Greinwalder

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2012
Met een beetje discipline kom je al een heel eind

Is overgewicht ieders eigen verantwoording of is dit de verantwoording van de overheid? Wie moet hier iets aan doen? Wie kan wie tot de orde roepen?

Ik ben persoonlijk nog steeds overtuigd dat uiteindelijk de verzekeringen een beloning moeten toekennen aan mensen die actief aan hun gezondheid en conditie werken. Net zoals een niet-roker korting (kan) krijg(en)t op de premie, is de goede zorg voor lijf en leden zeker een beloning waard. Totdat deze werkelijkheid zal doordringen tot de beleidsmakers worden anno 2012 wel, op grond van geloofsovertuiging(?), behandelingen om van je homoseksualiteit af te komen(??) volledig door de verzekeraar vergoed. Nee, ik verzin dit niet, het moet toch echt niet gekker worden!

Hoewel ik geen enkele ziekte kan bedenken die wordt veroorzaakt door homoseksualiteit, denk ik zelf dat, bij de juiste begeleiding, het niet zo moeilijk zou moeten zijn om je eigen gezondheid onder controle te krijgen en daarna te behouden. Wie wil er niet gezond zijn, leuke dingen doen en zich lekker in zijn vel voelen? Ik denk dat, wanneer de 1ste stappen al dan niet onder persoonlijke begeleiding zijn genomen, en de resultaten zich aanmelden, je met een beetje discipline de gewenste omvang moet kunnen verkrijgen en behouden. De werkelijkheid bewijst helaas anders.

Desondanks merk ik in mijn naaste omgeving dat alle reclame en aandacht hun doel niet voorbij schieten. Ik denk zelfs dat hoe langer hoe meer slachtoffers de fase van bewustwording hebben bereikt waarbij die gelukkigen langzaam maar zeker in beweging komen om erger te voorkomen en uiteindelijk in gezonde staat met volle teugen van het leven kunnen gaan genieten.

Inmiddels is alom bekend dat een algehele verandering van levensstijl wonderen doet. Wanneer een dagelijks (halfuurtje) workout als standaard onderdeel aan je dagtaak wordt toegevoegd en je oplet wat je wanneer naar binnen werkt, kom je al een heel eind. Meer eten, maar weten wat je eet en voornamelijk meer bewegen, hoe simpel kan het zijn?

In tegenstelling tot de beweringen van onze deskundigen heb ik de ervaring dat een dagelijkse gang naar de weegschaal ook wonderen kan verrichten.

Een pondje erbij, doe het wat rustiger aan; een pondje eraf, je kunt jezelf gerust eens een keertje verwennen!

Als we echt gezonder en fitter ouder willen worden, zullen we er uiteindelijk toch zelf voor moeten zorgen. Met een  beetje discipline moet het echt wel kunnen lukken, toch?

Het nieuwe jaar is weer begonnen waarbij mij opvalt dat de media bol staan van afslanken. Je kunt geen radio of tv aanzetten, je kunt je mail niet openen of er wordt reclame gemaakt voor of over, dan wel als onderwerp aan de discussietafel besproken, afslanken.

Column Marie Anne van Laak I producten en concepten

Marie Anne van Laak

Delcom

body•LIFE 1I2012 I

LAPT lanceert 4 unieke Personal Training programma’s

Momenteel zijn er al ruim 300 LAPT clubs. Ook in Duitsland hebben inmiddels 3 ketens gekozen voor LAPT. In 2012 zal HDD Group dit succesvolle concept nog verder uitrollen in zowel Nederland, Duitsland als België. In 2012 brengt LAPT vier compleet nieuwe trainingsprogramma’s op de markt, voor zowel LAPT licentiehouders als niet-licentiehouders.

Paid per session

Een team van specialisten heeft het afgelopen jaar intensief gewerkt aan de ontwikkeling van vier gestandaardiseerde en geprotocolleerde LAPT programma’s. Een standaard trainingsprogramma biedt voor zowel de klant als de Personal Trainer/instructeur veel houvast. Zij kunnen met de PT programma’s continue kwaliteit leveren. Alle programma’s zijn ontwikkeld vanuit de ‘paid per session’ gedachte. Dat wil zeggen dat leden extra per sessie of pakket betalen. Naast vernieuwde PT programma’s, kwartaallanceringen in de club, unieke (online) tools en directe inzetbaarheid, creëren clubs een extra verdienmodel met LAPT.

