- Fitness & Wellness Top 2013

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2013

VES

Na vorig jaar voor de eerste keer aanwezig te zijn geweest bij de Fitness en Wellness Top is de VES ook dit jaar weer vertegenwoordigd op donderdag 26 en vrijdag 27 september. De VES is uitgegroeid tot het grootste fitnessnetwerk van Nederland met 97 aangesloten

fitnesscentra. We willen doorgroeien naar 100 aangesloten clubs! Ook op deze beurs gaan we weer duidelijk maken wat de voordelen zijn als u aangesloten bent bij onze organisatie.

- Een uniek netwerk van stand alone fitnesscentra die kiezen voor kwaliteit;

- Kennis en kunde worden onderling gedeeld waardoor trends en ontwikkelingen razendsnel worden opgepikt;

- Gratis VES marketingacties;

- 5/6 werkgeversbijeenkomsten per jaar;

- Altijd voorop lopen op concurrentie;

- Kortingen en voordelen bij alle belangrijke partners in de branche;

- Samen inkopen en voordeel creëren;

- Profileren als het fitnesscentrum met kwaliteit en aandacht voor de klant in uw regio.

Profiteer van meer dan 30 jaar ervaring, kennis en kunde. Loop gerust eens langs onze stand. Coen Langstraat en Yvonne Smits vertellen u graag wat meer hierover. Meer informatie: info@ves.nl, www.ves.nl of bel naar 010-4742658 Het VES kantoor is verhuisd. Vanaf 1 augustus 2013 heeft het VES bureau een nieuw onderkomen: Korhoenlaan 5, 3137 ST Vlaardingen.

Milon Cirkel

De Fitness & Wellness Top 2013 is dé gelegenheid om al het goede wat de fitnessbranche te bieden heeft te leren kennen. Milon is er uiteraard ook. Raf Swerts: “Veel ondernemers hebben wel over de Milon Cirkel gehoord. De verhalen van collega’s in bijvoorbeeld de vakbladen spreken tot de verbeelding. Maar ondanks dat, denken velen nog dat we slechts 12 toestellen leveren. Wat kan daar nou zo speciaal aan zijn? Het klopt dat de Milon Cirkel bestaat uit 12 toestellen. Maar dat zijn wel heel speciale toestellen, met een nog specialer concept er omheen. Ruim 130 ondernemers in de Benelux ervaren dag in dag uit het voordeel daarvan.” Op de Fitness & Wellness Top 2013 zal Milon niet alleen met het hele team present zijn. Ook zullen vele klanten aanwezig zijn om hun collega’s te informeren over de ervaringen die ze hebben met de Milon Cirkel. Swerts: “Dat wij enthousiast zijn over Milon snapt iedereen. Daarom vinden we het ook zo leuk dat onze klanten het woord kunnen en willen doen. Daar heeft een ondernemer misschien nog wel meer aan.” Milon verwelkomt eenieder die meer wil weten over de Milon Cirkel op 26 en 27 september op de Fitness & Wellness Top 2013 in Ahoy Rotterdam. Nu alvast meer weten of een afspraak maken? Reageer even via www.miloncirkel.com

Life Fitness pakt uit

Life Fitness is op donderdag 26 en vrijdag 27 september goed vertegenwoordigd op de Fitness & Wellness Top. In de Rotterdamse Ahoy worden de laatste trends op fitness gebied getoond. Op de stand van Life Fitness is uiteraard het multifunctionele toestel, de Synrgy360, te bewonderen. Zo worden er diverse demonstraties gegeven op één van de nieuwste modellen, de Synrgy360XS. Dit toestel werd, net als de Synrgy360XM en 360T, in april op FIBO succesvol geïntroduceerd. Door de uitbreiding naar in totaal vijf verschillende modellen biedt Synrgy360 nu voor iedere ruimte en doelgroep een oplossing.

