Milon maakt het verschil bij Samm Bewegen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2012

Motiveren van leden met motivational interviewing

1 november Zwolle

Benieuwt hoe u sporters effectief kunt motiveren voor verandering? Tijdens deze training leert u hoe u sporters kunt gidsen naar verandering. De onderliggende methodiek van deze training is Motivational Interviewing. Een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om gedragsverandering te faciliteren.

Nieuw: Verkorte NASM Personal Training Opleiding

2 november Alphen a/d Rijn, 8 november Weert.

In deze 4 daagse praktische PT opleiding wordt men voorbereid op het NASM Personal Trainer examen. Deze opleiding is voor fitness professionals die al een Fitness of Personal Training opleiding hebben afgerond op niveau 4 (of gelijkwaardig). Wanneer men deze opleiding afrond dan ontvangt men het internationaal erkend NASM Personal Trainer diploma.

BOSU Certificatie

2 november Houten

Deze praktische cursusdag is een ideale kennismaking met het repertoire aan trainingsmogelijkheden met de Balance Trainer en BOSU® Ballast Ball. De behandelde stof is direct toepasbaar in de praktijk. De BOSU® Certificatie is toegankelijk voor (fitness)trainers, coaches, (sport)fysiotherapeuten en personal trainers.

Flowin Friction Training Certificatie

9 november Houten

Flowin® biedt een nieuwe kijk op weerstandstraining: friction resistance training. Via wrijving die ontstaat tijdens de uitvoering van bewegingen op de Flowin Friction Plate ontstaat  weerstand voor een effectieve krachttraining!

AeroSling Slingtrainer Certificatie

16 november Houten

Suspension training is dé revolutie op het gebied van fitnesstraining. Fitnesstraining gaat “back to basics”: geen dure, ingewikkelde fitnessapparaten, maar trainen met je eigen lichaamsgewicht en het opnemen tegen de zwaartekracht.

Meer informatie;

EFAA

T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

2- daagse Basis opleiding XCO® certified instructor

2 en 9 November in Zoetermeer.

Het XCO® groepsfitness licentieprogramma verstevigt niet alleen je core; buikspieren en onderrug maar verbetert bovendien ook de conditie en geeft een optimale verbranding van calorieën

2 - daagse Basis opleiding BURN®certified instructor

16 en 23 november in Zoetermeer.

Het BURN®licentieprogramma is een toegankelijke, effectieve en motiverende "shape"

les. Bovendien verbrand je 33% meer Kcal

door het gebruik van de extra tool XCO set

Meer informatie:www.burnworkouts.nl

I body•LIFE 8I2012

Pilates Bodyshape

2 november, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Leer werken met verschillende materialen om je lessen dynamischer en uitdagender te maken. Na één dag oefenstof en ideeën 4 a lifetime!

MindFit trainer

4 november, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Gezondheid gaat verder dan sport en voeding alleen. Een reeks van lessen, of een eenmalige cursusdag waarin je werkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, aandachtstraining (een vorm van mindfulness) en meditatie techniek. In deze opleiding krijg je een uitgewerkte reeks van 4 lessen aangeboden waarmee je meteen les kunt geven.

Healing meditation olv Tulku Lobsang

17 november, locatie QUENO Healthclubs Westerbork,

Tulku Lobsang is Tibetaans Monnik uit Dharamsala, India. Hij komt dit jaar voor de derde keer naar QUENO Sportopleidingen om teachings te geven. De avond is geschikt voor Pilates, Yoga en MindFit docenten en mensen die werken met aandachtstraining in hun lessen.

Workshop Tibetan healing olv Tulku Lobsang

18 november, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Tulku Lobsang is Tibetaans Monnik uit Dharamsala, India. Hij komt dit jaar voor de derde keer naar QUENO Sportopleidingen om teachings te geven. De dag is geschikt voor Pilates, Yoga en MindFit docenten en mensen die werken met aandachtstraining in hun lessen.

