Free Weight area en Halterhoek

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2012

LAPT Programs

JUST-QUIT is 1 van de 4 nieuwe LAPT Programs, verkrijgbaar voor zowel LAPT licentiehouders als niet-licentiehouders. LAPT heeft vier trainingsprogramma’s gestandaardiseerd en uitgewerkt in een compleet concept. Alle programma’s zijn specifiek ontworpen voor paid per session training. Dat wil zeggen dat leden extra per sessie of pakket betalen, hiermee creëren clubs een extra verdienmodel. Dit kan zowel in de 1-op-1 variant zijn, als in Small Group varianten.

JUST QUIT & Mindmarker

JUST-QUIT is mede ontwikkeld door Anthonie Wurth - Mental Coach, LAPT Training- & Program Manager en Algemeen Directeur van Mindmarker. Anthonie ontwikkelde een uniek programma op het gebied van gedragsverandering. Zijn succesvolle Mindmarker concept vormt de basis voor JUST-QUIT. Door middel van vooruitstrevende (internet) techniek ontvangt de deelnemer online persoonlijke "Mindmarks" zoals sms-berichten, videoboodschappen, foto's, inspirerende vragen en teksten. Een team van specialisten weet op welk moment, welke boodschap noodzakelijk is om blijvende gedragsverandering te garanderen. Het online systeem volgt de ontwikkeling van de deelnemer. De deelnemer en de trainer/coach zijn in staat om de juiste maatregelen te nemen.

Anthonie Wurth over JUST-QUIT: “Het is een 'hands-on' programma en pakt direct de afkickverschijnselen en valkuilen die je tijdens het stoppen met roken ervaart aan. Wanneer je wilt starten met JUST-QUIT krijg je eerst een uitgebreide profielanalyse en lichamelijke test. Eerst toon je aan ECHT te willen stoppen met roken. JUST-QUIT biedt een structurele aanpak van vijf fases om BLIJVEND te stoppen. Het is geen 'doe-het-zelf' programma, maar biedt zeer intensieve en proactieve begeleiding met behulp van een Online Systeem. Het is een uitgebalanceerd concept met mindset trainingen, voeding en per fase specifieke fysieke trainingen en ontspanning. We hebben 6 maanden nodig om van die verslaving af te komen en een nieuwe lifestyle aan te leren. Alleen stoppen is niet voldoende.”

Rookverslaving

Een roker heeft gemiddeld 20 keer per dag ‘onrust’ momenten welke worden bestreden door een sigaret. Een roker denkt dat iedere vorm van onrust verholpen kan worden met een sigaret. Als ze roken zeggen ze tegen zichzelf: “Wat ontspant dit!” en “Wat is dit lekker!” En dat zeggen ze 20 keer per dag, 365 dagen per jaar. Iemand die 40 jaar is en vanaf zijn pubertijd rookt, heeft zichzelf dus 200.000 keer wijs gemaakt dat een sigaret onrustgevoelens wegneemt. Bij JUST-QUIT heeft de Personal Trainer de taak om hem/haar ervan bewust te maken dat de sigaret alleen de afkickverschijnselen bestrijdt en niets oplost. Het kost slechts geld en heeft negatieve invloed op de gezondheid.

9% van je club of gemeente

is potentieel koper

Stel een club heeft 2.000 leden waarvan 27% rookt, dat zijn 540 mensen. 34% doet een poging om te stoppen. Dat zijn 183 personen. Daarmee is 9% van alle leden potentieel JUST-QUIT koper. Een gemiddelde gemeente in Nederland telt 33.000 inwoners. 9% is potentieel koper van JUST-QUIT. Dat zijn 2.970 mensen. JUST-QUIT is daarmee een fantastisch tool om nieuwe leden te werven.

Online support

JUST-QUIT onderscheidt vijf fases : Ontwennen, Ontgiften, Regenereren, Conditioneren en Onderhouden. De basis van JUST-QUIT is een doordacht online systeem wat de klant en de Personal Trainer aan elkaar koppelt. Aan de hand van een gefaseerde tijdbalk met zogeheten ‘mindmarkers’ biedt het systeem de klant vanaf dag 1, gedurende 6 maanden: fasespecifieke opdrachten/vragen, ontspannings- en inspanningsoefeningen, workouts voor body en brain, voedingsadvies en individuele rapportages. De Personal Trainer heeft inzicht in de rapportages en daarmee in de fase waarin de klant zich bevindt en de behoeften die de klant heeft.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over JUST-QUIT contact op met LAPT via telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32.

Neem ook eens een kijkje op

www.lapt.nl voor meer informatie over de nieuwe LAPT Programs.

Advertorial I producten en concepten

Facts & Figures:

• Per jaar doen gemiddeld 1 miljoen rokers een poging om te stoppen met roken.

• 1 op de 4 Nederlanders ouder dan 15 jaar rookt.

• Roken blijft de belangrijkste oorzaak voor vroegtijdige sterfte.

• Gemiddeld overlijden 20.000 mensen van 20 jaar en ouder aan de directe gevolgen van roken.

• 78% van de huidige rokers heeft aangegeven ooit te willen stoppen.

• 30% doet stoppogingen,

• 95% faalt in deze poging!

LAPT wil met JUST-QUIT deze doelgroep

ondersteunen om echte resultaten te boeken.

Unique Selling Points

• Begeleiding van het stoppen met roken tot

compleet nieuwe lifestyle

• JUST-QUIT koppelt gedragsverandering en fysieke belastbaarheid.

• Directe aanpak van ontwenningsverschijnselen tijdens het stoppen met roken.

• Online coaching in combinatie met de Personal Trainer als persoonlijke stop coach.

• Uitgebreide profielanalyse van de klant om aan te tonen dat de klant ECHT wil stoppen met roken.

• Combinatiepakketten met alle diensten (groepslessen, wellness etc.) in fitnesscentra zijn

mogelijk.

• Geschikt als individueel en als small group programma.

body•LIFE 2I2012 I

Edities