Health & Wellness nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2012

I body•LIFE 9I2012

Diëten zeer slecht voor je gezondheid

Asja is voedingsdeskundige en lifestylecoach en de ontwikkelaar van de wetenschappelijk bewezen succesformule De Levensstijl Methode. Deze methode, gericht op het herstellen van de spijsvertering en de stofwisseling, is uniek, omdat zij alle processen in het lichaam tegelijk verbetert. Door jarenlange studie en praktijkervaring weet zij hoe schadelijk diëten zoals die van Sonja Bakker en Dr. Frank zijn. Asja maakt zich zorgen dat er zoveel mensen kiezen voor crashdiëten.

Levensstijl Methode

“Diëten sluiten vaak bepaalde voedingsgroepen uit of beperken de inname van calorieën. Natuurlijk val je af als je weinig eet of bepaalde dingen laat staan, maar het is vreselijk slecht voor je gezondheid. Je lichaam heeft die voedingsstoffen nodig, anders raakt het uit balans. Met als gevolg een vertraagde stofwisseling, een ontregelde schildklier, eetbuien of een slechte spijsvertering. Deze klachten brengen vaak weer andere klachten met zich mee en zo kom je in een negatieve vicieuze cirkel terecht.” De enige manier om voor altijd af te rekenen met overgewicht is het aannemen van een gezonde levensstijl. Na een studie voedingsleer aan de universiteit, klinische onderzoeken samen met artsen en wetenschappers, waarin naar betere manieren werd gezocht om overgewicht en ziekten te behandelen of te voorkomen en de nodige ervaring in haar eigen praktijk, ontwikkelde Asja De Levensstijl Methode. Niet het zoveelste crashdieet, maar een verandering van je leefpatroon waardoor je je ideale gewicht bereikt, maar ook van je gezondheidskwaaltjes afkomt. Structureel.

De Levensstijl Methode richt zich op voedselcombinaties die het verschil maken. Daardoor herstelt je spijsvertering en stofwisseling. En dat zorgt ervoor dat je lichaam zelf in staat is om overgewicht en gezondheidskwaaltjes te bestrijden. De methode staat voor een drie-eenheid: voeding, ontspanning en beweging, en is uniek omdat zij alle processen in het lichaam tegelijk verbetert. Als je deze drie elementen in goede harmonie gebruikt, bereik je het hoogste niveau van je gezondheid en je ideale gewicht zonder jojo-effect. Met De Levensstijl Methode pak je de oorzaak aan en niet het gevolg. En omdat de methode geen dieet is, maar een gezonde aanpassing van je leefpatroon, is het geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Verander nu je levensstijl en voel je als herboren!

De juiste combinatie

Voeding kun je onderverdelen in vijf groepen: 1. groenten 2. koolhydraten 3. vlees, kip en vis 4. kaas en eieren 5. peulvruchten, noten, soja en paddenstoelen. De clou zit erin deze groepen in de juiste combinaties en volgorde te gebruiken. Eet bijvoorbeeld geen vlees en aardappelen tegelijkertijd. Ook fruit ná het eten is niet goed voor de spijsvertering, evenmin als drinken tijdens de maaltijd. In het boek De Levensstijl Methode leer je hoe je de juiste combinaties maakt en waarom ze zo belangrijk zijn voor de werking van je lichaam. Ontspanning en beweging spelen hierbij ook een belangrijke rol. Met De Levensstijl Methode pak je de oorzaak aan en niet het gevolg. En omdat het geen dieet is, maar een gezonde aanpassing van je leefpatroon, is de methode geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie. Van het boek De Levensstijl Methode werden, sinds de release in april van dit jaar, ruim 10.000 exemplaren verkocht.

12 Weken Programma

Het 12 Weken Programma is een praktisch vervolg en aanvulling op het boek De Levensstijl Methode dat in korte tijd een groot succes werd. De methode is gericht op het herstellen van de spijsvertering en de stofwisseling. Het boek is een concreet stappenplan dat je hiervoor kunt gebruiken. De processen voeding, ontspanning en beweging zorgen voor een optimalisatie van je lichaam. Het boek leidt je met een overzichtelijk weekprogramma door De Levensstijl Methode heen. Hierin komen alle drie de elementen van de methode terug. In twaalf weken tijd zit De Levensstijl Methode in je systeem en wordt het automatisme. Je levensstijl dus! “Wees zuinig op jezelf. Het kost helemaal niet veel tijd en moeite om gezond te leven en af te vallen. En je hebt er een leven lang plezier van”. Aldus Asja.

www.delevensstijl.nl

Voedingsdeskundige Asja Tsachigova waarschuwt Nederland voor Sonja Bakker, Dr. Frank

en andere diëten. Ze zijn slecht voor je gezondheid en sorteren alleen effect op korte termijn. Uiteindelijk eindig je vaak zwaarder en ongezonder dan je begon. De enige manier om slank en gezond te worden en te blijven is het aannemen van een gezonde levensstijl. Stop met diëten. Het brengt je lichaam uit balans met alle gevolgen van dien. Asja waarschuwt Nederland!

boekbespreking I health

body•LIFE 9I2012 I

Edities