Bodyshake: een blijvertje onder de groepsprogramma’s

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2013

I body•LIFE 1I2013

“Fun Work - Hard Play” Dynamax Medicine Ball

Dynamax is een veelzijdig trainingsproduct dat al zeer lange tijd wordt gebruikt bij revalidatie en krachttraining. Het gewicht van de medicine ball kan met de juiste toepassing kracht, coördinatie en stabiliteit verbeteren en daarmee bijdragen aan betere prestaties en blessures voorkomen. Het gewicht dient net zwaar genoeg te zijn om voldoende weerstand te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de techniek en de snelheid van de beweging.

De unieke kenmerken van de medicine ball zijn het standaard formaat (35,5 cm) en de comfortabele grip, die ervoor zorgen dat de ballen zacht en gripvol aanvoelen.

Het impact absorberende vermogen van de Dynamax maakt het mogelijk om de bal met maximale kracht en snelheid te gooien en vangen. Tevens zorgt de ‘zachtheid’ van de bal voor extra trainingsmogelijkheden die met een normale gangbare medicine ball niet uitvoerbaar zijn!

Enthousiast?! Meld je nu aan voor de Dynamax®Certificatie op 8 februari a.s op www.meijers.com bij opleidingen.

NEWS

Business nieuws

Intensieve kracht- en cardiotraining met de Matrix ClimbMill

De Matrix ClimbMill is een perfect toestel voor high impact cardiovasculaire trainingen en het intensief trainen van verschillende spieren. Radmilo Soda, eigenaar van Soda Bodyfit en bekend van het RTL4-televisieprogramma Obese: “Een training op de ClimbMill is als het beklimmen van een trap van een hoge flat. Je verbetert er de banden van je enkel-, knie- en heupgewrichten mee en traint je kuiten, dijbenen en billen. Voor mensen met overgewicht biedt het een goede cardiotraining, topsporters voeren er hoge hartslagtrainingen op uit én het toestel is zeer geschikt voor revalidatie. Omdat je zelf de snelheid, en daarmee de intensiteit van je training, kunt bepalen is de ClimbMill ook ideaal voor het verbeteren van de basisconditie. Het prettige is dat je rechtop op het toestel staat. Dat is goed voor je ademhaling waardoor je meer én constantere krachtinspanningen kunt leveren. Ik kan de ClimbMill aan iedereen aanraden!”

NU: Speciaal voor body•LIFE lezers, 20% korting op opleidingen!

Van 1 tot en met 28 februari 2013 krijgt u als body•LIFE

lezer, 20% korting op alle opleidingen (m.u.v. Medic First Aid) bij OPLEIDINGEN 2000. Vermeld bij uw online inschrijving op

www.opleidingen2000.nl de actiecode BODY2013 en de korting wordt direct verwerkt. De korting is vanzelfsprekend van toepassing op de bestaande opleidingen, zoals de rijkserkende opleidingen Fit!vak Fitnesstrainer A en B, maar geldt ook voor alle nieuwe opleidingen. Opleidingen 2000 heeft de opleidingen Leefstijlcoach, Beweegconsulent, Sport, Voeding & Supplementen, Kind & Voeding, City Bootcamp Instructor en Functional Training recent geïntroduceerd. De opleidingen van Opleidingen 2000 zijn erkend door Fit!vak, EREPS, VWS, en BGN. Heeft u vragen over de actie? Stel uw vraag via info@opleidingen2000.nl.

Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen.

www.opleidingen2000.nl - info@opleidingen2000.nl

Mansom Fitfloor® levert aan Politie Haaglanden.

Mansom Fitfloor heeft opdracht verworven voor de levering van de vloeren in de trainingsruimte van bureau De Yp, een nieuwe vestiging van Politie Haaglanden, die wordt gerealiseerd in de Haagse wijk Ypenburg.