EHBO, reanimatie & AED voor sportinstructeur

23 november, locatie QUENO Healthclubs Westerbork.

Als sportinstructeur weet je als geen ander hoe belangrijk gezondheid is. Je hebt de juiste opleiding, blijft up to date en je doet regelmatig mee aan bijscholingen. Weet je ook wat je moet doen als er ineens iemand in je groep bewusteloos raakt? Als sportinstructeur is up to date kennis van EHBO, reanimatie en het gebruik van AED een must.

EHBO, reanimatie & AED voor sportinstructeurs op herhaling, QUENO Sportopleidingen

23 november, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Power Pilates

30 november, locatie QUENO Healthclubs Groningen

Pilates the new way! Werken op opzwepende muziek, up tempo Pilates voor gevorderden. In deze opleiding krijg je nieuwe ideeën, combinaties en extra ondersteuning in techniek. Geschikt voor gevorderde doelgroepen of als onderdeel van je les in half gevorderde groepen. Tijd voor afwisseling? Wil je eens iets anders dan de lessen die je al langere tijd geeft? Power Pilates geeft je nieuwe energie voor je lessen!

Pilates Instructor verkort

1 december, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Leer de basis bewegingen van Pilates met de juiste techniek. Leer werken met functionele aanspanning van je core en hoe dit toe te passen in je Pilates lessen. Pilates is geschikt voor alle doelgroepen die je centrum bezoeken. Deze methode leert je hoe je kunt werken aan de gezondheid van je cursisten. In deze opleiding leer je meer dan Pilates oefeningen alleen! Na afronding van deze opleiding kun je doorstromen naar de vervolg cursussen Pilates.

Step advanced

2 december - 3 dagen, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

3 daagse cursus (incl. advanced examens) voor de echte step freaks! Wil je meer, wil je beter en wil je in een korte tijd heel veel nieuwe mogelijkheden leren? Dan zit je goed in deze cursus. Leer in 2 dagen diverse advanced systemen; cross phrasing 2 the max, dancing steps 'show your moves’ en meer. For the real Step Master!

Meer informatie over alle opleidingen en inschrijving: www.queno.nl

Sport en Voeding

3 november in Arnhem en 4 november in Zwolle

Deze 4 daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvaten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan. De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke

onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetespatiënten.

Functional Training

4 november Arnhem

Deze workshop richt zich in het bijzonder op Personal Trainers die met hun klanten op een leuke en effectieve manier aan de slag willen met vrije materialen zoals de TRX, Kettlebell en Bosu-bal.

Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de meerwaarde van functionele trainingsvormen.

Bootcamp Trainer

10 november Zwolle

Deze 2 daagse cursus is geschikt voor trainers die graag gerichte en gevarieerde buitentrainingen willen verzorgen aan groepen of individuen. Je leert uitdagende en veelzijdige trainingen aan te bieden voor zowel de absolute beginner als de gevorderde sporter. De cursus kan worden afgesloten met een branche-erkend examen Bootcamp Trainer.

Fit!vak Personal Trainer

1 december Arnhem en 2 december Zwolle

Tijdens deze 2 daagse Fit!vak cursus leer je wat het vak van Personal Trainer inhoudt en hoe jij het onderscheid maakt! Belangrijke vragen zijn: Hoe kom ik aan klanten? Hoe zet ik mijn kwaliteiten optimaal in? Hoe verdien ik een goed belegde boterham? Hoe onderscheid ik me ten opzichte van de Fitnesstrainer?

Meer informatie is te vinden op

www.start2move.nl

Opleidingen I producten en concepten

body•LIFE 8I2012 I

Sympathieke campagne Sporten is Doneren

Matrix Fitness is de snelst groeiende leverancier van fitnesstoestellen in Nederland. Het bedrijf wil een partner zijn die, naast kwaliteit en persoonlijke service, haar klanten ondersteunt bij hun business. In het kader daarvan heeft Matrix Fitness exclusief voor haar klanten een zes weken durende Facebookcampagne ontwikkeld.

