- Opleidingen en trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2013

Bootcamp Trainer

Zat. 7 sept. Den Haag; Zon. 22 sept. Amersfoort

Deze 2-daagse cursus is geschikt voor trainers die graag gerichte en gevarieerde buitentrainingen willen verzorgen aan groepen of individuen. Je leert uitdagende en veelzijdige trainingen aan te bieden voor zowel de absolute beginner als de gevorderde sporter. De cursus kan worden afgesloten met een branche-erkend examen Bootcamp Trainer.

Fit!vak Personal Trainer

Zat. 21 sept. Zwolle

Tijdens deze 2-daagse Fit!vak cursus leer je wat het vak van Personal Trainer inhoudt en hoe jij het onderscheid maakt!

Belangrijke vragen zijn: Hoe kom ik aan klanten? Hoe zet ik mijn kwaliteiten optimaal in? Hoe verdien ik een goed belegde boterham?

Functional Training

Zat. 14 sept. Amersfoort

Deze workshop richt zich in het bijzonder op Personal Trainers die met hun klanten op een leuke en effectieve manier aan de slag willen met vrije materialen zoals de TRX, Kettlebell en Bosu-bal.

Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de meerwaarde van functionele trainingsvormen.

Sport en Voeding

Vr. 13 sept. Zwolle

Deze 4-daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan.

De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetes-patienten.

Fit!vak Fitnesstrainer A

Vrij. 27 sept. Leeuwarden; Vrij. 27 sept. Zwolle; Zat. 28 sept. Den Haag; Zat. 28 sept. Tilburg; Zat. 28 sept. Weesp; Zon. 29 sept. Arnhem

Het erkende diploma Fitnesstrainer A van Fit!vak is een absolute must voor iedereen die aan de slag wil in de fitnessbranche als Fitnesstrainer of Personal Trainer. Start2move staat bekend om haar persoonlijke, praktijkgerichte aanpak en hoge slagingspercentages. Gemiste lessen kunnen te allen tijde gratis worden ingehaald

Fit!vak Fitnesstrainer A Spoedcursus

Vrij. 27 sept. Leeuwarden; Vrij. 27 sept. Zwolle; Zat. 28 sept. Den Haag; Zat. 28 sept. Tilburg; Zat. 28 sept. Weesp; Zon. 29 sept. Arnhem

Voor cursisten die al werkzaam zijn in de fitnessbranche of ruime ervaring hebben op lesgeefgebied (bv. ALO, CIOS) is er de mogelijkheid om de opleiding Fitnesstrainer A in slechts 6 dagen te halen.

Fit!vak Fitnesstrainer B

Zat. 28 sept. Zwolle; vr. 4 okt. Weesp

Deze erkende Fit!vak opleiding is geschikt voor ervaren trainers die graag met een Europees Erkend Diploma Ereps 4 aan de slag willen als Personal Trainer of zich verder willen verdiepen als trainer.

Sportmassage

Zat. 28 sept. Amersfoort

Erkende opleiding tot Sportmasseur met uitgebreid en uitgebalanceerd leermiddelenpakket en online leeromgeving.

Extra opleiding Fitness A plus opleiding – starten op elk gewenst moment!

De Fitness A plus opleiding is bedoeld voor startende instructeurs die na een praktische opleiding aan de slag willen als erkend fitnessinstructeur. (Het diploma wordt erkend door Fit!vak op niveau 3.) Deze opleiding is daarnaast uitermate geschikt voor mensen die erna de NASM Personal training en/of Fitnesstrainer B opleiding willen doen.  De theorie wordt aangeboden met een interactief e-learning programma (Anatomie, inspanningsfysiologie, trainingsleer) en videolessen die behoren bij bovengenoemde oefenstof. Hierdoor kan men op elk moment instromen in de opleiding en leren op eigen tempo. Ook bestaat er een optie om deze ondersteuning uit te breiden met een reguliere tweedaagse basisopleiding Anatomie/Inspanningsfysiologie/ Trainingsleer. Het praktijkdeel van deze opleiding bestaat uit vijf lesdagen waarin je optimaal wordt voorbereid op het Fit!vak praktijkexamen. Hierin staan volgende items centraal: Instructie geven, lesgeven , programma’s samenstellen en communicatie met klanten. Daarnaast bestaat de praktijk uit het uitwerken van de stage opdrachten. Tijdens deze lesdagen ontvang je ook uitleg over de inhoud hiervan.

