Opleidingen en trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2012
Opleidingen en trainingen

Ook in de komende periode starten er weer veel opleidingen. En dat is wel een bewijs dat de branche volop in beweging is - de goede kant op. Want des te meer trainers en begeleiders (aanvullende) cursussen en opleidingen volgen, des te hoger het algemene niveau van de sector. Kies de opleiding die bij u of uw personeel past, en doe er uw voordeel mee. Een beter opgeleide begeleider is immers een duidelijke meerwaarde voor elke klant!

BURN® 2 –daagse Basis opleiding BURN®, 25 mei 2012 en 1 juni 2012

Het BURN® groepsfitness licentie programma wordt exclusief gegeven op BURN® certified clubs. BURN® is een toegankelijke, effectieve en motiverende groepsles waarbij je je hele lichaam in ‘shape’ brengt. Bovendien verbrand je 33% meer Kcal door het gebruik van de extra tool XCO.

Meer informatie: www.burnworkouts.nl

Start Kamagon Ball Certificatie, 18 mei 2012

Het merendeel van de huidige fitnessproducten, die gebruik maken van instabiliteit worden als basis gebruikt om op te zitten, staan of liggen. Daarbij werkt de instabiliteit vanaf de onderzijde op het lichaam. De Kamagon Ball is uniek, omdat de Ball zelf het punt van instabiliteit is. Hierdoor werkt de instabiliteit vanaf de onderzijde, maar vooral  vanaf de bovenzijde op het lichaam.

De Kamagon Ball Certificatie

Je leert de meerwaarde van Hydro-Inertia-Technology begrijpen en toepassen in fitness, revalidatie en sport. Je maakt kennis met het uitgebreide repertoire aan oefeningen met de Kamagon Ball en je ervaart de meerwaarde van Hydro inertia t.o.v. traditionele stabilisatietraining. En je leert hoe je met eenvoudige variabelen alle Kamagon Ball oefeningen doeltreffend kunt aanpassen aan elk fitness level.

Motiveren van leden met motivational interviewing, 31 mei 2012

Regelmatig komt het voor dat sporters hun voornemens om gezonder te gaan leven niet volhouden en weer terugvallen in 'oud gedrag'. Dit ondanks een gedegen begeleiding en veel energie en tijd van bijvoorbeeld een fitnessinstructeur of personaltrainer. Hoe komt het nou dat men dan toch weer kiest voor het ‘ongezonde’ gedrag?

Benieuwd hoe u sporters effectief kunt motiveren voor verandering?

Tijdens deze training leert u hoe u sporters kunt gidsen naar verandering. De onderliggende methodiek van deze training is Motivational Interviewing. Een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om gedragsverandering te faciliteren. Door de intrinsieke motivatie te vergroten worden goede resultaten geboekt. Zo blijkt uit onderzoek onder andere dat men meer tevreden is over de begeleiding, men meer aan lichaamsbeweging doet en ook meer vervolgafspraken maakt.

Stroops Performance Training Certificatie, 1 juni 2012

De Stroops Performance Training Certificatie laat je kennis maken met de principes van performance training en deze toe te passen op sporters van elk niveau, van recreant tot topsporters. In de filosofie van Stroops geldt: ‘Everybody is an athlete’.

Begrippen als Power, Speed, Agility en Quickness (SAQ) zijn niet voorbehouden aan topsporters: het zijn fundamentele bewegingsvaardigheden voor iedere sporter, om te komen tot een verbetering van prestaties in elke tak van sport of ‘daily life’.

Stroops Performance Training Certificatie

Je leert de principes van Performance Training toe te passen in training voor sporters op elk niveau. Je maakt kennis met Slastix Tubing Technolgy en je ervaart de meerwaarde van elastische weerstandtraining  t.o.v. traditionele weerstandstraining. En je leert hoe je met de combinatie van verschillende accessoires een performance training samenstelt gericht op Speed, Agility & Quickness, Lateral Movement en Power.

Flowin Friction Training Certificatie, 8 juni 2012

Flowin biedt een nieuwe kijk op weerstandstraining: friction resistance training. Via wrijving die ontstaat tijdens de uitvoering van bewegingen op de Flowin Friction Plate ontstaat  weerstand voor een effectieve krachttraining! De trainingsmogelijkheden van Flowin zijn veelzijdig: Flowin maakt krachttraining mogelijk zonder het gebruik van machines of gewichten, is veelzijdiger dan veel fitnessapparaten, draagbaar en overal te gebruiken.

