- Mansom – Your Zone

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2014

I body•LIFE 2I2014

Mansom Fitfloor introduceert Fitfloor® Your Zone

Binnen Fitfloor Your Zone staan custom made concepten voor iedere zone of ruimte in uw centrum centraal. Hiermee biedt Mansom Fitfloor u de mogelijkheid een trainingsvloer of component samen te stellen aan de hand van de afmetingen die u wenst en de activiteiten die u erop wilt houden. Tijdens de komende FIBO zal Fitfloor Your Zone dan ook in al zijn facetten te zien zijn (hal 7, B15 ).

Mansom Fitfloor is in de bijna 15 jaar dat zij bestaat uitgegroeid tot de grootste leverancier van hoogwaardige vloeren voor alle denkbare fitnessactiviteiten en de ruimtes daarbuiten. Naast hun know-how op het gebied van vloeren zijn zij zeer vakkundig in custom made concepten. Deze expertise en vakkundigheid kunt u duidelijk zien binnen Fitfloor Your Zone.

Design Your Zone; Ontwerp uw eigen functionele trainingsvloer!

Bij het ontwerp wordt in eerste instantie gekeken naar de meest geschikte vloer voor de trainingen die u erop wilt houden. Daarna kan de vloer worden opgedeeld in trainingsdisciplines en kunnen er patronen of teksten op de vloer worden geplaatst. Bij patronen kunt u denken aan een Runningtrack, Sprinttrack, Coördinatieweb, Hexagon, Rubiks en nog vele andere mogelijkheden. Naast de standaard patronen kunt u ook zelf patronen voorstellen en zelfs uw logo kan op de vloer worden verwerkt. Het grote voordeel is dat u bepaalt wat u wilt voor een redelijke prijs. Ook als u in de toekomst de vloer wilt verplaatsen of uitbreiden is dit in de meeste gevallen mogelijk. Naast de mogelijkheid van volledig eigen ontwerp biedt Mansom Fitfloor ook twee standaard ontwerpen met patronen aan, leverbaar vanaf 60 m². Design Your Zone is goed te combineren met de andere mogelijkheden binnen Fitfloor Your Zone.

Fitfloor for Group Training Equipment;

Voor de Group Training apparatuur van Life Fitness SYNRGY en Technogym OMNIA levert en legt Mansom Fitfloor de bijbehorende vloeren met belijning. Deze vloeren zijn bestand tegen de accessoires en gewichten waarmee wordt gewerkt. Ook biedt hij goede grip en weerstand om af te zetten.

Hygiëne staat hoog in het vaandel op een vloer waar veel op wordt gezweet. Vandaar ook dat deze vloer is afgewerkt met een water- en vuilafstotende laag die het schoonmaken vergemakkelijkt.

De belijning op de vloer met de bijbehorende afstanden is afgestemd op de trainingen en optimaal gebruik van het trainingstoestel. De grootte van de vloer kan door u worden bepaalt vanaf de minimum oppervlakte die benodigd is voor de Group Training apparatuur. Het prettige is dat indien u extra patronen erbij wilt hebben deze eenvoudig erbij kunnen worden geïntegreerd.

Deadliftplateaus;

Voor de zwaargewichten levert Mansom Fitfloor Deadlift plateaus. Leverbaar vanaf 1,50 mtr. lang bij 2,40 mtr. breed. De rubber stootgedeeltes aan beide zijden kunnen ieder 250 kg. opvangen.

Ook kan het plateau volledig naar wens worden gemaakt of naar de afmeting van een Squat of Power Rack. Er zijn vele kleurcombinaties mogelijk zowel voor het loopvlak als voor de rubberstoot gedeeltes. Ook is het hier weer mogelijk om uw logo op de vloer te laten plaatsen. Een leuke optie is om een deadliftplateau te integreren binnen Design Your Zone.

Fitfloor Compact Aero;

De vloer voor fitnesscentra die groepslessen hoog in het vaandel hebben staan. Deze vloer is slechts 18 mm. dik en heeft een zeer goede puntelasticiteit doordat de vloer dempt waar de sporter hem belast. Zo heeft iedere sporter optimaal profijt van de vloer.

De kleuren kunt u kiezen uit de Fitfloor collectie kunststofvloeren. Deze bieden goede grip maar zijn ook weer niet te stroef zodat de sporter goed kan draaien. De Compact Aero vloer verkleint de kans op blessures en maakt lessen voor een brede doelgroep toegankelijk. Tevens is de Compact Aero bestand tegen vallende gewichten en accessoires.

