- Opleidingen en Trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2013

THE GLADIATOR WORKOUTS® opleiding

16 november 2013 – Den Haag

Dit is het nieuwe, high intensity (groeps)fitness en personal training concept . THE GLADIATOR WORKOUTS® bestaat in de basis uit 3 fitnessformats die alledrie specifieke fitness-eigenschappen benadrukken en perfect zijn om te periodiseren. In THE GLADIATOR WORKOUTS® vind je een concept van 'ready-to-use' trainingschema's in een mooi en inspirerend jasje. Met een ondersteunend programma dat het geschikt maakt voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd of fitheid. GLADIATOR-instructors maken met hoogwaardige instructie-kwaliteiten en hun motivatieskills een waanzinnig succes van dit concept op uw club.

THE GLADIATOR WORKOUTS®

KIDS opleiding

1 december 2013- Den Haag

Het succesvolle programma THE GLADIATOR WORKOUTS® programma heeft nu ook een compleet KIDS-pakket. Het TGW®KIDS programma bestaat uit verschillende workouts die ontworpen zijn het nog in ontwikkeling zijnde lichaam van kinderen te ondersteunen in hun natuurlijke beweegpatronen en functies. Belangrijke onderdelen in het TGW®KIDS programma zijn gebaseerd op bewustwording en kennismaken met gezonde voeding. Op een speelse manier worden bewegen en kennis over gezonde voeding gecombineerd.   In deze opleiding leer je complete workouts voor meerdere leeftijdscategorieën.

TTT HIPHOP opleiding

3 dagen incl. reader, Multitrax Streetdance CD en certificaat.

Start 23 november 2013 - Leiderdorp

In drie dagen leren hoe je streetdanceles kunt geven doe je hier! Je leert hoe je zelfstandig een hiphop cardiodansles kunt geven, inclusief warmingup en cooldown. Je leert makkelijke en gevorderde hiphop choreografieën maken en bent op de hoogte hoe een les te differentieëren m.b.t. complexiteit, intensiteit en/of blessures. Daarnaast kan je lessoortgericht effectief instructie geven en corrigeren.

Meer informatie:

www.trainthetrainers.nl

Fitness A opleiding

De Fitness A plus opleiding start op 23 en 30 november in Weert. Informatie en inschrijven; www.efaa.nl

Verkorte preventiecentrum opleiding

Op 22 november start een verkort opleidingstraject Preventiecentrum. Binnen 6 maanden en 4 bijeenkomsten van een dagdeel worden alle benodigde elementen voor de certificering Fit!vak Preventiecentrum doorgesproken en geïmplementeerd. Inschrijven kan op www.efaa.nl

Nationaal Afslankplan locaties gezocht

In november dit jaar gaat het Nationaal Afslankplan van start, gebaseerd op de meest recente research op het gebied van overgewicht en obesitas behandeling. Indien u als sportcentrum, personal trainer of fysiotherapeut deelneemt, kunt u het basis programma gratis aanbieden aan al uw leden! Geïnteresseerd om deel te nemen, mail voor de uitgebreide informatie naar j.vanheel@efaa.nl

NASM Personal Training opleiding, nu ook in verkorte versie

De internationale Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) wordt gezien als ‘The golden standard’ van personal training opleidingen. Als een cursist met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, dan ontvangt hij/zij alleen het internationaal erkend NASM diploma. De modellen die worden toegepast in de opleiding voor belastbaarheid en trainingsopbouw zijn door personal trainers over de hele wereld enorm gewaardeerd en worden door honderdduizenden PT’ers dagelijks toegepast. In het najaar 2013 start EFAA op verschillende locaties met een verkorte opleiding! Voor informatie en inschrijven; www.efaa.nl

Opleidingsdata 2014 bekend

De opleidingsdata voor de Fitness A, NASM PT en Preventiecentrum management opleiding voor 2014 staan online op www.efaa.nl.

Meer informatie;

EFAA - T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

I body•LIFE 8I2013

De Milon Cirkel. Hoe is het nu met…

Lekker druk Tim! Is dat normaal?

Ja, zowel in de Milon Cirkel als elders in de club. We hebben nu 30% meer bezoeken dan vorig jaar. Dat is enorm. Behalve dat de Milon reclame goed aanslaat en we veel referrals van enthousiaste leden binnen krijgen, groeien we ook in de breedte. Dat is lekker in deze tijd.

