- Opleidingen en Trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2013

THE GLADIATOR WORKOUTS® opleiding

16 november, Den Haag

Dit is het nieuwe, high intensity (groeps)fitness en personal training concept . THE GLADIATOR WORKOUTS® bestaat in de basis uit 3 fitnessformats die alledrie specifieke fitness-eigenschappen benadrukken en perfect zijn om te periodiseren. In THE GLADIATOR WORKOUTS® vind je een concept van 'ready-to-use' trainingschema's in een mooi en inspirerend jasje. Met een ondersteunend programma dat het geschikt maakt voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd of fitheid. GLADIATOR-instructors maken met hoogwaardige instructie-kwaliteiten en hun motivatieskills een waanzinnig succes van dit concept op uw club.

THE GLADIATOR WORKOUTS® KIDS opleiding

1 december, Den Haag

Het succesvolle programma THE GLADIATOR WORKOUTS® programma heeft nu ook een compleet KIDS-pakket. Het TGW®KIDS programma bestaat uit verschillende workouts die ontworpen zijn om het nog in ontwikkeling zijnde lichaam van kinderen te ondersteunen in hun natuurlijke beweegpatronen en functies. Belangrijke onderdelen in het TGW®KIDS programma zijn gebaseerd op bewustwording en kennismaken met gezonde voeding. Op een speelse manier worden bewegen en kennis over gezonde voeding gecombineerd.  In deze opleiding leer je complete workouts voor meerdere leeftijdscategorieën.

TTT SHAPE opleiding

2 dagen incl. reader, Multitrax CD en examen

Start 12 oktober, Den Haag

De perfecte opleiding voor groepslesinstructeurs die shapelessen willen geven. 2 curcusdagen waarin je leert hoe je alle belangrijke spiergroepen traint in een groepsles. Een uitstekende aanvulling op de basis aerobic opleiding. De meest effectieve en veilige oefeningen en variaties met gebruik van dynabands, tubes en dumbells. Ook zeer geschikt voor personal trainers en fitnessinstructeurs die hun oefeningenrepertoire willen uitbreiden.

TTT CYCLE opleiding

3 dagen incl. reader en certificaat

Start 12 oktober, Den Haag

Deze driedaagse opleiding is speciaal voor beginnende indoor cycling instructeurs. Geef je nog geen fietslessen of nog maar kort? Dan geeft deze korte opleiding je de juiste basis om mee te starten. Na drie dagen kan je zelfstandig een indoor cyclingles geven, inclusief warmingup en cooldown. Tevens ben je op de hoogte hoe een les te differentiëren m.b.t. intensiteit en/of blessures en kan je lessoortgericht effectief instructie geven en corrigeren.

TTT HIPHOP opleiding

3 dagen incl. reader, Multitrax Streetdance CD en certificaat

Start 23 november, Leiderdorp

In drie dagen leren hoe je streetdanceles kunt geven doe je hier! Je leert hoe je zelfstandig een hiphop cardiodansles kunt geven, inclusief warmingup en cooldown. Je leert makkelijke en gevorderde hiphop choreografieën maken en bent op de hoogte hoe een les te differentiëren m.b.t. complexiteit, intensiteit en/of blessures. Daarnaast kan je lessoortgericht effectief instructie geven en corrigeren.

Meer informatie over de opleidingen van Train de Trainers is te vinden op:

www.trainthetrainers.nl

Verkorte opleiding Preventiecentrum

Veel sportcentra hebben hun kwaliteit en doelgroep gerichte aanpak al prima staan en hebben uitsluitend nog de inhoudelijke informatie nodig om de preventiecentrum protocollen te implementeren. Voor deze centra gaat in november 2013 de verkorte Preventiecentrum Management opleiding van start, welke wordt afgesloten met een keuring en preventiecentrum certificaat.

NASM Personal Training opleiding, nu ook in verkorte versie

De internationale Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) wordt gezien als ‘The golden standard’ van personal training opleidingen. Als een cursist met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, dan ontvangt hij/zij alleen het internationaal erkend NASM diploma. De modellen die worden toegepast in de opleiding voor belastbaarheid en trainingsopbouw zijn door personal trainers over de hele wereld enorm gewaardeerd en worden door honderdduizenden PT’ers dagelijks toegepast. In het najaar 2013 start EFAA op verschillende locaties met een verkorte opleiding!

