Power Watts onderscheiden Keiser van de rest

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2012

I body•LIFE 9I2012

Beeldplafond nieuw medium in fitnesscentra

Verlichte plafondvisuals vormen een nieuw instore medium voor de fitnessbranche. LedSEE introduceert nu plafondvisuals met energiezuinige ledverlichting. Dit nieuwe systeem heeft een zeer laag energieverbruik vanaf 6.6 watt en een ultra-lange levensduur. Op de beeldplafonds van LedSEE kun je elke campagne groots afbeelden. De commerciële mogelijkheden zijn oneindig. De verlichte plafondvisuals geven een extra ruimtelijk effect en hebben een hoge attentiewaarde.

Het ondersteunt de branding van formules en merken. De

full colour prints zijn eenvoudig te verwisselen, waardoor

het systeem ook ideaal is voor actiemarketing. Op de plafondvisuals zit 5 jaar garantie.

Voor meer info: www.actionsign.nl

NEWS

producten en

concepten

Nederlandse primeur:mobiele klimwand

Hoe profileer ik me t.o.v. collega`s in de branche en hoe kan ik me richten op doelgroepen die nu nog niet binnen komen in m`n centrum, praktijk of park? Climbstation heeft de oplossing in huis, door met een mobiele klimwand op de markt te komen (Fins fabricaat). De mobiele klimwand is daarom uniek, daar je kunt gaan klimmen zonder anderen nodig te hebben voor o.a. het zekeren, waar je op de ‘vaste’ klimwand wel 2 medeklimmers nodig hebt. Door de zeer beperkte ruimte die nodig is, kan het systeem ook bijna overal geplaatst worden. Het multifunctionele karakter zorgt ervoor dat een heel brede doelgroep bediend kan worden.

De 1e Climbstation is geplaatst bij Sport, Health & Wellnesscentrum Juliën te Lienden (Gld.), waar de multifunctionaliteit ook volledig tot haar recht komt, met de fitnessklant, de patiënt van de fysio en de kinderarrangementen die er gebruik van maken.

Voor meer info: www.climbstation.nl

Sanitaire ruimten met fotoprints

Als u overweegt om uw sanitaire ruimten te gaan moderniseren heeft Sistim B.V. voor u een breed scala aan moderne wandsystemen en garderobekasten. Nieuw in het programma zijn wanden en kasten van HPL met fotoprint. Door toepassing van bijzondere foto’s uit de natuur kan er een unieke sfeer worden gecreëerd, welke perfect aansluit bij de sfeer in uw gehele accommodatie. De garderobekasten zijn er niet alleen in de standaard uitvoeringen ( 1-, 2-, 3- of meerdelig ), maar kunnen ook worden uitgebreid met binnenverlichting, mechanische ventilatie of uitschuifbare laden. Voor de douchecabines kan worden gekozen uit verschillende wandtypen, elk met zijn eigen unieke detaillering. Bijpassende zitbanken en make-up bladen en spiegels maken het geheel compleet. U kunt ook uw eigen foto’s toeleveren om de inrichting helemaal persoon-lijk te maken.Vraag eens een offerte aan of laat ons meedenken in uw ontwerp.

Voor meer info: www.sistim.nl

Smovetec: de nieuwste sensatie op indoorcycling gebied

Smovetec is een nieuw en uniek systeem dat de indoor cycling bike horizontaal beweegbaar maakt en daardoor het echte outdoor gevoel geeft. Zowel in zittende als in staande positie zal je voelen hoe je een eenheid met de fiets wordt! De voordelen en trainingsmogelijkheden zijn niet alleen voor goed getrainde mensen, maar ook voor beginners. Van cardio training tot coördinatieve oefeningen, er is een scala aan trainingsvarianten mogelijk. Het Smove systeem is ook voor rehabilitatie doeleinden in te zetten, omdat niet alleen de beenspieren, maar ook de complete romp (rug, schouder, buik, armen) zowel coördinatief als op spierarbeid aangesproken worden. Smovetec is op iedere indoor cycling bike te installeren. Test ons systeem en u zult ervaren dat de training niet alleen uitdagend is, maar ook heel erg leuk!

Meer informatie: www.indoorcyclingbenelux.nl

JUST BOUNCE® Met plezier bewegen

Volgens de NASA is trampolinespringen de gezondste en meest effectieve bewegingsvorm. Sinds kort is er voor clubs en personal trainers de mogelijkheid deze superleuke bewegingsvorm aan te bieden! JUST BOUNCE® is de nieuwe gelicentieerde succesformule op fitnessgebied voor een enorme doelgroep, geschikt voor jong en oud. De training is ontwikkeld door personal trainer, health & life coach Remy Draaijer en vindt plaats op de Rolls-Royce onder de minitrampolines: de bellicon®. Deze trampoline heeft bungee elastieken in plaats van metalen veren, waardoor je gewicht geleidelijker wordt opgevangen en je gewrichten niet worden overbelast. JUST BOUNCE® verbetert je uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid en coördinatie, verhoogt calorieverbruik en vetverbranding, stimuleert je lymfesysteem en traint alle 638 spieren van je lichaam. Remy ontwikkelde verschillende lessen waaronder JUST BOUNCE® Kids, Family, Power en Gold (senioren).