Hoe het werkt? Iedere keer dat een sporter via Facebook op zijn mobiel incheckt bij zijn fitnesscentrum, doneert Matrix €0,10 aan Spieren voor Spieren. Zo zetten gezonde spieren zich in voor kinderen met een spierziekte. De sporter met de meeste checkins van zijn fitnesscentrum wint een jaarabonnement. Op de site sportenisdoneren.nl kunnen sporters zien hoe ze ervoor staan in de top 50. Op die site is ook het laatste nieuws over de campagne en een top 10 van best scorende fitnesscentra te vinden. Fitpoint Zoetermeer staat momenteel op de tweede plaats. Maaike Pegtel van Fitpoint: “Het is een superleuke actie en een heel goed initiatief. We promoten de actie flink met de posters, flyers en buttons die we van Matrix Fitness hebben ontvangen. Daarnaast berichten we er regelmatig over op onze site, Facebookpagina, in onze mailings en op de tv-schermen. We merken dat de sporters inmiddels goed op de hoogte zijn van de campagne en heel enthousiast zijn over het goede doel. Ook is duidelijk geworden dat ze zich er graag voor inzetten want de checkins stromen binnen. Ik vind de manier van campagnevoeren via Facebook heel goed. Het is origineel én laagdrempelig. Erg leuk dus!” Workout & Fitnesscentre Difference uit Dordrecht hijgt met een derde plaats Fitpoint Zoetermeer in de nek. Henk Robbemond: “Ik vind het een ontzettend positieve actie. Het goede doel, Spieren voor Spieren, is natuurlijk geweldig en daar zetten we ons graag voor in. Maar ook commercieel werkt de campagne ontzettend goed. Mijn leden zijn heel fanatiek aan het inchecken. Al hun vrienden zien die checkins op hun Facebookpagina’s en reageren daarop. Hierdoor wordt mijn fitnesscentrum constant onder de aandacht gebracht bij een grote groep mensen. Dat draagt bij aan onze naamsbekendheid en prospects. Ik ben dan ook heel positief over de effectiviteit van de campagne!”

Tijdens de campagneperiode zijn er speciale actiedagen waarop een checkin meer geld waard is. Zo telde een checkin op de dag van de Spinning voor Spieren marathon dubbel en was op 4 oktober elke checkin maar liefst €1,00 waard. Extra geld voor Spieren voor Spieren dus! Met de campagne die tot 26 oktober loopt, hoopt Matrix haar betrokkenheid bij haar klanten én de samenleving te laten zien.

Matrix Fitness: nl.matrixfitness.com

www.sportenisdoneren.nl

Sinds 17 september zetten ruim 120 fitnesscentra in Nederland zich in voor Spieren voor Spieren. Iedere keer dat een sporter zich mobiel incheckt via Facebook, doneert fitnesstoestellenleverancier Matrix Fitness €0,10 aan dit goede doel.

In december maken tienduizenden Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. De drie meest voorkomende zijn afvallen, meer bewegen en stoppen met roken. In de praktijk blijkt vaak dat het lastig is om deze goede voornemens vol te houden. Daarom biedt oneMen in samenwerking met WellVit een campagne waar u en uw klanten voordeel mee hebben. Met deze campagne stimuleren we om de goede voornemens vol te houden én om klanten een pionier te laten steunen.

‘Goede voornemens’-campagne van start

Doelstelling

De focus ligt op de drie voornemens: afvallen, meer bewegen en stoppen met roken. Met heel Nederland willen we per goed voornemen een doelstelling behalen.

1. Afvallen. Het doel is 1.000 personen die samen 5.000 kilo afvallen.

2. Bewegen. Het doel is dat 1.500 personen 100.000 kilometer maken met bijv. hardlopen, fietsen, spinning, groepslessen Zumba, yoga lessen, etc.