Hoe ziet die groei er qua leden en omzet uit?

Ten opzichte van september vorig jaar hebben we nu in september 217 leden meer. Onze omzet is daarbij met 23% gestegen in 2013 tot nu toe ten opzichte van 2012 dezelfde periode. En dat terwijl we eigenlijk pas vanaf het voorjaar met de promotie van de Milon Cirkel gestart zijn.

Waarom heb je zo lang gewacht?

Omdat we het eerder niet gepland kregen, haha. We hebben zo’n 400 leden na een eerste kennismakingstraining weten te overtuigen 90 euro bij te betalen voor gebruik van de Milon Cirkel. Daar hadden we de eerste maanden onze handen vol aan zoals je begrijpt.

Heb je extra personeel moeten aannemen?

Ja, we zijn erg goed voor de werkgelegenheid in het dorp. Met zoveel meer leden ontkom je er niet aan om extra personeel aan te nemen. Maar dat doe ik met plezier. We willen onze leden perfect begeleiden. We testen en meten regelmatig. Ja, dan heb je extra handjes nodig op den duur.

Waarschijnlijk ben jij ook met je prijs omhoog gegaan voor mensen die willen Milonnen. Hoe is dat bevallen?

Dat is geen enkel probleem. Kijk maar hoeveel men uitgeeft aan voedingsprogramma’s en supplementen. Dan is 59 euro voor een abonnement toch niets teveel? En door de proeftraining en geld terug garantie is de drempel om te starten erg verlaagd. Steeds vaker komen mensen gericht voor de Milon Cirkel. Die hebben het van anderen gehoord en dan is de prijs al helemaal geen probleem.

Je werkt ook met een voedingsprogramma toch?

Ja, we hebben onze Fit&Slank cursus (www.fit-slank.com). De koppeling met Milon is erg goed. De deelnemers zijn van oorsprong geen fanatieke sporters. Als ze dan slechts 2 x per 10 dagen hoeven te sporten en die training slechts 35 minuten duurt is dat voor hen natuurlijk ideaal.

Kortom: tevreden?

Super tevreden. De groei die we doorgemaakt hebben is voor een groot deel aan Milon te danken dus ik heb een hele goede keuze gemaakt.

Het is maandagmiddag in de herfstvakantie, 14.00 uur. 7 van de 12 toestellen van de Milon Cirkel zijn bezet. Een instructrice geeft aanwijzingen. Zo te zien gaat het lekker met Fitlife Budel, de 100e club in de Benelux die de Milon Cirkel geleverd kreeg. Maar hoe gaat het nou echt? We spreken eigenaar Tim Rutten over de eerste 9 maanden dat hij de Milon Cirkel in huis heeft.

advertorial I producten en concepten

body•LIFE 8I2013 I

Wouter, vertel eens over die campagne?

Nu we anderhalf jaar bezig zijn, beginnen sommige leden iets nieuws te willen. Daarnaast hebben we inmiddels al zo’n 500 mensen op de Milon Cirkel trainen. Dus qua variatie en drukte zijn we toe aan iets nieuws. Aangezien dat ook voor de leden een voordeel is, vragen we ze mee te helpen. Met nog 100 leden erbij, kunnen we de tweede cirkel aanschaffen. De leden helpen ons door hun vrienden en bekenden mee te nemen. Daarmee komen we eerder aan die 100 nieuwe leden en hun voordeel is dat ze dan gratis kunnen upgraden naar de tweede cirkel.

Gave actie. Hoe gaat het?

Is nu nog moeilijk te zeggen. We zijn net begonnen. Ik kan me voorstellen dat vele Milonners hun vrienden en bekenden al meegenomen hebben de afgelopen tijd. Vanuit die hoek zijn namelijk de meeste nieuwe leden gekomen. Maar ze zullen toch nog wel iemand weten die ook in slechts 35 minuten een toptraining wil doen?

Er gaat dus een tweede Cirkel komen. Hoe doe je dat qua ruimte?