Voor het najaar 2013 is er een extra opleiding gepland.

Extra opleiding NASM Personal Training gepland

De internationale Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) wordt gezien als “The golden standard” van personal training opleidingen. Als een cursist met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, dan ontvangt hij/zij alleen het internationaal erkend NASM diploma. De modellen die worden toegepast in de opleiding voor belastbaarheid en trainingsopbouw zijn door personal trainers over de hele wereld enorm gewaardeerd en worden door honderdduizenden PT’ers dagelijks toegepast. EFAA heeft vanwege de drukte van aanmeldingen in het najaar in Alphen aan den Rijn een extra opleiding gepland.

Leefstijladviseurs netwerk breidt uit

Momenteel zijn er al meer dan 50 FitCoach Leefstijladviseurs actief in Nederland en België. Ze passen allemaal het FitCoach beweeg begeleidingsprogramma toe waarin de Pebble gebruikt wordt, de met een Award bekroonde beste beweegmonitor van 2013. Mensen begeleiden naar duurzaam bewegen is de doelstelling van de FitCoach Leefstijladviseurs.

Core Conditioning Trainer (Nieuw)

Tijdens deze eendaagse praktische opleiding  leert men  een functioneel trainingsprogramma samen te stellen voor de ‘core’. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse functionele trainingsmaterialen zoals de TRX, BOSU, Ballast Ball, Kettlebell, etc.

NASM Corrective Exercise Specialist

De NASM Corrective Exercise Specialist opleiding (start op 5 september 2013) is een vervolg opleiding op de NASM Personal Training opleiding. Deze opleiding is ontwikkeld naar aanleiding van de toenemende behoefte aan fitness professionals die mensen kunnen helpen met veel voorkomende blessures en klachten aan het bewegingsapparaat. Deze opleiding geeft u naast de aanvullende kennis ook de vaardigheden die nodig zijn om op de juiste en professionele manier samen te werken met deze (gedeconditioneerde) klanten.

Meer informatie;

EFAA - T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

I body•LIFE 6I2013

Train The Trainers Opleidingen

THE GLADIATORWORKOUTS® BOOTCAMP

22 september 2013 – TU Delft

TGW® BOOTCAMP bestaat uit 3 fantastische outdoor trainingen, helemaal uitgewerkt en ready to use. De formats hebben net als de basistrainingen van THE GLADIATOR WORKOUTS® allemaal een andere indeling qua focus op verschillende fitnessaspecten en werk-rust verhoudingen. EXTREME BOOTCAMP. URBAN BOOTCAMP, O2-BOOTCAMP.

THE GLADIATOR WORKOUTS® opleiding

16 november 2013 – Den Haag

Dit is het nieuwe, high intensity (groeps)fitness en personal training concept . THE GLADIATOR WORKOUTS® bestaat in de basis uit 3 fitnessformats die alledrie specifieke fitness-eigenschappen benadrukken en perfect zijn om te periodiseren. In THE GLADIATOR WORKOUTS® vind je een concept van 'ready-to-use' trainingschema's in een mooi en inspirerend jasje. Met een ondersteunend programma dat het geschikt maakt voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd of fitheid. GLADIATOR-instructors maken met hoogwaardige instructie-kwaliteiten en hun motivatieskills een waanzinnig succes van dit concept op uw club.

THE GLADIATOR WORKOUTS® KIDS opleiding

1 december 2013- Den Haag

Het succesvolle programma THE GLADIATOR WORKOUTS® programma heeft nu ook een compleet KIDS-pakket. Het TGW®KIDS programma bestaat uit verschillende workouts die ontworpen zijn het nog in ontwikkeling zijnde lichaam van kinderen te ondersteunen in hun natuurlijke beweegpatronen en functies. Belangrijke onderdelen in het TGW®KIDS programma zijn gebaseerd op bewustwording en kennismaken met gezonde voeding. Op een speelse manier worden bewegen en kennis over gezonde voeding gecombineerd.   In deze opleiding leer je complete workouts voor meerdere leeftijdscategorieën.

