Leisure Industry Week Birmingham

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2012

Of het nu gaat om een exclusieve uitrusting voor de fitnessketen Hard Candy van Madonna, of faciliteiten voor de nieuwe studio keten van Mars Athletic Club in Turkije of innovatieve concepten voor Club Med Gym in Parijs: Op de Europese Fitness Summit (EFS), die van 26 t/m 28 september plaatsvond in Barcelona, werd er op internationaal niveau goede zaken gedaan.

5 jaar Business in Barcelona: European Fitness Summit staat voor exclusiviteit en internationaliteit

Dit exclusieve evenement is als topconferentie voor de Europese key-accounts ontwikkeld en bood 20 leveranciers en 60 inkopers een unieke kans om hoogwaardige zakelijke contacten te leggen en contracten af te sluiten. De EFS wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Reed Exhibitions Germany GmbH, organisator van de FIBO, samen met body•LIFE, het toonaangevende vakblad in Europa voor fitness en gezondheid.

Veel voordelen

In het middelpunt van dit evenement stonden de hoogwaardige en effectieve zakelijke gesprekken die de kern van het succes van dit evenement vormen. De voordelen: leveranciers en inkopers zijn internationale top in hun vakgebied en zijn met de grootste zorg geselecteerd. Dit in een prachtige ambiance: het vijf-sterren Hotel Pullman Skipper direct gelegen aan de Middellandse Zee in de indrukwekkende Catalaanse hoofdstad Barcelona. Door de sfeer die hier al sinds vijf jaar wordt bepaald door de afwisseling in gerichte besprekingen in de gescheiden vergaderzalen in combinatie met ontspannende activiteiten 's avonds, is een ideale voedingsbodem ontstaan voor goede zaken.

FIBO-directeur Olaf Tomscheit: "Het succes bevestigt dat de fitnessindustrie zo een high-class event nodig heeft om zakelijke contacten en strategische gesprekken met deskundigen te voeren op internationaal topniveau in een ontspannen sfeer."

Max Barth, uitgeef directeur en hoofdredacteur body•LIFE: "De EFS is het Europese Matchmaking platform voor de fitnessbranche.“ Business First is hier het motto. "Leveranciers en inkopers kunnen hier om contacten te leggen of om gelijk concrete zaken te doen, ongestoord gesprekken voeren onder vier ogen. Daarbij kunnen beide zich volledig concentreren op de zaken, want de organisatie zoals bijvoorbeeld de planning wordt volledig door het team van EFS geregeld. Evenals in voorgaande jaren koos iedere inkoper eerst het bedrijf waarmee hij wilde praten. Per meeting werd 25 minuten uitgetrokken. In totaal waren er meer dan 350 meetings. Elke inkoper trof op deze manier alleen de leveranciers die voor hem van belang waren. Terwijl de leveranciers vooraf de gewenste inkopers konden benoemen.“

Groter internationaal netwerk

Het netwerk van agenten en de delegatieleiders van de EFS bleek verder te zijn uitgebreid. In het afgelopen jaar zijn EFS correspondenten onderweg geweest van Scandinavië naar Engeland tot Spanje om doelgericht inkopers te trekken uit een aantal geselecteerde Europese landen. Daarnaast is de FIBO bezig om in de komende jaren extra doelgroepen voor de exposanten van de fitnessbranche te vinden. Projectleider Ralph Scholz van Reed die verantwoordelijk is voor o.a. de EFS en congressen, heeft zich intensief bezig gehouden met in kaart brengen van doelgroepen zoals bejaarden- en verzorgingstehuizen, revalidatiecentra en zwembaden. Er zijn circa 40 exploitanten uit bovengenoemde segmenten benaderd betreffende de behoefte aan apparatuur en de investeringsprioriteiten. Bij de opening van de EFS presenteerde hij de resultaten van deze face-to-face gesprekken met de bedoeling om gezamenlijk met de fitnessindustrie deze toekomstige markten te kunnen ontsluiten. Tevens werd bekend gemaakt dat de ESF ook de komende jaren in Barcelona wordt gehouden. Uit onderzoek onder de deelnemers bleek dat de voorkeur naar Barcelona en het Hotel Pullman Skipper uitging.

Voor meer informatie:

www.european-fitness-summit.com

European Fitness Summit I branche actueel

body•LIFE 8I2012 I

I body•LIFE 8I2012

body•LIFE Awards 2012 uitgereikt

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Mediapark in Köln werd op donderdagavond 11 oktober jl. voor de 12e keer in successie de body•LIFE Award uitgereikt in 11 categorieën. Voorafgaand aan de uitreiking was er een rondleiding door de beurshallen van de Kölner Messe waar in 2013 de FIBO wordt gehouden.

De winnaars voor deze Awards komen tot stand uit een representatieve enquête met vragen o.a. over het merk, producten, diensten en service onder 500 eigenaren van fitnesscentra in heel Duitsland. De selectie van studio's voor deze telefonisch uitgevoerde marktstudie wordt volgens een bepaalde procedure uitgevoerd. Verantwoordelijk voor hiervoor is het Mannheim Research Institute Würtenberger (FIW) met als doel te komen tot een objectieve beoordeling van bedrijven en merken in de fitnessindustrie.

Award winnaars

Categorie: Wellness & Spa

Genomineerd waren: JK Ergoline, Klafs,

Röger, Teka, Uwe.

Winnaar was: JK Ergoline

Categorie: EDV/Software

Genomineerd:

Hector, M.A.C. Centercom, MagicLine/StudioLine/easyTrain, Konsequent Software, TL Thomas Langhammer Software

Winnaar:

MagicLine/StudioLine/easyTrain,

Categorie:opleiding en bijscholing

Genomineerd:

BSA/DHfPG/DSSV, DFAV, IFAA, Inline, IST-Studieninstitut

Winnaar:

BSA/DHfPG/DSSV,

Categorie: adviesbureaus

Genomineerd:

C.I.C. Charisma, Greinwalder & Partner, Inline Unternehmensberatung, Kerstan, McConsult

Winnaar:

Greinwalder & Partner,

Categorie: Stand-

Alone-concepten

Genomineerd: Les Mills, miha bodytec, Myline, Power Plate, Slim Belly

Winnaar: Power Plate,

Categorie: Voedingssupplementen

Genomineerd: All Stars, Inko, Multipower, PowerBar, Wieder

Winnaar: Inko

Categorie: Indoor Cycling

Genomineerd: Life Fitness, Schwinn (MoveToLive), Spinning (Star Trac), Tomahawk (Indoorcycling Group)

Winnaar: Tomahawk (Indoorcycling Group)

Categorie: Medical-Fitness-Geräte met MPG

Genomineerd: Dr. Wolff, Ergo-Fit, gym80, milon industries, Proxomed

Winnaar: Dr. Wolff

Categorie: Cardioapparatuur

Genomineerd: Life Fitness, milon industries, Nautilus, Precor, Technogym

Winnaar: Precor

Categorie: Krachtapparatuur

Genomineerd:gym80, Life Fitness, milon industries, Precor, Technogym

Winnaar:gym80

Speciale Awards

In aanvulling op de traditionele categorieën van Awards voor producten en diensten, werd dit jaar ook weer de body•LIFE Award uitgereikt aan het bedrijf met de meest succesvolle marketingcampagne, die naar Power Plate ging.

Speciaal aandacht was er voor de winnaar van de body•LIFE Time Award voor bijzondere verdienste in de fitness- en gezondheidsbranche, die naar Jasmin Kirstein, eigenaar van My Sportlady, een vrouwenfitness studio in München, ging.

Edities