Zumba Conference

De Europese Zumba Conference bleek een geslaagd evenement. Alle Zumba Founders (CEO/Co-Founder Alberto Perlman, Creator/Co-Founder Beto Perez) en de Celebrity Instructors Gina Grant, Tanya Beardsley en Kass Martin waren aanwezig. De redactie van body•LIFE was samen met andere media uit de hele wereld uitgenodigd om drie volle dagen te genieten van de instructeurtrainingen, Zumba fashion-evenementen, een Fitness-Concert en een dansfeest met als thema Carnaval.

Backstage bij het

Fitness-Concert

Op de vrijdagavond stonden ontmoetingen gepland met de internationale ZIN instructeurs van Zumba. Daar sprak de redactie van body•LIFE met Etienne Go uit Nederland en Nico Hendrickx uit België. Ze zijn beiden Zumba instructeur. Etienne heeft jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt. “Ik trof daar vaak ouderen aan die eenzaam waren en zaten te verpieteren op hun stoel en nauwelijks actief waren. Met een aantal groepen ben ik vervolgens gestart met hele simpele oefeningen op basis van Zumba Gold. Hierdoor werden de mensen niet alleen soepeler, maar ook vrolijker en kregen zij weer zin in het leven. Een ervaring die me heeft geleerd dat je met Zumba Gold veel verschillende groepen zoals ouderen en demente bejaarden kunt bereiken en ook nieuwe kansen biedt voor Zumba. Een ander voorbeeld van hoe Zumba voor bepaalde doelgroepen kan worden ingezet, was de begeleiding door Etienne van een meisje met een longaandoening. “Door Zumba hoefde ze veel minder gebruik te maken van haar inhalator en dit gaf haar veel meer zelfvertrouwen.” Momenteel is Etienne bezig met het organiseren van Zumbathon, een drie uur durende Zumba-marathon om geld in te zamelen voor goede doelen zoals Desert Flowers en ALS.

Nico Hendrickx uit België is een voorbeeld voor alle Zumba instructeurs. Ondanks het feit dat hij aan kanker lijdt, bleef hij, tegen het advies van zijn artsen in, Zumba lessen geven tijdens zijn chemotherapie. “De Zumba lessen hebben mij een enorme boost gegeven waardoor ik beter met mijn ziekte om kan gaan en die mij ook sterker heeft gemaakt.” Nico denkt eraan om Zumba lessen te gaan geven aan kankerpatiënten en wil daarvoor een speciale les maken die hij wil aanbieden aan ziekenhuizen met een kankerafdeling. “Het mooie van Zumba is dat je er iedere doelgroep mee kunt bereiken, of het nu gezonde mensen zijn of mensen met een ernstige aandoening. Zumba verbetert de kwaliteit van het leven,” is zijn overtuiging. Daarnaast geeft Nico ook Zumba aan bedrijven, waarvan de medewerkers tijdens de lunchpauze 45 minuten lang Zumba lessen krijgen. Hiermee boekt Nico goede resultaten: de medewerkers van deze bedrijven voelen zich vitaler, hebben minder stress en er is een lager ziekteverzuim.

Na deze bijzondere en inspirerende ontmoetingen, kregen we een kijkje achter de schermen van het Fitness-Concert. Een concept dat Zumba wereldwijd wil uitbreiden en dat ook professioneel is opgezet. Met het Zumba Fitness-Concert wil Zumba zich niet alleen richten op de instructeurs, maar op alle liefhebbers van Zumba. Het eerste concert is in Sydney (Australië) geweest en binnenkort zal in Parijs het eerste Fitness-Concert in Europa plaatsvinden. Volgens Alberto Perlman is een dergelijk evenement de beste methode om mensen kennis te laten maken met Zumba. “Je wordt als het ware onderdeel van de show en je voelt hoe Zumba werkelijk is.” Dat hebben we aan den lijve mogen ervaren bij deze spectaculaire show met veel swingende en afwisselende muziek met prachtige special effects en beelden op grote ledschermen.

Succesverhalen

Tijdens de Keynote Presentation op zaterdagmorgen sprak Alberto Perlman over de fenomenale groei van Zumba en over wat er komen gaat in 2012. “Meer dan 12 miljoen mensen in 125 landen over de hele wereld, nemen iedere week deel aan Zumba lessen. Ons doel is om van de huidige 12 miljoen Zumba liefhebbers door te groeien naar 100 miljoen.” Het belangrijkste succes van Zumba wordt volgens Perlman bepaald door de enthousiaste en toegewijde instructeurs wereldwijd. Een aansprekend voorbeeld tijdens deze sessie was van instructeur Lisa Saxton. Zij werd benaderd door een vrouw die haar man, die een ernstige nierziekte had, wilde helpen door hem een nier af te staan. De vrouw was echter 40 kilo te zwaar, en moest veel afvallen om toch in aanmerking te kunnen komen voor de ingrijpende operatie. Met de hulp van Lisa bereikte ze dit doel. Tijdens de bijeenkomst werd Lisa hiervoor uitgebreid in het zonnetje gezet, en mocht niet alleen de dank van het gehele gezin van de vrouw ontvangen, maar werd tevens beloond met de International Inspiration Award.