Verder staat op de stand de technologie centraal van de Discover cardiolijn met tablet console voorzien van swipe-technologie. De Discover cardiolijn op de beursvloer is uitgevoerd in Black Onyx, één van de nieuwe kleuropties. Door middel van demonstraties van het online platform LFconnect wordt getoond hoe gebruikers, clubeigenaren en trainers hun persoonlijke cardiobeleving kunnen creëren op de Discover consoles. Tevens zal, gebruik makend van QR-codes en NFC, worden getoond hoe de Signature krachtlijnen onderdeel worden van de LFconnect omgeving. Tenslotte kunnen bezoekers de kracht van de HD Elite Racks van Hammer Strength ervaren. Hoe sterk ben jij? Laat het zien op het HD Elite Power Rack van Hammer Strength. Dit duurzame rack is in tal van configuraties beschikbaar en volledig modulair op te bouwen. Enkele nieuwe opties op het rack voor nog meer variatie zijn het dipstation, het step up platform en de Wing.

Benieuwd? Toegangskaarten zijn gratis te bestellen via www.fwtop.nl. Wij verwelkomen u graag op 26 of 27 september op de Life Fitness stand in Ahoy.

Lezing over nieuwe opleiding Medical Personal Trainer

Tijdens de Fitness &Wellness Top geven Toine en Evert van de Goolberg van International Institute for Training (IIT), een lezing over de inhoud van de nieuwe opleiding Medical Personal Trainer (MPT). De opleiding is er op gericht om trainers uit de sport, fitnessbranche en revalidatiewereld protocolair te scholen voor de training van sporters /patiënten, die hiervoor van de (para)medici toestemming of advies hebben gekregen. De opleiding is voor circa 70% praktisch. De deelnemer leert protocolair werken met sporters / patiënten. Een verantwoorde manier van opbouwtraining gebaseerd op de huidige inspanningsfysiologie en trainingsleer. De opleiding is bedoeld voor onder andere fysieke trainers, hersteltrainers, fitnesstrainers, sportinstructeurs, personal trainers, sportmasseurs die werkzaam (willen) zijn binnen de revalidatie.

Voor meer informatie: www.toinevandegoolberg.nl

Mansom Fitfloor® brengt

veel nieuws

De techniek gaat steeds verder en dat vertaalt zich niet alleen in de sport beoefening en sport begeleiding. Dit vertaalt zich ook in materialen die voor de diverse sport en fitness vloeren gebruikt worden.

Mansom Fitfloor® komt met de laatste vloer technieken naar de beurs. Zij kunnen u laten zien en laten voelen waarom zij de specialisten zijn voor de aerobic- en fitnessvloeren. Vloeren die voldoen aan alle eisen die u en uw klant er aan stellen. Vloeren met zichtbare en onzichtbare kenmerken, zoals vering ter voorkoming van gewrichtsklachten.

Bijzondere aandacht zal gegeven worden aan vloeren met een extra uitdaging. Hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van SYNRGY belijning op uw bestaande of nieuwe vloer. Een andere mogelijkheid is het toepassen van sprintladders en runningtracks op of in de vloer verwerkt. Maar ook het toepassen van een Cycling theater, met één of meerder niveaus, voor die extra sport beleving.

Voor informatie www.mansomfitfloor.nl of bel 035 6550510. Mansom Fitfloor® stand 4550

Voorbeschouwing FW Top 2013 I branche actueel

body•LIFE 6I2013 I

Over de grenzen

Madonna maakt Duitsland fitter

In september wordt in Berlijn de eerste Hard Candy Fitness Club geopend. De gebroeders Jürgen en Ralf Jopp hebben de rechten verworven van de Hard Candy Fitness (HCF) voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De eerste club wordt dus volgende maand geopend. In Berlijn zelf komen er nog drie of vier bij, er zijn plannen om in andere Duitse steden en in de andere landen in totaal 25 tot 30 clubs te openen.

