- Wat doet uw club aan stress en burn-out?

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2014

I body•LIFE 5I2014

business I B???

Wat doet uw club aan stress en burn-out?

De vraag is wat uw club doet aan werkdruk gerelateerde klachten? Yoga en afgeleide vormen daarvan zijn vaak te moeilijk en worden als zweverig ervaren, fitness doet vaak niet genoeg. Lekker keihard bewegen in een hippe groepsles op house muziek en daarna op de bank ploffen, verhoogt voor sommige mensen het energie niveau zo sterk dat extra slapeloosheid na het sporten het gevolg kan zijn; een bekend probleem. Ziet u een doelgroep binnen en buiten uw club die niet door sporten alleen van hun klachten afkomen? Ziet u deze doelgroep steeds jonger worden? Lees dan verder.

Op 13 mei 2014 bracht de Rijksoverheid een persbericht naar buiten. De aanleiding was een brief van minister Asscher aan de Tweede Kamer.

“Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land. Minister Asscher gaat daarom de komende vier jaar samen met werkgevers en werknemers werkstress verder bespreekbaar maken en aanpakken.”

In juni lanceerde Tacoyo Nederland haar eerste Tacoyo4Business opleiding. Clubs en trainers zijn via deze eendaagse opleiding in staat TACOYO in te zetten binnen de zakelijke markt. De Tacoyo4Business opleiding is alleen toegankelijk voor TACOYO clubs die minimaal 6 maanden TACOYO op hun rooster hebben staan.

De TACOYO groepsles combineert de beste elementen uit core training, bodypump en pilates met yoga, ademhalingstechniek en relaxation binnen een intensieve interval training voor een doelgroep van 35 tot 65+. Door steeds verschillende inspanningsoefeningen af te wisselen met ontspanningsoefeningen ontstaat er een groepsles met een hele lage drempel om mee te doen. TACOYO gebruikt geen pasjes, moeilijke choreografieën of apparaten en is puur Nederlands. Deze benadering spreekt een hele grote doelgroep aan. TACOYO gaat uit van het gezondheidsideaal en niet het pure schoonheidsideaal, een wereldwijde maatschappelijke trend, die aansluit bij kernwaarden als echtheid, puurheid en no-nonsense.

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) verkondigt al jaren dat 90% van alle ziekten een relatie hebben met stress. Clubs van Tacoyo zien haar deelnemers steeds jonger worden en steeds meer fitnessclubs merken dat alleen bewegen niet meer voldoende is om mensen handvatten mee te geven om meer in balans te geraken, ook in het dagelijks leven buiten de sportschool om. Nu is ook de Nederlandse overheid wakker geworden en gaat actie ondernemen middels een project van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hier liggen nieuwe kansen voor iedere fitnessondernemer.

Edities