Een tweede Award werd uitgereikt aan Marci Shimoff. Zij is de auteur van internationale bestsellers, Happy for No Reason en The Secret. De laatste 20 jaar heeft zij gewijd aan het bestuderen van geluk en liefde, waarvan ze gelooft dat ze bedoeld zijn als ondersteuning van onze lichamen.

Marci kwam voor het eerst in aanraking met Zumba in 2008. “Na een jaar promoten van mijn boek Happy for no Reason, had ik een burn-out,” vertelde ze. “Mijn assistent vroeg mij of ik mee wilde naar een Zumba les. Geen idee waar ze het over had, maar ik ben wel meegegaan en dit was een goede beslissing. Door Zumba ben ik weer van het leven gaan houden. De workouts zijn enorm intensief, maar de muziek sleept je er doorheen en de hele ervaring is dan ook van begin tot eind uiterst positief.” Daarom raadt ze iedereen om aan Zumba te gaan doen. Ze heeft er zelfs een gedeelte in haar boek Love for No Reason aan gewijd: ‘7 Stappen op weg naar een leven van onvoorwaardelijk liefde voor de Zumba Experience’. “De reden hiervoor was dat ik weet dat een verbetering van de vitaliteit en levendigheid van ons lichaam één van de sleutels is voor een intens en blijvend gevoel van liefde van binnen.” Voor Marci is er dan ook maar één taal op de wereld en dat is de Zumba-taal.

Fashion

Dat Zumba ook een eigen opvallende kledinglijn heeft, werd eens te meer duidelijk tijdens de Fashion Forward op zaterdagmiddag. Hier werd de nieuwste kledinglijn van Zumba gepresenteerd in allerlei modieuze kleuren. Alle kledingstukken zijn gemaakt van fijne stoffen en materialen en hebben een uitstekende pasvorm. Kwaliteit staat bij Zumba voorop. Veel van de Zumba kleding wordt door de instructeurs en beoefenaars ‘eigen’ gemaakt. De pers mocht in een workshop Custom Cuts zich met behulp van een schaar naar hartelust uitleven op de Zumba shirts die daardoor een geheel eigen look and feel kregen. Aansluitend hierop werd het het onlangs gelanceerde Zumba Sentao gepresenteerd, waarbij de pers werd gevraagd om actief mee te doen. Zumba Sentao is een speciale workout waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoel, die de ‘core’ versterkt, stabiliseert en in balans brengt. Deze vorm van training is ideaal voor mensen die niet lang kunnen staan of lopen. Bij deze vorm van Zumba leer je om je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om de spiermassa te vergroten, en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Als je denkt dat dit een simpele workout is, die weinig inspanning vergt, dan heb je het mis. De redactie van body•LIFE heeft één kwartier deze les gevolgd en het zweet stond ons al gauw op het voorhoofd.

Groeiende markt

Op zaterdagavond was er een persconferentie met de bedenkers en oprichters van Zumba, Beto Perez en Alberto Perlman, en de Celebrity Instructors Gina Grant, Tanya Beardsley en Kass Marin. Beto Perez vertelde in het kort hoe Zumba is ontstaan. Dat Zumba wereldwijd een rage is geworden, had hij niet kunnen bedenken. In iets meer dan tien jaar tijd is Zumba uitgegroeid van een les die begon in een sportschool in Miami tot een wereldwijde beweging, waarbij fitness, entertainment, cultuur, muziek, kleding en video-gaming samenkomen. “Velen dachten Zumba een hype is, maar we hebben bewezen dat Zumba een blijvertje is”, licht Alberto Perlman toe. “Het gevaar dat mensen het Zumba-concept kopiëren is natuurlijk aanwezig. Maar Zumba is een cultuur die wordt uitgedragen door onze enthousiaste instructeurs wereldwijd en dat kun je niet kopiëren. Wat wij met Zumba creëren, is een platform. Vandaar dat we veel nieuwe aanhangers van Zumba krijgen door mond-tot-mondreclame, die gegrepen worden door het Zumba virus.” Perlman is ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Op welke termijn kan hij niet voorspellen. Feit is wel dat Zumba ondanks de economische crisis blijft groeien. Het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar ondanks de crisis, een groei van 800% meegemaakt. Volgens Perlman komt dit omdat mensen tijdens een crisis juist afleiding zoeken en zich door Zumba beter en gelukkiger voelen. “Een boodschap die we meer willen uitdragen. Veel mensen weten nog niet wat Zumba is. Daarom gaan we werken aan een grotere bekendheid. Niet alleen in de fitnesswereld, maar ook in de dans- en entainmentwereld, waarbij de Zumba-instructeurs op alle fronten worden ondersteund door promotionele activiteiten en de inzet van de Celebrity Instructors die vertellen hoe ze met Zumba in aanraking zijn gekomen en hoe het hun leven veranderd heeft.”