De bezetting van onze traditionele fitness is teruggelopen sinds de komst van Milon. We zien namelijk dat we nieuwe leden inschrijven op de Milon Cirkel en amper meer op de traditionele fitness. Daarmee kunnen we dus wat oude apparaten verwijderen. Maar met wat schuiven komen we een heel eind denk ik. Het meeste kunnen we behouden voor zover het er nu voor staat. En het mooie is: daarmee kunnen we nog meer mensen een goede training bieden met dezelfde vierkante meters.

Combineer je Milon met een voedingsprogramma?

Jazeker. We werken met MyLine. Dat komt ook uit Duitsland en werkt erg goed. Onze trainers zijn de MyLine coaches en werken met groepen. Het sociale aspect is dan erg groot. En dat komt terug in de Milon Cirkel waar je ook nooit alleen bent.

Milon is dus niet meer weg te denken bij Fit & Wellnesscenter Oosterbeek?

Nee, zeker niet. Het is een hele goede beslissing geweest om met Milon te starten. Ze begeleiden me erg goed, denken echt met me mee qua marketing en sales en dat betaalt zich uit.

Bij Fit & Wellnesscenter Oosterbeek zit sinds anderhalf jaar de groei er lekker in. Heel lekker zelfs. Sinds dat moment werken Wouter ter Haar en zijn medewerkers met de Milon Cirkel. Wouter had daarvoor geprobeerd met eigen toestellen een rondje te maken, maar zag in dat je daarmee het verschil niet kon maken. Inmiddels loopt er een campagne in zijn club: Help ons met de tweede Milon Cirkel

Move Your Body, Relax Your Mind

TACOYO staat van origine voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Tegenwoordig spreken we zelf liever over een Totaal Training op muziek voor Body & Mind. De TACOYO groepsles combineert het beste van twee werelden in één energieke eclectische (..niet tot één stroming beperkende) groepsworkout, die nooit verveelt door de wekelijks wisselende muziek en oefeningen. Wij durven anno 2013 te beweren dat de TACOYO groepsles een werkelijk unieke methode vormt binnen het huidige groepslessenaanbod in Nederland. In 2013 starten de eerste sportscholen met veel enthousiasme met de TACOYO groepsles op hun programma. Toch bestaat TACOYO al tientallen jaren, sterker nog het TACOYO verhaal gaat verder terug dan menig sportschool eigenaar zich kan herinneren.

Meer info:www.tacoyo.nl

Star Trac® BoxMaster®

De Star Trac® BoxMaster® is het ultieme "Box trainingsapparaat". De sleutel tot dit succes is het speciale ontwerp van de veren, die bevestigd zijn aan elke pad. Deze veren zijn zo aangepast, zodat elke slag voelt als een “echte” slag met een bokshandschoen. Zowel vechtsporters als fitnessatleten zijn enthousiast en geïnspireerd door het meegeleverde opleidingsprogramma om nog meer motivatie te creëren. De BoxMaster® is leverbaar als zowel een individueel station als een multi-station om nog meer dynamiek te geven aan je small group training.

De BoxMaster® is een leuke en nieuwe manier om niet alleen specifieke boxtraining te geven, maar juist ook om de algehele conditie te verbeteren. Het maakt niet uit wat welke conditie uw leden hebben, iedereen zal plezier en resultaat beleveren aan de Star Trac® BoxMaster®.

Neem voor meer informatie contact op met Innovex Fitness

(info@innovexfitness.nl)

Easy2Begin levert beveiligingscamera’s online, ook aan sportcentra.

Easy2Begin levert een online camera systeem dat werkt via uw bestaande internet verbinding. De camera wordt aangesloten op uw router. Bij bewegingsdetectie worden de beelden veilig opgeslagen. Via een persoonlijke login kunt uw zowel live als opgenomen beelden bekijken. U krijgt automatisch een melding zodra de camera een beweging registreert. Alle opgeslagen beelden staan in de cloud en via uw eigen inlog kunt u de beelden terug bekijken.

Meer info: www.easy2begin.nl of 010-76.00.136.