TTT AEROBIC & SHAPE opleiding

8 dagen incl. reader, Multitrax CD en examen

Start 7 september 2013 - Den Haag

De ´ TTT AEROBIC en SHAPE´ opleiding is er op gericht je zo praktisch en logisch mogelijk op te leiden, zodat je snel 'voor de klas' kunt. Zonder overbodige 'poespas' en regeltjes leer je de belangrijkste lesgeefskills, muziek en telling, cueing, instructie, techniek en opbouwmethodiek. Daarnaast leer je alle spierversterkende oefeningen die gebruikt worden in een groepsfitnessles. Een geweldige basis voor welk soort les je ook geeft of gaat geven, zowel freestyle als pre-choreografie.

TTT BASIS LESGEEFVAARDIGHEDEN opleiding

2 dagen incl. reader, Multitrax CD en examen

Start 7 september 2013 - Den Haag

2 curcusdagen waarin je de basislesgeefvaardigheden voor groepstrainingen leert. Geschikt voor iedere fitness instructeur die groepstrainingen als buikspiersessies, miniworkouts of pre-choreoraphy lessen geeft of gaat geven. Een prima basis voor pre-choreografie lessen.

TTT SHAPE opleiding

2 dagen incl. reader, Multitrax CD en examen

Start 12 oktober 2013 - Den Haag

De perfecte opleiding voor groepslesinstructeurs die shapelessen willen geven. 2 curcusdagen waarin je leert hoe je alle belangrijke spiergroepen traint in een groepsles. Een uitstekende aanvulling op de basis aerobic opleiding. De meest effectieve en veilige oefeningen en variaties met gebruik van dynabands, tubes en dumbells. Ook zeer geschikt voor personal trainers en fitnessinstructeurs die hun oefeningenrepertoire willen uitbreiden.

TTT CYCLE opleiding

3 dagen incl. reader en certificaat

Start 12 oktober 2013 – Den Haag

Deze driedaagse opleiding is speciaal voor beginnende indoor cycling instructeurs. Geef je nog geen fietslessen of nog maar kort? Dan geeft deze korte opleiding je de juiste basis om mee te starten. Na drie dagen kan je zelfstandig een indoor cyclingles geven, inclusief warmingup en cooldown. Tevens ben je op de hoogte hoe een les te differentiëren m.b.t. intensiteit en/of blessures en kan je lessoortgericht effectief instructie geven en corrigeren.

TTT HIPHOP opleiding

3 dagen incl. reader, Multitrax Streetdance CD en certificaat

Start 23 november 2013 - Leiderdorp

In drie dagen leren hoe je streetdanceles kunt geven doe je hier! Je leert hoe je zelfstandig een hiphop cardiodansles kunt geven, inclusief warmingup en cooldown. Je leert makkelijke en gevorderde hiphop choreografieën maken en bent op de hoogte hoe een les te differentiëren m.b.t. complexiteit, intensiteit en/of blessures. Daarnaast kan je lessoortgericht effectief instructie geven en corrigeren.

Meer informatie over de opleidingen van Train de Trainers is te vinden op:

www.trainthetrainers.nl

body•LIFE 6I2013 I

In bodyLIFE nummer 3 deden we een oproep om de LateralX van Octane Fitness een paar weken gratis uit te testen. De nieuwe Octane LateralX is een heruitvinding van crosstraining en biedt een uitdagende doch toegankelijke extra beweging binnen het cardio aanbod. De LateralX biedt de mogelijkheid om in verschillende richtingen te bewegen, zodat het effectiever en niet saai is. In vergelijking met een standaard crosstrainer is er bijvoorbeeld 30% meer spieractivatie in meer verschillende spiergroepen. Op deze oproep reageerden vijf fitnesscentra. In dit artikel hun bevindingen.