Promotionele activiteiten

Tijdens een persoonlijk gesprek met Alberto Perlman vertelde hij wat meer over de plannen van Zumba in de komende jaren. “We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met 505games om meer Zumba videogames op de markt brengen zoals het onlangs uitgebrachte Zumba Rush voor de XBOX360 met Kinect. Ook gaan we ons met een fraaie stand presenteren op de komende IHRSA om te laten zien wat Zumba kan betekenen voor de fitnessondernemers. Perlman: “De bedoeling is om in de komende jaren meer te gaan samenwerken met bedrijven, die voor Zumba toegevoegde waarde kunnen bieden. Zo hebben we o.a. een samenwerkingsverband met een schoenenfabrikant die de Zumba schoenen vervaardigt. Door meer partijen erbij te betrekken, kan Zumba alleen maar groter worden”, aldus Perlman. De dag werd afgesloten met een Carnaval-avond, waarbij alle aanwezigen zich fraai hadden uitgedost. Er was live muziek en er was een optreden van Mara samen met Beto. Mara is een Colombiaanse topartieste, die internationaal gezien wordt als de nieuwe Shakira.

Dit was een mooie afsluiting van een inspirerend weekend.

Kortom: De Zumba Fitness Conference bood een mooi kijkje in de keuken van Zumba en de ambitieuze plannen die het bedrijf de komende jaren wil verwezenlijken.

De redactie van body•LIFE heeft erg genoten van dit weekend en denkt dat Zumba, gezien de succesverhalen kan uitgroeien tot een

wereldwijde Zumba virus.

I body•LIFE 2I2012

De Europese Zumba Conference bleek een geslaagd evenement. Alle Zumba Founders (CEO/Co-Founder Alberto Perlman, Creator/Co-Founder Beto Perez) en de Celebrity Instructors Gina Grant, Tanya Beardsley en Kass Martin waren aanwezig. De redactie van body•LIFE was samen met andere media uit de hele wereld uitgenodigd om drie volle dagen te genieten van de instructeurtrainingen, Zumba fashion-evenementen, een Fitness-Concert en een dansfeest met als thema Carnaval.

Backstage bij het

Fitness-Concert

Op de vrijdagavond stonden ontmoetingen gepland met de internationale ZIN instructeurs van Zumba. Daar sprak de redactie van body•LIFE met Etienne Go uit Nederland en Nico Hendrickx uit België. Ze zijn beiden Zumba instructeur. Etienne heeft jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt. “Ik trof daar vaak ouderen aan die eenzaam waren en zaten te verpieteren op hun stoel en nauwelijks actief waren. Met een aantal groepen ben ik vervolgens gestart met hele simpele oefeningen op basis van Zumba Gold. Hierdoor werden de mensen niet alleen soepeler, maar ook vrolijker en kregen zij weer zin in het leven. Een ervaring die me heeft geleerd dat je met Zumba Gold veel verschillende groepen zoals ouderen en demente bejaarden kunt bereiken en ook nieuwe kansen biedt voor Zumba. Een ander voorbeeld van hoe Zumba voor bepaalde doelgroepen kan worden ingezet, was de begeleiding door Etienne van een meisje met een longaandoening. “Door Zumba hoefde ze veel minder gebruik te maken van haar inhalator en dit gaf haar veel meer zelfvertrouwen.” Momenteel is Etienne bezig met het organiseren van Zumbathon, een drie uur durende Zumba-marathon om geld in te zamelen voor goede doelen zoals Desert Flowers en ALS.