Nationaal Afslankplan voor sportcentra en personal trainers

Dat overgewicht een probleem is in Nederland, dat is al lang duidelijk, helaas wordt er vanuit de fitnessbranche nog maar weinig tot niets ingezet om de overgewicht epidemie af te remmen. Met het Nationaal Afslankplan komt daar verandering is. Dit Afslankplan is ontwikkeld op basis van de meest recente research en richtlijnen en bevat een basis die door leden van deelnemende centra en PT’ers gratis is. Interesse om een van de Nationaal Afslankplan locaties te worden, mail naar info@efaa.nl

Gezocht: 10.000 coaches

Mensen begeleiden naar een actieve leefstijl, dat is de missie van EFAA en Leefstijlclub. Daarvoor wordt het model van de Japanse arts Yoshiro Hatano toegepast, die aangeeft dat we gemiddeld genomen slechts 4.000 tot 6.000 stappen per dag maken en dat moeten er, om gezonder te blijven, 10.000 per dag zijn. EFAA heeft een uniek programma samengesteld om de trainer op te leiden tot 10.000 coach, waarbij gebruik wordt gemaakt van een geavanceerde beweegmonitor. De trainer als leefstijl- en beweegcoach. Na een trainingsdag kan je als locatie aan de slag. Op 25 oktober vindt de volgende trainingsdag plaats.

KinetiCode® Pilates Basis certificatie module A

De KinetiCode Pilates module A is een complete, hoog gekwalificeerde lerarenopleiding in KinetiCode®Pilates. De cursus biedt een evenwichtige en complete mix van theorie, observatie en praktische hands on training om de cursist te helpen het optimale niveau van het uitgebreide KinetiCode®Pilates repertoire te beheersen. Start op 19 oktober in Amsterdam.

Meer informatie;

EFAA - T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

I body•LIFE 7I2013

De Milon Cirkel. Hoe is het nu met…

Hoe komt het dat de Milon Cirkel zo’n verschil heeft gemaakt bij jou?

Ten eerste omdat ik me onderscheid van alle andere centra in Deurne. Voorheen dacht ik, waarom zouden ze voor mij kiezen? We waren allemaal hetzelfde om het zo maar te noemen. Nu denk ik: waarom zouden ze voor een ander kiezen als je bij mij in 35 minuten een toptraining kunt hebben? Ten tweede zijn we met de Milon Cirkel veel beter in staat om de belangrijke doelgroep van mensen die niet willen, maar moeten sporten binnen te krijgen en binnen te houden.

Is die training op de Milon Cirkel daadwerkelijk beter?

Probeer het zelf maar eens uit. Ik zeg wel eens: alle nadelen van traditionele fitness ben je kwijt met de Milon Cirkel. Geen schema’s meer, instellingen zijn altijd goed, het is afwisselend, mensen trainen hard genoeg om resultaat te halen en gemotiveerd te blijven, je kan ze veel beter begeleiden en ga zo maar door. Ik sta nog wel eens in de oude fitnessruimte en dan denk ik: waar ben ik mee bezig? Het verschil is enorm.

Inmiddels hebben jullie voor uitbreiding gekozen toch?

Ja, we hebben sinds kort een extra krachtcirkel toegevoegd. Naast de basiscirkel van kracht en cardio, hebben de leden nu extra mogelijkheden om hun spieren te trainen op 8 aanvullende krachttoestellen. De reacties zijn zeer positief. Nog meer afwisseling en nog meer resultaat. Daar komt binnenkort ook nog gezinsuitbreiding bij, dus ik kan mijn geluk voorlopig niet op.

Rene Xhofleer, eigenaar van OneLife RX in Deurne, zat al 20 jaar in het vak toen hij begin 2011 op de Milon Cirkel stuitte. Deze kennismaking betekende een ommekeer in zijn fitnessclub. Langzaam verschoof de aandacht naar de Milon Cirkel en inmiddels staan er twee verschillende Milon Cirkels bij OneLife RX.

advertorial I producten en concepten

body•LIFE 7I2013 I

In februari 2012 werden er 12 toestellen en een waterzuil geleverd bij FysioFit Ten Bokum in Someren. Een flinke stap voor een bescheiden fitnesscentrum in een Brabants dorpje. Nu, anderhalf jaar later, bewijst ook FysioFit dat de Milon Cirkel het verschil maakt. We spraken eigenaar Boudewijn ten Bokum.

De Milon Cirkel: Hoe is het nu met…

Wat heeft de Milon Cirkel jouw bedrijf concreet gebracht de afgelopen 18 maanden?

We hebben onze leden een flinke nieuwe impuls weten te geven. Die leden die langzaam uitgekeken waren op de traditionele fitness, vonden in de Milon Cirkel een nieuwe uitdaging. Daarnaast hebben we veel nieuwe leden kunnen werven. Onze omzet ligt structureel ongeveer 7.000 euro hoger dan voor dat we de Milon Cirkel hadden.

Dat is niet vanzelf gegaan neem ik aan?

