- Van bankzitter tot topper!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2014

Van Bankzitter tot Topper!

Het verhaal van een volksheld

De rest van het verhaal is u reeds bekend en haalde het wereldnieuws. Een jongensboek. Tim Krul groeide in slechts 20 minuten uit tot nationale volksheld. Hij speelde eerst bij HVV RAS en later bij ADO Den Haag. Door de goede prestaties op het EK -17 werd hij gecontracteerd door Newcastle United. En daar stond hij dan opeens in de kwartfinale van het Wereldkampioenschap. Tim Krul stopt twee penalty's en zorgt er met twee fantastische reddingen voor dat we naar de halve finale gaan. De volgende dag op het trapveldje bij ons op de hoek speelt de jeugd het allemaal nog eens na. Ik heb vol bewondering 20 minuten staan kijken. Niet alleen zijn bewegingen en stijl maar ook zijn gebaren werden tot in detail gekopieerd. Er liep zelfs al een jongetje trots rond met een keepersshirt met daarop de naam Krul! Succes werkt aanstekelijk en inspireert mensen om in beweging te komen.

Wat is uw succesverhaal?

Mensen sluiten zich graag aan bij een community van mensen waar succes van uitgaat. Het is niet voor niets dat de grootste amateurverenigingen in ons land het imago hebben dat zij veel sportieve successen behaald hebben. Het zijn verenigingen met een aansprekend verhaal. Zo hebben de grootste tennisverenigingen niet verrassend genoeg historisch ook de meeste kampioenen voortgebracht. De grootste voetbalverenigingen stonden veelal aan de basis van één of meerdere Nederlandse topvoetballers en ga zo maar even door. Succes werkt aanstekelijk en trekt nieuwe leden aan op alle denkbare ambitieniveaus. Van hoog tot laag. Van jong tot oud. Van beginner tot gevorderde. Dit is exact wat mensen nodig hebben om hun lifestyle en beweegpatroon blijvend te veranderen. Het levende bewijs dat alles wat zij morgen anders gaan doen hun leven in positieve zin zal beïnvloeden.

Inspiratie

Ieder mens laat zich daarbij op een andere manier overtuigen. De meer introverte door ratio gedreven mens raakt veelal geïnspireerd door harde feiten en cijfers. De ander laat zich graag overtuigen door succesverhalen of voorbeelden van andere mensen. Ook zijn er de extroverte types die meer op hun gevoel afgaan en geïnspireerd raken door belevenissen, gezelligheid, een mooi design, interieur of schilderij. Maar wat voor iedereen geldt is dat mensen zich graag aansluiten bij een club mensen waar zij zich prettig bij voelen. Hierdoor is namelijk de kans groot dat zij ook direct andere mensen ontmoeten waar zij een klik mee hebben.

Kansen voor de fitnessbranche

De fitnessbranche staat voor de uitdaging om een groot aantal verschillende doelgroepen te inspireren en te overtuigen om in beweging te komen en te blijven. Hierbij dient er veelal eerst afgerekend te worden met het imago dat de branche de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Het veelvuldig niet inlossen van de branchebelofte – een slank en gespierd lichaam – heeft de branche geen goed gedaan en heeft de deur wagenwijd opengezet voor prijsvechters zoals Fit4Free en Basic Fit.

Een andere uitstraling en positionering en een meer doelgroep specifieke benadering biedt daarbij de oplossing. Hoe overtuigt u die voetballer om iedere week even een uurtje krachttraining te komen doen? Hoe overtuigt u die net gepensioneerde zakenman dat het goed is om wat vaker te gaan bewegen? Heeft u een passende oplossing voor die kantoormedewerker die al een aantal weken rondloopt met last van zijn rug? Wat doet u voor dat meisje dat zich iedere week helemaal suf rent op een loopband maar gewoon op haar oude gewicht blijft?

Van Sportschool tot

Lifestyle Club

De Lifestyle Club richt zich in marketing, PR, programma en begeleiding op een breed scala aan doelgroepen. Door een andere merkuitstraling, een andere wijze van communiceren en een hoogwaardig aanbod aan coaching en begeleidingsvormen spreekt de Lifestyle Club niet alleen fitness geïnteresseerden aan. Een Lifestyle Club is een club met een succesverhaal en bestaat uit een groep mensen waar je graag bij wilt horen. De spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub, bekende zakenmensen, ondernemers, burgemeester en wethouder. Zelfs uw buurvrouw en de directeur van de school van uw kinderen zijn er lid. Ook mensen met een inactieve leefstijl of mensen die niet geïnteresseerd zijn in fitness voelen zich aangetrokken tot een Lifestyle Club. De een volgt er regelmatig een cursus of een workshop. De ander organiseert er af en toe een inspirerende brainstorm met zijn bedrijf. Een Lifestyle Club creëert meerwaarde naast de traditioneel geldende koopmotieven zoals locatie, sportaanbod, faciliteiten en prijs.

Hoe geeft u als ondernemer in de praktijk inhoud aan een hogere waarde beleving? Het bouwen aan duurzame klantrelaties begint bij de eerste indruk van uw bedrijf. Daarna is het de kunst van het verleiden, boeien, binden, verdiepen én blijven verrassen van uw leden!

Nog 30 seconden speeltijd in een bloedstollende wedstrijd. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel. Een laatste tactische zet voor de start van de penalty series. Tim Krul komt erin! Wie zeg je? Tim Krul.

Van Bankzitter tot Topper! I health

Wouter Lagendijk, is directeur van Activation Group gespecialiseerd in marketing, communicatie, architectuur en interieur. Activation Group voert mystery guest bezoeken uit en begeleidt sportcentra bij het versterken van hun positionering in de markt: toenemende omzet en een hogere retentie zijn het resultaat. Hij komt ook graag een keer bij uw club langs: 06-32055558

Als lezer van body•LIFE bestel je het inspiratieboek “Van Bankzitter tot Topper!” nu voor de gereduceerde prijs van €€12,50. Interesse? Stuur een mail met je naam en contactgegevens naar info@bodylifebenelux.nl en wij sturen het inspiratieboek voor je op. Reserveer ook tijdig een plaats voor de gratis inspiratiesessie “Van Sportschool tot Lifestyle club” en vergroot je retentie en concurrentiekracht of vraag de brochure aan

Edities