Uw ( bestaande ) Compact Aero vloer is eventueel ook te stylen naar een Fitfloor Your Zone trainingsvloer, informeer naar de mogelijkheden!

Circuitplatforms;

Voor circuittraining apparatuur die verbonden moeten zijn met het stroomnet en een netwerk, zoals Milon en E-Gym, levert Mansom Fitfloor Custom Made Circuitplatforms. Het mooie van deze platforms is dat u de vormgeving en de afmeting kan bepalen en dat Mansom Fitfloor rekening houdt met de technische bewerkingen van de apparatuur. Zo kunnen in het platform alle netwerkkabels en stroomvoorzieningen verwerkt worden zodat u niet meer met kabelgoten hoeft te werken. Het circuitplatform wordt door Mansom Fitfloor in goed verhuisbare modules in eigen huis vervaardigt waarna het in uw centrum vlot in elkaar kan worden gezet. Het grote voordeel is dat er geen grote verhuizingen plaatsvinden, bouwgeluiden zoals zagen en boren tot een minimum worden beperkt en installatie vaak binnen 1 dag is geschied. Uw klanten kunnen dus zonder veel hinder trainen. Voor de bekleding kan u kiezen uit de ruime Fitfloor collectie. Daarnaast is er een optie om het platform van LED verlichting te voorzien en een logo op de vloer te plaatsen. Vanzelfsprekend kunnen de adviseurs van Mansom Fitfloor u van advies voorzien.

Indoor Cycling Tribune;

Meer ruimte voor fietsen en meer overzicht en beleving voor de klant. Dit wordt bereikt met een Indoor Cycling Tribune. Mansom Fitfloor produceert deze custom made tribunes passend in elke ruimte. Met deze cinema tribunes worden verhogingen gecreëerd waardoor de achterste rij fietsers goed zicht heeft op de instructeur of een videoscherm. Net als bij de circuitplatforms worden de tribunes bij Mansom Fitfloor in verhuisbare modules voor gefabriceerd zodat de installatie in het centrum vlot en zonder al teveel hinder verloopt. Als afwerking kan er worden gekozen uit de Fitfloor collectie vloeren. Daarnaast is er ook hier een optie om het platform van LED verlichting te voorzien en een logo op de vloer te plaatsen.

Noviteiten

Naast Fitfloor Your Zone presenteert Mansom Fitfloor tijdens de FIBO hun uitgebreide Fitfloor vloeren collectie.

Fitfloor Woodline - Archi, Amazone en Antarctica; Binnen het bestaande assortiment Fitfloor verlijmde kunststofvloeren zijn er drie lijnen die dit jaar hun intrede doen. De Woodline Archi omvat rustieke en moderne houtuitstralingen in diverse kleuren die passend kunnen zijn binnen iedere omgeving. De Woodline Amazone en Antarctica omvatten uitgesproken kleuren. Lekker kleurrijk en goed met elkaar te combineren. Voor de ruimtes waar de vloer een groot aandeel in de sfeerbepaling moet hebben. De Fitfloor kunststofvloeren kunnen bijna overal in uw centrum worden toegepast.

Fitfloor Compact Aero; De (nieuwe) verlijmde kunststofvloeren zijn ook weer te gebruiken als kleurkeuze voor de Compact Aero multifunctionele groepslesvloer ( slechts 18 mm. dik).

Fitfloor Continent – Click; Voor de ondernemer die zijn vloer niet wil verlijmen biedt Mansom Fitfloor houtlook kunststofvloeren met een uniek Click systeem aan. In tegenstelling tot andere clickvarianten die op de markt zijn is deze vloer 100% watervast en zeer sterk. De planken zijn leverbaar in lengtes van 1,25 en 1,80 mtr. Het product is qua uitstraling niet van echt hout te onderscheiden en toepasbaar in bijna iedere ruimte.

Fitfloor Goflex – Vario, MiXXL en Xclusive; De Vario Colors zijn prachtige kleurrijke nieuw EPDM rubbervloeren geleverd op rol. Van de rubbervloeren op gerecyclede basis ( zwarte kleur) zijn de MIXXL ( Grove EPDM korrel) en de Xclusive ( Fijne EPDM korrel) de nieuwkomers. Ze zijn leverbaar in diverse diktes en zelfs in High Impact tegels (3 cm. dik). Deze vloeren zijn naast al de andere Fitfloor Goflex vloeren zeer goed toepasbaar binnen Free-Weight, Indoor Cycling, Functional Training en Training Equipment ruimtes. Maar ook voor akoestische oplossingen!