De Flowin Friction Training certificatie is toegankelijk voor (fitness)trainers, coaches, (sport)fysiotherapeuten en personal trainers.

Praktische cursusdag

De principes van Flowin Friction Training leer je toe te passen in fitness, revalidatie en sport. Je leert Werken met een trainingsconcept dat zich richt zich op functionele core training. En je leert verschillende “exercise progressions” toe te passen voor het trainen van kracht, flexibiliteit, stabiliteit.

Voor meer informatie www.efaa.nl

Opleidingen I producten en concepten

body•LIFE 3I2012 I

Fit!vak Fitnesstrainer-A Spoedcursus, 12 mei 2012

Als je al fitnesservaring hebt, redelijk makkelijk kunt studeren en er even de schouders onder durft te zetten, dan kun je in zeer korte tijd worden voorbereid op het felbegeerde Fit!vak Fitnesstrainer-A diploma. In deze 6-daagse spoedcursus volg je 3 theoriedagen die daarnaast ondersteund worden met een online cursus. Ook doe je een korte stage met opdrachten en als laatste volg je drie zeer praktijkgerichte lesdagen die gegeven worden door een instructeur met jarenlange praktijkervaring om je voor te bereiden op het Fit!vak Fitnesstrainer-A examen. Deze opleiding is kort en krachtig, maar vooral ook erg interessant!

Fit!vak Personal Trainer, 25 mei 2012

Het vak van personal trainer begint in Nederland serieuze vormen aan te nemen. Omdat steeds meer mensen waarde hechten aan een eigen trainer die op maat voor hen werkt.

Fit!vak heeft een speciale korte cursus ontwikkeld om trainers duidelijk te maken wat er bij komt kijken als je personal trainer wilt worden. Het doel van deze cursus is om jou voor te bereiden op het vak om uiteindelijk professioneel PT-er te worden. Om de juiste keuze in je plan te kunnen maken is deze cursus dan ook echt een aanrader!

Fit!vak Fitnesstrainer-A in 3 dagen, 2 juni 2012

Deze 3-daagse cursus is speciaal bedoeld voor mensen met veel fitnesservaring of met een diploma dat soms achteraf niet erkend blijkt te zijn. De theorie bestudeer je zelfstandig met een online cursus. Vervolgens doe je het officiële Fit!vak theorie-examen. Daarnaast werk je enkele stageopdrachten uit. Als laatste volg je drie praktijkdagen om je optimaal voor te bereiden op het Fit!vak praktijkexamen. Deze lessen worden gegeven door een docent die zelf ook Fit!vak examinator is. Dit is de snelste manier om over het Fit!vak Fitnesstrainer-A diploma te beschikken en jezelf in het EREPS register te plaatsen op niveau 3!

EHBO vernieuwing, 10 juni 2012

Beschik je over een Medic First Aid of Oranje kruis ehbo-diploma? Dan moet je herhalingslessen volgen om dit diploma geldig te houden. Opleidingen 2000 biedt een ehbo-herhalingscursus aan die zo praktisch in elkaar zit dat je slechts 1 dag cursus per jaar hoeft te volgen om alles te vernieuwen. Reanimatie, AED, verbinden, alarmeren etc. wordt allemaal behandeld in kleine groepen van maximaal 12 cursisten en maar liefst 4 oefenpoppen. De cursus wordt gegeven door ehbo-instructeurs die zelf werkzaam zijn in de fitnessbranche en je dus optimaal op de praktijksituatie voorbereiden.

Paramedisch Fitnesstrainer, 13 juni 2012

Veel klanten die naar het fitnesscentrum komen hebben last va gewrichten of andere klachten aan het zogenaamde bewegingsapparaat. De opleiding Paramedisch Fitnesstrainer geeft de fitnesstrainer de juiste kennis en kunde om correct met deze doelgroepen om te gaan. Je leert samen te werken met de fysiotherapeut en hoe je een trainingsprogramma op moet stellen waarin je rekening houdt met de specifieke klachten die jouw klanten hebben. Een Paramedisch Fitnesstrainer kan werken als specialist in een fitnesscentrum, maar ook ondersteunend te werk gaan bij een fysiocentrum.

