FitLife Budel 100e club in Benelux met een Milon Cirkel in huis

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2013

Stap 1:

De juiste beslissing

Eén proeftraining bij Essink Sportcentrum in Eindhoven was voor FitLife eigenaar Tim Rutten voldoende om de knoop door te hakken… Deze trainingservaring wilde hij zijn leden ook bieden. En de commerciële resultaten in Eindhoven spraken hem eveneens aan. Meer leden, meer omzet, meer onderscheidend vermogen en een betere retentie zijn ook bij FitLife van harte welkom. Tim Rutten: “Het gaat natuurlijk niet gemakkelijk de laatste tijd. Ik ben geen type van afwachten, ik wil aanpakken. De Milon Cirkel is de enige vorm van krachttraining die echt iets toevoegt. Zowel voor de leden als voor de ondernemer.” Uiteraard heeft Milon voor de financiering gezorgd en werd in een projectmeeting de strategie voor de lancering besproken. Niets nieuws, maar dezelfde stappen zoals ook bij de 99 voorgangers succesvol is gebleken.

Stap 2:

Conceptopleiding

Twee weken voor de levering kwam Milon importeur Raf Swerts naar Budel voor de conceptopleiding. Swerts: “In principe vertel ik in zo’n opleiding niets nieuws. We weten allemaal wat er nodig is voor trainingsresultaat. We weten allemaal dat spiertraining onmisbaar is als iemand wil afslanken. We weten allemaal dat je op je voeding moet letten. Het moois van ons concept is dat je al die dingen samenvoegt tot een werkinstrument voor de trainers in de club. Een instrument waarmee ze grip houden op de leden en diezelfde leden iets aanbieden waarmee ze echt resultaat hebben. Gewoon omdat het niet veel tijd kost, leuk is en ze het dus veel langer volhouden.

Tim Rutten: “Op deze conceptopleiding zijn onze ogen en die van de medewerkers nog meer geopend. Een veranderende markt betekent dat je als onderneming ook zal moeten veranderen. Milon heeft dat uitstekend begrepen en heeft een oplossing voor bijna alle zwakke punten van fitnesscentra. Hard werken voor een mager rendement is wat ons betreft verleden tijd. We gaan resultaat bieden en daar willen onze leden best iets meer voor betalen.”

Stap 3:

Pre-sales

Ongeveer 14 dagen voor de levering werd er 40m2 vrij gemaakt in de club. De cadeaudozen deden uitstekend hun werk om de nieuwsgierigheid van de leden te

prikkelen…

Tim Rutten: “Milon heeft ons overal mee geholpen. De technische kant, leuke ideeën voor de pre-sales, alle teksten van nieuwsbrieven, brieven voor leden en een gave film voor op onze site.

Stap 4:

De levering

Op 18 december was het dan zover. Het Milon Service Team was paraat om de vrachtwagen moet de gloednieuwe Milon Cirkel op te wachten. De installatie kon beginnen.

Stap 5:

De praktijktraining

Op 20 december volgde de tweede training. Ditmaal was het ervaringsdeskundige Cees Albers van SteadyFit in Schagen de mentor van dienst. Sinds een half jaar is Cees praktijktrainer voor Milon. Hij zorgt ervoor dat de instructeurs in de club exact weten hoe ze met de apparatuur om moeten gaan.

De ervaringen van de aanwezigen:

“Dit is echt trainen. Dacht, het is maar 35 minuten, dat valt wel mee. Maar het is lekker pittig hoor…”

Roy

“Een aanrader voor iedereen. Echt een toevoeging voor heel veel mensen.”

Christel

“Ideale krachttraining. Je dwingt de klant het maximale eruit te halen. Ook als je er niet bovenop staat.”

Elea

“Je kan in korte tijd heel veel bereiken. Dat geeft erg veel voldoening en motivatie.”

Thijs

Stap 6:

De opstart

Al vóór de praktijkopleiding zorgde de aanwezigheid van de Cirkel voor nog meer interesse dan daarvoor. 12 nieuwe toestellen? In een rondje? Met een lichtzuil in het midden? Ook omdat alle medewerkers onderling nog wat moesten oefenen en de eerste leden dus pas aan het begin van het nieuwe jaar mochten proberen, bouwde zich al een mooie wachtlijst op.

De positieve reacties van de eerste leden die een proeftraining mochten doen, zorgden ervoor dat de afsprakenagenda voor de gehele maand januari vol zit. Ruim 200 afspraken werden er ingeboekt. Het overgrote deel koos er direct voor om via een eenmalige bijbetaling van 90 euro de Milon Cirkel standaard op te nemen in hun trainingsprogramma. Sommigen als vervanging van hun traditionele programma, anderen als aanvulling daarop. Behalve de leden begonnen in de loop van januari ook mensen van buitenaf zich te melden. Het nieuws van die nieuwe Cirkel met automatische toestellen waarop je slechts 35 minuten hoeft te sporten deed snel de ronde in het dorp.