Dat klopt. Het is hard werken. Zoals met alles, moet je er mee bezig blijven. Het mooie is wel dat het ook direct loont om er hard mee aan de slag te gaan. Zelfs nu we al anderhalf jaar bezig zijn, hadden we na 1 advertentie in de krant weer 62 proeftrainingen gepland staan in september. Het aantal Milonners is nog steeds stijgende. We schrijven zo’n 75% van onze nieuwe leden in op het nieuwe Milon abonnement.

Milon heeft als slogan ‘Slank en fit in 35 minuten’. Is dat reëel?

Voor sommige mensen is dat reëel met alleen de training op de Milon Cirkel. Maar zoals Milon zelf ook adviseert, raden we alle leden aan naast het sporten ook op hun voeding te letten. Dat heeft toch het beste effect. We hebben een diëtiste in huis waar alle leden 1 maal gratis op consult mogen komen. Met dat advies en de Milon Cirkel als trainingsprogramma doen wij er alles aan om het resultaat mogelijk te maken. De uitvoering is aan de klant zelf natuurlijk.

Je werkt ook met Slim Belly 2.0. Is dat te combineren?

Ja, dat gaat goed. Het mooie is dat als er 1 persoon met de SB 2.0 in de Cirkel traint, meteen iedereen dat wil. Het is goed te combineren omdat deze doelgroep liever niet sport dan wel. Juist die inactieve doelgroep kan je met de Milon Cirkel heel goed bedienen omdat ze met 2 trainingen in 10 dagen voldoende sporten om hun doel te halen en iedere training slechts 35 minuten duurt.

producten en concepten I advertorial

Harlands Group zoekt SEPA distributeurs

De systemen van de Harlands Group kunnen zogeheten platte bestanden omzetten naar bestanden in SEPA-format. Dit Single European Payments Area wordt per 1 februari 2014 verplicht ingevoerd, en betalingen binnen de Eurozone moeten daar vanaf die datum aan voldoen. De Harlands Group systemen vormen een eenvoudig vertaalproces waar elk bedrijf gebruik van kan maken. Zo zijn er oplossingen waarmee gegevens of hele bestanden online of handmatig kunnen worden ingevoerd. Harlands cliënten kunnen tevens alle Direct Debit (DD, automatische afschrijving) machtigingen en klanten inzien en beheren via de oplossing die SEPA cloud-leden toegang biedt tot deze bestanden.

De implementatie van de SEPA houdt in dat alle banken de SEPA-betalingen moeten kunnen verwerken, en de oplossing van de Harlands Group is ontwikkeld in samenwerking met de Royal Bank of Scotland (RBS) die zijn eigen platform heeft om in de gehele Eurozone SEPA bestandgegevens te accepteren en te verwerken.

Migratie opties

Natuurlijk is de Harlands Group beschikbaar om ondersteuning te verlenen aan organisaties bij de migratie naar SEPA, en kan SEPA-machtigingen in hardcopy verwerken maar ook online. Het migratieproces vormt een moeilijke fase voor organisaties, maar de migratie van bestaande machtigingen tot automatische afschrijvingen naar SEPA-bestanden en het verwerken van machtigingen en ledenbeheeroplossingen is nu eenvoudig, dankzij de oplossingen van de Harlands Group. De Harlands Group kan bestaande ledenbestanden omzetten naar SEPA, een oplossing bieden voor machtigingen voor afschrijving en verwerking van contributie en biedt tevens een complete software oplossing voor het beheer van betalingen door leden. De overgang naar SEPA staat al voor de deur, en de Harlands Group kan u helpen bij die migratie, op welk niveau u ook geholpen wilt worden,

Partners gezocht

Anytime Fitness, een cliënt van de Harlands Group, heeft de beslissing al genomen om alle nieuwe zaken binnen de EU via SEPA te laten verlopen, zodat ze, wanneer de verplichting in werking treedt, daar geen enkel probleem van zal ondervinden.

De Harlands Group verwerkt machtigingen voor meer dan 1.000 health and fitness faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en voor een groeiend aantal in Europe, en ziet de SEPA-machtiging als een grote kans voor de health and fitness branche in de Eurozone. Daarom is de Group op zoek naar partners die ondersteuning kunnen bieden bij de distributie van zijn oplossingen binnen de gehele Eurozone.

Voor meer informatie over de SEPA:

www.sepa-dd.co.uk

Bent u geïnteresseerd in een partnerschap? Neem dan contact op Managing Director Kevin Scott via een email naar k.scott@harlandsgroup.co.uk

De Harlands Group is binnen de Eurozone op zoek naar distributeurs voor de SEPA DD cloud-gebaseerde verwerkingssoftware. Dit is een unieke en schitterende kans voor bedrijven of personen die geïnteresseerd zijn in een winstgevende zakelijke mogelijkheid.

