- Virtuagym

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2014

Infrarood feedbacksysteem

Tussen 2 kastjes ontstaat een ‘infraroodlijn’ die bij onderbreken een geluidssignaal geeft. De feedback-kastjes zijn ontwikkeld door CogniTrain. Het systeem is zeer geschikt om maximale concentratie te vragen bij het uitvoeren van een breed scala aan oefeningen.

Naar eigen inzicht zijn de oefeningen van makkelijk tot moeilijk te variëren: de infraroodlijn kan in hoogte worden gevarieerd door de kastjes aan bij te leveren palen te klemmen. Het systeem is ook goed buiten te gebruiken.

De afstand waarop de feedback-kastjes betrouwbaar werken is minimaal 5 meter.

Door meerdere sets (‘infraroodlijnen’) te combineren kan een circuit worden uitgezet. Over en onder stokken en touwen wordt hiermee overbodig. Inzetbaar bij alle vormen van sprongkracht en behendigheid.

Voorbeelden: www.cognitrain.nl

eFIGHTING de revolutionaire fitnesstraining

eFIGHTING fitness workout is dé innovatie in de fitness- en gezondheidsbranche. Dit nieuwe club- en cursusconcept bestaat uit een mix van Aziatische vechtsporten en een fitness workout, voornamelijk gericht op het trainen van conditie, coördinatie, snelheid, reflex en kracht.

De unieke boksringen van 2 bij 2 meter zijn uitgerust met een ultramoderne dummy als tegenstander. De dummy’s beschikken over zeer geavanceerde software voor de aansturing van het trainingsprogramma op verschillende niveaus. Iedereen krijgt een persoonlijk password en dus zijn eigen persoonlijke trainingsprogramma.

De dummy’s zijn voorzien van tien speciale sensoren die afzonderlijk oplichten en met de vuist (punch) of met de voet (kick) moeten worden geraakt.

Een afwisselende training waar je met plezier aan je lichaam werkt door spier en conditie training op te bouwen.

Magic Fitness bv importeur voor eFIGHTING Nederland en Belgie

Meer informatie: www.efighting.nl / info@magicfitness.nl /

0031 (0)6-53381914

Keiser Europe organiseert Workshops Jim McCarthy

Haal het maximale uit de begeleiding en training van patiënten en klanten. Docent is Jim McCarthy, Strength and Conditioning Coach van diverse Nederlandse en internationale topsporters en -teams. 

Op 7 maart organiseren wij een workshop Performance en op 8 maart 2014 een workshop Fysiotherapie. Locatie is Sportcentrum Papendal in Arnhem.

U kunt nu vast een plaats reserveren op info@keisereurope.com.

Maximaal aantal deelnemers is 80 per cursus; vol = vol.

Kijk op de website voor meer informatie: www.keiser.nl

Motivatie in de mailbox

Sinds kort is er een nieuwe gratis service op het gebied van motivatie. Sporters kunnen zich namelijk gratis inschrijven voor wekelijkse motivatie-emails. 

De e-mails zijn geschreven door Marianne van der Sluis en zijn gebaseerd op haar boek Lekker Sporten (zo motiveer je jezelf om te gaan en te blijven sporten), waar er inmiddels alweer meer dan 16.000 van zijn verkocht. 

Deze inspirerende e-mails geven de (weer beginnende) sporter informatie en oefeningen en dragen bij op het mentale vlak, aan een optimale motivatie om het sporten vol te houden. Neem dit bericht over op uw eigen website of neem het mee in uw nieuwsbrief. U en uw leden kunnen zich inschrijven voor de serie van 12 wekelijkse motivatie-mails op: www.sportmotivatie.nl 

Voor ondernemers die geïnteresseerd zijn het boek is er nog meer informatie te vinden over het effect van het lezen van het boek op de retentie. Onderzoeksresultaten van het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Sportcentrum Coach in Beek en Donk en tevens informatie over korting bij de aanschaf van meerdere exemplaren van het boek is te vinden op de website van FitMind (www.fitmind.nl/motivatie).

nieuws I producten en concepten

Piloxing kledinglijn

Het populaire Piloxing komt nu ook met een geheel eigen kledinglijn. Het gaat hierbij om een totale fitness lijn. Sinds begin februari is de kleding online te bestellen, maar de items zijn ook direct te verkrijgen bij Piloxing Europe aan de Parkerbaan 14, 3439MC Nieuwegein.

www.piloxingeurope.com

body•LIFE 1I2014 I

I body•LIFE 1I2014

Tesqua Health & Sports Centre opent haar vernieuwde club

Op 14 december jl. werd op feestelijke wijze de vernieuwde club van Tesqua in Ede geopend. Tegelijkertijd met de opening werd ook de nieuwe naam Tesqua Health & Sports Centre onthuld.

“De plannen voor de verbouwing dateren uit 2011”, vertelt Marieke Stuivenberg, die samen met haar broer Maarten de directie van Tesqua vormt. “De tips en feedback die we de afgelopen jaren van onze leden en het personeel hebben gekregen, vormden een belangrijke basis voor onze plannen. Als grootste sportcentrum van de regio vinden wij dat je een voorbeeldfunctie hebt. Daarom willen we altijd vernieuwend zijn en voldoen aan de vraag van onze leden.”