Nico Hendrickx uit België is een voorbeeld voor alle Zumba instructeurs. Ondanks het feit dat hij aan kanker lijdt, bleef hij, tegen het advies van zijn artsen in, Zumba lessen geven tijdens zijn chemotherapie. “De Zumba lessen hebben mij een enorme boost gegeven waardoor ik beter met mijn ziekte om kan gaan en die mij ook sterker heeft gemaakt.” Nico denkt eraan om Zumba lessen te gaan geven aan kankerpatiënten en wil daarvoor een speciale les maken die hij wil aanbieden aan ziekenhuizen met een kankerafdeling. “Het mooie van Zumba is dat je er iedere doelgroep mee kunt bereiken, of het nu gezonde mensen zijn of mensen met een ernstige aandoening. Zumba verbetert de kwaliteit van het leven,” is zijn overtuiging. Daarnaast geeft Nico ook Zumba aan bedrijven, waarvan de medewerkers tijdens de lunchpauze 45 minuten lang Zumba lessen krijgen. Hiermee boekt Nico goede resultaten: de medewerkers van deze bedrijven voelen zich vitaler, hebben minder stress en er is een lager ziekteverzuim.

Na deze bijzondere en inspirerende ontmoetingen, kregen we een kijkje achter de schermen van het Fitness-Concert. Een concept dat Zumba wereldwijd wil uitbreiden en dat ook professioneel is opgezet. Met het Zumba Fitness-Concert wil Zumba zich niet alleen richten op de instructeurs, maar op alle liefhebbers van Zumba. Het eerste concert is in Sydney (Australië) geweest en binnenkort zal in Parijs het eerste Fitness-Concert in Europa plaatsvinden. Volgens Alberto Perlman is een dergelijk evenement de beste methode om mensen kennis te laten maken met Zumba. “Je wordt als het ware onderdeel van de show en je voelt hoe Zumba werkelijk is.” Dat hebben we aan den lijve mogen ervaren bij deze spectaculaire show met veel swingende en afwisselende muziek met prachtige special effects en beelden op grote ledschermen.

Succesverhalen

Tijdens de Keynote Presentation op zaterdagmorgen sprak Alberto Perlman over de fenomenale groei van Zumba en over wat er komen gaat in 2012. “Meer dan 12 miljoen mensen in 125 landen over de hele wereld, nemen iedere week deel aan Zumba lessen. Ons doel is om van de huidige 12 miljoen Zumba liefhebbers door te groeien naar 100 miljoen.” Het belangrijkste succes van Zumba wordt volgens Perlman bepaald door de enthousiaste en toegewijde instructeurs wereldwijd. Een aansprekend voorbeeld tijdens deze sessie was van instructeur Lisa Saxton. Zij werd benaderd door een vrouw die haar man, die een ernstige nierziekte had, wilde helpen door hem een nier af te staan. De vrouw was echter 40 kilo te zwaar, en moest veel afvallen om toch in aanmerking te kunnen komen voor de ingrijpende operatie. Met de hulp van Lisa bereikte ze dit doel. Tijdens de bijeenkomst werd Lisa hiervoor uitgebreid in het zonnetje gezet, en mocht niet alleen de dank van het gehele gezin van de vrouw ontvangen, maar werd tevens beloond met de International Inspiration Award.

Een tweede Award werd uitgereikt aan Marci Shimoff. Zij is de auteur van internationale bestsellers, Happy for No Reason en The Secret. De laatste 20 jaar heeft zij gewijd aan het bestuderen van geluk en liefde, waarvan ze gelooft dat ze bedoeld zijn als ondersteuning van onze lichamen.

Marci kwam voor het eerst in aanraking met Zumba in 2008. “Na een jaar promoten van mijn boek Happy for no Reason, had ik een burn-out,” vertelde ze. “Mijn assistent vroeg mij of ik mee wilde naar een Zumba les. Geen idee waar ze het over had, maar ik ben wel meegegaan en dit was een goede beslissing. Door Zumba ben ik weer van het leven gaan houden. De workouts zijn enorm intensief, maar de muziek sleept je er doorheen en de hele ervaring is dan ook van begin tot eind uiterst positief.” Daarom raadt ze iedereen om aan Zumba te gaan doen. Ze heeft er zelfs een gedeelte in haar boek Love for No Reason aan gewijd: ‘7 Stappen op weg naar een leven van onvoorwaardelijk liefde voor de Zumba Experience’. “De reden hiervoor was dat ik weet dat een verbetering van de vitaliteit en levendigheid van ons lichaam één van de sleutels is voor een intens en blijvend gevoel van liefde van binnen.” Voor Marci is er dan ook maar één taal op de wereld en dat is de Zumba-taal.

