- Retentiemanagement in de praktijk – 4

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2013

Dress Red Day

Active Health Center Leidschenveen en Ypenburg kwamen in actie voor de Hartstichting en organiseerden op ‘Dress Red Day’ 29 september. Dit jaar wilde AHC de voorgaande acties overtreffen. Daarom werd er voor gekozen om de workout niet in Active health Center Leidschenveen zelf te organiseren maar in de naast gelegen sporthal.

Met veel geregel en heel veel publiciteit werd het een Mega XCO workout met 100 deelnemers (merendeel vrouw en sommigen zelfs uit Almere en Arnhem). Er deden zelfs 20 kids mee met versierde pringelbussen! Ook de informatiestand van de Hartstichting was aanwezig. Iedereen was op deze ‘Dress Red Day’ in het rood gekleed. Veel deelnemers zijn lid van AHC maar er waren ook deelnemers die nog nooit aan XCO hadden meegedaan en nu voor het eerst actief aan het sporten waren. Missie geslaagd!

XCO Certified Instructeurs Wanda, Estelle en Wouter bedanken de leden en shadow’s Marit, Hinda en Kerensa voor hun geweldige inzet! In totaal zijn er 100 kaarten à 5 euro verkocht en is er aan verkochte goodies waaronder 23 xco´s (percentage gaat naar de Hartstichting) ook nog eens €150,- binnen gehaald. In totaal €650,- voor de Hartstichting, waar de deelnemers en Active Health Center trots op mogen zijn.

Nieuw in NL: Torq-King

Ook gezien op de FIBO? Nu in Nederland verkrijgbaar!

Op het eerste gezicht lijken de Torq-Kings op een stel dumbells. Door het speciale rolmechanisme rollen ze zowel voorwaarts als zijwaarts. Door deze flexibiliteit in bewegen kun je de hele full range of motion trainen.

Je kunt de Torq-King in de handen houden en hierdoor al rollend de meest fantastische CORE oefeningen uitvoeren. Met de speciale voethouders kun je de Torq-King eenvoudig aan 1 of beide voeten koppelen waardoor je nóg uitdagendere core oefeningen kunt uitvoeren óf bijvoorbeeld lunges kan maken. Kortom… Torq-King is een ideaal en onmisbaar product voor elk fitnesscentrum, PT-er en fysio; voor gebruik in zowel groepslessen als in individuele training. Op www.torq-king.nl kun je tientallen video’s zien van diverse oefeningen en tevens dit waanzinnige product bestellen.

Info bij Niek Aink, ABC te Elburg, 0525-680102 of 0636146969, info en bestellen via www.torq-king.nl.

Nu maar liefst ZES opleidingen van OPLEIDINGEN 2000 erkend door de BGN

Opleidingen 2000 dé specialist in sportopleidingen is nu ook specialist in voeding! Opleidingen 2000 biedt momenteel maar liefst ZES opleidingen aan die erkend worden door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Naast de reguliere 18-daagse en de verkorte 10-daagse BGN Gewichtsconsulent opleiding biedt Opleidingen 2000 nu ook specialisaties aan op het gebied van voeding, namelijk BGN Kind & Voeding en BGN Sport, Voeding & Supplementen. De opleiding Beweegconsulent (erkend door BGN) leert je om mensen op de juiste manier in beweging te krijgen en te houden. Hierbij wordt rekening gehouden wat het beste past bij de klant en de leefsituatie waarin de klant zich bevindt. De opleiding Leefstijlcoach (erkend door BGN) geeft jou als gezondheidsprofessional de beste tools in handen om goede resultaten te kunnen behalen met je klanten. Niet alleen met betrekking tot de fysieke situatie, maar de cognitieve en emotionele randvoorwaarden die een programma succesvol maken.

Opleidingen 2000, dé specialist

in sportopleidingen.

www.opleidingen2000.nl -

info@opleidingen2000.nl

Wellness Solutions B.V. bemiddelt succesvol bij overname Fitnezzplaza Oss

Wellness Solutions B.V. heeft wederom succesvol bemiddeld bij de verkoop van een sportcentrum. Dit keer voor Fitnezzplaza in Oss. De eigenaren Stanley en Ira van Duykeren laten een mooi centrum achter aan de koper Corina van Haren, die na 24 jaar in de fitnessbranche actief te zijn geweest, op deze manier een nieuwe uitdaging aan gaat. Bent u op zoek naar een centrum of wilt u uw sportcentrum verkopen, kijk dan eens op www.wellnesssolutions.nl. Wij hebben een groot aantal serieuze kandidaten en investeerders in ons bestand op zoek naar een sportcentrum. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken: 026-3519430 of 06-47763434 (Philip Pijpers)

nieuws I business

body•LIFE 7I2013 I

Van Bankzitter tot Topper!

De komende maanden geeft Wouter Lagendijk, auteur van het inspiratieboek “Van Bankzitter tot Topper!”, je in een reeks van inspirerende artikelen een kijkje buiten de traditionele kaders van onze branche. Een bredere kijk en visie op sport, beweging, ondernemen en lifestyle en nieuwe energie om je marktpositie te versterken en je business model verder uit te bouwen.