3. Stoppen met roken. Het doel is 500 personen die stoppen met roken.

Ambassadeur

We zijn trots op onze ambassadeur voor deze actie: Duco Bauwens, TV personal trainer. Hij zal een belangrijke rol spelen in het stimuleren van de goede voornemens.

Duco: “Ik ben ambassadeur van oneMen geworden, omdat zij kleinschalig en concreet zijn, maar ik me ook graag wil inzetten voor een beter leven voor anderen. Bovendien is elk goed voornemen gekoppeld aan een pionier, waardoor ik zeker weet dat het geld ook goed terecht komt.“

Uitvoering

oneMen heeft een actiesite: www.move4onemen.org. Daar kunnen klanten of individuele bedrijven hun actie beschrijven én kunnen ze een pionier kiezen, zoals ‘Ik ga 10 kilo afvallen voor pionier Josephine’ of ‘Ik loop 5 km voor pionier Augustine’. Zij laten hun actie sponsoren door hun sociale netwerk zoals vrienden, familie, buren of collega’s. De actie triggert hen om hun goede voornemens vol te houden, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de oneMen pionier én de mensen die hen hierin steunen.

Voordelen voor uw bedrijf

Klantwerving: Klanten werven op het juiste moment, met een sympathieke onderscheidende campagne. Omdat we samen campagne voeren, bereiken we meer mensen en zijn de kosten lager.

Klantbehoud: Met persoonlijke tips & trucs van Duco Bauwens stimuleren we de doelgroep om hun goede voornemens vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat na ca. 3 weken veel mensen afhaken. Wij geven extra prikkels om door te gaan.

Uw bedrijf: Alle partners van deze campagne maken kans op het winnen van een 1-daagse clinic met Duco Bauwens, voor trainers en klanten (d.m.v. prijsvraag).

Verdere voordelen voor u zijn:

Een gratis promotie-kit (posters, flyers, internetbanners, met uw logo)

Meeliften op de free publicity van de campagne. Uitnodiging voor de kick-off op 1 januari 2013

De uitrol van de campagne vindt plaats in de perdiode van 15 t/m 31 december. Bent u geïnteresseerd om partner te worden van deze campagne? Neem dan snel contact op met ons!

Mariska Burgstede

076 5217150

mariska@onemen.org

www.move4onemen.org

Fotograaf foto’s Duco: Nils van Houts

onemen I producten en concepten

Milon maakt het verschil bij... Sportcentrum Delta in Hulst en Terneuzen

Sandra, wat is eigenlijk het grootste verschil tussen de periode voor en na Milon?

Dat zit ‘m, behalve in onze resultaten, met name in de beleving van de klanten. Milon is kort en krachtig en exact wat mensen nodig hebben om in beweging te komen en te blijven.

Maar voor die tijd had je toch ook veel leden. Wat deden die dan?

Raf (importeur van Milon, red) heeft het wel eens over ‘fitnixen’. Dat is wat ze deden. Ze waren wel bezig maar zonder doel, zonder vooruitgang. Alleen de leden die van zichzelf de discipline hadden om echt goed te trainen deden dat ook. De leden die overstapten op de Milon Cirkel zeiden letterlijk: “Ik heb nog nooit zo lekker getraind”. En daar waren ook leden bij die al 10 jaar fitnessten. Ook mensen die vroeger al eens aan fitness hadden gedaan hoorden van de Milon Cirkel en kwamen tot de ontdekking dat het niet meer saai was en lang duurde. Sterker nog, ze hadden nu wel resultaat, iets wat ze vroeger helaas niet hadden.

Wat heeft de Milon Cirkel jullie nog meer gebracht?

Onze retentie is verbeterd. We zien dat we minder opzeggingen hebben. En zeker in het begin konden we een flink aantal opzeggers alsnog binnen houden door ze te laten ervaren dat fitness wel leuk en motiverend kan zijn. Die zijn doorgegaan op de Milon Cirkel. Ook groepsles-klanten die eerder nooit aan fitness wilden doen, zijn opeens op de Milon Cirkel begonnen.

