Branche actueel nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2012

I body•LIFE 9I2012

De nieuwe AMT: Alles in één enkel toestel

Met de Adaptive Motion Trainer® (AMT®) biedt Precor een toestel aan, dat voor elk lid van een fitnessstudio de persoonlijke cardiotraining waar hij of zij naar op zoek was, mogelijk maakt. Door de aanpassing van het toestel aan het natuurlijke bewegingspatroon van de gebruiker, biedt de nieuwe AMT Open Stride niet alleen een heel gamma aan trainingsmogelijkheden, maar ook een tot op heden ongekende bewegingsvrijheid.

Open Stride – Veelzijdige en vloeiende bewegingen, door de gebruiker zelf aangegeven

Reeds in 2007 presenteerde Precor met de eerste AMT een nieuwe categorie toestellen, die talrijke prijzen in de wacht sleepte en aan een zegetocht begon langs veel fitnesstudio’s over de hele wereld. Met de nieuwe AMT Open Stride volgt dan nu de volgende stap inzake innovatie van de fabrikant van fitnesstoestellen. Het toestel past zich aan het bewegingspatroon van de gebruiker aan door de instelbare paslengte en staphoogte. Met een paslengte van 0-91 cm heeft hij voldoende reikwijdte voor alle lichaamslengten en alle bewegingsvormen. De staphoogte kan bovendien op vijf niveaus worden ingesteld (17 tot 25cm), waardoor alle vormen van cardiotraining mogelijk worden. Rennen, walken, joggen of spurten – alle bewegingen kunnen vloeiend zonder manuele omstelling worden uitgevoerd.

“Het voelt aan als trainen in een zwevende toestand.” Dat was de feedback van vele testers na hun eerste poging op de nieuwe AMT Open Stride. Vanaf de eerste poging was het duidelijk dat het om een heel nieuw type workout ging, eentje waarbij veel bewegingsvormen op één enkel toestel mogelijk zijn. Voor uitbaters van fitnessstudio's, die het maximum uit hun budget voor uitrusting willen halen, zijn de voordelen evident.

Meer calorieën verbranden met meer plezier

De nieuwe AMT heeft nog een extra reden om gemotiveerd te zijn: u verbrandt meer calorieën dan op andere cardiotoestellen. Tests bevestigen een verhoogd energieverbruik, terwijl u toch de indruk hebt minder inspanning te leveren.* Dat betekent dat de gebruiker van de AMT langer en harder kan trainen, met andere woorden hij kan een intensievere work-out afwerken, en op die manier sneller de gewenste resultaten bereiken.

Je hele lichaam trainen met slechts één toestel

Door de integratie van de beweeglijke handgrepen is de workout niet alleen een uitdaging voor benen en romp, maar ook voor de spieren van het bovenlichaam, dit betekent dat het toestel eigenlijk een belasting voor het hele lichaam is. Drie verschillend geplaatste handgrepen bieden elke gebruiker een comfortabele greep. De rodeogreep focust op de training van het onderlichaam, en is bovendien uitgerust met een sensor voor betrouwbare meting van de hartfrequentie.

Een trainingsbelevenis op maat met de P80-Console

Natuurlijk is de nieuwe AMT in de versie 885 ook verkrijgbaar met de bekende P80-console, die nog meer sleutelcomponenten gebruikt om een trainingssessie een zo persoonlijk mogelijke vorm te geven. De P80-console is even handig in gebruik als een smartphone. Even aanraken of ‘swipen’ en de sporter kan door het overzichtelijke menu surfen. Zo behoudt hij een overzicht tijdens het trainen en is het kinderspel om van de aanduiding van zijn trainingsvoortgang, over te schakelen naar de royale media-opties van de console of media afspelen van een op de console aangesloten iPhone of iPod zonder de training te moeten onderbreken. Dankzij deze erg gebruiksvriendelijke items en de robuuste constructie, is de P80-console erg geliefd bij leden én studiomanagers.

Preva verbindt mensen tijdens de training

De combinatie van de P80-console met de nieuwste internet-compatibele fitnesssoftware Preva geeft de sporter nog meer mogelijkheden om zijn training vorm te geven, te documenteren en zijn fitnessdoelstellingen op lange termijn te plannen. PrevaNet biedt aan de hand van een uitgebreide, zorgvuldig uitgekozen keuze aan vooraf opgestelde en uitwisselbare RSS-feeds internet content aan waar je tijdens het trainen makkelijk doorheen surft en die vlot weglezen. Vrije internettoegang enkel op verzoek van de beheerder. Voor studiomanagers heeft de software nog talrijke bijkomende voordelen voorbereid, die de communicatie met leden vergemakkelijkt, bijvoorbeeld bij het aankondigen van cursussen via de console en een eenvoudige evaluatie van economische gegevens betreffende de toestelbelasting of de noodzaak van onderhoud. Daarbij geldt: hoe vaker je Preva gebruikt, des te duurzamer het resultaat.

Op basis van de workouts op maat, die de AMT met zijn Open Stride-functie biedt, heb je de mogelijkheid het hele lichaam te trainen met slechts één toestel, meer calorieën te verbranden. Dankzij nog andere bijkomende opties, die een combinatie met de P80-console en de nieuwe trainingssoftware Preva Networked Fitness oplevert, is de AMT hét trainingstoestel, ontworpen voor de toekomst.

Nog meer informatie over de nieuwe AMT vindt u op www.amtfitness.com.

* Q-Bron: Len Kravitz, Ph. D. Universiteit van New Mexico, V.S.

Training op maat en ruimte voor alle bewegingvormen waar men tot op heden alleen maar kon van dromen.

Ook in de wereld van de fitness neemt de vraag naar individuele, op maat gemaakte aanbiedingen toe. In de studio zoekt de gebruiker telkens weer het toestel dat het beste bij hem of haar past, eentje waarbij hij of zij zich goed voelt.

De AMT Open Stride biedt een tot op

heden ongekende bewegingsvrijheid

Workout op maat:

met de gebruiks-

vriendelijke P80-console

coverstory I branche actueel

body•LIFE 9I2012 I

Nog sneller meer calorieën verbranden op de AMT Open Stride

Edities