Verkopen is flirten!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2013
Een motivator - een vak apart!

Een land, een bedrijf, een vereniging of een gezin, motiveren begint van bovenaf bij de leider dan wel verantwoordelijke. Leider zijn betekent dus een motivator zijn. De motivator is diegene die de basis legt tot het motiveren van mensen om actief aan een positieve maatschappij, bedrijf of gezin deel te nemen.

Gezien de oplopende criminaliteit en de vanzelfsprekendheid hiervan, de afnemende mentaliteit van de burger en de vanzelfsprekendheid ervan, de oplopende werkeloosheid en de verbazing hierover en bijvoorbeeld de omstandigheden waarin onze oudere generatie zich momenteel moet handhaven als dank voor hun jarenlange inzet, lijkt mij onze overheid niet echt een goede motivator.

35% van de bevolking denkt er regelmatig over om naar het buitenland te vertrekken. Daar waar het aantal vertrekkenden in 2011 nog op 270 per dag uitkwam, is dit gemiddelde in 2012 al opgelopen tot 350 mensen die dagelijks afscheid namen van hun oude vertrouwde omgeving. Deze emigranten vertrekken over het algemeen naar landen binnen Europa waarvan zij vermoeden dat het klimaat, politiek dan wel economisch, beter is dan in ons kleine beloofde polderlandje. Als we willen dat deze trend zich niet voortzet zal er toch echt iets moeten veranderen.

Ik denk dat we diegenen die positief bijdragen, of bijgedragen hebben, aan onze maatschappij ook moeten belonen, al dan niet in materiële zin, en moeten blijven motiveren om deze inzet te handhaven of misschien wel te verhogen. Dan zullen ook zij op hun beurt gemotiveerd blijven om hun medewerkers te motiveren en resultaten boeken waarbij zij dan weer de energie zullen hebben om in hun eigen bedrijf (lees gezin) de medewerkers te motiveren om er iets moois van te maken. Dit zal beslist bijdragen tot een mooiere misschien wel ideale wereld waarvan helaas niemand lijkt te denken dat deze bereikbaar is.

Positief denken is de bouwsteen tot economische groei en een succesvol bedrijf. Uit ervaring weet ik dat alleen positief denken geen zoden aan de dijk zal zetten. Wel realistisch denken en daarnaar gemotiveerd blijven handelen. Geloven in je kunnen en een gezonde dosis doorzettingsvermogen uitdragen naar je medewerkers zal gegarandeerd meer resultaat opleveren.

Hoe kan het toch zijn dat de mens blijkbaar van nature een egoïstische instelling heeft waarbij eigen succes en verrijking tot hoogste doel verheven is? Mijn motto daarentegen is dat als het een ander goed gaat het mij over het algemeen ook goed zal gaan. Ik hoop dus, en misschien wel uit puur egoïstisch oogpunt, dat het iedereen erg goed mag gaan!

Motivatie is de bereidheid van medewerkers om zich in te zetten voor de realisatie van de vooropgestelde doelstellingen (Wikipedia). Het motiveren betekent dus personen ertoe brengen dat zij bereid zullen zijn om zich in te zetten voor……

Column Marie Anne van Laak I business

Marie Anne van Laak

Delcom

body•LIFE 1I2013 I

I body•LIFE 1I2013

Gezond worden en blijven met de Levensstijl Methode-app

De enige manier om slank en gezond te worden en te blijven, is het aannemen van een gezonde levensstijl. Door kleine aanpassingen in je

voedingspatroon kun je al heel grote effecten sorteren. De nieuwe Levensstijl Methode-app helpt hierbij. Deze gloednieuwe app is gebaseerd op De Levensstijl Methode van voedingsdeskundige Asja Tsachigova. Een wetenschappelijk onderbouwde methode, die uitgaat van voedselcombinaties die het verschil maken. Door ingrediënten op de juiste manier te combineren herstelt je spijsvertering en stofwisseling, en is je lichaam zelf in staat om overgewicht en gezondheidskwaaltjes te bestrijden. De app van De Levensstijl Methode helpt bij het maken van de juiste voedselcombinaties.

De app van De Levensstijl Methode is vanaf nu beschikbaar voor Apple, medio januari ook voor Android en kost € 3,59.

Meer informatie: www.delevensstijl.com

BODYBOXX Beat the Music

De huidige fitnessmarkt vraagt om onderscheidend vermogen. BodyBoxx Beat the Music biedt u een nieuw verfrissend maar vooral commercieel interessant product zonder hoge instap kosten. BodyBoxx Beat the Music is een vernieuwende groepsles gebaseerd op authentiek boksen op de beat van muziek. We gaan je echt leren boksen. We werken met elkaar terwijl de muziek je door de training sleept. Je gaat het boksen ervaren op een veilige manier. BodyBoxx is gebaseerd op ruim 25 jaar ervaring als bokser en trainer. Het mooie van boksconditietraining is dat alle spieren aan bod komen. Boksen is een fysiek schaakspel met al zijn mogelijkheden. Elke drie maanden is er een andere choreografie, waardoor je steeds een stap verder komt in je training met BodyBoxx.

Negen muziektracks, 100% workout! Alle tracks hebben een eigen karakter. We trainen met elkaar, niet tegen elkaar!

Kijk snel op www.bodyboxx.nl en check onze promofilm en informeer direct naar de vernieuwende en exclusieve mogelijkheden van BodyBoxx Beat the Music www.bodyboxx.nl info@bodyboxx.nl

NEWS

Health &

Wellness nieuws

Management Delcom breidt uit

Delcom International BV timmert al 25 jaar aan de weg binnen de fitness, wellness & leisurebranche als inmiddels ook daarbuiten. In deze periode hebben de eigenaren Jan en Marie Anne Duijnhouwer samen met hun team een mooi en financieel gezond bedrijf opgebouwd door voor diverse opdrachtgevers - zowel nationaal als internationaal - “state of the art” software te ontwikkelen.

Delcom heeft zich voor wat betreft haar commerciële visie ten doel gesteld haar innovatieve software middels een wereldwijd distributienetwerk te verkopen aan verscheidene doelmarkten. Teneinde van een technisch georiënteerde, productgerichte onderneming een marketing- en verkoop georiënteerde leverancier van oplossingen te worden, waren Jan en Marie Anne op zoek naar een ervaren en betrouwbare partner die Delcom hierbij zou kunnen ondersteunen. Voor het verder professionaliseren van de organisatie alsmede het kiezen van de juiste positionering naar de verschillende markten toe van zowel de onderneming als van de producten, benaderde Delcom Jack van Hoof van FitSelect. Na diverse gesprekken bleek de uitdaging voor beiden dusdanig, dat Jack per 01 februari 2013 het management van Delcom komt versterken.

Sinds 2005 is Jack eigenaar van FitSelect, een gespecialiseerd werving & selectiebureau binnen de fitness, wellness & leisurebranche. Daarvoor heeft hij o.a. gewerkt als Operationeel & HR manager bij een fitnessketen en als Key Accountmanager bij een leverancier van fitnessapparatuur. Naast jarenlange praktijkervaring op het gebied van management en sales beschikt hij over een groot relatienetwerk. In zijn nieuwe rol als Interim Manager binnen Delcom zal Jack zich met name gaan richten op Business Development. Voor relaties wordt hij tevens het aanspreekpunt.

Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor en betrokken bij de werving & selectie activiteiten binnen FitSelect.

Edities