied van collageenlicht voor de Mon Amie. Verschillende nieuwe varianten zijn ontwikkeld om in iedere onderneming te kunnen staan. Daarnaast zijn zij de Europese distributeur van het zonnecosmeticamerk Fiji Blend waar zij op 1 januari 2 nieuwe producten voor lanceren; Fiji Blend’s Samba en Calypso. Twee heerlijke producten voor een nog egalere bruine teint gecombineerd met natuurlijk de maximale huidverzorging zoals u die alleen kent van Fiji Blend.

Meer informatie: www.vanbeurden.nl

Best Buy Fitness biedt nieuw leaseconcept

Fitnesstoestellen van Best Buy Fitness zijn nu nog gemakkelijker te leasen. Met drie extra banken als leasepartner wordt uw inrichting aanvullen of updaten een stuk aantrekkelijker en haalbaarder. U kunt uw toestellen zelf komen uitzoeken in de showroom van Best Buy Fitness aan de Nederlands-Belgische grens. Door de 0% BTW die gehanteerd wordt bij verkoop uit België bent u nog voordeliger uit. Ook voor de verkoop van thuis-trainapparatuur is Best Buy Fitness een specialist, zo blijkt uit de toeloop van particuliere klanten na het item over Best Buy Fitness in het TV-programma ‘Lekker leuk leven’ van SBS 6.

Meer informatie: www.bestbuyfitness.nl

Gezondere leefstijl populairste voornemen

Het verkrijgen van een gezonder leven staat bij 40 procent van de Nederlandse singles bovenaan de lijst van goede voornemens. Dat blijkt uit online onderzoek van TNS Sofres, in opdracht van datingsite Lexa.nl. Vooral single vrouwen tussen de 18 en 34 jaar hopen in het nieuwe jaar wat kilo's kwijt te raken en meer tijd vrij te maken voor ontspanning. Bijna een derde van de 1.500 deelnemers aan het onderzoek doet niet aan goede voornemens, met name singles in de leeftijdscategorie 35 tot 49 jaar.

Mensen worden steeds ouder

Er zijn steeds minder mensen die komen te overlijden voor hun 65e verjaardag. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de cijfers naar buiten bracht laat weten dat het aantal onder de 65 is afgenomen en boven de 80 juist is toegenomen.Uit het onderzoek komt ook naar voren dat er steeds minder mannen op jonge leeftijd sterven. Bij vrouwen is het aantal ongeveer hetzelfde gebleven. In 2001 stierven er 26.700 mensen onder de 65 jaar. In 2011 was het aantal al flink afgenomen en stierven er nog maar 23.600 mensen onder de 65 jaar. De daling van 11,6 procent heeft vooral te maken met de mannen die steeds ouder worden.

Van Personal Training naar Gezondheidsmanagement

FIT Gezondheidsmanagement is een nieuwe onafhankelijke organisatie die is ontstaan uit een uitbreiding van Fit In Twente Personal Training. Deze organisatie werkt met een persoonlijk op maat gemaakt pakket, met als kerntaak ‘training’. De persoonlijk op maat gemaakte pakketten worden aangeboden bij bedrijven en organisaties, waarbij men het ziekteverzuim en de arbeidsproductiviteit binnen de bedrijven onder handen neemt. Tijdens de officiële opening onlangs werden de voordelen van gezondheidsmanagement aan de kaak gesteld en werden de diensten en methodes van FIT Gezondheidsmanagement uitgelegd. Wat levert het ondernemers op? En welke andere voordelen geeft een goed gezondheidsmanagement beleid?

Meer info: www.fitgezondheidsmanagement.nl

VES GroupChallenge succesvol

De VES was er ook op het gebied van Small Group trainingen vroeg bij. In oktober 2011 werd VES GroupChallenge geïntroduceerd dat bestaat uit 3 onderdelen: CrossChallenge, InsanityChallenge en BootChallenge. Het zijn korte, krachtige trainingen van maximaal 30 minuten, helemaal licentievrij. Alle VES-leden kunnen gratis gebruik maken van een kant-en-klaar marketingpakket waarmee deze trainingen in en buiten het sportcentrum aangekondigd kunnen worden. Ook in de toekomst zal de VES zich inzetten voor vernieuwende, licentievrije groepslessen. Er zijn momenteel al 21 VES sportcentra die werken met VES GroupChallenge. Meer informatie? Kijk op www.ves.nl/groupchallenge. Interesse om met uw sportcentrum lid te worden van de VES? Neem gerust contact op met Coen Langstraat.

Tel: 010-4742658. E-mail: info@ves.nl

body•LIFE 10I2012 I

Edities