De clubs worden in het hogere segment gepositioneerd, en volgens Ralf Jopp is er wel degelijk nog een markt voor een luxe fitnessclub, waar dit gedeelte van de markt toch al redelijk druk bezet is. HCF, een onderneming van New Evolution Ventures (van Mark Mastrov, bekend van 24 Hour Fitness) en popicoon Madonna, legt de nadruk op unieke groeps-fitnessprogramma’s en biedt een combinatie van fitness en lifestyle, opvallend interieurontwerp, hoogwaardige apparatuur en in eigen beheer ontwikkelde programma’s. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan de opleiding van de instructeurs, met name ook aan hun omgangsvormen. De programma’s, die alleen in HCF clubs mogen worden gegeven, zijn geïnspireerd door de workouts van Madonna zelf. Zij laat zich leiden door motto’s als ‘Harder is better’, en ‘No sweat, no candy’. Dan weten we ook meteen waar de naam van de clubs vandaan komt.

body LIFE is een vakblad dat letterlijk over de grenzen heen kijkt. body LIFE Benelux (dit magazine dus) maakt deel uit van een internationale organisatie, en de gelijknamige bladen worden gepubliceerd in Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Polen. Om dat internationale karakter te benadrukken, en de lezer te informeren over ontwikkelingen in de andere landen, brengen we voortaan enkele pagina’s nieuwtjes uit die landen.

international I branche actueel

De fitness revolutie begint in Barcelona

Altijd al een keer Barcelona willen bezoeken? Nu heb je een heel goede reden: op 17, 18 en 19 oktober wordt in die Spaanse stad voor de eerste keer de body LIFE Barcelona beurs georganiseerd. Dit event, dat plaatsvindt in samenwerking met body LIFE Barcelona, Trainer en Fira de Barcelona, omvat een aantal activiteiten, waaronder een internationaal congres waar professionals uit de branche presentaties, paneldiscussies en case study’s kunnen bijwonen.

Daarnaast is er een tentoonstellingsgedeelte waar ‘the best in the fitness industry’ zich presenteren. Zaterdag 19 oktober vinden er tal van workshops en tutorials plaats, en op het ‘b2b meeting point’ kunnen leveranciers en klanten elkaar treffen. Via de website kunnen nu al afspraken worden gemaakt. De organisatie verwacht zo’n 1.000 inschrijvingen, en ongeveer 50.000 bezoekers. De bedoeling is dat de beurs voor professionals een jaarlijks karakter krijgt.

Wist je trouwens dat Barcelona, na Boston (VS), de stad is met de meeste sportbeoefenaars in verhouding tot het aantal inwoners? Maar liefst 300.000 mensen zijn daar lid van een sportclub.

Meer info over de beurs: www.bodylifebarcelona.com

Outdoor Rocket Yoga

Als je afgelopen juli en augustus toevallig (of niet) in Londen was, kon je op vrijdagavonden deelnemen aan ‘al fresco’ yoga klassen in St Martin’s Courtyard, in Covent Garden. Daar werd Rocket Yoga gegeven, de jongste yoga-stijl die nu het Verenigd Koninkrijk verovert.

bodyLIFE UK werd verteld dat deze vorm van yoga is ontstaan in Californië (waar anders?) en dat Yotopia de enige studio in Groot-Brittannië is die Rocket Yoga lessen biedt. Het is een ‘rebelse’ vorm van yoga en is volgens de instructeur de beste manier om leniger, fitter, kalmer, ‘hotter and happier’ te worden. The Rocket stijl yoga is ontwikkeld door Larry Schultz van It’s Yoga, San Francisco. Het breekt een aantal regels van de traditionele Ashtanga en maakt yoga voor iedereen toegankelijk. Er is zelfs een speciale DJ mix door Lord Veda die je helpt bij de oefeningen die je doen bewegen, zweten, hard ademen en ‘flowen’.

Meer info:

www.yotopia.co.uk

Blue Hawaii

Blue Hawaii is een nieuwe generatie premium cosmetica, 100% Made in Germany. Alle producten zijn gezegend door de Hawaiiaanse spiritual healer in de heilige locatie van Maui en kregen van Dermatest het label ‘very good’ na uitvoerige testen. De producten bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals minerale oliën, parabenen, formaldehyde, parafine, EDTA, EO, PEG etc.