Gekozen voor Goflex rubber vloer

Er is gekozen voor een Goflex Rubber vloer, kleur “Full Grijs” in de gehele fitnessruimte. Een deel van ca. 200 m² wordt voorzien van diverse oefenlijnen ten behoeve een Synrgy toestel van Life Fitness. De moderne kleur van de gekozen vloer past goed bij de huisstijl die door de architect is vastgelegd.

Leveren en installeren

Het grote voordeel van Mansom Fitfloor is dat het leveren en leggen in één hand wordt gehouden waardoor een hoog serviceniveau wordt gegarandeerd, wat voor organisaties zoals de politie, maar natuurlijk ook voor de eigenaar van een fitness centrum belangrijk is.

Meer informatie?

Mocht u overwegen om een nieuwe vloer aan te schaffen voor uw centrum neem dan contact op met Mansom Fitfloor zodat zij u een gespecialiseerd advies kunnen geven.

Tel: 035-6550510 - Website: www.mansomfitfloor.nl

JustBounce® door Telegraaf VROUW benoemd als top 3 fitness trend van 2013!

Fitness expert Barbara Peeters van de Telegraaf vertelt in VROUW Flits vol enthousiasme hoe ontzettend leuk het concept JustBounce® op een speciale mini trampoline is.

De redactie van VROUW heeft de proef op de som genomen en een JustBounce® les gevolgd bij Special Sports in Amstelveen.

Redactrice Daphne van Rossum: “Het is ontzettend leuk en je hebt helemaal niet het gevoel dat je aan het sporten bent! Het bijzondere is dat het toegankelijk is voor jong en oud”.

Barbara: “Op het moment als je in de lucht bent zijn al je spieren ontspannen en op het moment als je de mat van de trampoline weer raakt, spannen al je spieren zich weer aan. Je hebt plezier in wat je doet. Zonder dat je het direct in de gaten hebt ben je toch behoorlijk aan het zweten! Het leuke is dat je blije mensen ziet waarvan het gezicht meer en meer gaat stralen”.

De Fitnessclub van het Jaar Verkiezing in 2013 – Gratis benchmarktapport voor fitnessclubs

In de vorige editie van Body LIFE heeft u kunnen lezen over de winnende fitnessclubs bij De Fitnessclub van het Jaar Verkiezing 2012. Inmiddels heeft de organisatie al een tipje van de sluier opgelicht over de verkiezing in 2013.

Na afloop van de verkiezing hebben we een enquete gehouden onder de fitnessclubs en ook tijdens de borrel na afloop van de Award Uitreiking van de editie van 2012 in het Kurhaus hebben we veel feed-back gekregen van fitnessondernemers. Aldus Wilfred Romijn, 1 van de organisatoren van de Fitnessclub van het Jaar Verkiezing.

Fitnessclubs waren bij de editie van 2012 zeer te spreken over:

- De ingevoerde mogelijkheid om te strijden om de gemeentetitel

- De Award Uitreiking en de aansluitende borrel in het Steigenberger Kurhaus Hotel

- De combinatie van PublieksJury en Vakjury

- De koppeling met het goede doel Spieren voor Spieren

Op basis van de feed-back worden de volgende zaken aangepast bij de editie van 2013:

- Gratis regionaal en landelijk benchmarkrapport voor fitnessclubs die minimaal 100 stemmen halen

- De stemmen uit de gemeenteronde tellen mee in de finaleronde (mensen hoeven niet opnieuw te stemmen)

- Gratis reviews en aangedragen verbeterpunten voor eigen fitnessclub

- Wederom een knaller van een Award Uitreiking maar nu met de mogelijkheid om met alle (of een groot deel van de) medewerkers aanwezig te zijn

Met het gratis benchmarkrapport ontvangen de fitnessclubs een schat aan informatie waarmee verbeteringen kunnen worden aangebracht en leden kunnen worden geworven. Deelname voor fitnessclubs blijft gratis.

De Fitnessclub van het Jaar Verkiezing 2013 start op 2 september aanstaande. Aanmelden voor de gratis nieuwsbrief voor fitnessclubs over de verkiezing kan via nfo@fitnessclubvanhetjaar.nl

body•LIFE 1I2013 I

Edities