- Van bankzitter tot topper!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2014

Als lezer van body•LIFE bestel je het inspiratieboek “Van Bankzitter tot Topper!” nu voor de gereduceerde prijs van €12,50. Interesse? Stuur een mail met je naam en contactgegevens naar info@bodylifebenelux.nl en wij sturen het inspiratieboek voor je op. Reserveer ook tijdig een plaats voor de gratis inspiratiesessie “Van Sportschool naar Lifestyle club” en vergroot je retentie en concurrentiekracht. Kijk voor meer informatie over dit unieke sport, voeding & lifestyle programma op

www.bankzittertottopper.nl

of vraag de brochure aan.

health I lifestyle

I body•LIFE 1I2014

Vandaag hoorde ik op de radio weer een reclame voorbij komen van één van de vele dating sites. Meld je nu aan en ontmoet de liefde van je leven. Een groeiende markt, want het aantal singles in ons land neemt nog steeds toe en relaties houden steeds minder lang stand. Maar het is absoluut niet zo dat we zonder elkaar kunnen. Mensen zijn sociale wezens: we kunnen niet leven zonder de aanwezigheid van andere mensen. We hebben elkaar nodig en zijn afhankelijk van elkaar.

We zoeken naar veiligheid, zekerheid en liefde, we willen ergens bij horen, we zoeken erkenning en waardering. Voor een energiek en gezond lichaam en geest heb je daarom nodig: een goede relatie, familie, collega’s, vrienden en sociale contacten. En dat gaat niet vanzelf, daar moet je iedere dag hard aan werken.

Samen bereik je meer

Sporten is van oudsher een leuke en tevens nuttige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale contacten te onderhouden. Al jaren mogen de vele sportverenigingen in ons land daarom rekenen op een harde kern aan leden. Het is meer dan een optelsom van individuen. Een vereniging heeft een eigen cultuur, een historie, een bestuur en een clubembleem. Het clubhuis is de plek waar het allemaal gebeurt. Hier pronken de foto’s van mooie feesten, overwinningen en successen. Het zijn verenigingen met een aansprekend verhaal. Zo hebben de grootste tennisverenigingen niet verrassend genoeg historisch ook de meeste kampioenen voortgebracht. De grootste voetbalverenigingen stonden veelal aan de basis van één of meerdere Nederlandse topvoetballers en ga zo maar even door. Succes werkt aanstekelijk en trekt nieuwe leden aan op alle denkbare ambitieniveaus. Van hoog tot laag. Van jong tot oud. Van beginner tot gevorderde. Bij binnenkomst voel je de gezamenlijke passie en de trots die schuilgaat achter de club. Het spreekt je aan of het spreekt je niet aan. Vandaar dat mensen zich in de regel graag aansluiten bij een sportclub of community met een cultuur waar zij zich prettig bij voelen. Hierdoor is de kans groot dat je ook direct andere mensen ontmoet met een gemeenschappelijk passie waar je automatisch een klik mee hebt.

Van Sportschool tot

Lifestyle Club

Als je tegenwoordig op zoek bent naar een plek waar je op een leuke, ontspannen of resultaatgerichte manier aan je gezondheid kan werken dan heb je meer keus dan ooit tevoren. Het aantal sportcentra in ons land is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Ook wordt de stad en buitenomgeving steeds vaker gebruikt als “playground”. De manier waarop jij in het leven staat, de mensen waar jij gevoelsmatig een klik mee hebt en jouw persoonlijke belevingswereld zijn bepalend waarvoor je kiest. Zo kiest de één voor een club waar bij binnenkomst direct een warme en gemoedelijke sfeer hangt. Mensen zitten nog even gezellig na te praten, het personeel verwelkomt je met een glimlach, de openhaard staat aan en de krant van vandaag ligt al voor je klaar. Je merkt het aan alles. In deze omgeving ben je niet alleen een nummer en speelt persoonlijke aandacht en menselijke zorg een belangrijke rol. Hier kom je echt niet alleen om te sporten. Deze club is een verlengstuk van je leven. Het is de combinatie van sfeer, een vriendelijke glimlach, een leuk gesprek en een gevoel van persoonlijke erkenning, waardering en zorg dat je aanspreekt. Om maar niet te zwijgen over de heerlijke cappuccino! Dit goede gevoel begon eigenlijk al op het moment dat je ooit na een bezoek aan de website voor het eerst binnenkwam. Bij ieder bezoek daarna wordt dit goede gevoel iedere keer weer bevestigd, je voelt je thuis, gaat iedere keer met een voldaan gevoel weer naar huis en bouwt een relatie op voor het leven!