body•LIFE testpanel

Aad van Loon Sport Barendrecht

“Ondanks dat er niet veel respondenten waren op de enquête bij de LateralX, is het apparaat goed bevallen bij degenen die het hebben uitgeprobeerd”, vertelt eigenaar Remon van Loon. “Opvallend is dat de LateralX bij de mannen erg in de smaak valt. Het is zeker een apparaat dat meer dan voldoende trainingsmogelijkheden biedt en ook gemakkelijk te bedienen is. Wil je echt alles uit het apparaat halen dan zul je erin moeten verdiepen. De ervaring leert dat klanten die 1 keer per week komen hier niet de moeite voor nemen. Van belang is dat er goede instructie wordt gegeven. De instructie vanuit Octane was prima. Een medewerker van het bedrijf is een paar keer langs geweest om het personeel instructie te geven. Al met al biedt de LateralX denk ik wel toegevoegde waarde aan de trainingsmogelijkheden.” Maar het apparaat op zich zal volgens Remon geen nieuwe leden aantrekken. “Het apparaat zullen we nu niet aanschaffen omdat we op dit moment alleen investeren in concepten en niet in één apparaat.”

M&M The Next Nijkerk

“Het waren 20 respondenten, waarvan er 19 vaker op zouden willen trainen”, vertelt Ewout Bos. 1 respondent gaf aan het apparaat 'okay' te vinden, alle anderen 'goed' of 'zeer goed'. Over de hele linie genomen is de LateralX ons goed bevallen en biedt ook voldoende trainingsmogelijkheden. Uitgaande van de ingevulde enquêtes is de LateralX gemakkelijk te bedienen. Er waren uiteenlopende reacties opgenomen in de enquêtes. Bij de vrije opmerkingen wordt opvallend veel de variatie geroemd. Tijdens de plaatsing waren veel mensen verrast om iets heel anders in het centrum te kunnen gebruiken. Voor ons is de prijs/kwaliteitsverhouding niet goed in te schatten aangezien de LateralX slechts 4 weken heeft gestaan. Op dit moment zullen wij de LateralX niet aanschaffen omdat inmiddels de keuze is gemaakt voor de aanschaf van een tweede Milon Cirkel en eventueel een functional trainingsruimte.”

Wellfit Medical! Fit Center Deventer

Tjarko Tuinstra was enthousiast over de LateralX: “Deze is door de meeste deelnemers goed bevallen en ze waren razend enthousiast. Met name de andere bewegingsuitslag viel zeer in de smaak evenals de gebruiksvriendelijkheid. De reacties varieerden sterk. De beweging is nieuw en daardoor zwaar, maar dat is een kwestie van gewenning. Een ander iemand vond de knopjes niet heel duidelijk, uitleg is wel nodig. Weer een ander iemand vond de LateralX fijn in gebruik, vooral het zelf instellen van de breedte. Een andere deelnemer was erg enthousiast over de xMode waardoor je er een leuke afwisselende en verrassende training van kunt maken. En met de smalle optie kun je goed trainen voor mijn vakantie in de bergen. Een Super apparaat, noemde iemand het. Daar zou je zomaar aan verslaafd kunnen raken! Sinds ik hier op train, blijft mijn rugpijn minder, na een training.”

“Vanuit Octane Fitness werden we prima begeleid en ondersteund en het apparaat biedt wel degelijk toegevoegde waarde omdat het een hele andere beweging is dan we hier in ons centrum aanbieden. De prijs is de reden waarom we hem niet gaan aanschaffen. Helaas paste hij niet bij ons in het budget.”