Fashion

Dat Zumba ook een eigen opvallende kledinglijn heeft, werd eens te meer duidelijk tijdens de Fashion Forward op zaterdagmiddag. Hier werd de nieuwste kledinglijn van Zumba gepresenteerd in allerlei modieuze kleuren. Alle kledingstukken zijn gemaakt van fijne stoffen en materialen en hebben een uitstekende pasvorm. Kwaliteit staat bij Zumba voorop. Veel van de Zumba kleding wordt door de instructeurs en beoefenaars ‘eigen’ gemaakt. De pers mocht in een workshop Custom Cuts zich met behulp van een schaar naar hartelust uitleven op de Zumba shirts die daardoor een geheel eigen look and feel kregen. Aansluitend hierop werd het het onlangs gelanceerde Zumba Sentao gepresenteerd, waarbij de pers werd gevraagd om actief mee te doen. Zumba Sentao is een speciale workout waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoel, die de ‘core’ versterkt, stabiliseert en in balans brengt. Deze vorm van training is ideaal voor mensen die niet lang kunnen staan of lopen. Bij deze vorm van Zumba leer je om je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om de spiermassa te vergroten, en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Als je denkt dat dit een simpele workout is, die weinig inspanning vergt, dan heb je het mis. De redactie van body•LIFE heeft één kwartier deze les gevolgd en het zweet stond ons al gauw op het voorhoofd.

Groeiende markt

Op zaterdagavond was er een persconferentie met de bedenkers en oprichters van Zumba, Beto Perez en Alberto Perlman, en de Celebrity Instructors Gina Grant, Tanya Beardsley en Kass Marin. Beto Perez vertelde in het kort hoe Zumba is ontstaan. Dat Zumba wereldwijd een rage is geworden, had hij niet kunnen bedenken. In iets meer dan tien jaar tijd is Zumba uitgegroeid van een les die begon in een sportschool in Miami tot een wereldwijde beweging, waarbij fitness, entertainment, cultuur, muziek, kleding en video-gaming samenkomen. “Velen dachten Zumba een hype is, maar we hebben bewezen dat Zumba een blijvertje is”, licht Alberto Perlman toe. “Het gevaar dat mensen het Zumba-concept kopiëren is natuurlijk aanwezig. Maar Zumba is een cultuur die wordt uitgedragen door onze enthousiaste instructeurs wereldwijd en dat kun je niet kopiëren. Wat wij met Zumba creëren, is een platform. Vandaar dat we veel nieuwe aanhangers van Zumba krijgen door mond-tot-mondreclame, die gegrepen worden door het Zumba virus.” Perlman is ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Op welke termijn kan hij niet voorspellen. Feit is wel dat Zumba ondanks de economische crisis blijft groeien. Het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar ondanks de crisis, een groei van 800% meegemaakt. Volgens Perlman komt dit omdat mensen tijdens een crisis juist afleiding zoeken en zich door Zumba beter en gelukkiger voelen. “Een boodschap die we meer willen uitdragen. Veel mensen weten nog niet wat Zumba is. Daarom gaan we werken aan een grotere bekendheid. Niet alleen in de fitnesswereld, maar ook in de dans- en entainmentwereld, waarbij de Zumba-instructeurs op alle fronten worden ondersteund door promotionele activiteiten en de inzet van de Celebrity Instructors die vertellen hoe ze met Zumba in aanraking zijn gekomen en hoe het hun leven veranderd heeft.”

Promotionele activiteiten

Tijdens een persoonlijk gesprek met Alberto Perlman vertelde hij wat meer over de plannen van Zumba in de komende jaren. “We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met 505games om meer Zumba videogames op de markt brengen zoals het onlangs uitgebrachte Zumba Rush voor de XBOX360 met Kinect. Ook gaan we ons met een fraaie stand presenteren op de komende IHRSA om te laten zien wat Zumba kan betekenen voor de fitnessondernemers. Perlman: “De bedoeling is om in de komende jaren meer te gaan samenwerken met bedrijven, die voor Zumba toegevoegde waarde kunnen bieden. Zo hebben we o.a. een samenwerkingsverband met een schoenenfabrikant die de Zumba schoenen vervaardigt. Door meer partijen erbij te betrekken, kan Zumba alleen maar groter worden”, aldus Perlman. De dag werd afgesloten met een Carnaval-avond, waarbij alle aanwezigen zich fraai hadden uitgedost. Er was live muziek en er was een optreden van Mara samen met Beto. Mara is een Colombiaanse topartieste, die internationaal gezien wordt als de nieuwe Shakira.

Dit was een mooie afsluiting van een inspirerend weekend.

Kortom: De Zumba Fitness Conference bood een mooi kijkje in de keuken van Zumba en de ambitieuze plannen die het bedrijf de komende jaren wil verwezenlijken.

De redactie van body•LIFE heeft erg genoten van dit weekend en denkt dat Zumba, gezien de succesverhalen kan uitgroeien tot een

wereldwijde Zumba virus.

zumba conference I branche actueel

body•LIFE 2I2012 I

Wat is de Woodway Curve?