Tim Rutten: “Nu hebben we onze handen vol aan de leden. Die zijn razend enthousiast. Na Carnaval gaan we extern aan de slag. Voor die tijd hebben we gewoon de tijd er niet voor. Ik ben er zeker van dat we met dit geweldige concept vele nieuwe leden gaan binnenhalen. Door het gemak van de training en het gegarandeerde resultaat gaan we die mensen ook veel langer binnen houden. Dan snijdt het mes aan twee kanten en wordt 2013 ons geluksjaar.”

Tussenstand na 1 maand: 118 leden betaalden 90 euro extra om te mogen Milonnen, nog 141 proeftrainingen ingepland en al 18 nieuwe leden via mond-tot-mondreclame.

Milon I producten en concepten

De Milon Cirkel, trainen met resultaat

Zo’n 80% van alle mensen die een fitnesscentrum bezoekt, doet dat omdat ze willen afslanken. Ze durven het niet allemaal direct toe te geven, maar ergens in de behoefteanalyse komen we er achter dat hun komst iets met gewicht te maken heeft.

We weten allemaal wat er nodig is om ons nieuwe lid zijn doel te laten halen… U zal hem of haar een trainingsschema geven waarin kracht en cardiotraining elkaar afwisselen. Ze zullen daar gemiddeld een uur mee bezig zijn. Daarnaast adviseert u met klem om toch minimaal 2 tot 3 maal per week te komen. Uiteraard geeft u aan dat ook voeding belangrijk is, dat u regelmatig het schema zal aanpassen en dat ze met hun vragen altijd bij de instructeurs terecht kunnen.

Wat zien we in de praktijk? 2 tot 3 maal per week sporten is amper haalbaar. Ondanks de goede uitleg van de toestellen blijft de onzekerheid of ze het wel goed doen. Na 6 weken krijgen ze nieuwe oefeningen. Niet omdat ze al sterker zijn geworden, maar omdat ze zich anders gaan vervelen…Ruim voor het jaar voorbij is komen ze bij de balie opzeggen..., omdat ze geen tijd meer hebben.

Conclusie

Weer iemand die geen discipline heeft. Weer iemand die niet naar ons luistert. Tsja, dan moet ie het zelf maar weten… Gelukkig loopt het abonnement nog 3 maanden door… Natuurlijk heeft deze persoon niet de discipline om 3 maal per week te komen sporten. Natuurlijk haalt ie geen resultaat als ie 6 weken lang dezelfde oefeningen doet. Natuurlijk zullen ze niet maximaal trainen als het toestel ze daarbij niet een beetje helpt.

Dat is echter niet de schuld van de leden, maar ons probleem. Wij bieden geen oplossing. We proberen de mensen aan te passen naar wat wij fanatieke sporters leuk en belangrijk vinden. Maar zo haal en houd je alleen die mensen binnen die hetzelfde over fitness denken als wij. Die gemotiveerd zijn en discipline hebben. Maar zo zit de wereld niet in elkaar… We zullen de leden moeten helpen hun doelen te behalen. Fitnessen in plaats van Fitniksen… Alleen dan blijven ze lid, zijn ze bereid meer te betalen dan die 15,95 van de low budgetclubs en zullen ze specifiek uw club aanbevelen aan hun vrienden en bekenden. Omdat ze bij u gevonden hebben wat ze zochten… resultaat.

body•LIFE 1I2013 I

I body•LIFE 1I2013

Bodyshake: een blijvertje onder de groepsprogramma’s Nu drie maanden gratis uitproberen

“De kracht van Bodyshake ligt in de eenvoud van de bewegingen in combinatie met de werking van de buis”, legt Michel uit. “Doordat de bewegende massa in de buis heen en weer beweegt, ontstaat er een unieke impact op het lichaam. Als reactie op het telkens uit balans brengen van het lichaam worden de spieren en het bindweefsel continu aangespannen. De training is gericht op spierversteviging, afslanken, verbetering van de conditie, een betere houding en heel veel fun. Bodyshake is in feite geschikt voor iedereen. Jong of wat ouder, beginnend of gevorderd, man of vrouw. Onderzoek heeft uitgewezen dat heel veel mannen deze training heel goed kunnen volgen en deze perfect aansluit op hun trainingsdoelen”, aldus Michel.