Voor meer informatie www.opleidingen2000.nl

QUENO Sportopleidingen -Effectief werken met

heartrate system in de Cycling Class, 18 mei 2012

Training voor Cycling Instructeurs om effectief te leren werken met een hartslagmetingsysteem in de groepsles. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van de Suunto Fitness Solution. Leer over hartslagen, hoe hiermee te werken, je klanten te motiveren. In deze cursus leer je de additionele waarde van het hartslagmetingssysteem in je sportcentrum en dit te gebruiken om je klanten nog beter te begeleiden, motiveren en hiermee automatisch beter vast te houden in je centrum.

Inbegrepen: Handout & certificaat

Tijd: 19.00-22.00 uur

QUENO Sportopleidingen -Pilates Advanced, 23 mei 2012

Je bent Pilates instructeur en het is tijd voor een stapje extra. Nieuwe oefeningen, hogere belasting, meer variaties en combinaties. Tevens nieuwe ideeën voor de warming-up. Nieuwe mogelijkheden zonder gebruik van materialen. Tevens goede fresh up van Pilates Instructor opleiding.

Inhoud: theorie, nieuwe oefeningen en uitgangshoudingen, warming-up ideeën, variatie in spierbelasting, oefenreeksen.

Inbegrepen: Cursusmap en certificaat

Tijd: 09.30-15.00 uur

QUENO Sportopleidingen - Docent Dreumesdans, 2 juni 2012

Dreumesdans (1 t/m 3 jaar) is een bewegingsvorm waarbij kinderen op een vrijblijvende manier kennismaken met bewegen en dansen op muziek. Dreumesdans heeft een duidelijke structuur en opbouw waardoor het heel geschikt is om te doen met jonge kinderen. Voor sportcentra de manier om een nieuwe doelgroep (en ouders) naar het centrum te halen.

Inhoud: ontwikkeling dreumes/peuter, lesopbouw, lesonderdelen, voorbeeldles bekijken en veel praktijk.

Inbegrepen: Cursusmap, certificaat

Tijd: 11.00-16.30 uur

QUENO Sportopleidingen - Cycling Advanced, 8 juni 2012

Verscherp je lesgeefmethode. Leer werken met hartslagmeters als lesonderdeel. Bereid je kennis uit en leer diversiteit in je lessen brengen. Toe aan iets nieuws? Denk verder dan muziek en cycling... Deze cursus zal je op hele nieuwe ideeën brengen. Cycling as you never did before! Tevens leer je werken met Suunto Fitness Solution en aanverwante systemen.

Inhoud: Lesmethodes, visualisaties, gebruik maken van visuele mogelijkheden, hartslag meten als training

Inbegrepen: Opleidingsmap en certificaat

Tijd: 10.30-16.00 uur

QUENO Sportopleidingen - Pilates voor senioren, zwangeren en bij fysieke klachten, 9 juni 2012

Werk met alle doelgroepen en differentieer in je lessen. Groepsles geven aan alleen 55+ of zwangere dames, of oefeningen individueel kunnen aanpassen? Na deze cursus kun je, onder andere door gebruik te maken van materialen, alle oefeningen zodanig aanpassen dat ze voor alle deelnemers geschikt zijn. Tevens aandacht voor nieuwe inzichten binnen Pilates.

Inhoud: Theorie en praktijk, hulpmiddelen, aanpassingen per doelgroep, fysieke klachten, differentiëren, Pilates techniek.

Inbegrepen: Cursusmap en certificaat.

Tijd: 11.00-16.30 uur

QUENO Sportopleidingen –

Fitness Instructor, 10 juni 2012

In deze korte maar intensieve opleiding leer je fitnessschema's maken voor verschillende doelen, fysieke klachten, inspanningsfysiologie en anatomie, groepsfitnessles geven, houding (en waarom!), instelling van fitnesstoestellen en deze kritisch bekijken. Een intensieve opleiding, maar als jij er voor gaat, zullen we er alles aan doen om je te helpen tot aan de eindstreep!

Inhoud: Anatomie, fysiologie, trainingsleer, houding, werken met fitnesstoestellen, functionele en isolatie training, fitness individueel en groepsverband en meer. Inbegrepen: Cursusmap, theorie en praktijk examen, diploma bij positief resultaat.