Be Green Run Clean is het devies van de Woodway Curve. Want deze innovatieve loopband is de eerste waarmee je calorieën verbrandt in plaats van elektriciteit. Deze professionele loopband van Woodway wordt volledig aangedreven door menskracht, en is dus 100% milieuvriendelijk. Bovendien maakt Woodway gebruik van joint-protecting slat-belt technology, waardoor u en uw klanten verzekerd zijn van een veilige workout. Vele anderen gingen u reeds voor, waaronder topatleten. Voor meer informatie: www.thesportscompany.nl<

body•LIFE testpanel over de Woodway Curve

Een aantal maanden geleden deden we in body•LIFE een oproep onder fysiotherapiepraktijken en fitnesscentra om de Woodway Curve van The Sports Company één week lang geheel kosteloos uit te proberen. Op deze oproep reageerden vijf partijen. In dit artikel hun bevindingen.

Tekst: Loet van Bergen

Willy de Nooijer van FysioFitness De Driehoek:

Het unieke aan deze loopband vindt De Nooijer dat de gebruikers de band zelf aandrijven door middel van een loopbeweging. “Hierdoor kunnen gebruikers zelf de snelheid bepalen. Er zijn diverse mogelijkheden voor wat betreft snelheid en zwaarte om te wandelen of hard te lopen. De Woodway is gebruiksvriendelijk, omdat men geen snelheid of hoogte hoeft in te stellen. Door het licht gebogen loopoppervlak wordt een natuurlijke loopbeweging benaderd en dat geeft ook minder schokbelasting op de gewrichten. Dit maakt het apparaat prima geschikt voor beginnende lopers, wandelaars en mensen die na een blessure weer willen gaan hardlopen. Het design past in elk interieur van een fysiotherapie- of fitnesszaal. De instructie bij aflevering was goed en duidelijk. Er is zeer positief gereageerd door de leden van FysioFitness De Driehoek. De leden vinden het een goed apparaat om snelheid of uithoudingsvermogen te trainen. Inmiddels hebben we de Woodway Curve aangeschaft en wordt het apparaat zowel gebruikt in de fysiotherapie als in de fitness.”

Henny van Vliet

van Mymove

“Ik was erg te spreken over het design dat innovatief en heel doordacht is. Door zijn curvevorm benadert deze loopband meer het natuurlijke hardlopen dan de gewone loopband. De (instel)mogelijkheden zijn voldoende, evenals de gebruiksvriendelijkheid. De toepassingsmogelijkheden vind ik uniek en zijn onderscheidend ten opzichte van een traditionele loopband. Vooral voor circuittrainingen, intervaltrainingen, geoefende lopers en revalidatie is hij erg goed inzetbaar, maar dat vergt wel enige uitleg en sturing van de instructeurs. Ondanks het ontbreken van een aandrijfmotor vind ik hem relatief duur. Aan de andere kant is de Woodway Curve gezien zijn toepassingsmogelijkheden zijn prijs wel waard. Vanuit The Sports Company zijn de mogelijkheden tijdens de instructie goed en duidelijk belicht. De reacties van de gebruikers tijdens de testperiode waren zeer positief. Vandaar dat we de Woodway Curve ook hebben aangeschaft en overwegen om er nog zes aan te schaffen om in circuitvorm looplessen aan leden aan te bieden.”

Michel Labeur van

Fitness Fitaal

“Zowel de gebruikers als de instructeurs waren razend enthousiast over de Woodway Curve. De loopband was continu bezet en we kregen er enorme positieve feedback op. Na de testperiode hebben we er gelijk eentje aangeschaft vanwege het feit dat het apparaat breed inzetbaar is zowel voor (top)sporters als mensen met rug- en knieklachten. Daarnaast hebben we de Woodway ook ingezet voor interval trainingen voor lopers en het blijkt dat het apparaat een inspannende training biedt. Tijdens de instructie werden alle toepassingsmogelijkheden door Alwin goed uitgelegd. Het enige minpuntje vind ik het display dat moeilijk te resetten en in te stellen is. Maar voor de rest een geweldig apparaat met weliswaar een hoog prijskaartje, maar dat wordt weer gecompenseerd door de veelzijdige innovatieve mogelijkheden. Ik hoop dat er in de toekomst meer van dit soort slimme oplossingen op de markt komen.”