Ontwikkeling plannen

“Bij de ontwikkeling van de verbouwingsplannen hadden we een aantal eisen voor ogen”, vervolgt Marieke. “Het aantal binnentennisbanen moest zeker gelijk blijven, maar tegelijkertijd wilden we meer ruimte voor fitness, een tweede zaal voor groepslessen en meer ruimte voor personal training. De afgelopen jaren is de populariteit van groepslessen gestegen. Bovendien willen we kleinere groepen mensen begeleiden. Ook één-op-één begeleiding in de vorm van personal training krijgt meer invulling. Daarnaast wilden we ook meer ruimte voor vergaderingen en de kantoren en de horeca restylen. Doordat de spinning ruimte midden in de fitnessruimte was gepositioneerd, hadden we soms wat hinder van het geluid. Hier wilden we graag iets aan verbeteren. En de fysiotherapiepraktijk van Sjoerd de Jong groeide ook uit zijn jasje en hij wilde graag verder ontwikkelen. Met onze plannen en wensen zijn we vervolgens naar een architect gestapt om onze ideeën te concretiseren die we hadden verzameld o.a. bij een studiereis naar Oslo en Engeland. Maar uiteindelijk hebben we veel zelf gedaan samen met bouwbedrijf Deijkers waarmee we ook het plan van aanpak hebben gemaakt. Terugkijkend komt bij zo’n verbouwing heel wat kijken. Zeker omdat je tijdens de verbouwing open wilt blijven voor de leden, wat voor alle betrokken partijen een enorme flexibiliteit vraagt. Voor het concept zijn we met FunXtion en Life Fitness om de tafel gaan zitten. Zij hebben ons prima geholpen bij het ontwerpen en realiseren van de fitnessruimten. En dankzij de enorme flexibiliteit van bouwbedrijf Deijkers hebben we de overlast voor onze leden weten te minimaliseren.”

Plan van aanpak

Nadat de plannen en tekeningen allemaal waren goedgekeurd, heeft Tesqua op zaterdag 8 juni jl. de verbouwingsplannen aan alle medewerkers gepresenteerd. Tevens is er een uitnodiging verstuurd naar alle leden die vanaf donderdag 27 juni jl. de plannen konden komen bekijken in het infocenter in het restaurant. In week 25 is de daadwerkelijke bouw begonnen met de bouw van de nieuwe tennishal met twee tennisbanen en de verbouwing van tennisbaan 3 die helemaal bij de fitness wordt getrokken. Vanaf week 28 is de verbouwing gestart van de twee squashbanen waar uiteindelijk een geheel vernieuwde kidsclub is gerealiseerd, een plek waar sportende ouders hun kinderen heen brengen. Op de verdieping van de kidsclub is de nieuwe vergaderruimte gerealiseerd. Tussentijds is in week 32 de constructie van de nieuwe aerobiczaal geplaatst met een verdiepingsvloer voor de nieuwe spinningzaal.

In week 41 en 42 is het restaurant verbouwd met een nieuwe bar, meubilair, schuifpui en vloer. Daarna zijn in week 45 de spinninglessen tijdelijk gegeven in de nieuwe aerobiczaal en na enkele weken is de spinning verhuisd naar de bovenverdieping. In week 45 is de fitnessruimte helemaal leeggehaald zodat de nieuwe Pavigymvloer kon worden gelegd. Alle apparaten zijn toen tijdelijk verhuisd naar de nieuwe tennishal. Nadat de vloeren waren gelegd is de fitnessruimte in week 49 helemaal opnieuw ingericht en ingedeeld in diverse zones, met verschillende cardio- en krachtapparaten en met een Synergy, FunXtion en personal training zone. Marieke: “Mensen vinden het leuk en belangrijk om progressie te zien in hun sportschema. Met deze verschillende zones stimuleren we de doorstroom naar andere apparaten en spreken we alle doelgroepen aan die op hun eigen manier van de mogelijkheden gebruik kunnen maken. Als enige in de regio gaat Tesqua FunXtion aanbieden, een manier van trainen waarbij plezier en de opbouw van energie belangrijke factoren zijn. Tijdens de hele verbouwingsperiode konden de leden alle fasen van de verbouwing volgen op de website www.verbouwingtesqua.nl. Daarnaast verstuurden we regelmatig nieuwsbrieven en konden ze in het informatiecenter iedere week op banners alle informatie vinden over de verbouwing en wat dit betekende voor het sporten. In feite zijn alle groepslessen tijdens de verbouwing gewoon doorgegaan. We zijn alleen op het laatst een dag dicht geweest voor de finishing touch.”

Resultaat

Marieke en Maarten zijn tevreden over het resultaat. “Met deze verbouwing hebben we een stap gezet naar een klantgericht en waardeverhogend dienstpakket dat op de toekomst is voorbereid en waarmee we ook nieuwe business willen genereren. Zo kan onze nieuwe tennishal in no-time worden omgetoverd in een evenementenhal. Daarnaast willen we met deze vernieuwing een unieke customer experience realiseren en onze merknaam Tesqua Health & Sports Centre nog beter in de markt te zetten onder het motto: Uitgaan van eigen kracht. Uiteraard met de focus op ledenbehoud, we bieden onze leden nog meer onder één dak. Vanaf 2009 zijn we deze weg al ingeslagen met de introductie van het Journey concept van Life Fitness dat geleid heeft tot een retentieverbetering van 4%. We hebben een grote investering gedaan en deze zal de komende jaren terugverdiend moeten worden.”

Marieke en Maarten zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, gezien ook de recente cijfers van het centrum die aangeven dat er 19,4% meer bezoek is geweest in januari ten opzichte van vorig jaar, de opzeggingen zijn gedaald. Bovendien worden er nu al meer abonnementen geboekt en personal training groeit. Daaruit blijkt maar weer eens dat investeren een must is. Zeker in deze tijden, waar stilstaan achteruitgaan betekent.

Edities