Opleidingen en trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2012

Fitness A plus Opleiding

Start: 16 februari 2013 te Weert en Raalte en 23 februari 2013 te Alphen a/d Rijn

Deze opleiding (5 lesdagen + e-learning) is bedoeld voor startende instructeurs die na een praktische opleiding aan de slag willen als erkend fitnessinstructeur. (Het diploma wordt erkend door Fit!vak op niveau 3.)

Basisopleiding Anatomie / Inspanningsfysiologie / Trainingsleer

Start: 24 januari 2013 te Weert en 26 januari te Alphen a/d Rijn

Tijdens deze tweedaagse opleiding wordt de basistheorie ten aanzien van de Anatomie/Inspanningsfysiologie/Trainingsleer gepresenteerd. Deze opleiding kan als extra ondersteuning dienen voor het bestuderen van de theorie van Fitnesstrainer A, maar is ook geschikt voor fitness professionals die zichzelf willen voorbereiden op het (Fit!vak) Fitnesstrainer A theorie-examen.

Fitnesstrainer B opleiding

Start: 12 februari 2013 te Weert, 15 februari 2013 te Barendrecht en 21 februari 2013 te Raalte

Deze opleiding is een vervolg op de Fitnesstrainer A opleiding. Tijdens deze opleiding leer je een persoonlijk en specifiek geperiodiseerd programma samen te stellen voor verschillende doelstelling(en) van klanten. Bij deze opleiding staat het samenstellen en verdedigen van de door jou gemaakte programma’s centraal. Dit betekent dat de theorie direct vertaald wordt naar de praktijk en je aan het einde van de opleiding goed voorbereid bent op het door Fit!vak erkende Fitnesstrainer B theorie –en praktijkexamen.

Verkorte Fitness Trainer B opleiding

Start: 24 januari 2013 te Weert en 12 april 2013 te Barendrecht

Met deze versnelde Fitnesstrainer B opleiding wordt men in vier lesdagen voorbereid op het door Fit!vak erkend Fitnesstrainer B examen. Dit is dus de kortste route naar een EREPS.NL niveau 4 registratie. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die naast een Fitnesstrainer A diploma al een aanvullende Personal Training of Fitness diploma hebben behaald (maar die niet door Fit!vak op niveau 4 erkend wordt).

NASM Personal Training Opleiding

Start: 9 februari 2013 Alphen a/d Rijn, 15 februari 2013 te Weert, 16 februari te Apeldoorn en 28 februari 2013 te Barendrecht.

Dit is de Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine). Indien u met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond ontvangt u het Internationaal erkende NASM diploma.

Verkorte NASM Personal Training Opleiding

Start: 9 februari 2013 Alphen a/d Rijn, 15 februari 2013 te Weert, 16 februari te Apeldoorn en 28 februari 2013 te Barendrecht.

In deze vierdaagse praktische Personal Training opleiding wordt men voorbereid op het NASM Personal Trainer examen. Deze opleiding is bedoeld voor fitness professionals die al een gerelateerde fitness of Personal Training opleiding hebben afgerond op niveau 4 (of gelijkwaardig). Wanneer men deze opleiding met succes afrond dan ontvangt men het internationaal erkend NASM Personal Trainer diploma.

Nieuw: Preventiecentrum Management opleiding, zelfstandig programma.

Inmiddels zijn er meer dan 30 centra zie zich Fit!vak preventiecentrum mogen noemen. Zij hebben door middel van de preventiecentrum management opleiding van EFAA, het Fit!vak preventiecentrum keurmerk behaalt. Deze centra onderscheiden zich, door middel van het keurmerk, van haar concurrenten door zich te profileren als hét preventiecentrum in hun regio. Tevens hebben zij een samenwerking gelegd met de eerstelijnszorg en zorgprofessionals in de regio. Inmiddels heeft EFAA voor centra die de organisatie al grotendeels op orde hebben een ‘Zelfstandig programma Preventiecentrum’ samengesteld. Er zijn centra die de organisatie en samenwerking met de zorg dermate hebben staan, dat ze aan een verkort preventie centrum traject kunnen deelnemen.