Tevreden klanten

Bodyshake heeft in de afgelopen jaren veel nieuwe klanten erbij gekregen die tevreden zijn over het programma, zoals Erik Butzelaar van Fitness Butzelaar. “Bij ons wordt 2 keer in de week Bodyshake gegeven en de deelnemers zijn erg enthousiast over het programma omdat het niet alleen veel variatie biedt, maar ook gemakkelijk is te volgen. De instructie en begeleiding vanuit Bodyshake is prima. Toen we zijn gestart met Bodyshake heeft Michel Dekker hier een gastles gegeven waar 70 mensen aan mee hebben gedaan. De reacties van onze leden zijn erg positief en we hebben inmiddels een vaste schare van leden die Bodyshake volgen. Leden kunnen overigens vrij instappen. Gemiddeld wordt er door 18 leden aan de lessen deelgenomen. Bodyshake vergt wel een investering in de licentiekosten en materialen – dat had voor mij wel iets goedkoper mogen zijn – maar was geen reden om het niet te doen. Zeker als je het vergelijkt met andere licentieprogramma’s. Bovendien krijgen we goede ondersteuning en om de 3 maanden nieuwe releases, zodat het zijn geld dubbel en dwars waard is”, aldus Butzelaar.

Gré de Gooijer van Totalbody Health Centre is ook erg tevreden over Bodyshake. “Het programma loopt erg goed. Samen met mijn dochter geven we 2 keer per week Bodyshake lessen die goed bezocht worden. Gemiddeld hebben we zo’n 20 deelnemers per les. Voor het merendeel zijn het vrouwen die erg enthousiast zijn over Bodyshake. Dat is mede te danken aan de inhoud van de lessen, die heel gevarieerd zijn en door de deelnemers, ook voor beginners, gemakkelijk te volgen zijn. De instructie en begeleiding vanuit Bodyshake is prima. Dat kun je wel aan Michel overlaten. Ook de licentiekosten van het programma zijn wat betreft prijs/kwaliteitsverhouding oké. Ik heb me wel voorgenomen dat dit het laatste programma met licentiekosten is dat ik aanschaf. Voor alle programma’s moet je tegenwoordig praktisch licentiekosten betalen, terwijl Freestyle lessen gratis zijn. Aan de andere kant krijg je wel goede begeleiding en ondersteuning en om de 3 maanden nieuwe releases. Als ondernemer zul je deze afweging moeten maken.”

Bob van Nisselrooij van All4Fit Gennep is 3 maanden geleden gestart met Bodyshake. “We wilden er graag een groepsprogramma bij hebben met wat meer pit, omdat we nu voornamelijk groepslessen hebben met veel dans zoals Zumba dat niet iedere klant aanspreekt. Ik heb me vervolgens georiënteerd op diverse groepsprogramma’s in de markt en kwam uit bij Bodyshake. Michel heeft hier een workshop gegeven waarvoor de belangstelling erg groot was. Voor mij reden om Bodyshake aan het lesrooster toe te voegen. Twee instructeurs hebben bij Michel vervolgens de opleiding gevolgd en geven nu 2 keer per week les op woensdagavond en zaterdag. Lessen die goed bezocht worden door gemiddeld 15 mensen per les en een mix is van jong en oud die enthousiast zijn over het programma omdat de lessen gemakkelijk te volgen zijn. Geen gedoe met moeilijke pasjes die ze moeten onthouden. Voor ons ook reden om verder te gaan met Bodyshake. Daarbij is de begeleiding vanuit Bodyshake prima. Om de 3 maanden krijgen we nieuwe les- en promotiemateriaal om Bodyshake te promoten binnen het centrum. Tenslotte: de licentiekosten die Bodyshake vraagt, zijn de investering wel waard. Zeker als je het vergelijkt met andere groepsprogramma’s”, aldus Bob.

Bodyshake is een groepslesprogramma dat inmiddels bij meer dan 100 fitnesscentra in Nederland op het lesrooster staat. Het concept waarbij gebruik wordt gemaakt van een buis (Xco-Trainer®) met een bewegende massa erin, is 4,5 jaar geleden bedacht door Michel Dekker. Door de verschillende maten kan volgens Michel iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. “Er kan gekozen worden uit diverse maten buizen variërend van S tot en met XL. De training heeft een vaste cyclus waarbij elke drie maanden de muziek en de bewegingsroutine worden vernieuwd.”

Tekst: loet van bergen

“De kracht van Bodyshake ligt in de eenvoud van de bewegingen in combinatie met de werking van de buis”, legt Michel uit. “Doordat de bewegende massa in de buis heen en weer beweegt, ontstaat er een unieke impact op het lichaam. Als reactie op het telkens uit balans brengen van het lichaam worden de spieren en het bindweefsel continu aangespannen. De training is gericht op spierversteviging, afslanken, verbetering van de conditie, een betere houding en heel veel fun. Bodyshake is in feite geschikt voor iedereen. Jong of wat ouder, beginnend of gevorderd, man of vrouw. Onderzoek heeft uitgewezen dat heel veel mannen deze training heel goed kunnen volgen en deze perfect aansluit op hun trainingsdoelen”, aldus Michel.