Ipo instant face lift 30 ml

- Zeer effectieve rijke dag-elixir voor de gezichtsverzorging

- Onderdrukking van kraaienpootjes

- Reductie van rimpels

- Regeneratie van de huid

- Bescherming tegen vrije radicalen

- Geen botox

La’ni body, face and soul pre & après elixir 250 ml

- Vochtinbrengende lichaamsverzorg-ende elixir

- All-in-one product

- Ideaal voor dagen nachtverzorging

- Voor en na zonnebad

- Immune-stabilisering

- Herstructurering van het collageen netwerk

- Antibacterieel

Wali instant nacht elixir 30 ml

- Intensieve regenererende nacht verzorgings elixir

- Instant face lift

- Eliminatie van ouderdomsvlekken

- Ideale nachtcrème, kalmerend en relaxing

- DNA regeneratie

- Onderdrukking van kraaienpootjes

- Blue Hawaii is beschikbaar voor innovatieve groothandelaren van cosmetica, zonnestudio’s, schoonheidsalons, spa’s, fitness studio’s en hotels over de gehele wereld.

www.bluehawaii.de

I body•LIFE 6I2013

Nieuwe exclusieve dealer iQniter Suunto Cardio System

Innovex Fitness en het Deense iQniter hebben de handen ineen geslagen op het gebied van het revolutionaire Suunto Cardio System training in Nederland. Innovex Fitness is de nieuwe exclusieve dealer voor dit systeem in Nederland en heeft samen met iQniter een Nederlandstalige versie gemaakt van de software. Het systeem, dat volledig online werkt, is de perfecte aanvulling voor iedere groepsles voor zowel de klant, de instructeur als de fitnessmanager. Na afloop van iedere training ontvang je een uitgebreide rapportage per e-mail en kun je je vorderingen volgen via de Sport Community site ‘Movescount’. Naast de uitgebreide mogelijkheden van het systeem, is het iQniter Suunto Cardio Systeem ook dé perfecte tool om retentie te bevorderen. Benieuwd wat het iQniter Suunto Cardio Systeem voor jou kan betekenen? Neem contact op met Innovex Fitness (info@innovexfitness.nl)

Byloth officiële leverancier TRX

Byloth BV uit Utrecht is behoorlijk aan de weg aan het timmeren! Voorheen is Byloth groot geworden met de distributie van Johnson Matrix, maar nadat ze de distributie hiervan terug verkocht hadden aan Matrix is het even stil geweest. Na enkele jaren is Byloth in 2010 weer de markt op gekomen met het merk Impulse. Door het succes werden er meer merken aan de portfolio toegevoegd waaronder Hi Power in 2012 en Panatta in 2013. Ook hebben ze het assortiment accessoires en functional training artikelen bijzonder uitgebreid, waardoor het voor beide partijen eigenlijk alleen maar een logische stap was dat TRX en Byloth zouden gaan samenwerken. Sportcentra die een hoek willen inrichten met functional training kunnen nu dus bij Byloth terecht voor de vloer, de training stations, de accessoires én de TRX.

Byloth is te bereiken op 030-5112120 of via info@byloth.nl. Voor een overzicht van het assortiment kijk op www.byloth.nl.

Gratis groepslesoplossing voor iedere club

Begeleiding van groepen tot 40 deelnemers, direct inzicht in trainingsintensiteit voor zowel de instructeur als deelnemer, het motiverende effect van het behalen van resultaten en het trainingsrapport met 1 druk op de knop in de e-mailbox van de deelnemer? Polar verwerkt al haar ervaring, als marktleider op het gebied van team- en topsportoplossingen, in de nieuwe, gratis Polar Team app voor indoor groepstraining die dit allemaal mogelijk maakt. Gratis? Ja, echt gratis! Download de applicatie voor de iPad in de App Store en ieder lid met een Polar H7 hartslagsensor, kan deelnemen aan de training. De H7 hartslagsensor zal het favoriete sportmaatje van uw leden worden; hij werkt niet alleen met de Polar Team App, maar ook met de cardio apparatuur in uw club en gratis Polar Beat applicatie voor individueel gebruik. Tip: sluit de iPad aan op een beamer of een tv en creëer het ‘wow-effect’. Uw leden zien in één oogopslag de inspanning die zij leveren en uw instructeurs kunnen direct bijsturen.