En verder?

We merken dat we gemakkelijker verkopen. Ons hele team is beter gefocust door de salestrainingen die we hebben gehad en de Milon Cirkel maakt het ook gemakkelijker. Je kan al in de rondleiding duidelijk laten zien wat de leden moeten doen om resultaat te hebben. Je kan sportende leden als voorbeeld nemen. Fitnixers vergelijk ik vaak met de mensen in de cirkel die echt hard trainen. Dan ziet een prospect direct het verschil en kiest hij altijd voor het garantieabonnement met de Milon Cirkel.

Dus jij bent van mening dat mensen eigenlijk best hard willen trainen?

Ja, ze snappen ook wel dat je er iets voor moet doen. De Milon Cirkel maakt dat makkelijker via de chipkaart en bespaart je de moeite van toestelinstellingen en ingewikkelde schema’s. Daarnaast is de snelheid (slechts 35 minuten) ideaal voor heel veel mensen. Als je bewegen aantrekkelijk maakt, is men best bereid om er flink tegenaan te gaan.

In Terneuzen staat de Cirkel er nu ruim een half jaar. Hoe gaat het daar? Zie je verschil met Hulst?

In Hulst en Terneuzen hebben we stevige concurrenten en moeten we ons echt onderscheiden. In Terneuzen zijn we een van de kleinere clubs en is ons pand enigszins verouderd. We moeten het daar niet hebben van de uitstraling. De Milon Cirkel heeft deze club echt opgekrikt. De kwaliteit is tastbaarder geworden en dat heeft geleid tot zo’n 15% ledenstijging na jaren van stilstand.

En binnenkort komt de tweede Cirkel in Hulst?

Ja, we gaan ons succesconcept verder uitbreiden. Voor de leden betekent dat nog meer afwisseling en trainingsresultaat. In de tweede Cirkel komen andere (kleinere) spiergroepen aan bod. Voor ons als sportcentrum een statement naar buiten dat dit onze koers is voor de toekomst. Dit is onze manier van trainen. Gemak, snelheid, effectiviteit en plezier.

We kunnen zo meer grip houden op onze leden en de kwaliteit die we bieden. Geen zinloze tijd steken in schema’s en de zoveelste uitleg van hetzelfde toestel aan je leden die het de volgende keer toch weer anders denken te moeten doen. Milon is onze basis.

Heb je nog een advies aan andere ondernemers?

Kom gezellig bij de Milon-familie! We merkten het weer op de laatste Milon Netwerk Meeting. Je kan zoveel van elkaar leren en dat is ook wat Milon enorm stimuleert. Het zijn niet die 12 toestellen… Het is een totaalconcept dat werkt voor je sales, retentie, reclame, begeleiding van je leden en sturing van je personeel. Daarnaast is het naar onze ervaring exact wat mensen willen: een leuke, afwisselende training in slechts 35 minuten.

Onlangs bestelden ze hun derde Milon Cirkel. Het wordt de tweede Cirkel voor de vestiging in Hulst alwaar de Milon Cirkel een groot succes is. We spreken Sandra de Moor in Hulst over de afgelopen 2 jaar en de toekomst. Over onderscheidend zijn en trainingsgemak en over het verschil dat Milon voor Sportcentrum Delta heeft gemaakt.

Milon I producten en concepten

Facts

• Sportcentrum Delta

• Vestiging Terneuzen (1995) en Hulst (2001)

• Eigenaars: Robbert en Sandra de Moor

• Milon Cirkel sinds november 2010 (Hulst) en januari 2012 (Terneuzen). Tweede Cirkel Hulst vanaf december 2012

Stef Smits van Paradise Health Centre: ‘De Body Bike is een blijvertje!’