Je kunt na het zien van een flitsende TV reclame met Tatjana uiteraard ook kiezen voor een omgeving waarbij je na het parkeren van je auto bij de ingang direct tegen een tourniquet aanloopt. Je kiest bewust voor een lage prijs, persoonlijke aandacht interesseert je niet en je bent nog één van de weinige Nederlanders die oprecht blij is met een gratis sporttas. Je belandt na binnenkomst direct in een enorme hal met een batterij aan apparaten. Er heerst een onpersoonlijke sfeer, het verloop onder het personeel is hoog en mensen hebben in de regel weinig aandacht voor elkaar. Na je work-out stap je zo snel mogelijk weer in je auto en neemt thuis een douche!

In welke omgeving voel jij je het prettigst? Wat is het jou waard? Is de sportschool een verlengstuk van jouw leven of kom je er puur om te sporten en ga je er zo snel mogelijk weer weg? Het bouwen aan duurzame klantrelaties begint bij de eerste indruk. Daarna is het de kunst van het verleiden, boeien, binden, verdiepen én blijven verrassen van je leden!

De komende maanden neem ik je ter inspiratie graag mee langs alle maatschappelijke ontwikkelingen, trends en drijfveren van mensen om in beweging te komen. Van droombaan tot grote auto’s, meer status en dikke bedrijfswinsten. Van een sixpack tot verre reizen, sexy women, lekker eten en heerlijke cappuccino tot de meest waanzinnige belevenis ooit. Inspireer elkaar tot een gezonde en niet te vergeten… leuke, succesvolle, lekkere, gezellige, actieve en ontspannen manier van leven!

Wouter Lagendijk, is directeur van Activation Group. Samen met een team van specialisten ontwikkelde hij het Sport, Voeding & Lifestyle programma "Van Bankzitter tot Topper!" Het Sportcoaching concept wordt inmiddels bij steeds meer fitness centra toegepast. Hij is benieuwd naar jouw reactie: wouter@activationgroup.eu of 06-32055558

MindFit als je laagdrempelig een stress-reductie programma wilt aanbieden

In deze body LIFE kun je lezen over diverse lesssen waarin body en mind wordt gecombineerd. Als je tegemoet wilt komen aan de vraag naar stress-reductie programma’s is MindFit een geschikte nieuw programma voor je centrum. Een reeks van lessen, of een eenmalige cursusavond waarin je werkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, aandachtstraining (een vorm van mindfulness) en meditatietechniek. In de eendaagse opleiding ‘MindFit trainer’ van QUENO Sportopleidingen krijg je een uitgewerkte reeks van technieken aangeboden waarmee je meteen les kunt geven. MindFit bestaat uit fysieke ontspanningsoefeningen, Tibetaanse/Indiase yoga, Pilates oefeningen, meditatie, aandachtstraining. Het is een zeer laagdrempelige manier om te leren ontspannen voor je doelgroep.

Eerstvolgende opleiding vrijdag 14 maart in Westerbork. Kosten € 144,-- inclusief certificaat en mala. ‘MindFit’ is licentie-vrij. www.queno.nl

Matrix Fitness exclusieve partner van eGym

Sinds 1 december 2013 is Matrix Fitness Benelux de exclusieve partner van het in Duitsland gevestigde bedrijf eGym. eGym biedt een uniek cirkelconcept dat fitness nog effectiever, gezonder én leuker maakt. De eGym-cirkel bestaat uit 8 krachttoestellen. Elke deelnemer traint en wisselt vervolgens op hetzelfde moment, waardoor je binnen 30 minuten een complete workout hebt afgerond.

Het grote voordeel van het e-Gym-concept is dat alle trainingsgegevens in de cloud worden opgeslagen. Trainers kunnen daardoor samen met sporters workouts plannen, analyseren en aanpassen. En als clubeigenaar bent u daardoor in staat om de kwaliteit van uw dienstverlening op een constant hoog niveau te houden. Bovendien krijgt u inzicht in de trainingsdoelen en trainingsfrequentie van uw leden. Kortom: e-Gym is een ideaal concept voor fitnessondernemers die hun centrum kwalitatief willen onderscheiden, hun sporters extra service willen verlenen en hun trainers een tool in handen willen geven om hun werk beter uit te voeren.