Fitfloor® een verantwoorde

en bewuste keuze

De vloeren die Mansom Fitfloor onder het merk Fitfloor op de markt brengt, voldoen aan zeer hoge dan wel de hoogste eisen voor duurzaamheid en veiligheid. Het Z- en Ü-nummer is hierin een goed voorbeeld. Dit zijn keurmerken die aantonen dat uit hun producten geen emissies vrijkomen. Tevens beschikken de vloeren in hun assortiment over een A+ waardering ( zeer veilig ) vanuit AFFSET keurmerk (VOC’s ). Binnen het door hun samengestelde assortiment vallen uitsluitend vloeren die geschikt zijn voor een hoge gebruiksintensiteit en dus jaren met een goede uitstraling mee moeten gaan. Onder een hoge gebruiksintensiteit wordt onder andere verstaan dat zij stoot- en gripvast zijn, veel loop van mensen en drukpunten van zware apparatuur kunnen verdragen. Naast duurzaam zijn hun vloeren ook eenvoudig te reinigen en dus hygiënisch. U kunt er dus vanuit gaan dat Mansom Fitfloor het beste wat op de markt is aanbiedt. In de opbouw en de samenstelling maar ook in de uitstraling van de producten kunt u duidelijk de kwaliteit terugzien. Dit ziet u bijvoorbeeld bij een Fitfloor kunststofvloer in het strijklicht. Het houtmotief en de kleur is dan nog duidelijk zichtbaar. Iets wat bij “vergelijkbare” producten vaak niet zo is of zelfs als plastic oogt. Door een nauwe samenwerking die Mansom Fitfloor met zijn fabrikanten heeft kunnen zij in de meeste gevallen snel leveren en is er sprake van een zeer goede kwaliteit / prijsverhouding. De mogelijkheden voor een vakkundige en vlotte installatie kunt u met één van hun adviseurs bespreken zodat dit in een passende offerte kan worden meegenomen.

Bezoek Mansom Fitfloor tijdens de FIBO (stand B15 in hal 7, zelfde hal als Technogym). Of maak een afspraak met één van hun adviseurs voor een goed advies en een vrijblijvende offerte.

Contactgegevens: Mansom Fitfloor, Cannenburgerweg 71A, 1244 RH ANKEVEEN ( nabij Hilversum), 035 – 6550510, Mail@mansom.nl, www.mansomfitfloor.nl, www.your-zone.com

Mansom Fitfloor is in de bijna 15 jaar dat zij bestaat uitgegroeid tot de grootste leverancier van hoogwaardige vloeren voor alle denkbare fitnessactiviteiten en de ruimtes daarbuiten. Naast hun know-how op het gebied van vloeren zijn zij zeer vakkundig in custom made concepten. Deze expertise en vakkundigheid kunt u duidelijk zien binnen Fitfloor Your Zone.

Design Your Zone; Ontwerp uw eigen functionele trainingsvloer!

Bij het ontwerp wordt in eerste instantie gekeken naar de meest geschikte vloer voor de trainingen die u erop wilt houden. Daarna kan de vloer worden opgedeeld in trainingsdisciplines en kunnen er patronen of teksten op de vloer worden geplaatst. Bij patronen kunt u denken aan een Runningtrack, Sprinttrack, Coördinatieweb, Hexagon, Rubiks en nog vele andere mogelijkheden. Naast de standaard patronen kunt u ook zelf patronen voorstellen en zelfs uw logo kan op de vloer worden verwerkt. Het grote voordeel is dat u bepaalt wat u wilt voor een redelijke prijs. Ook als u in de toekomst de vloer wilt verplaatsen of uitbreiden is dit in de meeste gevallen mogelijk. Naast de mogelijkheid van volledig eigen ontwerp biedt Mansom Fitfloor ook twee standaard ontwerpen met patronen aan, leverbaar vanaf 60 m². Design Your Zone is goed te combineren met de andere mogelijkheden binnen Fitfloor Your Zone.

Fitfloor for Group Training Equipment;

Voor de Group Training apparatuur van Life Fitness SYNRGY en Technogym OMNIA levert en legt Mansom Fitfloor de bijbehorende vloeren met belijning. Deze vloeren zijn bestand tegen de accessoires en gewichten waarmee wordt gewerkt. Ook biedt hij goede grip en weerstand om af te zetten.