Ga naar polar.com/nl voor meer informatie.

RescueMate BHV tablet

Bedrijven kunnen op dit moment hun eigen mensen niet zelfstandig trainen op het gebied van BHV. RescueMate maakt dit wel mogelijk. Met de klantspecifieke oplossingen van RescueMate hebben organisaties de volledige regie binnen de BHV-organisatie in eigen handen. Hiermee kunnen zij de kwaliteit van hun BHV-organisatie verbeteren. Ieder mens kan terecht komen in een noodsituatie waarbij hij of zij directe hulpverlening nodig heeft. Het verlenen van de juiste eerste hulp is in dit soort situaties essentieel. Door gebrek aan kennis en kunde of door paniek kan de kwaliteit van de hulpverlening in geding komen. RescueMate zorgt ervoor dat iedereen op de juiste wijze kan handelen in dit soort situaties. Organisaties die gebruik maken van RescueMate krijgen eigen regie over de totale bedrijfshulpverlening. Hiermee kunnen ze hun BHV-organisatie verbeteren in lijn met de wetgeving tegen lagere kosten. Binnen de fitnessbranche is niet vanzelfsprekend dat er altijd iemand stand-by is om hulp te verlenen! Vandaar dat organisaties als de VES (www.ves.nl) ons concept omarmen. Sporten en veiligheid gaan op deze manier perfect samen.

www.rescuemate.eu

BellyAttack en Diplan lanceren ReSize

De combinatie fitness instructeur en diëtist komen we nauwelijks tegen in de fitness centra. Met als gevolg dat veel centra de klanten vaak moeten doorverwijzen naar een diëtiste. ReSize is een volledig geautomatiseerd en verantwoord programma waarmee resultaatgericht met de klant wordt gewerkt aan zijn of haar doelstellingen. Het programma stelt elke fitness instructeur in staat om een volledig persoonlijk voedingsprogramma op te stellen in circa 10 minuten. ReSize is voor iedereen met overgewicht van jong tot oud. Met een gegarandeerd verlies van 1 kg per week.

ReSize wordt ondersteund door een uniek intern marketing traject met een close ratio van circa 75% / 95% binnen de doelgroep van uw ledenbestand. Het marketing traject is getest in diverse centra in Nederland.

Voor meer informatie over ReSize gaat u naar onze website www.re-size.nl of bezoek ons op de Fitness vakdagen.

Megawalk: nieuwste fitness rage

Megawalk, de nieuwste fitness rage, is nu ook in Nederland. In navolging van landen als Spanje, Amerika en Australië, zijn in ons land de eerste clubs gestart met Megawalk. In de eerste plaats vanwege de vele voordelen t.o.v. andere groepslessen, namelijk: gecombineerd dames/heren, laagdrempelig omdat iedereen immers mee kan doen, getraind/ongetraind, etc. Tevens zijn de lessen in de zomermaanden net zo gevuld als in de wintermaanden, wat deze sport zeer interessant maakt voor fitnessclubs in Nederland. Ook kunnen wij u adviseren over het rendabeler inzetten van squashbanen naar effectieve vierkante meters zonder ingrijpende verbouwingen. Graag praten wij hierover verder met u op de komende FW Top in Ahoy Rotterdam 26 & 27 sept a.s.. U vindt ons bij op de stand van Keiser ‘The Sports Company’ en zullen daar diverse Megawalk demonstraties geven. Mocht u voorafgaand aan de beurs alvast informatie willen betreffende Megawalk, kunt u contact opnemen met Henk Uiterweerd, tel.nr. 06-24727676.

Meer info: www.megawalk.nl

nieuws I producten en concepten

Opleidingen en trainingen

Ook in de komende periode starten er weer veel opleidingen. En dat is wel een bewijs dat de branche volop in beweging is - de goede kant op. Want des te meer trainers en begeleiders (aanvullende) cursussen en opleidingen volgen, des te hoger het algemene niveau van de sector. Kies de opleiding die bij u of uw personeel past, en doe er uw voordeel mee. Een beter opgeleide begeleider is immers een duidelijke meerwaarde voor elke klant!