Sport & Squashcentrum Van Hurck Harlingen

“We hebben de LateralX 5 weken op proef gehad”, zegt Johan van Hurck. “Mijn eerste indruk was positief. Een mooi apparaat dat leuke bewegingen toevoegt en waar de mensen ook enthousiast over waren. In totaal hebben er een stuk of 50 mensen gebruik gemaakt van de LateralX. Uiteraard heb ik ook zelf het apparaat uitgeprobeerd. De beweging is prima. Wat ik wel vond tegenvallen was het gebruik van de krachtopties met de dumbells. Misschien ook wel te complex voor mensen vanwege de korte tijd dat het apparaat hier in het centrum heeft gestaan, alsmede dat het maar één apparaat met die optie was. Daarnaast was het vakantietijd. Desondanks biedt de LateralX meer dan voldoende trainingsmogelijkheden. Het apparaat is robuust en ziet er solide uit en biedt zeker toegevoegde waarde. Vanuit Octane zijn we erg goed begeleid. Een medewerker van Octane heeft twee instructeurs instructie gegeven. Of we de LateralX gaan aanschaffen, weten we nog niet. We zijn aan het dubben. Op zich is de prijs/kwaliteitsverhouding goed. We hebben al een aantal speciale cross-trainers staan die veel gebruikt worden, maar niet vergelijkbaar zijn met de LateralX.”

Sportcentrum Oudenrijn Vleuten

Ook Liana Blom van Sportcentrum Oudenrijn is erg enthousiast over de LateralX.

“Alle leden die de LateralX hebben uitgeprobeerd, zagen het als een aanvulling op hun training. Zelfs een aantal van onze fitnessinstructeurs waren er niet van weg te slaan.

Jasper, degene die bij ons erg veel op de racefiets zit, had nog nooit op een cardio apparaat gestaan, waar bij hij zo duidelijk dezelfde spieren als bij het fietsen kon trainen, maar dan in een andere houding, lekkerder voor de rug!

De LateralX lijkt in het begin een beetje ingewikkeld, maar is juist vrij duidelijk. Ook is de bediening van het apparaat op de handvatten erg prettig. We zouden de LateralX best willen aanschaffen voor ons sportcentrum, maar helaas zit de hand op de knip en is het voor ons op dit moment geen optie. Maar dat is ook de enige reden, want anders zou ik hem graag bij ons op de vloer willen hebben en dan het liefst meerdere. Daarnaast heeft Daniel alles netjes en goed geregeld, waarvoor onze dank.”

LateralX van Octane Fitness

Aad van Loon Sport Barendrecht

“Ondanks dat er niet veel respondenten waren op de enquête bij de LateralX, is het apparaat goed bevallen bij degenen die het hebben uitgeprobeerd”, vertelt eigenaar Remon van Loon. “Opvallend is dat de LateralX bij de mannen erg in de smaak valt. Het is zeker een apparaat dat meer dan voldoende trainingsmogelijkheden biedt en ook gemakkelijk te bedienen is. Wil je echt alles uit het apparaat halen dan zul je erin moeten verdiepen. De ervaring leert dat klanten die 1 keer per week komen hier niet de moeite voor nemen. Van belang is dat er goede instructie wordt gegeven. De instructie vanuit Octane was prima. Een medewerker van het bedrijf is een paar keer langs geweest om het personeel instructie te geven. Al met al biedt de LateralX denk ik wel toegevoegde waarde aan de trainingsmogelijkheden.” Maar het apparaat op zich zal volgens Remon geen nieuwe leden aantrekken. “Het apparaat zullen we nu niet aanschaffen omdat we op dit moment alleen investeren in concepten en niet in één apparaat.”

M&M The Next Nijkerk

“Het waren 20 respondenten, waarvan er 19 vaker op zouden willen trainen”, vertelt Ewout Bos. 1 respondent gaf aan het apparaat 'okay' te vinden, alle anderen 'goed' of 'zeer goed'. Over de hele linie genomen is de LateralX ons goed bevallen en biedt ook voldoende trainingsmogelijkheden. Uitgaande van de ingevulde enquêtes is de LateralX gemakkelijk te bedienen. Er waren uiteenlopende reacties opgenomen in de enquêtes. Bij de vrije opmerkingen wordt opvallend veel de variatie geroemd. Tijdens de plaatsing waren veel mensen verrast om iets heel anders in het centrum te kunnen gebruiken. Voor ons is de prijs/kwaliteitsverhouding niet goed in te schatten aangezien de LateralX slechts 4 weken heeft gestaan. Op dit moment zullen wij de LateralX niet aanschaffen omdat inmiddels de keuze is gemaakt voor de aanschaf van een tweede Milon Cirkel en eventueel een functional trainingsruimte.”