Rene Wormhoudt van Fysiotherapie Wormhoudt

“Mijn indruk van de Woodway Curve is in een woord fantastisch. Het is geschikt voor zowel de revalidant als voor de (top)sporter. De gebruikers waren enthousiast en gebiologeerd door het design. Een voordeel in vergelijking met een normale loopband is dat je door “simpel” je gewicht te verplaatsen direct het tempo kan opvoeren of kan verminderen. De Woodway Curve is zeer geschikt om intervaltrainingen op te doen. Ik heb daar specifieke programma’s voor gemaakt met tempowisselingen om 10-15-20 tot 30 seconden. De Woodway Curve vraagt stabiliteit (balans en coördinatie) tijdens het (hard)lopen. Dat vind ik als fysiotherapeut en trainer interessant. Ik gebruik de Woodway nu dagelijks in mijn praktijk en het is een van de meest gebruikte toestellen. Hij is prijzig, maar gezien te mogelijkheden is hij het waard. Een advies voor Woodway Curve? De volgende stap in innovatie en duurzaamheid! Dit zou uiteindelijk kunnen door de opgewekte energie weer te hergebruiken of op te slaan. In mijn beleving de te nemen nieuwe stap voor fabrikanten, leveranciers, sportscholen en praktijken.”

Radmilo Soda van

Soda BodyFit

“De Woodway Curve heb ik ervaren als een apparaat met veelzijdige mogelijkheden. Tijdens de testperiode heb ik er beginners, topsporters, mensen met blessures en overgewicht op laten trainen, die allemaal enthousiast waren. Met name ook over de impact van het apparaat, dat minder belastend is voor de knieën en gewrichten. Daarnaast heb ik het apparaat ook ingezet tijdens intervaltrainingen voor mensen die snel fit willen worden. Daar is het apparaat ook prima inzetbaar voor, maar dat dient wel te gebeuren onder begeleiding, vanwege de intensiteit van de training. Minder vond ik het digitale display. Dat vergde enig puzzelwerk om in te stellen. Voor de rest een ideale loopband. Ik ben wel van plan om een Woodway aan te schaffen, maar vind de prijs wat aan de hoge kant. Aan de andere kant is het apparaat gezien zijn innovatieve karakter zijn prijs wel waard.”

Willy de Nooijer van FysioFitness De Driehoek:

Het unieke aan deze loopband vindt De Nooijer dat de gebruikers de band zelf aandrijven door middel van een loopbeweging. “Hierdoor kunnen gebruikers zelf de snelheid bepalen. Er zijn diverse mogelijkheden voor wat betreft snelheid en zwaarte om te wandelen of hard te lopen. De Woodway is gebruiksvriendelijk, omdat men geen snelheid of hoogte hoeft in te stellen. Door het licht gebogen loopoppervlak wordt een natuurlijke loopbeweging benaderd en dat geeft ook minder schokbelasting op de gewrichten. Dit maakt het apparaat prima geschikt voor beginnende lopers, wandelaars en mensen die na een blessure weer willen gaan hardlopen. Het design past in elk interieur van een fysiotherapie- of fitnesszaal. De instructie bij aflevering was goed en duidelijk. Er is zeer positief gereageerd door de leden van FysioFitness De Driehoek. De leden vinden het een goed apparaat om snelheid of uithoudingsvermogen te trainen. Inmiddels hebben we de Woodway Curve aangeschaft en wordt het apparaat zowel gebruikt in de fysiotherapie als in de fitness.”

Henny van Vliet

van Mymove

“Ik was erg te spreken over het design dat innovatief en heel doordacht is. Door zijn curvevorm benadert deze loopband meer het natuurlijke hardlopen dan de gewone loopband. De (instel)mogelijkheden zijn voldoende, evenals de gebruiksvriendelijkheid. De toepassingsmogelijkheden vind ik uniek en zijn onderscheidend ten opzichte van een traditionele loopband. Vooral voor circuittrainingen, intervaltrainingen, geoefende lopers en revalidatie is hij erg goed inzetbaar, maar dat vergt wel enige uitleg en sturing van de instructeurs. Ondanks het ontbreken van een aandrijfmotor vind ik hem relatief duur. Aan de andere kant is de Woodway Curve gezien zijn toepassingsmogelijkheden zijn prijs wel waard. Vanuit The Sports Company zijn de mogelijkheden tijdens de instructie goed en duidelijk belicht. De reacties van de gebruikers tijdens de testperiode waren zeer positief. Vandaar dat we de Woodway Curve ook hebben aangeschaft en overwegen om er nog zes aan te schaffen om in circuitvorm looplessen aan leden aan te bieden.”

