- Club Joy – Virtual training concept

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2014

I body•LIFE 2I2014

Dat is bevestigd door directeur Marc Neijland. Het concept is van start gegaan met drie lessoorten: yoga, power en cycle. Vanaf april gaat ook VTC Dance® van start.

Marc Neijland: “Virtuele groepslessen kunnen nooit groepslessen vervangen met een fysiek aanwezige instructeur. Daar zijn ze ook niet voor bedoeld. Ze zijn bedoeld als uitbreiding van de service, om leden de mogelijkheid te geven om op elk gewenst moment van de dag een favoriete groepsles te kunnen volgen. Het is een nieuwe trend in de fitnessmarkt en wij haken daarop in. Voor ondernemers in de fitnessbranche is het een mooie kans om daluren met een relatief lage investering meer rendabel te maken.”

Voor het in de markt zetten van Virtual Training Concepts werkt ClubJoy samen met First Impression uit Tilburg. First Impressions is gespecialiseerd in de verkoop, installatie en verhuur van profesionele audiovisuele apparatuur in de zakelijke markt. Zij hebben in de afgelopen jaren een groot specialisme opgebouwd in de fitnessbranche en daarnaast veel ervaring op het gebied van narrowcasting. Deze combinatie heeft de basis gevormd voor een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk virtual fitness platform.

Centra die een licentie afnemen kunnen kiezen uit virtuele lessen ‘sec’ en virtuele lessen gecombineerd met een AV-opstelling variërend van eenvoudig tot een compleet nieuwe ‘Experience’ in de groepslesruimte.

Voor het afspelen van de verschillende programma’s is altijd een mediaplayer nodig, maar deze biedt daarnaast veel extra interessante functies. De minimale investering bedraagt eenmalig € 795,- + de licentie à € 75,- per maand. Maar daarnaast zorgt juist de upgrade van een groepslesruimte naar meer beleving voor een betere service richting klanten en een  maximaal rendement uit de beschikbare ruimte.

Uitgangspunten

Neijland: “Bij de ontwikkeling van het concept hebben we ons in eerste instantie gericht op standalone clubs, omdat we vanuit die hoek de vraag kregen naar een concept als dit. Opmerkelijk was dat al vrij snel ook een meerdere fitnessketens belangstelling toonden. We verwachten dat ons concept binnen een paar maanden een landelijke dekking zal hebben.”

Na virtuele yoga, power (met barbells) en cycle, staat voor 2014 ook een dance variant op het programma. Functionele trainingen en groepslessen waarbij specifieke technieken vereist zijn, zullen niet direct een virtuele follow up krijgen. “Veiligheid en trainingsefficiëntie blijven essentiële uitgangspunten bij het samenstellen van de lessen.”

www.virtualtrainingconcepts.nl

Virtual Training Concepts® - Linker Rottekade 320

3031 WB Rotterdam - 010 – 760 23 00

(Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.30 uur tot 16.30 uur.)

Virtual Training Concepts maakt een vliegende start! Virtuele groeplessen ter aanvulling op het ‘live aanbod’ wordt door veel clubs erkend als een goede serviceverhoging.

Virtual Training Concepts is per januari 2014 van start gegaan in de Nederlandse fitnessbranche en maakt een vliegende start. Het concept wordt op het moment van schrijven landelijk uitgerold bij fitnesscentra en -ketens in Nederland.

virtual training I producten en concepten

First Impression Audiovisueel

Maidstone 24 

5026 SK Tilburg 

Telefoon: 013 - 52 34 180 

www.firstimpression.nl

body•LIFE 2I2014 I

Edities