Meer informatie;

EFAA

T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

2 - daagse Basis opleiding XCO® certified instructor,

Vrijdag 25 januari & 1 februari Zoetermeer

Het XCO® groepsfitness licentieprogramma verstevigt niet alleen je core; buikspieren en onderrug maar verbetert bovendien ook de conditie en geeft een optimale verbranding van calorieën.

Meer informatie:www.xco.nl

2 - daagse Basis opleiding BURN®certified instructor

11 en 18 januari 2013 in TBA

Het BURN®licentieprogramma is een toegankelijke, effectieve en motiverende "shape"

les. Bovendien verbrand je 33% meer Kcal door het gebruik van de XCO-BURN set, dan

wanneer je zonder deze set zou trainen.

Meer informatie:www.burnworkouts.nl

I body•LIFE 10I2012

Docent Yoga

Start in januari 2013 op 6 donderdagavonden, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Intensieve opleiding om basic yoga lessen te leren geven. In de opleiding leer je diverse asana's, lesopbouw, geleide meditatie en yoga techniek. In de opleiding tot yoga docent wordt gewerkt met Hatha yoga.

Docent Kleuterdans

Start: 19 en 26 januari 2013 - 2 dagen locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Opleiding voor sportinstructeurs en mensen die werken met kinderen in deze leeftijdscategorie (school, kinderopvang etc). Tijdens de cursus leer je hoe je een dansles kunt geven aan kleuters. We werken met een combinatie dansexpressie en kidsdance.

MindFit trainer

Zondag 13 januari 2013, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Een reeks van lessen, of een eenmalige cursusdag waarin je werkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, aandachtstraining (een vorm van mindfulness) en meditatie techniek. In deze opleiding krijg je een uitgewerkte reeks van 4 lessen aangeboden waarmee je meteen les kunt geven.

Pilates Instructor verkort

20 januari 2013 – 2 dagen, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Leer de basis bewegingen van Pilates met de juiste techniek. Leer werken met functionele aanspanning van je core en hoe dit toe te passen in je Pilates lessen. In deze opleiding leer je meer dan Pilates oefeningen alleen! Na afronding van deze opleiding kun je doorstromen naar de vervolg cursussen Pilates.

Power Pilates

Donderdag 28 februari, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Pilates the new way! Werken op opzwepende muziek, up tempo Pilates voor gevorderden. In deze opleiding krijg je nieuwe ideeën, combinaties en extra ondersteuning in techniek. Geschikt voor gevorderde doelgroepen of als onderdeel van je les in half gevorderde groepen.

Docent Kidsdance

Zaterdag 2 maart, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Kidslessen (7-12 jr) geven? Dan is dit de juiste cursus voor jou. De cursus is geschikt voor iedereen die wil werken met deze doelgroep en affiniteit heeft met dans. In de cursus leer je hoe je succesvolle kidslessen kunt gaan geven voor verschillende leeftijdscategorieën.

Docent Dreumesdans

Zondag 3 februari, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Sport en Voeding

18 januari 2013 Amersfoort

Deze 4 daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvaten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan. De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetespatiënten.

BGN Kind en Voeding

26 januari 2013 Zwolle

Deze 6 daagse cursus is een door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) erkende specialisatie van de opleiding Gewichtsconsulent, De cursist leert

de specifieke kenmerken betreffende

voedingsbehoeften van kinderen per

leeftijdscategorie.

Personal Trainer

Deze Fit!vak cursus Personal Trainer van 2 dagen wordt aangeboden in Amersfoort, Arnhem, Leeuwarden, Tilburg en Zwolle. De eerste start op 3 februari in Amersfoort.

De cursus wordt aangeboden door een Personal Trainer met jarenlange ervaring op het gebied van Personal Training. Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een branche erkend Fit!vak Personal Trainer-(deelname)certificaat. (mits reeds in bezit van minimaal Fit!vak Fitnesstrainer A)

Fitnesstrainer B

Op zondag 17 februari '13 gaan wij weer van start met de nieuwe opleiding Fitnesstrainer B in Amersfoort. De erkende Fit!vak opleiding Fitnesstrainer B is geschikt voor ambitieuze fitnessinstructeurs die graag meer kennis en ervaring willen op doen om te kunnen werken met specifieke doelgroepen. (bv. gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten en/of wensen)

BGN Gewichtsconsulent

Vanaf zaterdag 2 maart 2013 gaan wij in samenwerking met het Hamel College van start met de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent in Zwolle met in totaal 18 cursusdagen. De gewichtsconsulent vervult een belangrijke positie als het gaat om gezondheidsmanagement. De gewichtsconsulent begeleidt mensen in het bereiken en behouden van een goed en gezond gewicht.

