- Sportorders wil Nederland gaan veroveren

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2013

I body•LIFE 3I2013

Nieuwe opleidingslocatie Start2move in Den Haag

In september 2013 opent opleidingscentrum Start2move alweer haar 7e opleidingslocatie in Nederland. Start2move is daarmee op dit moment het snelst groeiende Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland. Naast de huidige opleidingslocaties in Amersfoort, Arnhem, Leeuwarden, Tilburg, Weesp en Zwolle, is het nu ook mogelijk een opleiding of cursus van Start2move te volgen in Den Haag. De opleidingen in Den Haag zullen – onder de vlag van Start2move – aangeboden worden in samenwerking met First1 Bedrijfsfitness. Op zaterdag 7 september zal er gestart worden met de cursus Bootcamp Trainer en op zaterdag 28 september start de reguliere Fit!vak opleiding Fitnesstrainer A en de Spoedcursus Fitnesstrainer A voor de (enigszins) ervaren fitnesstrainer. Cursisten die zich vóór 1 mei 2013 inschrijven voor de opleiding Fitnesstrainer A of B ontvangen een Polar hartslagmeter t.w.v. €129,95 helemaal gratis. Meer informatie over het aanbod en de Polar Actie van Start2move, is te vinden op www.start2move.nl.

EHFA verwelkomt een Bronzen Partner

MoveToLive International heeft zich aangesloten bij EHFA, de European Health & Fitness Association, gevestigd in Brussel, om het werk dat EHFA doet namens de sector te ondersteunen. EHFA houdt zich bezig het verhogen van de kwaliteit van de gezondheid en fitness sector en bevordert de uitoefening van de beste instructie en training, met als uiteindelijk doel om de kwaliteit van de dienstverlening en de klant ervaringen en resultaten te verhogen. Lars Schmidt, CEO van MoveToLive International, reageert: "Met onze activiteiten in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het belangrijk voor ons dat de fitness industrie sterk vertegenwoordigd is in Brussel, en EHFA behartigt deze belangen. Ook geloven we sterk dat EHFA de ontwikkeling van instructeurs (EREPS) ter bevordering van de algehele kwaliteit en service niveau voor consumenten, zeer serieus neemt. We kijken uit naar een zeer vruchtbare en langdurige relatie met EHFA!”

Meer informatie: www.movetolive.nl

NEWS

Branche actueel

Fit in Business

Afgelopen maart hebben voor het eerst de kennisseminars ‘Fit in Business’ plaats gevonden. Op 4 locaties in het land konden fitnessondernemers zich laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen waarbij onderwerpen rondom het managen van een fitness onderneming centraal staan. Tijdens de sessies is dan ook de focus gelegd op actuele onderwerpen, zoals SEPA, Mobiele Apps en Sales en Marketing. Dat deze onderwerpen ‘hot’ zijn bleek wel uit de opkomst. In totaal zijn zo’n 150 ondernemers afgekomen op het event. Deze ondernemers gaven vooral positieve reacties op het inhoudelijke karakter van de sessies. Organisatoren b.o.s.s. BV, Gym Apps en NHN Support laten dan ook weten dat deze opzet, als het aan hen ligt, zeker voor herhaling vatbaar is.

Hidden Profits houdt klantenstop!

Vanaf rond 1 juni heeft Hidden Profits een klantenstop. Operationeel directeur Wouter Cornelissen: “Waarom een klantenstop? We willen de klanttevredenheid van gemiddeld een 8,1 (december 2012) ophogen naar een maximale 10! We willen de resultaten voor onze klanten nóg verder verhogen. En tegelijk echte fans creëren. Elke week krijgen we er nieuwe klanten bij, dus op het moment dat de lezers dit bericht zien, is dat aantal vast alweer kleiner. Zodra deze klanten gestart zijn, gaan de poorten voor nieuwe klanten op slot.” Cornelissen besluit: “Voor iedere fitnessondernemer, die denkt dat er meer leden via de eigen website geworven zouden moeten kunnen worden, heb ik één tip: kijk vandaag nog op onze site www.hiddenprofits.nl en bepaal welk programma past bij jouw wensen. En meld je direct aan. Uiterlijk 31 mei verwachten we 'vol' te zitten. Maar wie weet gaat het door dit bericht wel sneller….”

