- Nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2013

event I producten en concepten

De Solid Sound Convention is al jaren het grootste 1-daagse dance- en fitness evenement in Europa. Het complete programma varieerde van workouts van alle programma’s van ClubJoy tot aan o.a. hiphop, Bosu, XCO, Latin Aerobics en het nieuwe Piloxing. De Solid Sound Convention viel samen met de ClubJoy Kwartaaldag, waar de officiële lancering van het nieuwe programma ClubJoy Core® op het programma stond.

Special guest

De Solid Sound Convention kent traditioneel een uitdagende reeks zogeheten ‘presenters’; talentvolle dansers en instructeurs uit binnen- en buitenland die hun sporen ruim verdiend hebben. De beroemde danser en topchoreograaf Eddie Morales werd speciaal voor de Solid Sound Convention ingevlogen uit Los Angeles. New Yorker Morales had gelukkig even tijd tussen de tournees van niemand minder dan Justin Timberlake en Mariah Carey! De workout-deelnemers zagen een gepassioneerd danser op het podium. De Nederlandse fitnessgoeroe Duco Bauwens stond met ClubJoy Challenge® op het podium. Dani Miralles uit Spanje verzorgde een hiphop workout en Gladys Trichet gaf met een live DJ een dance workout.

10e in 10 jaar

ClubJoy bestaat dit jaar 10 jaar en dat greep het bedrijf aan om het 10e groepsfitnessprogramma te lanceren: ClubJoy Core®, als logisch vervolg op het succesvolle ClubJoy Challenge. Beide programma’s stellen functioneel trainen centraal: dé trend van dit moment. Zowel ClubJoy Core® als Challenge® sluiten aan op de steeds breder heersende overtuiging dat een manier van trainen waarbij je het hele lichaam traint, meer effect heeft. ClubJoy-directeur Marc Neijland: “De Solid Sound Convention was zonder meer de beste gelegenheid om het nieuwe programma te introduceren, met zoveel enthousiaste instructeurs bij elkaar op één dag. “

Positief

Neijland constateert tevreden dat ClubJoy Core® goed is ontvangen: “We hebben goede feedback gekregen, zowel op de dag zelf als naderhand op Facebook en Twitter.” Er waren 2 drukbezette workouts met elk ruim 200 deelnemers. Een van de deelnemende instructeurs vond het een toegankelijke en heftige training: “Omdat elke oefening gelaagd is in drie niveaus, kan iedereen meedoen van beginner tot goed getrainde sporter. Dus voor iedereen kun je een leuke en uitdagende les maken!" Een collega-instructeur vult aan: "Core voelt als een totale body impact door de brede variatie van schouders tot billen en bovenbenen."

Functioneel trainen

ClubJoy Core® is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. De focus ligt op het strakker en sterker maken van buik-, bil- en rugspieren. Samen trainen, focus op de core en een hoge intensiteit zorgen voor een snel effect. ClubJoy Core® is geschikt voor iedereen: van jong tot oud. Sterke kernspieren zijn goed voor het figuur, de lichaamsbalans en voorkomt blessures. Marc Neijland: “Wij denken dat dit nieuwe programma een prima aanvulling is op Challenge®, dat we eind vorig jaar van een compleet nieuwe inhoud hebben voorzien. Met Core® erbij heb je als sportschool nu een compleet aanbod voor sporters die snel en effectief willen trainen.”

Partners

Partnerbedrijf AALO opleidingen presenteerde zich tijdens de Solid Sound Convention met een stand waar deelnemende instructeurs in aanmerking konden komen voor aantrekkelijke aanbiedingen voor AALO opleidingen. Ook Byours, aanbieder van diverse soorten producten en diensten voor sportscholen en instructeurs, evenals Core Power® waren als hoofdpartner aanwezig op het event.

body•LIFE 7I2013 I

Edities