Michel Labeur van

Fitness Fitaal

“Zowel de gebruikers als de instructeurs waren razend enthousiast over de Woodway Curve. De loopband was continu bezet en we kregen er enorme positieve feedback op. Na de testperiode hebben we er gelijk eentje aangeschaft vanwege het feit dat het apparaat breed inzetbaar is zowel voor (top)sporters als mensen met rug- en knieklachten. Daarnaast hebben we de Woodway ook ingezet voor interval trainingen voor lopers en het blijkt dat het apparaat een inspannende training biedt. Tijdens de instructie werden alle toepassingsmogelijkheden door Alwin goed uitgelegd. Het enige minpuntje vind ik het display dat moeilijk te resetten en in te stellen is. Maar voor de rest een geweldig apparaat met weliswaar een hoog prijskaartje, maar dat wordt weer gecompenseerd door de veelzijdige innovatieve mogelijkheden. Ik hoop dat er in de toekomst meer van dit soort slimme oplossingen op de markt komen.”

Rene Wormhoudt van Fysiotherapie Wormhoudt

“Mijn indruk van de Woodway Curve is in een woord fantastisch. Het is geschikt voor zowel de revalidant als voor de (top)sporter. De gebruikers waren enthousiast en gebiologeerd door het design. Een voordeel in vergelijking met een normale loopband is dat je door “simpel” je gewicht te verplaatsen direct het tempo kan opvoeren of kan verminderen. De Woodway Curve is zeer geschikt om intervaltrainingen op te doen. Ik heb daar specifieke programma’s voor gemaakt met tempowisselingen om 10-15-20 tot 30 seconden. De Woodway Curve vraagt stabiliteit (balans en coördinatie) tijdens het (hard)lopen. Dat vind ik als fysiotherapeut en trainer interessant. Ik gebruik de Woodway nu dagelijks in mijn praktijk en het is een van de meest gebruikte toestellen. Hij is prijzig, maar gezien te mogelijkheden is hij het waard. Een advies voor Woodway Curve? De volgende stap in innovatie en duurzaamheid! Dit zou uiteindelijk kunnen door de opgewekte energie weer te hergebruiken of op te slaan. In mijn beleving de te nemen nieuwe stap voor fabrikanten, leveranciers, sportscholen en praktijken.”

Radmilo Soda van

Soda BodyFit

“De Woodway Curve heb ik ervaren als een apparaat met veelzijdige mogelijkheden. Tijdens de testperiode heb ik er beginners, topsporters, mensen met blessures en overgewicht op laten trainen, die allemaal enthousiast waren. Met name ook over de impact van het apparaat, dat minder belastend is voor de knieën en gewrichten. Daarnaast heb ik het apparaat ook ingezet tijdens intervaltrainingen voor mensen die snel fit willen worden. Daar is het apparaat ook prima inzetbaar voor, maar dat dient wel te gebeuren onder begeleiding, vanwege de intensiteit van de training. Minder vond ik het digitale display. Dat vergde enig puzzelwerk om in te stellen. Voor de rest een ideale loopband. Ik ben wel van plan om een Woodway aan te schaffen, maar vind de prijs wat aan de hoge kant. Aan de andere kant is het apparaat gezien zijn innovatieve karakter zijn prijs wel waard.”

testlab I branche actueel

nr2 2019
nr1 2019
nr10 2018
nr9 2018
nr8 2018
nr7 2018
nr6 2018
nr5 2018
nr4 2018
nr3 2018
nr2 2018
nr1 2018
nr10 2017
nr9 2017
nr8 2017
nr7 2017
nr6 2017
nr5 2017
nr4 2017
nr3 2017
nr2 2017
nr1 2017
nr10 2016
nr9 2016
nr8 2016
nr7 2016
nr6 2016
nr5 2016
nr4 2016
nr3 2016
nr2 2016
nr1 2016
nr10 2015
nr9 2015
nr8 2015
nr7 2015
nr6 2015
nr5 2015
nr4 2015
nr3 2015
nr2 2015
nr1 2015
nr10 2014
nr9 2014
nr8 2014
nr7 2014
nr6 2014
nr5 2014
nr4 2014
nr3 2014
nr2 2014
nr1 2014
nr9 2013
nr8 2013
nr7 2013
nr6 2013
nr5 2013
nr4 2013
nr3 2013
nr2 2013
nr1 2013
nr10 2012
nr9 2012
nr8 2012
nr7 2012
nr6 2012
nr5 2012
nr4 2012
nr3 2012
nr2 2012
nr1 2012
nr10 2011
nr9 2011
nr8 2011
nr7 2011
nr6 2011
nr5 2011
nr4 2011
nr3 2011
nr2 2011
nr1 2011
nr10 2010
nr9 2010
nr8 2010
nr7 2010
nr6 2010
nr5 2010
nr4 2010
nr3 2010
nr2 2010
nr1 2010
nr10 2009
nr9 2009
nr8 2009
nr7 2009
nr6 2009
nr5 2009
nr4 2009