Opleiding XCO®

2- daagse Basis opleiding XCO® certified instructor, 23 en 30 augustus in Zoetermeer (11.30-17.30).

Het XCO® groepsfitness licentieprogramma verstevigt niet alleen je core; buikspieren en onderrug maar verbetert bovendien ook de conditie en geeft een optimale verbranding van calorieën. Meer info: www.xco.nl.

Opleiding BURN®

2 - daagse Basis opleiding BURN® certified instructor, 6 en 13 september in Zoetermeer (11.30-17.30)

Het BURN®licentieprogramma is een toegankelijke, effectieve en motiverende ‘shape’ les. Bovendien verbrand je 33% meer Kcal door het gebruik van de XCO-BURN set, dan wanneer je zonder deze set zou trainen. Meer info: www.BRNworkouts.nl

Opleiding XCO Outdoor®

Zaterdag 28 september in Voorburg (9.30-17.00).

Deze compleet verzorgde dag bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, inclusief lunch en certificaat. Als XCO Walking instructeur ben je na de opleiding in staat basiscursussen te verzorgen en loopsessies uit te voeren en te begeleiden. Meer info: www.xco.nl

Opleiding XCO Sport & Rehab®

Vrijdag 20 september geeft manueel en fysiotherapeut en uitvinder van de XCO  Jan Hermans een exclusieve cursusdag ( 9.30- 17.00) in Bergschenhoek.

Gedurende de compacte XCO® Sport & Rehab cursusdag leer je de XCO-Trainer® veilig en efficiënt in te zetten in je eigen werkomgeving. De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Je zal actief bezig zijn met belastbaarheidverhogende oefeningen en stabilisaties van romp. De behandelde stof is direct toepasbaar in de praktijk bij o.a. personal training, fitnessbegeleiding en fysiotherapie. Meer info: www.xco.nl 

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A (EREPS level 3) - COMPLEET

Tilburg VR 20-sep

Eindhoven VR 20-sep

Nieuwegein ZO 29-sep

Apeldoorn ZA 5-okt

Amsterdam VR 18-okt

Den Haag VR 18-okt

Breda MA 28-okt

NIEUW! FIT!VAK FITNESSTRAINER-A (EREPS level 3) - 12 AVONDEN

Tilburg VR 18-okt

Nieuwegein VR 18-okt

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A (EREPS level 3) - 6 dagen

Tilburg VR 27-sep

Eindhoven VR 27-sep

Nieuwegein ZO 6-okt

Apeldoorn ZA 12-okt

Amsterdam VR 1-nov

Den Haag VR 1-nov

Breda MA 4-nov

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A (EREPS level 3) - 3 dagen

Eindhoven VR 1 nov

Tilburg VR 1 nov

Amsterdam VR 29 nov

Den Haag VR 29 nov

Apeldoorn ZA 30 nov

Nieuwegein ZO 1 dec

Breda MA 2 dec

FIT!VAK FITNESSTRAINER-B - INTERNATIONAAL PERSONAL TRAINER (EREPS level 4)

Breda DO 3-okt

Eindhoven DO 3-okt

Nieuwegein ZO 10-nov

Apeldoorn ZO 10-nov

FIT!VAK PERSONAL TRAINER basismodule

Nieuwegein MA 7-okt

PARAMEDISCH FITNESSTRAINER

Nieuwegein - Module ZA 28-sep

NEK-SCHOUDER

Nieuwegein - ZA 9 nov

Module RUG

FIT!VAK BEWEGINGSDESKUNDIGE (PRE)DIABETES & OBESITAS

Nieuwegein DI 22-okt-13

BEWEGINGSDESKUNDIGE SENIORENSPORT

Breda ZO 27-okt

INDOOR CYCLING INSTRUCTOR

Nieuwegein ZA 2-11-13

BGN GEWICHTSCONSULENT REGULIER - 18 dagen

Nieuwegein ZA 9-nov

Apeldoorn ZA 9-nov

BGN GEWICHTSCONSULENT VERKORT - 10 dagen

Nieuwegein ZA 14-dec

Apeldoorn ZA 14-dec

MEDIC FIRST AID (EHBO)