Polar introduceert een activity tracker: Polar Loop

Een slimme, stijlvolle activity tracker die je 7 dagen per week, 24 uur per dag draagt – naar je werk, naar de stad, in bed en zelfs tijdens het zwemmen. Hij meet al je dagelijkse lichaamsbeweging, je hartslag én zelfs je slaappatroon! De Polar Loop houdt bij hoeveel stappen je neemt, hoe lang je zit, staat of loopt, hoeveel calorieën je verbrand en wat de status is van het behalen van je dagelijkse doel. ’s Nachts meet hij hoe lang je hebt geslapen en je kunt zien hoe vaak en hoe laat je wakker bent geweest. Polar Loop geeft ook opties met welke activiteit je aan je dagelijkse beweging komt, bijvoorbeeld het volgen van een groepsles. Zo blijf je gemotiveerd om ’s avonds naar de fitness club te gaan! Bovendien koppel je tijdens je training de Polar H6 of H7 hartslagsensor aan je Polar Loop, zodat je ook hartslaggegevens en een trainingssamenvatting ontvangt! Polar Loop komt samen met een gratis app en webservice zodat je altijd en overal je activiteiten kunt checken.

Interesse in het startpakket met gratis display? Polar is te bereiken op 036 546 01 13 of stuur een e-mail naar verkoop@polar.com.

Matrix Fitness sponsort topsporters

Op 28 januari 2014 maakte fitnesstoestellenleverancier Matrix Fitness op de Jaap Edenbaan in Amsterdam bekend dat zij de nieuwe sponsor is van zowel de schaatsdames van Team Activia als van Olympisch judoka Henk Grol.

Het verhaal over de totstandkoming van de samenwerking met Henk Grol doet menig persoon glimlachen. Marco Vonk hoorde de judoka op de radio vertellen dat NOC*NSF moeite had om een geschikte trainingsruimte voor hem te regelen. Marco zocht daarop direct contact met Henk via social media en niet veel later zaten de twee om tafel. De gesprekken bevielen zo goed dat Matrix Fitness besloot om de hoofdsponsor van Henk Grol te worden.

nieuws I health

body•LIFE 1I2014 I

Bedrijvengids

Apps

Personal Trainer App

Belvederebos 210, 2715VL Zoetermeer

T 079 – 889 5877

E info@personaltrainerapp.nl

W www.personaltrainerapp.nl

------------------------------------------

Airconditioning & Klimaatbeheersing

ALF International

Touwslagerij 10 - 4762 AT Zevenbergen

0168-335478 - info@alf-international.nl

www.alf-international.nl

------------------------------------------

Automatisering & Ledenadministrstie

Easy2Begin

Curieweg 9, 3208 KJ Spijkenisse

010-7600136, info@easy2begin.nl

www.easy2begin.nl

www.facebook.com/easy2begin

-----------------------------------------

Virtuagym

Piet Heinkade 181A

1019 HC Amsterdam

T: 020 71 65 216

E info@virtuagym.com

www.virtuagym.com

-----------------------------------------

Delcom

Dussendijk 14 - 4271 XL Dussen

0162 580258 - info@delcom.nl

www.delcom.nl

------------------------------------------

Buikbanden

Belly Attack

Mortelweg 10d - 6551 AE Weurt

0485 - 820 222

info@bellyattack.com

www.bellyattack.com

------------------------------------------

Referentie

Meer dan 300 Professionele Fitness centra’ s maken gebruik van het BellyAttack® concept. Voor een Referentie bij u in de buurt kijk op www.bellyattack.com en klik op

