Is Nederland klaar voor preventieve wellness?

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2013

I body•LIFE 1I2013

fit20 opent 19de vestiging

De fit20 Personal Training formule (PT) heeft een 19de vestiging geopend in het WTC complex op de Zuidas Amsterdam in de prachtige Toren A op de 5de verdieping. Deze locatie is vooral gericht op de veeleisende zakelijke klant, maar ook particulieren zijn welkom. De franchisenemer voor fit20 Zuidas is David Lenahan, een voormalig basketbalspeler en ervaren trainer. fit20 is dè personal training formule van deze tijd. Klanten worden in 20 minuten per week onder persoonlijke begeleiding op afspraak intensief getraind, zonder te hoeven omkleden, want de ruimte is airco gekoeld. Door de effectieve, innovatieve trainingsmethode is 20 minuten per week voldoende om binnen 3 maanden tot merkbare resultaten te komen. Na de training gelijk door naar je volgende afspraak zonder tijdsverlies.

Meer informatie: www.fit20.nl

NEWS

producten en

concepten

HDD Group partner van EHFA & Jan Middelkamp in board EHFA

Per 1 januari 2013 is HDD Group een partnership aangegaan met EHFA, de European Health & Fitness Assocation. Daarnaast is drs. Jan Middelkamp, Algemeen directeur van HDD Group, onlangs verkozen tot bestuurder van EHFA. Als bestuurslid wil Jan Middelkamp de Europese fitnessbranche verder professionaliseren en naar een hoger niveau tillen. EHFA is een onafhankelijke non-profit organisatie, gevestigd in Brussel, die de Europese health- en fitnessbranche op Europees niveau vertegenwoordigt. EHFA promoot en beschermt de Europese branche op vele manieren. Centrale doelstelling van EHFA is ‘More People, More Active, More Often’ en de organisatie wil hiermee een win-win-win situatie creëren voor Europese burgers, de Europese Unie en de Europese health- en fitnessbranche. EHFA vertegenwoordigt een industrie die jaarlijks meer dan 22 biljoen euro aan inkomsten genereert. De Europese fitnessbranche biedt werkgelegenheid aan 390.000 mensen en ruim 40 miljoen Europeanen zijn lid van een health- of fitnessclub.

Succesvol Life Fitness Academy trainers event in Nederland

Begin januari kwamen ruim 20 master trainers van de Life Fitness Academy van over de hele wereld bijeen in Wellnesselande in Barendrecht. Een week lang werden trainers uit onder meer Australië, Spanje, Amerika en Nederland getraind om kwalitatief hoogstaande productgerelateerde trainingen te verzorgen. De Life Fitness Academy is een netwerk van trainers van over de hele wereld die trainingen verzorgen aan Life Fitness klanten. De workshops die momenteel al veelvuldig worden verzorgd door de trainers zijn Synrgy360 small group trainingen, circuit trainingen en Dual Adjustable Pulley trainingen gericht op functioneel trainen. In de Benelux worden de LFA-trainingen verzorgd door Sandra van de Kamp, Imro Beuk en Filip Debast.

Voor meer informatie mail naar marketing.benelux@lifefitness.com

Nieuw: Leefstijlclub E-learning Trainingsleer

Vanaf januari is de e-learning cursus Trainingsleer beschikbaar in de online Leefstijlclub Toolbox van EFAA. De cursus bestaat uit 6 delen, namelijk:

Deel 1 Algehele conditie

Deel 2 Trainingsprincipes

Deel 3 Trainingsvariabelen

Deel 4 Trainingsmethodes

Deel 5 Spiertrainingsvormen

Deel 6 4-fasenplan.

EFAA biedt voor het team van sportcentra de mogelijkheid voor structurele online bijscholing. Managers kunnen zelf online cursussen en bijscholing beheren voor teamleden. Dit is een laagdrempelige en goedkope oplossing voor expertise ontwikkeling van het team. Beschikbare e-learning programma’s binnen de Leefstijlclub zijn onder andere: Beweegdeskundige (pre)diabetes, Bewegen is Medicijn – Inzicht en trainer, NASM PT Kennismaking, Fysiologie, Basis- en Functionele Anatomie, Bijscholing Beweegdeskundige (pre)diabetes.

Jaarlijks worden er minimaal twee nieuwe e-learning cursussen of bijscholingen toegevoegd aan het e-learning programma. Een ideale praktijkgerichte bijscholing voor uw teamleden en introductie training voor nieuwe teamleden.

Meer informatie:www.efaa.nl of bel met 0495- 533229

Plantina Vitaminen supplier team beslist.nl

Plantina Vitaminen heeft zich als supplier verbonden aan team beslist.nl. Het contact tussen Plantina Vitamen en iSkate kwam tot stand doordat sprinter Hein Otterspeer al drie jaar individueel wordt ondersteund door het bedrijf. Zijn positieve ervaring met de producten van Plantina hebben er dus toe geleid dat nu ook zijn teamgenoten kunnen profiteren van hoogwaardige vitaminen en mineralen als aanvulling op een goede voeding. De verbintenis met iSkate, de organisatie waar team beslist.nl en Team Anker onder vallen, loopt tot het einde van dit schaatsseizoen, met de intentie de samenwerking daarna te continueren.

Meer informatie: www.plantina.nl

Pulastic vloeren in nieuwe topsportcentrum Papendal

Op 14 december heeft sportcentrum Papendal de ‘Arnhemhal’ geopend, specifiek ontworpen als trainingscentrum voor topsporters. Het nieuwe centrum is voor nationale sportselecties voor atletiek, badminton, handbal, volleybal, rolstoelbasketbal, taekwondo en wielrennen. De topsporters wonen, trainen en studeren op Papendal.

Descol sportvloeren heeft alle vloeren geleverd; sporthallen, gangen, ruimtes voor coaches en restaurant. De Pulastic sportvloeren in Papendal zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de normen voor topsport van NOC*NSF. Duurzaamheid is bij de ontwikkeling van het plan een van de kernthema’s geweest, het resultaat daarvan spreekt uit de toegepaste bouwmaterialen en de gebouwinstallatie.

body•LIFE 1I2013 I

Edities