Wellfit Medical! Fit Center Deventer

Tjarko Tuinstra was enthousiast over de LateralX: “Deze is door de meeste deelnemers goed bevallen en ze waren razend enthousiast. Met name de andere bewegingsuitslag viel zeer in de smaak evenals de gebruiksvriendelijkheid. De reacties varieerden sterk. De beweging is nieuw en daardoor zwaar, maar dat is een kwestie van gewenning. Een ander iemand vond de knopjes niet heel duidelijk, uitleg is wel nodig. Weer een ander iemand vond de LateralX fijn in gebruik, vooral het zelf instellen van de breedte. Een andere deelnemer was erg enthousiast over de xMode waardoor je er een leuke afwisselende en verrassende training van kunt maken. En met de smalle optie kun je goed trainen voor mijn vakantie in de bergen. Een Super apparaat, noemde iemand het. Daar zou je zomaar aan verslaafd kunnen raken! Sinds ik hier op train, blijft mijn rugpijn minder, na een training.”

“Vanuit Octane Fitness werden we prima begeleid en ondersteund en het apparaat biedt wel degelijk toegevoegde waarde omdat het een hele andere beweging is dan we hier in ons centrum aanbieden. De prijs is de reden waarom we hem niet gaan aanschaffen. Helaas paste hij niet bij ons in het budget.”

Sport & Squashcentrum Van Hurck Harlingen

“We hebben de LateralX 5 weken op proef gehad”, zegt Johan van Hurck. “Mijn eerste indruk was positief. Een mooi apparaat dat leuke bewegingen toevoegt en waar de mensen ook enthousiast over waren. In totaal hebben er een stuk of 50 mensen gebruik gemaakt van de LateralX. Uiteraard heb ik ook zelf het apparaat uitgeprobeerd. De beweging is prima. Wat ik wel vond tegenvallen was het gebruik van de krachtopties met de dumbells. Misschien ook wel te complex voor mensen vanwege de korte tijd dat het apparaat hier in het centrum heeft gestaan, alsmede dat het maar één apparaat met die optie was. Daarnaast was het vakantietijd. Desondanks biedt de LateralX meer dan voldoende trainingsmogelijkheden. Het apparaat is robuust en ziet er solide uit en biedt zeker toegevoegde waarde. Vanuit Octane zijn we erg goed begeleid. Een medewerker van Octane heeft twee instructeurs instructie gegeven. Of we de LateralX gaan aanschaffen, weten we nog niet. We zijn aan het dubben. Op zich is de prijs/kwaliteitsverhouding goed. We hebben al een aantal speciale cross-trainers staan die veel gebruikt worden, maar niet vergelijkbaar zijn met de LateralX.”

Sportcentrum Oudenrijn Vleuten

Ook Liana Blom van Sportcentrum Oudenrijn is erg enthousiast over de LateralX.

“Alle leden die de LateralX hebben uitgeprobeerd, zagen het als een aanvulling op hun training. Zelfs een aantal van onze fitnessinstructeurs waren er niet van weg te slaan.

Jasper, degene die bij ons erg veel op de racefiets zit, had nog nooit op een cardio apparaat gestaan, waar bij hij zo duidelijk dezelfde spieren als bij het fietsen kon trainen, maar dan in een andere houding, lekkerder voor de rug!

De LateralX lijkt in het begin een beetje ingewikkeld, maar is juist vrij duidelijk. Ook is de bediening van het apparaat op de handvatten erg prettig. We zouden de LateralX best willen aanschaffen voor ons sportcentrum, maar helaas zit de hand op de knip en is het voor ons op dit moment geen optie. Maar dat is ook de enige reden, want anders zou ik hem graag bij ons op de vloer willen hebben en dan het liefst meerdere. Daarnaast heeft Daniel alles netjes en goed geregeld, waarvoor onze dank.”

test I producten en concepten

Edities