- Zumba pakt groots uit op FIBO

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2013

I body•LIFE 3I2013

Nieuwe Keiser Europe versterkt marktpositie in Europa

Onder de nieuwe naam Keiser Europe versterkt het Amerikaanse A‐merk Keiser haar marktpositie in de Benelux, Duitsland en Europese landen waar nog geen Keiser distributeur actief is. Ook gaat de leverancier van fitness apparatuur zich nadrukkelijker op vijf doelgroepen richten: performance, fitness, medisch, personal training en op de particuliere sector. “Onder de naam Keiser Europe willen we ons eenduidig positioneren in de Europese markt”, vertelt Marc Peters, directeur van Keiser Europe dat gevestigd is in het Nederlandse Grubbenvorst. “Duitsland is een belangrijke groei- en vervangingsmarkt voor fitness apparatuur. Ook zien we in heel Europa een toenemende vraag vanuit de medische sector. Al onze 60 producten zijn EC-gecertificeerd voor de medische markt”, aldus Marc Peters. Tegelijkertijd met de naamswisseling is er een nieuwe website in het Nederlands, Duits en Engels gelanceerd onder de naam www.keisereurope.com. De huidige bedrijven Keiser Deutschland en The Sports Company worden onderdeel van Keiser Europe. Klanten van de The Sports Company krijgen bij Keiser Europe dezelfde apparatuur en service.

NEWS

producten en

concepten

Deelname Mansom Fitfloor® aan de FIBO een groot succes!

Ook dit jaar was Mansom Fitfloor® weer van de partij tijdens de FIBO. Tijdens de beurs stelde Mansom Fitfloor® een uitgebreidere collectie ten toon met nieuwe uitstralingen en kleuren van de Fitfloor® PU-Kunststofvloeren. Nieuwkomer in deze serie is de PU-Kunststof Longwood XL, een natuurgetrouwe imitatie van een kasteelvloer. De nieuwe collectie PU-Kunststofvloeren kunnen ook als toplaag voor de Compact Aero dienen, een multifunctionele groepslesvloer die voldoet aan de eisen van NOC*NSF voor een dempende vloer. De Compact Aero wordt ook als basis gebruikt voor multifunctionele trainingszones waarbij belijning wordt aangebracht conform de richtlijnen die door de apparatuurleverancier worden gesteld en in vele kleuren leverbaar is. Dit trok veel belangstellenden die zich aan het oriënteren waren voor de aanschaf van een dergelijk apparaat of die er al één hadden staan maar dan zonder de vloer. Verder toonde Mansom de Fitfloor® rubbervloer die geschikt isvoor alle activiteiten op en rondom het toestel met alle materialen die daarbij horen. Vanzelfsprekend zijn ook deze vloeren in diverse kleuren leverbaar. Aan de grote vraag naar tatami vloeren is Mansom Fitfloor® ook tegemoet gekomen. Tijdens de FIBO stelde Mansom Fitfloor® tatami vloeren ten toon die in diverse diktes leverbaar zijn.

Meer informatie: www.mansomfitfloor.nl.

Meer PEP in je leven? Check BICF!

Bij de BICF (Belgische Indoor Cycling Federatie) staat denken, maar vooral doen vanuit PEP centraal. PEP staat voor Passie, Eenheid en véél Plezier! De BICF is in België en ver daarbuiten specialist in het verschaffen van opleidingen indoor cycling die uniek zijn in hun soort. Waarom? Omdat het BICF-team samen met haar master trainers werkt vanuit passie. Wie het begeerde BICF-certificaat behaalt na een 3-daagse opleiding, zal bij het geven van een indoor cycling workout, meer aanbieden dan een uurtje sportplezier. We maken het verschil door net dat stapje verder te gaan en onze toekomstige lesgevers de kans tot ontplooien aan te bieden om van hun workout een waar feest te maken vervuld van plezier, passie en heel veel positieve energie! Dit gekoppeld aan een degelijke training waarin je deelnemers over de streep kan trekken om elk hun eigen doelen te bereiken (afvallen, conditie opbouwen, revalideren, de Mont Ventoux beklimmen enzovoort). Dát is waar BICF voor staat! Wij helpen jou jouw doel te bereiken waardoor jij op jouw beurt anderen helpt hun doelen te behalen. Dit creëert eenheid. Eenheid via cycling!