Breda OPLEIDING ZO 17-nov

Nieuwegein ZO 10-nov

RETRAINING

NIEUW! KIND & VOEDING, gewichts- en voedingsconsulent voor kinderen én ouders

Nieuwegein ZA 21 sep

Breda ZA 21 sep

Nieuwegein DO 21 nov

Breda DO 21 nov

NIEUW! SPORT, VOEDING EN SUPPLEMENTEN, consulent voor (top)sporters

Nieuwegein MA 23 sep

Breda MA 23 sep

Nieuwegein ZO 3 nov

Breda ZO 3 nov

NIEUW! BEWEEGCONSULENT,

beweegt mensen

Nieuwegein DI 1 okt

Nieuwegein VR 15 nov

NIEUW! LEEFSTIJLCOACH, coaching voor gezondheidsprofessionals

Breda DO 10-okt-13

Apeldoorn ZO 17-nov-13

Nieuwegein ZO 17-nov-13

NIEUW! CITY BOOTCAMP, train als

een oermens in de stad

Nieuwegein TAEOIDS LEVEL I ZA 28-09-13

Amsterdam TAEOIDS LEVEL II ZA 30-11-13

NIEUW! FUNCTIONAL TRAINER, core power training

Breda MA 16-09-13

Nieuwegein ZA 09-11-13

Opleidingen I producten en concepten

Bootcamp Trainer

Zat. 7 sept. Den Haag; Zon. 22 sept. Amersfoort

Deze 2-daagse cursus is geschikt voor trainers die graag gerichte en gevarieerde buitentrainingen willen verzorgen aan groepen of individuen. Je leert uitdagende en veelzijdige trainingen aan te bieden voor zowel de absolute beginner als de gevorderde sporter. De cursus kan worden afgesloten met een branche-erkend examen Bootcamp Trainer.

Fit!vak Personal Trainer

Zat. 21 sept. Zwolle

Tijdens deze 2-daagse Fit!vak cursus leer je wat het vak van Personal Trainer inhoudt en hoe jij het onderscheid maakt!

Belangrijke vragen zijn: Hoe kom ik aan klanten? Hoe zet ik mijn kwaliteiten optimaal in? Hoe verdien ik een goed belegde boterham?

Functional Training

Zat. 14 sept. Amersfoort

Deze workshop richt zich in het bijzonder op Personal Trainers die met hun klanten op een leuke en effectieve manier aan de slag willen met vrije materialen zoals de TRX, Kettlebell en Bosu-bal.

Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de meerwaarde van functionele trainingsvormen.

Sport en Voeding

Vr. 13 sept. Zwolle

Deze 4-daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan.

De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetes-patienten.

Fit!vak Fitnesstrainer A

Vrij. 27 sept. Leeuwarden; Vrij. 27 sept. Zwolle; Zat. 28 sept. Den Haag; Zat. 28 sept. Tilburg; Zat. 28 sept. Weesp; Zon. 29 sept. Arnhem

Het erkende diploma Fitnesstrainer A van Fit!vak is een absolute must voor iedereen die aan de slag wil in de fitnessbranche als Fitnesstrainer of Personal Trainer. Start2move staat bekend om haar persoonlijke, praktijkgerichte aanpak en hoge slagingspercentages. Gemiste lessen kunnen te allen tijde gratis worden ingehaald

Fit!vak Fitnesstrainer A Spoedcursus

Vrij. 27 sept. Leeuwarden; Vrij. 27 sept. Zwolle; Zat. 28 sept. Den Haag; Zat. 28 sept. Tilburg; Zat. 28 sept. Weesp; Zon. 29 sept. Arnhem

Voor cursisten die al werkzaam zijn in de fitnessbranche of ruime ervaring hebben op lesgeefgebied (bv. ALO, CIOS) is er de mogelijkheid om de opleiding Fitnesstrainer A in slechts 6 dagen te halen.