Hygiëne staat hoog in het vaandel op een vloer waar veel op wordt gezweet. Vandaar ook dat deze vloer is afgewerkt met een water- en vuilafstotende laag die het schoonmaken vergemakkelijkt.

De belijning op de vloer met de bijbehorende afstanden is afgestemd op de trainingen en optimaal gebruik van het trainingstoestel. De grootte van de vloer kan door u worden bepaalt vanaf de minimum oppervlakte die benodigd is voor de Group Training apparatuur. Het prettige is dat indien u extra patronen erbij wilt hebben deze eenvoudig erbij kunnen worden geïntegreerd.

Deadliftplateaus;

Voor de zwaargewichten levert Mansom Fitfloor Deadlift plateaus. Leverbaar vanaf 1,50 mtr. lang bij 2,40 mtr. breed. De rubber stootgedeeltes aan beide zijden kunnen ieder 250 kg. opvangen.

Ook kan het plateau volledig naar wens worden gemaakt of naar de afmeting van een Squat of Power Rack. Er zijn vele kleurcombinaties mogelijk zowel voor het loopvlak als voor de rubberstoot gedeeltes. Ook is het hier weer mogelijk om uw logo op de vloer te laten plaatsen. Een leuke optie is om een deadliftplateau te integreren binnen Design Your Zone.

Fitfloor Compact Aero;

De vloer voor fitnesscentra die groepslessen hoog in het vaandel hebben staan. Deze vloer is slechts 18 mm. dik en heeft een zeer goede puntelasticiteit doordat de vloer dempt waar de sporter hem belast. Zo heeft iedere sporter optimaal profijt van de vloer.

De kleuren kunt u kiezen uit de Fitfloor collectie kunststofvloeren. Deze bieden goede grip maar zijn ook weer niet te stroef zodat de sporter goed kan draaien. De Compact Aero vloer verkleint de kans op blessures en maakt lessen voor een brede doelgroep toegankelijk. Tevens is de Compact Aero bestand tegen vallende gewichten en accessoires.

Uw ( bestaande ) Compact Aero vloer is eventueel ook te stylen naar een Fitfloor Your Zone trainingsvloer, informeer naar de mogelijkheden!

Circuitplatforms;

Voor circuittraining apparatuur die verbonden moeten zijn met het stroomnet en een netwerk, zoals Milon en E-Gym, levert Mansom Fitfloor Custom Made Circuitplatforms. Het mooie van deze platforms is dat u de vormgeving en de afmeting kan bepalen en dat Mansom Fitfloor rekening houdt met de technische bewerkingen van de apparatuur. Zo kunnen in het platform alle netwerkkabels en stroomvoorzieningen verwerkt worden zodat u niet meer met kabelgoten hoeft te werken. Het circuitplatform wordt door Mansom Fitfloor in goed verhuisbare modules in eigen huis vervaardigt waarna het in uw centrum vlot in elkaar kan worden gezet. Het grote voordeel is dat er geen grote verhuizingen plaatsvinden, bouwgeluiden zoals zagen en boren tot een minimum worden beperkt en installatie vaak binnen 1 dag is geschied. Uw klanten kunnen dus zonder veel hinder trainen. Voor de bekleding kan u kiezen uit de ruime Fitfloor collectie. Daarnaast is er een optie om het platform van LED verlichting te voorzien en een logo op de vloer te plaatsen. Vanzelfsprekend kunnen de adviseurs van Mansom Fitfloor u van advies voorzien.

Indoor Cycling Tribune;

Meer ruimte voor fietsen en meer overzicht en beleving voor de klant. Dit wordt bereikt met een Indoor Cycling Tribune. Mansom Fitfloor produceert deze custom made tribunes passend in elke ruimte. Met deze cinema tribunes worden verhogingen gecreëerd waardoor de achterste rij fietsers goed zicht heeft op de instructeur of een videoscherm. Net als bij de circuitplatforms worden de tribunes bij Mansom Fitfloor in verhuisbare modules voor gefabriceerd zodat de installatie in het centrum vlot en zonder al teveel hinder verloopt. Als afwerking kan er worden gekozen uit de Fitfloor collectie vloeren. Daarnaast is er ook hier een optie om het platform van LED verlichting te voorzien en een logo op de vloer te plaatsen.

Noviteiten

Naast Fitfloor Your Zone presenteert Mansom Fitfloor tijdens de FIBO hun uitgebreide Fitfloor vloeren collectie.