Fitnesstrainer A

De erkende Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding wordt aangeboden in Amersfoort, Arnhem, Leeuwarden, Tilburg, Weesp en Zwolle. De opleiding omvat 11 cursusdagen. De eerst volgende start op 9 maart in Amersfoort. Daarnaast wordt er ook een Spoedcursus Fit!vak Fitnesstrainer A aangeboden in Amersfoort, Arnhem, Leeuwarden, Tilburg, Weesp en Zwolle voor meer ervaren fitnessinstructeurs en maximaal 12 dagdelen bevat.

Paramedische Fitnesstrainer

Tweedaagse opleiding op zaterdag 2 maart en 23 maart in Zwolle

Het aantal klanten in de fitnesscentra met specifieke klachten neemt de laatste jaren sterk toe. Vaak ontbreekt het de fitnesstrainer aan voldoende kennis om een goed en veilig programma voor hen op te stellen. Het komt maar al te vaak voor dat er verkeerde keuzes gemaakt worden en klachten niet af, maar juist toe nemen!

Functional Training (workshop)

De eerstvolgende workshops Functional Training zullen plaatsvinden in Amersfoort (8 maart '13) Tilburg (14 juni '13) en Arnhem (10 mei '13). De inschrijving hiervoor is reeds gestart!

Bootcamp Marketing (workshop)

Op zaterdag 16 maart '13 zal de eerste workshop "Bootcamp Marketing" van start gaan in Zwolle. 

Deze workshop richt zich op (toekomstige) Personal Trainers die -aan de hand van een goed doordacht marketingplan- een grote en structurele klantenkring willen opbouwen. Daarnaast is deze workshop geschikt voor trainers die graag zelfstandig of vanuit een sportcentrum "Small Group Trainingen" (bv. bootcamp of crossfit) willen gaan opzetten.

Zwanger en Fit (workshop)

Op zaterdag 8 maart wordt de workshop Zwanger en Fit gehouden die zich richt op (toekomstige) Trainers die zwangere dames optimaal willen gaan begeleiden om zowel tijden als na de zwangerschap optimaal fit te worden/blijven.

Opleidingen I producten en concepten

body•LIFE 10I2012 I

Stelt u zich eens voor, u bent een succesvolle ondernemer met een florerend bedrijf. Op weg naar uw werk raakt u betrokken bij een ongeluk, waarbij u letsel oploopt. U wordt twee dagen opgenomen in het ziekenhuis. De artsen in het ziekenhuis geven aan dat u de komende weken thuis moet revalideren.

Door het ongeval heeft u schade geleden. U kunt de komende weken immers niet werken. Daarnaast is uw auto total loss verklaard. U vraagt zich af wie er aansprakelijk is voor het ongeval en wie de door u geleden schade moet vergoeden.

U bent ondernemer en raakt betrokken bij een verkeersongeval, wat nu?

In Nederland heeft iedere automobilist een verplichte WAM verzekering. De WAM verzekeraar van diegene die het ongeval heeft veroorzaakt is aansprakelijk voor de door u geleden schade. Deze verzekeringsmaatschappij kan rechtstreeks aangesproken worden.

Als de verzekeringsmaatschappij aansprakelijkheid erkent kan uw advocaat namens u een schadestaat opstellen. Dit is een inventarisatie van alle schadeposten die door uw tegenpartij vergoed moeten worden. Op deze schadestaat wordt onderscheid gemaakt tussen materiële schade en immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd.

Onder de materiële schade valt onder meer de schade aan uw auto, maar ook het nadeel door uw uitval op de zaak, door minder verdienen, door uw uitval in uw taken in het gezin, en in uw taken in en om het huis.

Het smartengeld waar u aanspraak op kunt maken is een vergoeding voor pijn en ellende. Het wordt ook wel gederfde levensvreugde genoemd. Dit klinkt ouderwets maar het geeft wel aan waar het over gaat. Smartengeld vergoedingen zijn niet ruim in Nederland, reden temeer om er voldoende aandacht aan te besteden. De hoogte van het smartengeld is helemaal afhankelijk van de ernst van uw letsel, en de vraag of het al dan niet over blijvende gevolgen gaat.