LAPT Programs

KNOCK-OUT

LAPT KNOCK-OUT is een pre-scripted Personal Training boksprogramma, waarbij de klant afvalt en conditie verbetert. KNOCK-OUT is een effectieve manier van trainen met trainingssessies van 30 minuten. Er is geen direct fysiek contact: de trainer maakt gebruik van focus pads en een kick shield. Hierdoor is KNOCK-OUT veilig en voor iedereen toegankelijk. KNOCK-OUT heeft een groot aantal fysieke voordelen. Denk aan een hogere vetverbranding, krachtopbouw, maar ook het uithoudingsvermogen gaat met sprongen vooruit. Veel consumenten ervaren echter ook het mentale aspect, zoals het ontladen van stress en spanning, als een groot voordeel.

JUST-QUIT

LAPT JUST-QUIT is een uniek stoppen met roken programma. Ruim 1 miljoen rokers doen jaarlijks een poging tot stoppen met roken en slechts 5% slaagt hier daadwerkelijk in. Bij JUST-QUIT kiest de klant ervoor om 6 maanden lang intensief in zichzelf te investeren. In 6 maanden doorloopt klant 5 essentiële fases die het stoppen met roken garanderen: ontwenning, ontgiften, regenereren, conditioneren, onderhouden.

JUST-QUIT pakt direct de afkickverschijnselen en valkuilen aan die de klant tijdens het stoppen met roken ervaart. Gedurende 6 maanden staat het begeleiden naar een nieuwe lifestyle centraal. De individuele trainingssessies met een gespecialiseerde trainer worden gecombineerd met dagelijkse online ondersteuning.

ON-TRACK

Onder Nederlanders is hardlopen een van de meest populaire sporten. Veel mensen verkijken zich echter op de hardlooptechniek, de noodzakelijke discipline of zij beginnen te fanatiek. Hardlopen heeft dan ook een relatief hoog percentage afhakers. Deskundige begeleiding kan een groot deel van deze uitval voorkomen. Door veel klanten wordt hardlopen tevens geassocieerd met saaiheid en eentonigheid. Het belangrijkste uitgangspunt van LAPT ON-TRACK is daarom de FUN-factor.

LAPT ON-TRACK is een Small Group programma waarin het hardlopen verwerkt is in unieke loop games. Fun en inspanning op elk loopniveau vormen de basis van de ON-TRACK beleving. Kennis van professionals wordt gekoppeld met een online support system, waardoor de klant gericht naar het loopdoel kan toewerken.

RE-SIZE

RE-SIZE is een effectief afslankprogramma, ontwikkeld door voedingswetenschapper Remco Verkaik. Het unieke van RE-SIZE is dat de nadruk op training ligt, de voedingsmethode staat ten dienste van het trainingsprogramma. RE-SIZE is een Personal Training programma dat in Nederland en België exclusief gevolgd kan worden bij HealthCity.

Een nieuw verdienmodel voor alle clubs

De LAPT programma’s zijn er voor zowel LAPT licentiehouders als niet-licentiehouders. Met de LAPT programma’s creëren clubs een extra verdienmodel. Een instructeur of Personal Trainer is na 2 dagen opleiding direct volledig inzetbaar. Indien de deelnemer nog geen Business Essentials (BE) en Training Essentials (TE) heeft gevolgd, dient eenmalig een extra algemene LAPT dag gevolgd te worden. Elk LAPT programma heeft een eigen branding. Zo herkennen de klanten direct de LAPT programma’s. Elke doelgroep binnen (en ook buiten) de club ligt vanaf nu direct binnen bereik.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de nieuwe LAPT programma’s? Neem dan contact op met LAPT via telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32 of kijk op www.lapt.nl.

I body•LIFE 1I2012

'Met de LAPT programma’s creëren clubs een extra verdienmodel'
Edities