Bij Paradise Health Centre kunnen leden gebruik maken van verschillende faciliteiten, zoals fitness, sauna, Les Mills groepslessen, spinning en fysiotherapie. Indoor cycling is voor veel leden favoriet. Een reden hiervoor is dat de club zich in een regio bevindt waar wielrennen erg populair is. Veel (semi) beroepswielrenners komen uit deze streek (West-Brabant). De clubleden kunnen gebruik maken van verschillende modellen Body Bikes, waaronder Body Bike Classic, Supreme, Special Edition en de nieuwe Body Bike Connect. body•LIFE sprak met Stef Smits over zijn ervaringen met Body Bike.

Hoe belangrijk vinden uw leden de kwaliteit van fitnessmaterialen?

Stef: De leden vinden de kwaliteit van de materialen erg belangrijk. De reden hiervoor is dat we geen budgetclub zijn. Daarom vinden we dat kwaliteit hoog in het vaandel moet staan. De clubleden zijn zeer tevreden over de Body Bikes en ook nieuwe klanten zijn positief over de kwaliteit van de Body Bikes. Wanneer er een vergelijking wordt gemaakt met clubs waar ze geen Body Bikes hebben, concluderen ze dat deze indoor cycle erg fijn is. Ook krijgen we weleens leden terug, die tijdelijk naar een concurrent zijn geweest, dus dat zegt wel wat.

Op welke punten onder-scheidt de Body Bike zich van andere indoor cycles?

Stef: de Body Bikes zien er mooi en modern uit. Tijdens het gebruik is gebleken dat de Body Bikes erg sterk zijn. Tevens zijn de Body Bikes makkelijk instelbaar, is de weerstand goed en is de Body Bike vrijwel onderhoudsvrij.

Wat zijn de voordelen van de Body Bike?

Stef: De Body Bike heeft veel voordelen die hierboven ook al genoemd zijn. Het grootste voordeel van de Body Bike is dat er weinig onderhoud nodig is. Hierdoor gaan de Body Bikes langer mee en is het dus een goede investering.

Wat vinden uw instruc-teurs van de Body Bike?

Stef: De instructeurs hebben al met verschillende indoor cycles gewerkt. Toch vinden ze allemaal dat de Body Bikes het fijnste zijn om op te spinnen. Een ander voordeel van de Body Bike is dat hij erg gebruiksvriendelijk is en nieuwe leden geen problemen hebben met het instellen van de Body Bike.

Raadt u ook andere clubs aan om over te stappen op de Body Bike?

Stef: Uit mijn antwoorden blijkt duidelijk dat we erg tevreden zijn met de Body Bike. Momenteel staan de Body Bikes alweer 5 jaar in ons centrum en worden dag in dag uit gebruikt. De Body Bikes zien er nog steeds goed uit en blijven goede prestaties leveren!

Geen olie en extra onderhoud meer

Body Bike is een indoor cycle die zich onderscheidt door het slijtvaste Synthetic Break Pad (remsysteem) waarin de Kevlar Aramid vezel verwerkt is. Hierdoor is gebruik van olie en extra onderhoud niet langer nodig. Tevens zorgen de covers voor volledige bescherming van het vliegwiel, waardoor vuil en zweet geen kans maken om aan de binnenkant van de fiets te komen.

Neem voor meer informatie over

Body Bike contact op met Studion

via telefoonnummer +31(0)416 67 51 01 of door een e-mail te sturen naar

info@studion.nl. Kijk ook eens op

de website: www.studion.nl.

Paradise Health Centre uit Fijnaart is opgericht in november 2004 en wordt al jaren gerund door Stef en Roselijn Smits. Sinds kort is de club gevestigd in een nieuw pand. Al jaren maakt Paradise Health Centre met veel plezier en tevredenheid gebruik van de Body Bike.

HDD Group I producten en concepten

XCO® Sports Company wenst alle startende XCO® Certified centres succes met het lanceren van de XCO® workout !