I body•LIFE 7I2013

Waarom succes niet zonder beweging kan

Een herkenbare kreet voor iedereen die dagelijks bezig is met sport en beweging. Zonder beweging geen progressie en dus ook geen succes en resultaat. Simple as that, toch?

We kunnen het wel dromen. Jarenlang hebben we namelijk niet anders verteld tegen onze leden die droomden van een slanker en gespierder lichaam. Maar in hoeverre zijn we als fitness ondernemer zelf echt bereid om in beweging te komen als dat nodig is? Vorige week werd ik voor de zoveelste keer dit jaar gebeld door een ondernemer die vol frustratie vertelde over de tweede low budget club die zich binnen korte tijd in zijn marktgebied had gevestigd. Door bezwaar in te dienen bij de gemeente had hij de opening nog een aantal maanden weten te rekken, maar nu was het dan echt zover. Direct na de opening van de club was hij ongeveer 200 leden verloren en hij wilde nu graag een keer sparren over een tegenoffensief. Zo gezegd zo gedaan. Al pratende twijfelde hij over zijn eigen prijsbeleid en dacht eraan om in navolging op de andere clubs ook zijn prijs te laten zakken. Jarenlang had hij van de daken geschreeuwd dat je juist bij hem moest zijn voor de beste coaching en begeleiding, persoonlijke aandacht en gegarandeerd resultaat. Nu vroeg hij of het niet verstandiger zou zijn om al zijn oude waarden overboord te zetten en mee te gaan met de locale prijzenslag. Wat had jij hem als collega ondernemer geadviseerd?

Eigen waarden

Mijn advies was in ieder geval simpel: nooit doen! Blijf altijd geloven in je eigen waarden. Een klant die je verliest op prijs, win je namelijk in de regel nooit van zijn leven weer terug op prijs. Of je nu brandstof, kleding, levensmiddelen of fitness apparatuur verkoopt; van het plotseling verlagen van je verkoopprijzen in reactie op de komst van een discount aanbieder is nog nooit iemand beter geworden. Sterker nog, je verliest al je geloofwaardigheid naar je bestaande klanten toe als je opeens zegt dat alle beloftes, adviezen, coaching en begeleiding die je jarenlang zo hebt aangeprezen opeens minder waard zijn geworden.

Neem de proef op de som en stel jezelf eens de vraag: Hoe serieus neem jij Albert Heijn nog na de zoveelste prijsverlaging? Ik ben inmiddels na jarenlang klant geweest te zijn, overgestapt naar de Jumbo. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Met mij hebben in het afgelopen jaar inmiddels meer dan 400.000 huishoudens het supermarktbolwerk uit Zaandam voorgoed de rug toegekeerd.

Het verlagen van je prijzen is een logische reactie op een plotselinge bedreigende situatie. Veel ondernemers hebben in een dergelijke situatie de neiging om te kiezen voor de op het eerste gezicht makkelijkste weg en dreigen daarbij in het heetst van de strijd hun persoonlijke overtuigingen wel eens uit het oog te verliezen. Wat je in een dergelijke situatie natuurlijk ook kunt doen, is blijven vasthouden aan je kernwaarden en in beweging komen om het tegendeel te bewijzen.

Contract

Je zult hiervoor letterlijk en figuurlijk in beweging moeten komen. Verandering vraagt om beweging met je lijf én beweging in je hoofd. Dit geldt ook voor je leden die met het tekenen van het contract blijk hebben gegeven dat ze open staan voor een andere, meer actieve en gezonde manier van leven. Een steeds groter wordende groep mensen is zich daarbij bewust van het feit dat lekker in je vel zitten en een vitaal leven meer inhoudt dan alleen het wekelijks uurtje op de loopband in de sportschool of een nieuw dieet. Dit betekent concreet: een baan die voldoende ruimte en tijd biedt om te sporten, de juiste voeding, voldoende ontspanning, lichaamsverzorging, goede nachtrust, mentale weerstand, sociale contacten en professionele hulp bij het oplossen van allerlei fysieke belemmeringen en gezondheidsklachten. Maar hoe dan? Dat is de vraag die iedere keer weer opnieuw naar boven komt. “Als ik elke dag tot zeven uur op mijn werk moet zitten dan heb ik toch geen tijd meer over om te gaan sporten?” Ik hoor het mijn vriend nog zeggen toen ik hem probeerde te enthousiasmeren om iedere maandag en woensdag samen te gaan sporten. “En wat mag ik nu wel en niet eten?” Het internet staat vol met goed bedoelde adviezen, maar door de grote stroom aan onjuiste informatie zien de meeste mensen door de bomen het bos niet meer. Zoveel mensen, zoveel vragen en juist op dit vlak kan de fitness ondernemer die ervan overtuigd is dat hij meer waard is dan een ruimte met apparatuur en een reeks aan groepslessen, het verschil maken!

De komende maanden neem ik je in een reeks artikelen graag ter inspiratie mee langs alle maatschappelijke ontwikkelingen, trends en drijfveren van mensen om in beweging te komen. Van droombaan tot grote auto’s, meer status en dikke bedrijfswinsten. Van een sixpack tot verre reizen, sexy women, lekker eten en heerlijke cappuccino tot de meest waanzinnige belevenis ooit. Inspireer elkaar tot een gezonde en niet te vergeten… leuke, succesvolle, lekkere, gezellige, actieve en ontspannen manier van leven!

Edities