Nieuwe korte opleiding voor groepsles instructeurs bij QUENO Sportopleidingen

Voor de sportinstructeur die op zoek is naar een geschikte basis om groepslessen aan te gaan bieden én voor de fanatieke sporter die wil ervaren hoe het is om voor de groep te staan, komt QUENO Sportopleidingen met een nieuwe docentenopleiding: Basic Instructor. De opleiding duurt twee dagen en geeft je een basis voor het geven van verschillende groepslessen waaronder pre-choreo als Les mills/Club Joy, Pump-, Zumba-, Buikspierkwartier- en Cyclinglessen. Je leert werken met muziek, ceuïng, techniek (je eigen en het verbeteren van je deelnemers), basis lesopbouw, omgaan met fysieke klachten, basis anatomie en fysiologie. Zit je al jaren in de sport maar nog nooit een gedegen basis opleiding gehad? Ook dan is deze opleiding geschikt voor jou!

Eerstvolgende twee-daagse Basic Instructor opleidingen starten in november 2013 en februari 2014. Kosten €199,--. QUENO Sportopleidingen - www.queno.nl.

Get Inspired!

Schrijf 8 februari 2014 alvast in je agenda, dan organiseert Meijers Fit & Gezond namelijk een uniek evenement! Tijdens de Functional Training Day maak je in één dag kennis met de nieuwste thema's op het gebied van functionele training door middel van korte energieke workshops, tevens kun je gebruik maken van leuke acties.

Data event: 8 februari 2014

Data inschrijving: vanaf 2 december a.s

Inschrijven: mail naar opleidingen@meijers.com

Locatie: Piazza Houten

Kosten: €50,00 incl. goodiebag!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de Functional Training Day? Volg Meijers Fit & Gezond op Facebook en/of meld je aan voor de Meijers Fit & Gezond nieuwsbrief.

nieuws I producten en concepten

Edwin Staal: Samenwerking is, ook in de fitnessbranche, de sleutel tot succesvol ondernemen

Uit wat voor gezin komt u?

“Ik kom uit een standaard/normaal gezin. Vader, moeder en 2 kinderen. Ik heb nog een broer die 4,5 jaar ouder is en syndroom van Down heeft. Eigenlijk is hij de oorzaak dat ik in de fitnesswereld terecht ben gekomen.”

Hoe bent u ondernemer geworden?

“Na mijn opleiding aan de ALO ben ik gaan werken als instructeur bij Jawi Sportcentrum in Alphen a/d Rijn. Eigenlijk wilde ik gymleraar worden en me specifiek richten op sportfaciliteiten voor mensen met een verstandelijke handicap vanwege mijn broer. Er waren toentertijd nauwelijks sportvoorzieningen voor deze doelgroep. Gelukkig is dit tegenwoordig verbeterd. Daarnaast heb ik een passie voor sport. Bij Jawi Sportcentrum heb ik 16 jaar gewerkt, waarvan de laatste jaren als mede-eigenaar. Een van de mooiste clubs in Nederland die onder andere heel succesvol was in Personal Training. Recent heb ik mijn aandelen in Jawi Sportcentrum verkocht omdat ik een nieuwe uitdaging zocht. Echter niet zozeer meer als manager in een fitnessclub. In de periode bij Jawi Sportcentrum heb ik een groot netwerk opgebouwd. Vanuit die ervaring kwam ik erachter dat de nieuwe business niet binnen de muren van de fitnessclub ligt, maar juist daarbuiten. In 2012 ben ik begonnen bij de FeelGoodCompany met de ambitie om het beste gezondheidsplatform in de fitnessbranche te realiseren. Met mijn ruime ervaring in deze branche zie ik dat er behoefte is aan innoveren, samenwerken en marketingpower. Dit in plaats van voortdurende prijsverlaging en budget ontwikkelingen.”

Hoe is uw onderneming gegroeid en hoe heeft dat plaatsgevonden?

