ElliptiGO, rennen zonder impact

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2012
Zomer 2012, na regen komt zonneschijn …

Maar gelukkig, na regen komt zonneschijn!

Daar waar momenteel de laatste paar landen strijden om de Europese voetbalbeker, en de daarmee gepaard gaande centjes, roem en glorie, bereiden de beste tennissers ter wereld zich voor op de strijd op het heilige gras van Wimbledon en trainen de equipes om de loodzware Tour de France tot een glorieus einde te brengen.

Of dit nog niet genoeg is krijgen we aansluitend het mooiste evenement op sportgebied, de Olympische zomerspelen, waarvan de beelden vanuit Engeland over de hele wereld verspreid zullen worden. Je kunt de televisie of radio niet aanzetten of er wordt gesproken over sport. Wedstrijden worden synchroon over meerdere kanalen uitgezonden, voetbal- en sportminnend Nederland beleeft de droomzomer van zijn leven.

Met de klem op minnend, mezelf afvragend hoe sportief de sportminnende medemens eigenlijk echt is, ben ik ook benieuwd in hoeverre onze fitnesswereld van al dit sportgeweld de vruchten gaat plukken. Zoveel vreugde en zoveel tranen, volgend op zoveel inspanning en doorzettingsvermogen, van met name de deelnemers van de Olympische spelen, kunnen niet anders dan een diep respect afdwingen bij al die miljoenen toeschouwers.

En dan te bedenken dat al deze sporters hun voorbereidingen voor het grootste gedeelte op een of ander fitnessapparaat hebben afgewerkt. Onontbeerlijk zijn de dagelijkse trainingen op deze machines om spierkracht en conditie in een optimale vorm te brengen. Daarbij stel ik ook de vraag in hoeverre onze reguliere fitnessaanbieders hierop kunnen en zullen inspelen en zich door deze evenementen laten inspireren. Deze mooie zomerperiode is een bron van inspiratie om onze inactieve sportminnaars in beweging te krijgen.

Zelf ben ik niet creatief genoeg om te bedenken hoe een passieve minnaar van diverse sporten bereid zou zijn om uit zijn luie stoel op te staan, de zakken chips aan de kant te smijten, en zich gemotiveerd te maken om voortaan als actief sportfanaat door het leven te manouvreren. Daar waar ik altijd het gevoel had dat persoonlijke begeleiding de sleutel is tot blijvend succes, blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek, dat uw klant niet echt warm loopt voor de persoonlijke trainer maar dat de groepsles toch meer tot de verbeelding spreekt. Ik ben toch benieuwd hoe de expert (u, de fitnessondernemer) deze uitdaging zal weten op te pakken en weet om te zetten in denderende resultaten.

De eindexamens zijn weer achter de rug. Nog even voordat regio voor regio de deuren van de scholen zullen sluiten voor zo'n 6 weken ‘zomerpauze’. De vakantie gaat beginnen en het voorjaar zit erop. De tijd gaat snel, zeker als we inzien dat we gedurende de hele voorjaarsperiode slechts van ‘n enkele mooie dag hebben mogen genieten. Met het weer is het al net zo als met onze super spelende voetbalgoden en onze denderende economie. Denderend de afgrond in.

Column Marie Anne van Laak I producten en concepten

Marie Anne van Laak

Delcom

body•LIFE 6I2012 I

NEWS

Actueel nieuws

uit de markt

20 jaar HDD Group

De tijd vliegt. Dit jaar viert HDD haar 20-jarig jubileum en is al jaren een begrip in de fitnessbranche in de Benelux. Wie jarig is trakteert! Daarom kunt u nu in de zomermaanden profiteren van spectaculaire weekacties van Studion. Bespaar honderden euro’s en maak gebruik van kortingen tot wel 60%. Kijk voor elke nieuwe weekaanbieding op studion.nl.

Nieuwe opleidingslocatie BURN®

FITOPIA in België wordt de nieuwe opleidingslocatie voor BURN®. Afgelopen december hebben Train The Trainers in samenwerking met XCO Sports Company het allernieuwste workout licentie programma BURN® geïntroduceerd. BURN® is de Workout waarmee je optimaal calorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat door gebruik van de “Tool” XCO er 33% meer calorieën worden verbrand, dan wanneer je zonder deze tool zou trainen.

Team Milon Benelux breidt uit

Sinds 1 juni is Jibbe de Goede de nieuwe Areamanager van Milon Benelux in Noord Nederland. De voormalig clubmanager van SportsWorld in Amsterdam zal richting geven aan de verdere uitbreidingen van Milon in Nederland. "Ik ken Milon al geruime tijd en was vanaf het eerste moment onder de indruk. Nu kan ik zelf een bijdrage leveren aan de verdere groei van Milon en het succesvol maken van de klanten die voor Milon kiezen," aldus Jibbe.

Voor meer informatie over de Milon Cirkel en/of een afspraak met Jibbe de Goede, mailt u naar degoede@milon.com

Edities