Succes leidt tot verdere ontwikkeling Synrgy360

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2013

I body•LIFE 2I2013

Specialist voor de fitness software Preva

Benjamin Smith speelt sinds korte tijd de rol van Preva specialist bij Precor. In deze nieuwe functie zorgt hij voor de sales van deze software voor alle Precor cardiotoestellen met P80 touchscreen. Bovendien begeleidt Benjamin Smith bestaande klanten die dit web-based programma reeds gebruiken. Als contactpersoon voor actuele functies zoals de webtoegang met behulp van RSS-feeds, sportschool-interne communicatie of online bewaking van de aanwezige toestellen, geeft Smith ook advies over nieuwe updates die voor de installatie en dus ook voor de leden ter beschikking staan.

Meer informatie: www.precor.nl

NEWS

Branche actueel

Sportconventie met internationale topper

Wat is er nou leuker dan een hele dag doen wat je het liefste doet: sporten! Speciaal voor die sportliefhebbers en andere fanatiekelingen organiseert QUENO Healthclubs & Sportopleidingen zondag 21 april aanstaande een Mini Conventie in Westerbork (Drenthe). Van Pilates tot Steps, van Yoga tot Latin: alles is mogelijk deze dag. Je krijgt les van gediplomeerde instructeurs die ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag met nieuwe energie en nieuwe ideeën naar huis gaat. Kwalitatieve lessen en veel fun gegarandeerd! Tijdens deze Mini Conventie kun je deelnemen aan de volgende lessen: van 11:00-12:00 Yoga Relax o.l.v. Annemiek Smegen en Annet van Kooten, van 12:00-13:00 Core Control Pilates Masterclass o.l.v. Annemiek Smegen en Yvonne Doorten, van 13:00-14:00 Latin, You’ve got to move- workout o.l.v. Ron Naranjo en Dimitri van Thiel en last but not least van 14:00-15:00 Aerobic-workout van internationaal topchoreograaf Lars Schuijling. Aan hem de eer om de conventie spectaculair af te sluiten met een Step Final van 15:00-16:00. Geef je op via de website www.queno.nl

Wellness Solutions B.V. bemiddelt succesvol bij 3 overnames

Wellness Solutions B.V.,specialist in overnamebemiddeling van sportcentra, is 2013 voorspoedig gestart door de succesvolle bemiddeling van 3 overnames. Sportcentrum Aerofitt heeft

SplashR Sport uit Duiven overgenomen en het fitnessgedeelte van ML Sport & Snowcenter in Zelhem. Avalon Fitcentre heeft, eveneens in Duiven, Sportstudio Re-Action overgenomen. Bent u op zoek naar een centrum of wilt u uw sportcentrum verkopen kijk eens op www.wellnesssolutions.nl. Wij hebben een groot aantal serieuze kandidaten en investeerders in ons bestand op zoek naar een sportcentrum. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken: 026-3519430 of 06-47763434 (Philip Pijpers).

Nieuwe website Sportievebanen.nl

Intenz Gezondheidsplan is een nieuwe dienst gestart: www.sportievebanen.nl. Deze website biedt dé oplossing voor de fitness- en gezondheidsbranche waarin werkzoekenden en openstaande vacatures langs elkaar heen lijken te lopen. Sportievebanen.nl werkt als volgt: clubs aangesloten bij het Nationaal Gezondheidsplan (van Intenz Gezondheidsplan) kunnen gratis hun vacatures plaatsen op Sportievebanen.nl. Tijdens de opstartperiode is het daarbij ook voor andere sport-, wellness- en gezondheidsorganisaties mogelijk hun vacature kosteloos te plaatsen. Via de opgebouwde database van sollicitanten, social media en andere communicatietoepassingen brengt Intenz Gezondheidsplan de vacatures onder de aandacht bij zoekende sport- en gezondheidsprofessionals. Zo worden er met Intenz Gezondheidsplan als ‘tussenpersoon’ verbindingen gelegd tussen organisaties én professionals die anders vele malen moeilijker tot stand zouden zijn gekomen. Voor meer informatie, zie www.sportievebanen.nl.

LAPT proudly presents: a new level of education

Sinds 1 januari 2013 biedt LAPT International, het grootste Personal Training instituut van de Benelux, een nieuwe basisopleiding aan voor (groeps)fitnessinstructeurs en andere fitness enthousiastelingen: LAPT Foundation. In deze unieke online opleiding leren cursisten in tien modules de basisprincipes van het vak Personal Training, waaronder trainingsleer, instructie, functionele anatomie, voeding en gedragsverandering. Daarnaast wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij jouw ‘Personal Training Business’, zodat je niet alleen een goede Personal Trainer wordt, maar ook een succesvolle. Na het doorlopen van de LAPT Foundation opleiding heb je een sterke basis gelegd voor je ontwikkeling als Personal Trainer, waarna je jezelf op verschillende manieren verder kunt ontwikkelen tot de beste Personal Trainer die je maar zou willen zijn! Op www.laptfoundation.com vind je tevens alle overige informatie over LAPT Foundation, waaronder een overzicht van de auteurs, de kosten van de opleiding en een antwoord op veel gestelde vragen.

XCO licentie programma gaat uitbreiden in Europa

Inmiddels is XCO niet meer weg te denken van de Nederlandse groepsles roosters. Afgelopen zomer zijn er al clubs in Spanje gestart. Het XCO licentie programma zal buiten de Nederlandse grens XCORE by XCO genoemd worden. Onder deze naam zul je XCO ook terugvinden op de FIBO, waar XCO Sports Company een stand heeft voor haar programma’s XCORE by XCO en BURN Workouts. Uiteraard zal de naam XCO voor de Nederlandse markt onveranderd blijven.

Meer informatie: www.xco.nl

“Wat vindt u de ideale locatie voor de Award Uitreiking?

De feestelijke Award Uitreiking van De Fitnessclub van het Jaar Verkiezing vond afgelopen jaar plaats in het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. Het bleef nog lang gezellig.

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor De Fitnessclub van het Jaar Verkiezing 2013. Deze gaat in september aanstaande van start. Uiteraard wordt de Award Uitreiking weer op een aansprekende plek georganiseerd. De organisatie ontvangt graag suggesties over welke plek dat zou moeten zijn. Suggesties kunt u mailen naar Wilfred Romijn via wilfred@votecompany.nl”

body•LIFE 2I2013 I

Edities