Transatlantic Fitness officiële importeur van TRX-producten in de BeNeLux

Sinds 2013 is Transatlantic Fitness de officiële importeur van TRX-producten in de BeNeLux. De TRX Suspension Trainer geeft de perfecte functionele training voor uw klanten. Ooit uitgevonden bij de Amerikaanse Navy Seals, nu wereldwijd een van de meest veelzijdige producten in de fitnessbranche. Naast alle TRX-producten en accessoires zoals ophangsystemen, biedt Transatlantic Fitness ook de officiële TRX-cursussen aan voor fitnesscentra en PT’s. Na het voltooien van de cursusdag voor individuele trainingen of groepstrainingen bent u TRX-certified trainer en krijgt u automatisch 15% korting op al onze producten.

Het TRX Club Pack is voor commercieel gebruik de beste optie, want het heeft dezelfde hardware als de TRX PRO Suspension Trainer. Het heeft rubberen handvatten die comfortabel aanvoelen en makkelijk schoon te maken zijn. Verder is de karabijnhaak voorzien van een slot, waarmee met behulp van een inbussleutel niemand de TRX mee kan nemen.

Kijk op www.trxtraining.nl en volg ons op Facebook

en Twitter.

PT app

Nieuw in Nederland: Personal Trainer App, software waarmee de personal trainer de business verder kan professionaliseren!

Halverwege dit jaar zijn we gestart met de lancering van Personal Trainer App (www.ptapp.nl). Dit platform is ontstaan omdat er geen software beschikbaar was voor de personal trainer zoals dit voor de clubs wel het geval was. Personal Trainer App biedt een totaaloplossing voor de trainer: van administratie/facturatie, tot klantbeheer/begeleiding.

De kennis en kunde komt grotendeels van de trainers, de infrastructuur en techniek van het bedrijf Bothoff Media. Deze combinatie maakt het product uniek in Nederland.

Inmiddels werken er al een behoorlijk aantal trainers met dit softwarepakket, deze zijn razend enthousiast over de professionaliseringsslag die ze hebben kunnen maken sinds de ingebruikname. Personal Trainer App is met recht een platform voor en door personal trainers!

Voor meer informatie, kijk op www.ptapp.nl of mail naar info@personaltrainerapp.nl

Virtuele groepslessen in uw sportschool tijdens daluren!

V-GYM ontwikkeld Nederlandstalige virtuele groepslessen voor sportscholen, zodat clubs ook in de daluren groepslessen kunnen aanbieden. Met de programma’s van V-GYM kunnen sportscholen eindelijk volledig rendement halen uit hun groepsleszalen. Doordat clubs nu continu groepslessen kunnen aanbieden tegen een vriendelijke prijs, is het voor leden van de sportschool aantrekkelijker om lid te worden en hebben ze de flexibiliteit om te gaan sporten wanneer het hun uitkomt. Daarnaast biedt V-GYM de oplossing bij vervangingsproblemen; de programma’s van V-GYM zijn altijd en onbeperkt beschikbaar. V-GYM werkt uitsluitend met Master Trainers, de trainers en inspirators van uw eigen instructeurs. Hierdoor garanderen wij u dat u de beste trainers in huis haalt!

In oktober 2013 starten de eerste sportscholen met V-FIGHT. Kort daarna volgt het programma V-PUMP. V-GYM ontwikkelt in 2013 zes virtuele programma’s: V-FIGHT, V-PUMP, V-YOGA, V-MADNESS, V-STEP en V-DANCE. Meer info: www.virtuelegroepslessen.nl

Milon Cirkel bij RTL Boulevard

Milon zorgt er met intensieve begeleiding van de ondernemers voor dat ze het maximale resultaat halen met de Milon Cirkel. Zo worden er uitgebreide trainingen gegeven en ontvangen alle clubs maandelijks een nieuwsbrief met tips op het gebied van sales, marketing en management. Door de samenwerking met Inge de Bruijn, zelf ook fanatiek ‘Milon-ster’ in Barendrecht, kunnen de Milon klanten ook nog eens reclame maken met een BN’er. Op 19 september werd die reclame zelfs landelijk zichtbaar. In een ruim 2 minuten durend item op RTL Boulevard vertelde Inge waarom de Milon Cirkel voor haar zo’n heerlijke training is. Dat deze uitzending niet onopgemerkt is gebleven was merkbaar door de positieve reacties van ondernemers op de Fitness & Wellness Top in Ahoy. Daarnaast zorgde het voor directe leads voor de Milon clubs door het hele land. Naar aanleiding van die avond vroegen 93 mensen een proeftraining aan via www.miloncirkel.com. Op die manier ondersteunt Milon dus het resultaat van haar klanten.

Wil je meer weten, of wil je zelf ook een proeftraining? Ga naar www.miloncirkel.com

nieuws I producten en concepten

Edities