De XCO® workout is na 7 jaar niet meer weg te denken uit de groepsfitness roosters! Wat maakt deze workout zo bijzonder? Het geheim van deze les zit hem  in de mix van afwisselende muziek, optimale conditie- en core training. De XCO® trainer geeft bij het begin en het  einde van iedere beweging een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren van het hele lichaam. Dit effect wordt “Reactive Impact” genoemd en is dé manier om je core-spieren (het natuurlijk korset van rug-, buik- en heupspieren) te trainen. De XCO®workout wordt met veel passie gegeven door een groot aantal XCO® Certified instructeurs, mede door hun enthousiasme hebben deelnemers aan de XCO® workout fun en merken bovendien resultaat! De XCO® Workout wordt uitsluitend geven op XCO®Certified centres. Voor dit najaar wensen wij  alle startende XCO Certified centres veel succes met het lanceren van de XCO® workout!

XCO I producten en concepten

Opleidingen 2000 nu ook in het Oosten van het land: NIEUWE opleidingslocatie in APELDOORN

Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen, groeit door om het toenemende aantal cursisten uit het Oosten van het land nog beter van dienst te kunnen zijn. Naast de locaties Tilburg, Nieuwegein, Almere en Breda is Opleidingen 2000 nu ook gevestigd in Apeldoorn. De eerste opleidingen zijn gepland, kijk op www.opleidingen2000.nl voor ons totale aanbod. Neem contact op met Opleidingen 2000 en vraag om een scherp welkomstvoorstel. Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen. www.opleidingen2000.nl - info@opleidingen2000.nl

NEWS

Geslaagde “Dag van de gastbeleving” V.E.S. en FitSelect

Op 7 september j.l. vond in het exclusieve Sport Hotel Spa Zuiver in Amsterdam de kick-off plaats van het nieuwe V.E.S. seizoen. Het thema die dag was ‘gastbeleving’ ofwel ‘hospitality’. Voor dit evenement had FitSelect werving & selectie een gerenommeerde spreker uitgenodigd: ir Bernard Drion, lector aan de Hoge Hotelschool in Breda en senior consultant binnen de wereld van hospitality. Bijna 80 V.E.S. ondernemers hadden zich hiervoor aangemeld, een teken dat ‘hospitality’ erg leeft binnen de fitnessbranche. FitSelect werving & selectie werkt al een aantal jaren samen met ervaren partners uit de horeca en hotelbranche. Naast het kunnen leveren van ‘gastvrije’ en goed opgeleide kandidaten met een ‘hospitality’-achtergrond kan FitSelect clubs adviseren welke training, opleiding of aanpak op dit gebied het beste bij hun past. Van directie tot manager, van front office medewerker tot fitnessinstructeur.

Voor meer info: www.fitselect.nl

Business nieuws

JUST BOUNCE® Met plezier bewegen

Volgens de NASA is trampolinespringen de gezondste en meest effectieve bewegingsvorm. Sinds kort is er voor clubs en personal trainers de mogelijkheid deze superleuke bewegingsvorm aan te bieden! JUST BOUNCE® is de nieuwe gelicentieerde succesformule op fitnessgebied voor een enorme doelgroep, geschikt voor jong en oud. De training is ontwikkeld door personal trainer, health & life coach Remy Draaijer en vindt plaats op de Rolls-Royce onder de minitrampolines: de bellicon®. Deze trampoline heeft bungee elastieken in plaats van metalen veren, waardoor je gewicht geleidelijker wordt opgevangen en je gewrichten niet worden overbelast. JUST BOUNCE® verbetert je uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid en coördinatie, verhoogt calorieverbruik en vetverbranding, stimuleert je lymfesysteem en traint alle 638 spieren van je lichaam. Remy ontwikkelde verschillende lessen waaronder JUST BOUNCE® Kids, Family, Power en Gold (senioren).