postcode check

------------------------------------------

Slim Belly by Greinwalder & Partner Marketing Services

Hoge Weere 12 - 1689 CG Zwaag

06 – 2128 3117, www.greinwalder.com

Matthijs.Mennes@greinwalder.com

------------------------------------------

Referentie

Sportcentrum Vredehof

Vredehofstraat 5, 1624 XG HOORN

0229- 215094

vredehof@sportcentrumvredehof.nl

www.sportcentrumvredehof.nl

Yvonne's Lifestyle Centre

Sportlaan 2 a, 3223 EV Hellevoetssluis

0181- 399501, info@ylifestyle.nl

www.ylifestyle.nl

Fiscaal en Juridisch advies

Prime Accountants & Belastingadviseurs

Rivium 1ste straat 53-4

2909 LE Capelle a/d IJssel

010-2355580- info@prime-ab.nl

www.prime-ab.nl

------------------------------------------

Fitness apparatuur - Allround

Precor

Plesmanstraat 1 - 3833 LA Leusden

0416-690859 - info@precor.nl

www.precor.nl

------------------------------------------

MoveToLive Benelux

Overbeeke 1, 5258 BL Berlicum

073 5947020, info@movetolive.com

www.movetolive.com

------------------------------------------

Life Fitness

Bijdorpplein 25-31, 2992 LB  Barendrecht

0180 64 66 66

marketing.benelux@lifefitness.com

www.lifefitness.com

Referentie Life Fitness

Wellnesselande

Bijdorp-Zuid 1

2992 LB Barendrecht

0180-646400

info@wellnesselande.nl

www.wellnesselande.nl

Fitness apparatuur -

Circuit training

Milon Cirkel

Postbaan 38 - 3290 Diest

06 53 42 07 00, vanderpijl@milon.com

www.milon.com

------------------------------------------

Referentie Milon

Essink Sportcentrum

Toon Schroderlaan 2

5644 HS Eindhoven

t.essink@essinksportcentrum.nl

www.essinksportcentrum.nl

Living Well

Keerkring 4 - 2801 DG Gouda

0182-689992 - quinten@livingwellgouda.nl

www.livingwellgouda.nl

Family Fit Healthcentre

Schotsestraat 4c, 5171 DT Kaatsheuvel

0416-540000

info@familyfit-healthcenter.nl

www.familyfit-healthcenter.nl

M & M the Next

Henri Nouwenstraat 2

3863 HV Nijkerk - 033-2452406

info@menmthenext.nl

www.menmthenext.nl

Fit & Wellnesscenter Oosterbeek

Past. Bruggemanlaan 33

6861 GR Oosterbeek - 026-4432700

info@wellnesscenteroosterbeek.nl

www.wellnesscenteroosterbeek.nl

Fitness apparatuur - Pneumatische apparatuur

Keiser I The Sports Company

Hagelkruisweg 11 - 5971 EA Grubbenvorst

077-3661640 - info@thesportscompany.nl

www.thesportscompany.nl

Groepsles programma's

Zumba Fitness

+ 1 954-925-3755 - info@zumba.com

www.zumba.com

------------------------------------------

XCO Sports Company, Postbus 401 2260 AK Leidschendam, 070 427 6810 info@xco.nl , www.xco.nl

------------------------------------------

Just Bounce

Haltestraat 63 - 2042 LL Zandvoort

023 573 1835 - info@justbounce.eu

www.justbounce.eu

------------------------------------------

Megawalk Nederland

Trompstraat 16 - 7482 VX Haaksbergen

T 06 – 2472 7676 - info@megawalk.nl

www.megawalk.nl

------------------------------------------

Referentie Megawalk

Vitalcentre, Hammerweg 8b

8101 NE Raalte, Tel. 0572-351840

raalte@vitalcentre.nl, www.vitalcentre.nl

Sportcenter Bodycontrol

Leigraafseweg 15b, 6983 BR Doesburg, Tel. 0313-474058

info@sportcenterbodycontrol.nl

www.sportcenterbodycontrol.nl

Wenters Sports Club

Haitsma Mulierweg 22-24

7101 CA Winterswijk, 0543-513878

Tacoyo Nederland B.V.

Hoefblad 3, 2201 MD Noordwijk

020-771-7088, r.szepesi@tacoyo.nl

www.tacoyo.nl

Klein fitness materiaal

Meijers Fit & Gezond

Kokkelertstraat 6 - 6116 AR Roosteren

046 4496100 - info@meijers.com

www.meijers.com

------------------------------------------

Lifemaxx Fitness Accessories

Linschotenstraat 2-b

3044 AW Rotterdam - 010 - 415 98 00 info@lifemaxx.com - www.lifemaxx.com

Referentie Lifemaxx

The Fitnessclub

(Rotterdam & Leiderdorp)

Info@thefitnessclub.nl

www.thefitnessclub.nl

Ringer Sportplaza (Dordrecht)

T 078 – 631 0378

E info@ringer-sportplaza.nl

W www.ringer-sportplaza.nl

Big Gym (Heemskerk

& Wormerveer)