Een letselschade advocaat kan namens u onderhandelen over de afwikkeling van uw schadezaak. Hierbij maakt de advocaat gebruik van een breed netwerk van (medische) deskundigen op diverse vakgebieden.

Een aansprakelijke tegenpartij moet ook opkomen voor de kosten van uw advocaat. Dat betekent dat er voor u geen kosten aan zijn verbonden. Dit geldt ook als u rechtsbijstand verzekerd bent.

Column Vlaminckx I producten en concepten

STIJN VOS (1982) richt zich bij Vlaminckx Advocaten op de algemene rechtspraktijk en

met name op het aansprakelijkheidsrecht.

T: 077-3201920 / F: 077-3524516

s.vos@vlaminckx.nl / www.vlaminckx.nl

Uit onderzoeken blijkt dat de markt van fitnessorganisaties in moeilijke tijden terecht is gekomen. Veel aanbod en een stabiliserende vraag zorgen ervoor dat meer en meer fitnessorganisaties in financiële problemen komen. De doorstroom is groot en de prijzen dalen. Nieuwe doelgroepen aanboren of concepten aanbieden is dan van belang om het tij te keren. Een concept dat al bekend is binnen de fitnessbranche is het aanbieden en faciliteren van bedrijfsfitness. Een groeiende mogelijkheid, indien je hier als fitnessorganisatie goed mee omgaat. Wat bied ik aan? En waar en wanneer bied ik dat aan?

Bedrijven zelf zitten door de economische crisis ook in zwaar weer en zoeken naar mogelijkheden om de productiviteit van de medewerkers te verhogen en effectiever te werken. Een belangrijk onderdeel van het strategisch beleid voor deze bedrijven is dus ook gericht op de medewerker. Hoe krijg ik hen zo vitaal en gezond mogelijk op de werkvloer, zodat ze maximaal kunnen presteren? Vitaliteitsmanagement is een groeiende trend bij bedrijven om dit te realiseren. Ernst & Young heeft een speciaal programma ontwikkeld: Fit4TheJob. Dit programma toont aan dat met een aantal goede interventies die aansluiten bij de medewerkers, de werkprestaties sterk verbeteren. Enkele resultaten van het programma (www.ey.com):

- 85% van de deelnemers is fitter geworden

- 51% van de deelnemers werkt geconcentreerder

- 75% van de deelnemers heeft een beter uithoudingsvermogen

- 45% van de deelnemers scoort beter op vitaliteit

- 63% van de deelnemers ervaart een betere werk/privébalans

Als fitnessorganisatie is het een interessante mogelijkheid om bedrijven te ondersteunen in hun vitaliteitsbeleid. Vooral het MKB heeft interesse om hun medewerkers fit en vitaal te houden. Echter ontbreekt het hier aan mankracht om een goed vitaliteitsbeleid op te bouwen en vervolgens bijvoorbeeld fitness-apparatuur en meetinstrumenten aan te schaffen om dit beleid ook uit te voeren. Daarnaast vraagt het ook meer dan alleen fysieke ontwikkeling. Wat doet de medewerker met zijn energie? Waar zijn er lekken en hoe kan dit ondervangen worden? Hoe is de thuis-werk balans? Allerlei aspecten waarop een fitnessorganisatie zich kan differentiëren ten opzichte van andere fitnessorganisaties in de regio.

Duidelijk is dat er twee ontwikkelingen samenkomen. Fitnessorganisaties moeten andere doelgroepen vinden en aantrekken en nieuwe concepten uitwerken. Bedrijven hebben meer en meer behoefte aan een vitale medewerker en ondersteuning in advies en uitvoering in hun vitaliteitsbeleid. Voor een fitnessorganisatie een goede kans om bedrijven hierin te gaan ondersteunen. Het Nederlands Kennisnetwerk Vitaliteitsmanagement heeft in samenwerking met HAN SENECA, het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, een onderwijsaanbod gecreëerd om de groeiende behoefte aan inzicht in en de mogelijkheden van het toepassen van vitaliteitsmanagement te faciliteren. Voor meer informatie over de opleiding kunt u kijken op de site www.han-seneca.nl

Edities