“De FeelGoodCompany is in 2007 ontstaan vanuit de arbodienstverlening welke gelieerd was aan een fitnessclub. Op zich een mooi initiatief. Maar waar ze tegenaan liepen, was dat de fitnessondernemer Arbo niet omarmt. Daarbij loopt hij in de praktijk tegen teveel regels aan. En de bedrijven waaraan je dit concept probeert te verkopen, zien Arbo als kostenpost. Het businessmodel was niet direct succesvol, terwijl een netwerk van fitnessclubs op zich een hele interessante propositie is. Vandaar dat de FeelGoodCompany 1,5 jaar geleden de organisatie heeft opgesplitst in een aantal onderdelen: FeelGoodVitality dat de arbo dienst is, FeelGoodClubs de zelfstandige opererende clubs die zich richten op de premium kant van de markt en verder FeelGoodOnline, FeelGoodBusiness en FeelGoodMarketing. Centraal bij de FeelGoodClubs staat regio-exclusiviteit en het vergroten van de kwaliteit van dienstverlening aan de leden. Uniforme protocollen voor het begeleiden van consumenten, het informeren van bijna 1 miljoen consumenten over gezond leven op basis van bewegen en eten en het aangaan van partnerships met organisaties die raakvlak hebben met ‘FeelGood’ en gezondheid. En last but not least het bundelen van elkaars kracht om succesvol te concurreren.”

Ziet u mogelijkheden voor verbetering van de fitnessbranche?

Edwin gelooft in de kracht van het collectief. “Het is een manier om de fitnessbranche te upgraden. Standalone fitnessclubs moeten meer gaan samenwerken. Om het oneerbiedig te zeggen: iedereen moddert maar wat aan zonder duidelijke missie en strategie. Nu zijn er in het verleden meer initiatieven geweest om een platform te creëren, maar die zijn gestrand omdat er te weinig clubs aan meededen. Als platform kun je alleen maar succesvol zijn als je een landelijke dekking hebt. De kracht van het collectief wordt gevormd door de mogelijkheden die het biedt om zowel op commercieel gebied als in de kwaliteit van dienstverlening te herinvesteren door de opbrengsten van de (commerciële) deals die we kunnen sluiten met partijen. Inmiddels zijn er meerdere, grote, landelijk opererende organisaties die ons nu al benaderen die hun klanten willen informeren over gezond bewegen in een FeelGoodClub, dit zijn natuurlijk potentiële leden voor onze clubs. We willen naar een model toe waarbij de clubs de leden volledig ontzorgen en een club de centrale plek wordt van gezondheid en vitaliteit.” Jammer vindt Edwin het dat door de economische crisis veel bezuinigd wordt op kwaliteit en begeleiding. “Terwijl dat de crux is van de branche. Steeds meer ondernemers geloven dan ook in de kracht van samenwerken. We zijn nu 8 maanden bezig en hebben nu al een volume van 150 clubs. We streven naar minstens 200 clubs.”

Hoe combineert u uw werk met uw privéleven en hoe ziet u de toekomst?

“Met de FeelGoodCompany ben ik eigenlijk 7 dagen in de week bezig. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 5. Ook mijn vrouw is werkzaam in de fitness en heeft een eigen PT bedrijf. Als ik ’s avonds op de bank zit, geniet ik nog even na van een prachtige dag vol hoogtepunten. De mooie dingen van het leven geven mij energie: mijn werk, mijn vrienden, een vrijwilligersfunctie, mijn hobby’s maar vooral ook mijn gezin!”

De toekomst ziet Edwin zonnig tegemoet. “Als FeelGoodClubs zullen we doorgaan met innoveren. Niet concurreren op prijs maar juist op basis van kwaliteit en door samen te werken, groeien in de fitnessbranche. De gezondheid van de leden en onderscheidend vermogen voor de clubs staan centraal. Zo hebben alle aangesloten fitnessclubs onder andere de beschikking over FeelGoodVitality, een proactief vitaliteitsconcept waarmee clubs verzuimbeleid en re-integratie lokaal kunnen aanbieden. FeelGoodClubs maakt mogelijk wat het Mulier Instituut in zijn trendrapport Fitnessbranche 2012 in juni heeft gepresenteerd tijdens het Fit!vak jaarcongres te Utrecht. Het zorgt ervoor dat de beweegexpertise en gezondheidsexpertise van fitnessondernemers vanuit de lokale kracht dichtbij ondernemers, consumenten en organisaties worden gebracht.”

Met de rubriek ‘ondernemer in beeld’ biedt body LIFE een informatief artikel over een ondernemer die werkzaam is in de fitnessbranche. Enerzijds wordt het ondernemen belicht, anderzijds de persoon achter de onderneming. Voor deze editie interviewde de redactie Edwin Staal, directeur FeelGoodClubs.

Edities