Fit!vak Fitnesstrainer B

Zat. 28 sept. Zwolle; vr. 4 okt. Weesp

Deze erkende Fit!vak opleiding is geschikt voor ervaren trainers die graag met een Europees Erkend Diploma Ereps 4 aan de slag willen als Personal Trainer of zich verder willen verdiepen als trainer.

Sportmassage

Zat. 28 sept. Amersfoort

Erkende opleiding tot Sportmasseur met uitgebreid en uitgebalanceerd leermiddelenpakket en online leeromgeving.

Extra opleiding Fitness A plus opleiding – starten op elk gewenst moment!

De Fitness A plus opleiding is bedoeld voor startende instructeurs die na een praktische opleiding aan de slag willen als erkend fitnessinstructeur. (Het diploma wordt erkend door Fit!vak op niveau 3.) Deze opleiding is daarnaast uitermate geschikt voor mensen die erna de NASM Personal training en/of Fitnesstrainer B opleiding willen doen.  De theorie wordt aangeboden met een interactief e-learning programma (Anatomie, inspanningsfysiologie, trainingsleer) en videolessen die behoren bij bovengenoemde oefenstof. Hierdoor kan men op elk moment instromen in de opleiding en leren op eigen tempo. Ook bestaat er een optie om deze ondersteuning uit te breiden met een reguliere tweedaagse basisopleiding Anatomie/Inspanningsfysiologie/ Trainingsleer. Het praktijkdeel van deze opleiding bestaat uit vijf lesdagen waarin je optimaal wordt voorbereid op het Fit!vak praktijkexamen. Hierin staan volgende items centraal: Instructie geven, lesgeven , programma’s samenstellen en communicatie met klanten. Daarnaast bestaat de praktijk uit het uitwerken van de stage opdrachten. Tijdens deze lesdagen ontvang je ook uitleg over de inhoud hiervan.

Voor het najaar 2013 is er een extra opleiding gepland.

Extra opleiding NASM Personal Training gepland

De internationale Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) wordt gezien als “The golden standard” van personal training opleidingen. Als een cursist met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, dan ontvangt hij/zij alleen het internationaal erkend NASM diploma. De modellen die worden toegepast in de opleiding voor belastbaarheid en trainingsopbouw zijn door personal trainers over de hele wereld enorm gewaardeerd en worden door honderdduizenden PT’ers dagelijks toegepast. EFAA heeft vanwege de drukte van aanmeldingen in het najaar in Alphen aan den Rijn een extra opleiding gepland.

Leefstijladviseurs netwerk breidt uit

Momenteel zijn er al meer dan 50 FitCoach Leefstijladviseurs actief in Nederland en België. Ze passen allemaal het FitCoach beweeg begeleidingsprogramma toe waarin de Pebble gebruikt wordt, de met een Award bekroonde beste beweegmonitor van 2013. Mensen begeleiden naar duurzaam bewegen is de doelstelling van de FitCoach Leefstijladviseurs.

Core Conditioning Trainer (Nieuw)

Tijdens deze eendaagse praktische opleiding  leert men  een functioneel trainingsprogramma samen te stellen voor de ‘core’. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse functionele trainingsmaterialen zoals de TRX, BOSU, Ballast Ball, Kettlebell, etc.

NASM Corrective Exercise Specialist

De NASM Corrective Exercise Specialist opleiding (start op 5 september 2013) is een vervolg opleiding op de NASM Personal Training opleiding. Deze opleiding is ontwikkeld naar aanleiding van de toenemende behoefte aan fitness professionals die mensen kunnen helpen met veel voorkomende blessures en klachten aan het bewegingsapparaat. Deze opleiding geeft u naast de aanvullende kennis ook de vaardigheden die nodig zijn om op de juiste en professionele manier samen te werken met deze (gedeconditioneerde) klanten.

Meer informatie;

EFAA - T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

Edities