Tijd: 09.30-15.00 uur

QUENO Sportopleidingen – Rug & buiktraining: Strong ab’s & functionele core, 15 juni 2012

Hoe zet je een leuke, uitdagende en vooral ook nog een effectief buikspierkwartier in elkaar? Focus op alle rompspieren. Functioneel trainen met gebruik van de belangrijkste stabiliteitsspieren in je lichaam. Toepassing mogelijk in alle lessen en PT. Het bekende buikspierkwartiertje kan vijf uur duren, zoveel nieuwe oefeningen zul je voor deze (en andere) spiergroepen leren.

Inhoud: Theorie en praktijk, onder andere rugklachten verminderen en voorkomen.

Inbegrepen: Cursusmap en certificaat

Tijd: 09.30-15.00 uur

QUENO Sportopleidingen – Shape Instructor, 15 juni 2012

Leer gedegen en effectieve shapelessen te geven door te werken met core aanspanning en ketentraining. Leer het hoe en waarom achter de oefeningen. In de opleiding werken we met verschillende materialen (dumbells, barbell, dynabands, fysioballen etc.) en je leert een groot repertoire aan oefeningen voor het gehele lichaam. Deze cursus is de ideale voorbereiding cq aanvulling voor shape, bodypump, clubpower etc. Inhoud: theorie, praktijk, isolatie en keten training, uitgangshoudingen. Inbegrepen: Cursusmap, certificaat Tijd: 09.30-15.00 uur

QUENO Sportopleidingen – Step advanced, 17 juni 2012

2-daagse cursus voor de echte step freaks! Wil je meer, wil je beter en wil je in een korte tijd heel veel nieuwe mogelijkheden leren? Dan zit je goed bij deze cursus. Leer in twee dagen diverse advanced systemen; cross phrasing 2 the max, dancing steps 'show your moves’ en meer. For the real STEP MASTER!

Inhoud: syncopations, cross phrasing, magical change, cross phrasing 2 the max, step dance, crazy turning.

Inbegrepen: Cursusmap, certificaat

Tijd: 09.30-15.00 uur

Voor meer informatie www.queno.nl

I body•LIFE 3I2012

Sport en Voeding, 2 juni 2012, Zwolle

Op zaterdag 2 juni 2012 start er weer een nieuwe cursus Sport en Voeding in Zwolle. De 4-daagse cursus Sport en Voeding wordt aangeboden door een erkend sportdiëtist en is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvaten wil hebben, om te komen tot een gericht voedingsplan. De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en specifieke doelgroepen (onder andere vegetariërs en mensen met een eetstoornis).

Er zal daarnaast in het bijzonder aandacht worden besteed aan de mentale begeleiding van bovenstaande doelgroepen.

Een aantal onderwerpen die aan bod komen:

- Voedingsstoffen (onder andere koolhydraten, eiwitten en vetten)

- Voedingsleer (onder andere spijsvertering, schijf van 5)

- Vitamines en Mineralen (onder andere functies, gebruik supplementen en gevaren overdosering)

- Water- en vochtbalans (onder andere voor-,tijdens en na het sporten)

- Supplementen en doping (onder andere zin/onzin en gevaren)

- Gewichtmanagement (onder andere populaire diëten, jo-jo effect)

Cursus (Pre)diabetes en Obesitas,

7 juni 2012, Zwolle

Donderdag 7 juni gaat de cursus Bewegingsdeskundige (Pre)diabetes en Obesitas van start in Zwolle.

Diabetes en obesitas nemen langzamerhand epidemische vormen in de westerse wereld. Op dit moment zijn er alleen al in Nederland bijna 1 miljoen mensen met diabetes en heeft meer dan helft van alle volwassenen boven de 45 overgewicht. Dit leidt tot gigantische risico’s op diverse ziektes zoals hart-en vaatziektes en kanker. Als bewegingsdeskundige is een belangrijke taak weggelegd om deze doelgroep veilig en effectief te laten bewegen. De cursus Bewegingsdeskundige (pre)diabetes en obesitas geeft je inzicht in het ontstaan van beide ziektebeelden. Daarnaast krijg je praktische tools, om aan de slag te gaan met de door TNO ontwikkelde beweegprogramma’s.

Informatie: www.start2move.nl

Edities