Branche actueel nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2012

Op vrijdag 21 september vindt voor de tweede keer het congres Fitspiration+ plaats, dit jaar in de Jaarbeurs Utrecht. Nieuw dit jaar is het Innovation Bootcamp. Een netwerk- en innovatielounge waar met sprekers en deelnemers kan worden nagepraat en tegelijk de nieuwste fitness innovaties kunnen worden ontdekt.

Laat u inspireren op Fitspiration+

Ochtendprogramma

De dag start met een plenaire bijeenkomst en zal worden geleid door MiER. Voor deze dag fungeren zij als originele dagvoorzitters gecombineerd met een gezonde dosis cabaret.

De eerste spreker is René Boender. Hij gelooft dat alles staat of valt met de kracht van communicatie. Hij inspireert vele captains of industry en weet de consument te 'raken'. Hij geeft een toelichting op wat was, maar - belangrijker - op wat komen gaat. De tweede spreker is Harm Tegelaar, oprichter van de Cannons Group en momenteel President van de EHFA. Harm heeft een schat aan ervaring in de fitnessbranche en zal in zijn presentatie ingaan over de internationale trends en ontwikkelingen in de fitnessbranche. De derde spreker in het ochtendprogramma is Marc Lammers. Hij is het voorbeeld van een modern type coach en was 8 jaar bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam. Marc zal ons in zijn presentatie meenemen in de moderne manier van coachen.

Middagprogramma

In het parallelprogramma in de middag is er veel aandacht voor Customer Experience, Calimeromarketing, Social Media, Trends en kansen in de fitnessbranche en het Fit!vak Preventiecentrum. Een van de sprekers is Wim Schuurmans. Deze succesvolle ondernemer laat u op een geheel andere manier naar uw eigen product of dienst kijken. Verder is er een presentatie van Remco Bron over social media als massa medium. Hij zal u uitleggen hoe organisaties dit ‘menselijke’ digitale kanaal kunnen gebruiken om rendement en effectiviteit te vergroten. Een interessant verhaal in het kader van Fit!vak Preventiecentrum is de presentatie van Danny Bouman. Hij is bekend van het tv-programma Obese. Onder begeleiding van een uitgebreid team van personal trainers, diëtisten, psychologen en artsen wist Danny maar liefst 154,9 kilo te verliezen, in driehonderd dagen. Tenslotte zijn er nog lezingen van Karen Romme en Koen Breedveld, directeur van het Mulier Instituut. Karen Romme is de bedenker van Calimeromarketing, die in gewone-mensentaal zal uitleggen waar marketing om draait en hoe je daar als ondernemer op in kunt spelen. Koen Breedveld zal ingaan op het nieuwste trendrapport van de fitnessbranche.

De dag wordt afgesloten met een lezing van Belgisch bekendste triatleet Marc Herremans die als gevolg van een fietsongeval verlamd is geraakt van borst tot tenen. Een verhaal over tegenslagen en hoe u daarvan een uitdaging maakt. Tegenslagen stimuleren volgens Herremans creativiteit en innovatie.Verleg uw grenzen door u te concentreren op het positieve, is zijn devies. Dankzij teamwork realiseert u grootse successen.

Voor het complete programma en meer

informatie www.fitspiration.nl

Tekst: Loet van Bergen

Fitspiration I branche actueel

body•LIFE 7I2012 I

branche actueel I Column john van heel

I body•LIFE 7I2012

In beweging…

Ons lichaam: Om ons lijf gezond en fit te houden weten wij als geen ander dat dagelijks bewegen een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste pijler is. Al voor het jaar 0 was Hippocrates ervan overtuigd dat elke dag bewegen het lichaam gezonder kan houden. Beweging is echter ook een prachtige levensmetafoor voor alle aspecten in het leven.

Organisatie: Je kent waarschijnlijk wel de uitspraak ‘stilstand is achteruitgang’? Wat gebeurt er met organisaties die stilstaan, niet in beweging zijn, niet ontwikkelen op gebied van kwaliteit en service? In beweging blijven is cruciaal voor een organisatie om aantrekkelijk te blijven voor de veeleisende klant.

Medewerkers: Worden medewerkers geen mogelijkheden geboden zichzelf door te ontwikkelen, of dat nu in de organisatie is of op expertise vlak, dan gaan ze vroeg of laat op zoek naar ander werk waar ze die kans wel krijgen.

Leden: Voor sportcentra is het natuurlijk cruciaal om de leden in beweging te houden. Leden met een actieve leefstijl zullen zelf langer lid blijven en bovendien anderen sneller enthousiasmeren om in beweging te komen.

Relaties: Iedereen heeft behoefte aan plezierige relaties in het leven, mensen die je kan vertrouwen, lief kan hebben, familie, vrienden, collegae, kennissen. Ook hierin kan het sportcentrum, als leefstijl instituut van de regio, een belangrijke rol vervullen. Mensen die hun relaties ‘in beweging’ houden, staan positiever in het leven en hebben een, wat men noemt, hogere ‘quality of life’.

Persoonlijk: In de piramide van Maslow is zelfverwezenlijking of zelfontwikkeling als meest belangrijke behoefte van de mens opgenomen. Als we als individu ons potentieel niet tot uiting kunnen brengen, op persoonlijkheidsvlak en qua zingeving niet in beweging blijven, dan heeft dat een negatief effect op onze leefkwaliteit.

Energie! Elke vorm van beweging, waarvan hierboven enkele omschreven, levert ons energie. Niet alleen lichamelijke energie, dat kan ook mentale of emotionele energie zijn. Belemmert op een van de vlakken de beweging of geven we onvoldoende aandacht om iets in beweging te brengen, dan is dat een potentiële energie trekken. Andersom levert elke positieve beweging energie, of dat nu is in de vorm van fysiek bewegen, onze organisatie in beweging zetten, medewerkers helpen in beweging te blijven, leden inspireren duurzaam te bewegen, onze relatie een positieve impuls geven of aandacht geven aan onze persoonlijke ontwikkeling.

Kortom, ‘In beweging’ is een uitstekende universele metafoor om je lichaam, geest en relaties gezond en energetisch te houden.

LIKE ons op facebook – Leefstijlclub en ontvang dagelijks inspirerende berichten om aan je eigen netwerk door te sturen.

John van Heel

EFAA, j.vanheel@efaa.nl

06-53623485

Edities