T 0900 – 999 2 444 - www.biggym.nl

MFT Academy NL - Groups for Balance, Morsweg 246

2332 EV Leiden - 06 4414 9119

bob.kruis@mft-academy.nl

www.mft-academy.nl

------------------------------------------

Klimwand

Climbstation

Stemerdingweg 7a - 3769 CE Soesterberg

06 4817 2310 - info@climbstation.nl

www.climbstation.nl

Referentie Climbstation

Juliën Sport, Health & Wellness

Provincialeweg 16 - 4033 BR Lienden

0344 – 602 204 - info@julien.biz

www.julien.biz

Marketing & Consultancy

Greinwalder & Partner

Marketing Services

Hoge Weere 12 - 1689 CG Zwaag

0180 635 229 - avd@greinwalder.com

www.greinwalder.com

------------------------------------------

Activation Group B.V

Marketing | Architectuur | Interieur

Schiedamse dijk 157-158, 3011 EP Rotterdam, +31 (0)10 - 846 29 21

info@activationgroup.eu

www.activationgroup.eu

www.bankzittertottopper.nl

Referentie Activation Group B.V

LaVita Lifestyleclub Fitness & SPA

Sportlaan 1/ Veenendaal

wwww.lavitaveenendaal.nl

Fit Sports Sport & Lifestyleclub

Nijbracht 116 / Emmen

www.fitsports.nl

Universitair Sportcentrum Leiden

Einsteinweg 1 / Leiden

www.uscleiden.nl

Opleidingen

Train the Trainers

Oostmaaslaan 393 - 3063 AX Rotterdam

06-20262663 - info@trainthetrainers.nl

www.trainthetrainers.nl

------------------------------------------

Artros Healthfocus

Almenseweg 3 - 7231 PG Warnsveld

0575-43 11 41 - info@artros.nl

www.artros.nl

------------------------------------------

QUENO Sportopleidingen

Hoofdstraat 55B - 9431 AC Westerbork

0593-552895 - info@queno.nl

www.queno.nl

------------------------------------------

Opleidingen 2000

Scheepswerflaan 44

4941 GZ Raamsdonksveer

0162-49 88 60

info@opleidingen2000.nl

www.opleidingen2000.nl

------------------------------------------

EFAA

Houtstraat 14 - 6001 SJ Weert

0495 - 533229 - info@efaa.nl

www.efaa.nl

------------------------------------------

Start2Move

Reukgras 78 - 8043 KN Zwolle

038 - 230 36 06 - info@start2move.nl 

www.start2move.nl

------------------------------------------

HAN Seneca

Kapittelweg 33, 6525 EN Nijmegen

024 353 12 62, seneca@han.nl

www.han.nl

------------------------------------------

AALO opleidingen BV

Schipholweg 101, 2316 XC Leiden

071-7512800, info@aalo.nl

www.aalo.nl

------------------------------------------

Promotiematerialen

Sportgoodies.nl

De Valendries 3, 3828 RA Hoogland

033 - 7440202, info@sportgoodies.nl

www.sportgoodies.nl

------------------------------------------

Hidalgo International

Platinastraat 52, 2718 RZ Zoetermeer

T 079 – 33 101 33, E info@hidalgo.nl

www.hidalgo.nl

------------------------------------------

Sportvoeding

MP3 Drinks

Kerkenbos 1226, 6546 BE Nijmegen,

024 3732585, info@sportandhealthnutrition.nl, www.sportandhealthnutrition.nl

------------------------------------------

First Class Nutrition

Kerkenbos 1226, 6546 BE Nijmegen,

024 3732585, info@sportandhealthnutrition.nl, www.sportandhealthnutrition.nl

------------------------------------------

Suspension training

PT4Pro® Nederland

Mortelweg 10D - 6551 AE Weurt

085-2733252 - info@pt4pro.nl

www.pt4pro.nl

Referentie PT4pro®,

De Mix Almere AALO FTP

Edvard Munchweg 123

1328 MK Almere - Tel: 030 602 1471

www.demixalmere.nl

Pure Health

Dalweg 1a - 3233 KK Oostvoorne

0181 - 487497, www.purehealth.nl

All4fit Boxmeer

Sportlaan 1, 5831 DA Boxmeer

0485 – 573997 - www.all4fit.eu

Test en Meetapparatuur

THP2 Europe

Torenstraat 53, 9201 JS Drachten

06 8132 5148, info@thp2.eu

www.thp2.eu

------------------------------------------

Vloeren

Mansom Fitfloor

Canneburgerweg 71a

1244 RH Ankeveen, 035 - 655 0510

mail@mansom.nl, www.mansom.nl

------------------------------------------

Zonnebanken

Hapro International

Postbus 73 - 4420 AC Kapelle

0113-362362, info@hapro.com

www.hapro.com

------------------------------------------

Referentie Hapro International

Inverno Leisure Group

Hoge Bergen 11 - 4704 RH Roosendaal

084-4300085 - info@inverno-lg.nl

www.inverno-lg.nl

------------------------------------------

SunLightShop

Hoogstad 202-207 - 3131 KX Vlaardingen 010-2341828 - info@sunlightshop.nl

www.sunlightshop.nl

El Solar

Natiënlaan 161 - 8300 Knokke-Heist (België), 0032 (0)50615449

info@elsolar.be - www.elsolar.be

Edities