Onze inspirerende en unieke opleidingen vindt u terug op de website www.bicf.be

Power Slim congres in teken van beslissingsproces van de consument

Ook dit jaar vond het Power Slim congres plaats. Een congres speciaal voor alle Power Slim partners in Nederland en België. Tijdens deze dag stond het beslissingsproces van de consument centraal. Diverse sprekers hebben met hun expertise verschillende fasen uitgelicht en de aanwezigen voorzien van concrete tips en tools die ze kunnen toepassen in de praktijk. PRI therapeute Lenneke ging dieper in op de psyche achter afvallen, Dirk Zoutewelle vertelde meer over de besturing van het lichaam en de biochemische gezondheidstoestand van ons lichaam, marketing goeroe Imed Baatout verklapte een aantal geheimen van succesvolle marketing en Best Practice Marij van Power Slim center CitySpa Veenendaal vertelde hoe zij van een eenmanszaak in korte tijd is uitgegroeid tot een totaalconcept op het gebied van beauty, health en wellness. Naast externe sprekers vertelde Power Slim ook meer over de huidige ontwikkelingen op het gebied van Internationaal, werd de nieuwe marketing campagne gepresenteerd en lanceerde zij hun nieuwe exclusieve premium producten.

Meer informatie: www.powerslim.nl

JustBounce® OUTDOOR op bellicon® mini trampoline

JustBounce® lessen kunnen zowel indoor als OUTDOOR worden gegeven. Heerlijk in de buitenlucht bij uw Club of als PT op het grasveld, op het strand, in het bos, in het park of in de duinen. Ook uitermate geschikt als onderdeel bij bootcamp en crossfit. Volgens de NASA is trampoline springen op basis van bungee elastieken de gezondste en meest effectieve bewegingsvorm. Sinds kort is er voor clubs en personal trainers de mogelijkheid deze super leuke en effectieve bewegingsvorm aan te bieden! Het concept JustBounce® is de nieuwe succesformule op fitnessgebied voor een enorme doelgroep, geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen en senioren. JustBounce® is ontwikkeld door personal trainer, health & life coach Remy Draaijer en vindt plaats op de Rolls-Royce onder de mini trampolines: de bellicon®. Deze trampoline heeft bungee elastieken in plaats van metalen veren, waardoor je gewicht geleidelijker wordt opgevangen en je gewrichten niet worden overbelast. JustBounce® verbetert je uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid en coördinatie, verhoogt calorieverbruik en vetverbranding, stimuleert je lymfesysteem en traint alle 638 spieren van je lichaam. JustBounce® is een ‘low frequency, high extension, low impact, vibration training’. Remy ontwikkelde verschillende lessen waaronder JustBounce® Kids, Family, Power en Gold (senioren). Schrijf in voor een gratis demonstratiemiddag op 11 mei of 8 juni 2013 van 14.00 uur tot 16.00 uur. Locatie: Special Sports Amstelveen.

JustBounce® Trainers Opleidingsdata zie pagina 53. Voor meer informatie over JustBounce® en aanschaf bellicon® mini trampoline: 023-5731835 info@justbounce.eu www.justbounce.eu

Life Fitness onthult nieuwe kleuropties voor cardiolijn

Life Fitness introduceert nieuwe kleuren voor de Elevation Series Loopbanden, Cross-trainers, Recumbent en Upright bikes met Discover Tablet Consoles. Naarmate de vraag naar maatwerk binnen de fitnessbranche groeit, bieden deze nieuwe kleuren clubs de mogelijkheid zich te onderscheiden. De nieuwe Elevation Series kleuren, Arctic Silver, Titanium Storm, Black Onyx en Diamond White, vormen een aanvulling op de uitstraling van de club. De nieuwe Discover Tablet Consoles zijn de eerste cardiotoestellen die compatibel zijn met Android en Apple iOS. De consoles zijn voorzien van een touch screen met Swipe â„¢-technologie voor superieure navigatie met toegang tot persoonlijke content.

Kijk voor meer informatie op www.lifefitness.nl/discover

Hardlopen zonder doodlopen

Een hele marathon lopen terwijl je nooit meer hebt geoefend dan voor een halve? Een triathlon voltooien terwijl je eigenlijk liever een boek leest? Dat is geen probleem als je het maar slim aanpakt, vinden de auteurs Koen de Jong en Stand van der Poel van het boek ‘Ik, hardloper’ dat op 7 april jl. is verschenen. Beide auteurs begeleidden de afgelopen jaren duizenden mensen in het halen van hun (hardloop)doelen. Amateurs, maar ook topatleten die zich voorbereidden op de Olympische Spelen. Allemaal wisten ze zichzelf te overtreffen door aandacht te besteden aan een vitaal punt in het hardlopen: de ademhaling.‘Ik, hardloper’ is een praktisch boek met eenvoudige aanwijzingen, tips en ademhalingsoefeningen, gelardeerd met verhalen uit de praktijk. Over hoe je ademhaling kunt inzetten om grotere hoogtes te bereiken en hoe je tijd bespaart in je trainingen. En hoe je daardoor plezier krijgt én houdt in het hardlopen, zelfs als je misschien geen sportief type bent.

body•LIFE 2I2013 I

Edities