Fitfloor Woodline - Archi, Amazone en Antarctica; Binnen het bestaande assortiment Fitfloor verlijmde kunststofvloeren zijn er drie lijnen die dit jaar hun intrede doen. De Woodline Archi omvat rustieke en moderne houtuitstralingen in diverse kleuren die passend kunnen zijn binnen iedere omgeving. De Woodline Amazone en Antarctica omvatten uitgesproken kleuren. Lekker kleurrijk en goed met elkaar te combineren. Voor de ruimtes waar de vloer een groot aandeel in de sfeerbepaling moet hebben. De Fitfloor kunststofvloeren kunnen bijna overal in uw centrum worden toegepast.

Fitfloor Compact Aero; De (nieuwe) verlijmde kunststofvloeren zijn ook weer te gebruiken als kleurkeuze voor de Compact Aero multifunctionele groepslesvloer ( slechts 18 mm. dik).

Fitfloor Continent – Click; Voor de ondernemer die zijn vloer niet wil verlijmen biedt Mansom Fitfloor houtlook kunststofvloeren met een uniek Click systeem aan. In tegenstelling tot andere clickvarianten die op de markt zijn is deze vloer 100% watervast en zeer sterk. De planken zijn leverbaar in lengtes van 1,25 en 1,80 mtr. Het product is qua uitstraling niet van echt hout te onderscheiden en toepasbaar in bijna iedere ruimte.

Fitfloor Goflex – Vario, MiXXL en Xclusive; De Vario Colors zijn prachtige kleurrijke nieuw EPDM rubbervloeren geleverd op rol. Van de rubbervloeren op gerecyclede basis ( zwarte kleur) zijn de MIXXL ( Grove EPDM korrel) en de Xclusive ( Fijne EPDM korrel) de nieuwkomers. Ze zijn leverbaar in diverse diktes en zelfs in High Impact tegels (3 cm. dik). Deze vloeren zijn naast al de andere Fitfloor Goflex vloeren zeer goed toepasbaar binnen Free-Weight, Indoor Cycling, Functional Training en Training Equipment ruimtes. Maar ook voor akoestische oplossingen!

Fitfloor® een verantwoorde

en bewuste keuze

De vloeren die Mansom Fitfloor onder het merk Fitfloor op de markt brengt, voldoen aan zeer hoge dan wel de hoogste eisen voor duurzaamheid en veiligheid. Het Z- en Ü-nummer is hierin een goed voorbeeld. Dit zijn keurmerken die aantonen dat uit hun producten geen emissies vrijkomen. Tevens beschikken de vloeren in hun assortiment over een A+ waardering ( zeer veilig ) vanuit AFFSET keurmerk (VOC’s ). Binnen het door hun samengestelde assortiment vallen uitsluitend vloeren die geschikt zijn voor een hoge gebruiksintensiteit en dus jaren met een goede uitstraling mee moeten gaan. Onder een hoge gebruiksintensiteit wordt onder andere verstaan dat zij stoot- en gripvast zijn, veel loop van mensen en drukpunten van zware apparatuur kunnen verdragen. Naast duurzaam zijn hun vloeren ook eenvoudig te reinigen en dus hygiënisch. U kunt er dus vanuit gaan dat Mansom Fitfloor het beste wat op de markt is aanbiedt. In de opbouw en de samenstelling maar ook in de uitstraling van de producten kunt u duidelijk de kwaliteit terugzien. Dit ziet u bijvoorbeeld bij een Fitfloor kunststofvloer in het strijklicht. Het houtmotief en de kleur is dan nog duidelijk zichtbaar. Iets wat bij “vergelijkbare” producten vaak niet zo is of zelfs als plastic oogt. Door een nauwe samenwerking die Mansom Fitfloor met zijn fabrikanten heeft kunnen zij in de meeste gevallen snel leveren en is er sprake van een zeer goede kwaliteit / prijsverhouding. De mogelijkheden voor een vakkundige en vlotte installatie kunt u met één van hun adviseurs bespreken zodat dit in een passende offerte kan worden meegenomen.

Bezoek Mansom Fitfloor tijdens de FIBO (stand B15 in hal 7, zelfde hal als Technogym). Of maak een afspraak met één van hun adviseurs voor een goed advies en een vrijblijvende offerte.

Contactgegevens: Mansom Fitfloor, Cannenburgerweg 71A, 1244 RH ANKEVEEN ( nabij Hilversum), 035 – 6550510, Mail@mansom.nl, www.mansomfitfloor.nl, www.your-zone.com

Mansom Fitfloor I producten en concepten

body•LIFE 2I2014 I

producten en concepten I Mansom fitfloor

Edities