Tevreden klanten

Bodyshake heeft in de afgelopen jaren veel nieuwe klanten erbij gekregen die tevreden zijn over het programma, zoals Erik Butzelaar van Fitness Butzelaar. “Bij ons wordt 2 keer in de week Bodyshake gegeven en de deelnemers zijn erg enthousiast over het programma omdat het niet alleen veel variatie biedt, maar ook gemakkelijk is te volgen. De instructie en begeleiding vanuit Bodyshake is prima. Toen we zijn gestart met Bodyshake heeft Michel Dekker hier een gastles gegeven waar 70 mensen aan mee hebben gedaan. De reacties van onze leden zijn erg positief en we hebben inmiddels een vaste schare van leden die Bodyshake volgen. Leden kunnen overigens vrij instappen. Gemiddeld wordt er door 18 leden aan de lessen deelgenomen. Bodyshake vergt wel een investering in de licentiekosten en materialen – dat had voor mij wel iets goedkoper mogen zijn – maar was geen reden om het niet te doen. Zeker als je het vergelijkt met andere licentieprogramma’s. Bovendien krijgen we goede ondersteuning en om de 3 maanden nieuwe releases, zodat het zijn geld dubbel en dwars waard is”, aldus Butzelaar.

Gré de Gooijer van Totalbody Health Centre is ook erg tevreden over Bodyshake. “Het programma loopt erg goed. Samen met mijn dochter geven we 2 keer per week Bodyshake lessen die goed bezocht worden. Gemiddeld hebben we zo’n 20 deelnemers per les. Voor het merendeel zijn het vrouwen die erg enthousiast zijn over Bodyshake. Dat is mede te danken aan de inhoud van de lessen, die heel gevarieerd zijn en door de deelnemers, ook voor beginners, gemakkelijk te volgen zijn. De instructie en begeleiding vanuit Bodyshake is prima. Dat kun je wel aan Michel overlaten. Ook de licentiekosten van het programma zijn wat betreft prijs/kwaliteitsverhouding oké. Ik heb me wel voorgenomen dat dit het laatste programma met licentiekosten is dat ik aanschaf. Voor alle programma’s moet je tegenwoordig praktisch licentiekosten betalen, terwijl Freestyle lessen gratis zijn. Aan de andere kant krijg je wel goede begeleiding en ondersteuning en om de 3 maanden nieuwe releases. Als ondernemer zul je deze afweging moeten maken.”

Bob van Nisselrooij van All4Fit Gennep is 3 maanden geleden gestart met Bodyshake. “We wilden er graag een groepsprogramma bij hebben met wat meer pit, omdat we nu voornamelijk groepslessen hebben met veel dans zoals Zumba dat niet iedere klant aanspreekt. Ik heb me vervolgens georiënteerd op diverse groepsprogramma’s in de markt en kwam uit bij Bodyshake. Michel heeft hier een workshop gegeven waarvoor de belangstelling erg groot was. Voor mij reden om Bodyshake aan het lesrooster toe te voegen. Twee instructeurs hebben bij Michel vervolgens de opleiding gevolgd en geven nu 2 keer per week les op woensdagavond en zaterdag. Lessen die goed bezocht worden door gemiddeld 15 mensen per les en een mix is van jong en oud die enthousiast zijn over het programma omdat de lessen gemakkelijk te volgen zijn. Geen gedoe met moeilijke pasjes die ze moeten onthouden. Voor ons ook reden om verder te gaan met Bodyshake. Daarbij is de begeleiding vanuit Bodyshake prima. Om de 3 maanden krijgen we nieuwe les- en promotiemateriaal om Bodyshake te promoten binnen het centrum. Tenslotte: de licentiekosten die Bodyshake vraagt, zijn de investering wel waard. Zeker als je het vergelijkt met andere groepsprogramma’s”, aldus Bob.

Wat is BODYSHAKE?

BODYSHAKE is een groepsfitness programma voor buik- en rugtraining. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van een buis (Xco-Trainer®) met een bewegende massa erin. Door de verschillende maten van de buis kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. Hierdoor is BODYSHAKE geschikt voor iedereen.

Op dit moment heeft BODYSHAKE een uniek aanbod:

- Gratis preview workout op de club

- Gratis Marketing pakket ter promotie van de preview workout

- Gratis lanceerplanner met draaiboek: Succesvol Lanceren BodyShake

- Gratis opleiding van 3 instructeurs

- Gratis 3 maanden licentie

- 100% tevredenheidsgarantie; niet goed = geld terug!

- Concurrerend licentieprogramma? GEEN probleem. Altijd 50% korting bij overstappen!

Voor meer informatie: www.bodyshake.net

Bodyshake I producten en concepten

Edities