Meer weten? Schrijf in voor een gratis presentatiemiddag op 19 januari, 16 februari,

16 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni 2013 bij Special Sports Amstelveen. info@justbounce.eu www.justbounce.eu

Life Fitness introduceert een open platform voor cardioproducten

Life Fitness stelt met LFopen als eerste leverancier van fitnessapparatuur haar API (Application programming interface) ter beschikking voor externe ontwikkelaars. Dit biedt App-ontwikkelaars toegang tot de software van de nieuwe Life Fitness Discover cardio-toestellen en de mogelijkheid om zelfstandig Apps te ontwikkelen. Software- en hardware-ontwikkelaars kunnen een mobiele API voor Apple- en Android-toestellen en een website API gebruiken om Apps te creëren voor de opvolging van trainingsresultaten, voeding, personal training of games. Sinds de introductie van LFopen in oktober zijn er tientallen aanvragen van App-ontwikkelaars binnengekomen. Inmiddels is de eerste App ontwikkeld; Lose it! Deze App biedt gebruikers een gewichtsverliesplan op maat aan. De functies omvatten de opvolging van de calorieën en trainingen, ondersteuning door vrienden en opties voor oefeningen. Lose It! zal de trainingsresultaten van Life Fitness-toestellen die gebaseerd zijn op een open platform automatisch invoeren en volgen, terwijl gebruikers hun outdoor training zelf kunnen invoeren.

Voor meer informatie kijk op www.lifefitness.nl/lfopen

Veiligheidswaarschuwing voor topsporters op cafeïneshampoo

Alpecin Cafeïne Shampoo is in Duitsland de best verkopende anti-haaruitval shampoo voor mannen, omdat deze het haaruitval effectief tegengaat. Het effect is aangetoond in verschillende wetenschappelijke studies. Daarin komt naar voren dat de op cafeïne gebaseerde formule het proces van haaruitval significant vertraagt door het

beschadigende effect van testosteron op de haarwortels tegen te gaan. Alpecin Cafeïne Shampoo is nu ook verkrijgbaar in Nederland. De fabrikant van een cafeïneshampoo waarschuwt Nederlandse topsporters voor mogelijke gevolgen bij een dopingtest. De shampoo heeft cafeïne als werkzaam bestandsdeel. De stof heeft weliswaar een wetenschappelijk aangetoond effect op het tegengaan van haaruitval, maar de aanzienlijke concentraties cafeïne vormen een mogelijk probleem bij dopingcontroles. De verpakking van Alpecin Cafeïne Shampoo bevat dan ook een disclaimer, want de aanzienlijke concentraties cafeïne zijn na 120 seconden doorgedrongen in de haarwortels en belanden in het haarzakje. Zodoende kan het gebruik ervan worden aangetoond bij een dopingcontrole.

Meer info: www.alpecin.nl

Met DMS solutions® geld en tijd besparen op uw personeel

Wellicht pleegt het inroosteren en administreren van de werktijden van uw medewerkers ook in uw organisatie een behoorlijke aanslag op uw budget. Het automatiseren van niet alleen de complexiteit, maar ook het voorkomen van misbruik, zal een aardig voordeel opleveren in uw portemonnee. DMS beschikt over een compleet tijdsregistratiesysteem waarbij uw personeelsadministratie beduidend wordt ontlast. Werkt u met de vingerscan dan zullen ook de ‘fraude uren’ tot een minimum worden beperkt. Uiteraard is een rooster via internet of op uw smartphone of tablet, te raadplegen en te wijzigen. Een invaller is zo geregeld! Zoals u van DMS gewend bent is dit voor de DMS gebruiker een alles-in-1 database waardoor in uw DMS oplossing de volledige registratie exact wordt bijgehouden. Uw loonadministratie krijgt met 1 druk op de knop het volledig overzicht van alle gewerkte uren en de daarbij behorende classificatie. Werkt u niet met DMS? Geen probleem, ook deze module is los als SAAS+ of SAAS+2 verkrijgbaar.

Voor meer info: www.dmssolutions.eu

Relaxercise voorkomt overgewicht en geeft de rust die nu nodig blijkt

Debbie Jenner’s Relaxercise blijft toenemen in populariteit. In een tijd van agenda’s vol verplichtingen en in een wereld met infobesitas en stress komt Relaxercise als geroepen. Het is eenvoudig en laagdrempelig. Relaxercise is een combinatie van mind-body disciplines uit het westen en oosten, zoals Tai Chi, stretchoefeningen en Progressieve Ontspanning voor het lichaam, plus meditatie en visualisaties voor de geest. Deelnemers worden zich van hun lichaam bewust. Het is geaard en niet ‘zweverig’. Inmiddels zijn er twintig instructeurs in Nederland en Belgie die Relaxercise geven en dit aantal neemt maandelijks toe.

Wil jij meer informatie, stuur een email aan Debbie en zij kan je meer documentatie sturen. Zij is direct te bereiken op info@pilatescompany.nl.

body•LIFE 9I2012 I

Edities