Meer informatie: www.hiddenprofits.nl

KINETICODE® PILATES succes op het PT Planet evenement

Tijdens de workshop ‘KINETICODE® PILATES FOR PERSONAL TRAINING’ leerden de deelnemers specifieke oefenprogramma’s van de revalidatie tot aan het topsport atleet niveau, zodat men in staat is om elke behoefte van hun cliënten aan te kunnen pakken. KINETICODE ® PILATES verbindt de kennis van de klassieke Pilates met Functional Movement onderzoek, bewegings- en biomechanische wetenschap. De volgende Teacher Training Certification is in juni 2013. Voor meer informatie: www.kineticode-pilates.com of stuur een email naar: kineticode@hotmail.com.

Milon Congres inspirerend en vernieuwend

Met maar liefst 26 personen was de Benelux afvaardiging groot op het Milon Congres in München. Onder de noemer ‘Train the future, the future of training’ werd een blik geworpen in de toekomst van de fitnessbranche. Plaats van handeling was BMW Welt, het fantastische belevenis-museum van BMW. Diverse sprekers zorgden voor inspirerende sessies die afgewisseld werden door entertainment en heerlijk verzorgde buffetten. Duidelijk werd dat Milon de toekomst van de branche niet gaat afwachten, maar zelf gaat bepalen. Met nog meer en betere apparatuur en een geweldig nieuw softwarepakket. Daarmee wordt de grip op de leden houden kinderspel. De dag werd afgesloten in P1, dé discotheek van München, alwaar tot in de late uurtjes gefeest werd. Het geweldige programma en de mogelijkheid om met collega’s je ervaringen met de Milon Cirkel te delen, maakten dit congres tot een regelrecht succes.

Meer informatie: www.milon.com

Stroops® Performance Training

De Stroops® Performance Training Tools zijn ontwikkeld voor het trainen van fundamentele bewegingsvaardigheden voor iedere sporter, om te komen tot een verbetering van prestaties in elke tak van sport of ‘daily life’. In de filosofie van Stroops geldt: Everybody is an athlete. De Stroops® trainingsmaterialen zijn praktische tools, die zowel indoor als outdoor gebruikt kunnen worden. Stroops® maakt gebruik van Slastix Tubing Technology. Slastix (acroniem voor sleeved elastics) is een tubing, beschermd door een nylon hoes, waardoor trainen met elastische weerstand veiliger en effectiever wordt. Door de Slastix Tubing te combineren met verschillende accessoires, zoals harnas, riem of Fit-Stik, creëer je voor elk gewenst trainingsdoel een specifiek trainingsproduct en maak je elke training tot een nieuwe uitdaging voor je klant. De Stroops® Certificatie laat je kennis maken met de principes van performance training en leert je hoe deze toe te passen op sporters van elk niveau. Schrijf je nu in voor de stroops® opleiding op zaterdag 25 mei a.s. op www.meijers.com

Roparun

De Roparun is een groot sportief evenement, waar het erom gaat om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankerbestrijding. De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Dit jaar is de Roparun in het pinksterweekeinde van 18 tot en met 20 mei 2013. Elk deelnemend team bestaat uit in ieder geval 8 lopers die de afstand van meer dan 450 kilometer in estafetteverband afleggen.

Een groep enthousiaste medewerkers van de gemeente Breda doet mee aan Roparun 2013, onder de naam “Parels van Breda”, team 341. Dit team wordt onder meer gesponsord door Sport & Fitness magazine en vakblad body LIFE Benelux. De Parels zijn altijd op zoek om meer te kunnen bijdragen aan Roparun. Like EN sponsor ons op facebook, we zijn te vinden onder ‘parels van breda’.

body•LIFE 3I2013 I

Edities