Meer weten? Schrijf in voor een gratis presentatiemiddag op 20 oktober, 17 november of 15 december 2012 bij Special Sports Amstelveen. info@justbounce.eu www.justbounce.eu

Drukke Netwerk Meeting Milon

Op 28 september jongstleden bracht Milon Benelux haar klanten bijeen in een van de mooiste casino’s van Nederland, Holland Casino Breda, voor de derde Milon Netwerk Meeting. Deze dag vol leerzame presentaties bracht 62 bezoekers van 37 fitnesscentra op de been. Thema van de dag was ‘resultaat’. Daarvoor waren drie sprekers paraat. Milon importeur Raf Swerts ging als voormalig fysiotherapeut dieper in op het trainingstechnische resultaat met de Milon Cirkel. “Met de Milon Cirkel haal je een doelgroep binnen die normaal gezien niet naar een fitnessclub zou komen. Dat betekent dus ook dat je daar anders mee om moet gaan. Daarnaast is er veel te weinig aandacht voor datgene waarvoor 80% van de nieuwe leden naar ons toe komt: afslanken. Ik heb de aanwezigen meegegeven dat als ze daar een specialist in kunnen worden, ze een fantastische toekomst voor zich hebben,” aldus Swerts. Voor de nodige input op het vlak van marketing was Arjan van Dorp namens Greinwalder & Partner present. Tot slot gaf Jibbe de Goede een kijkje in de keuken van de sales, hetgeen de aanwezigen veel bruikbare input opleverde. Zoals een van de aanwezigen het omschreef: “Het is toch niet normaal dat een leverancier dat allemaal voor zijn klanten doet.” Wat Milon Benelux betreft wel en door dergelijke reacties kijken ze bij Milon dus zeer tevreden terug op deze derde Milon Netwerk Meeting.

Meer informatie: www.milon.com en www.miloncirkel.com

Hoofdkantoor ‘Technogym Village’ ademt beweging en gezondheid

Wellness bedrijf Technogym heeft haar nieuwe hoofdkantoor geopend in het Italiaanse Cesena, waar oprichter Nerio Alessandri ruim 25 jaar geleden zijn eerste fitnessapparaat ontwierp in een garagebox. Technogym Village is de eerste wellnesscampus ter wereld. Het 60.000 m2 grote complex, ontworpen door architect Antonio Citterio, staat volledig in het teken van beweging, gezondheid, design en educatie. Het nieuwe hoofdkantoor is grensverleggend en doordrongen van de wellness filosofie, die staat voor een betere levenskwaliteit door regelmatige beweging, een evenwichtig eetpatroon en een positieve mentale houding. Medewerkers volgen in de toonaangevende gym een persoonlijk wellness programma, begeleid door deskundigen van het research- en innovatiecentrum. De bibliotheek in het complex biedt de mogelijkheid tot educatie. In de kantoorruimten zijn stoelen vervangen door wellness ballen, die voor een optimale werkhouding zorgen, doordat rug- en buikspieren worden aangespannen. De meeting rooms zijn ingericht om staand te vergaderen en beweging te stimuleren. In het restaurant worden uitsluitend gerechten geserveerd met een laag zoutgehalte en weinig verzadigde vetten. Volgens Technogym is de Technogym Village de belichaming van de toekomst van het bedrijf: “Hier willen wij onze klanten van over de hele wereld inspireren met innovaties.”

Fun Group Classes!

Op zoek naar een succesvolle manier om uw klanten te binden? De nieuwe rage onder de cardiolessen zijn groepstrainingen met de Keiser M5 Cross Trainer (ook wel Megawalk genoemd). De lessen zijn laagdrempelig, iedereen kan op zijn eigen fitnessniveau instappen. Toch is het een opvallend intensieve work out, want de work out wordt staand uitgevoerd.

O.a. USA Health Club te Haaksbergen boekte er dit jaar zoveel succes mee dat zij inmiddels 20 groepslessen per week draaien, en 200 nieuwe leden hebben mogen verwelkomen.

Ga voor meer informatie naar www.thesportscompany.nl of www.megawalk.nl

Edities