Slimmer, efficiënter en met meer plezier trainen

Verschenen in Bodylife nummer 6 2022
Digitalisering in de fitnesswereld blijft een zeer belangrijke trend, ook in 2023. Zowel voor leden, maar ook voor ondernemers brengt digitalisering vele voordelen met zich mee. De grootste voordelen zijn efficiëntie, het meetbaar maken van successen en bovenal meer tijd en energie kunnen steken in jouw leden. Dit zorgt weer voor tevredenheid onder jouw leden en dus behoud. En zelfs groei. Bij Matrix Fitness houden we ons dagelijks bezig met deze ontwikkeling en zijn we niet voor niets al jaren exclusief distributeur van EGYM in de Benelux.

Slimme trainingsapparatuur, digitale apps, software, diensten en de producten van meer dan 100 premium partners - en dit alles op een open platform: het EGYMecosysteem brengt de hele "fitnessreis" binnen en buiten de club in kaart. Ook beloont het ecosysteem alle leden - ongeacht hun doelstellingen, voorkennis of hun prestatieniveau - met een naadloze individuele trainingservaring. EGYM betekent gepersonaliseerde training, die niet alleen slimmer en efficiënter is dan reguliere trainingsapparatuur, maar vooral leuk voor iedereen. Van beginner tot expert. Van onboarding met de EGYM Fitness Hub, tot krachttraining met EGYM Smart Strength naar mobiliteitstraining met EGYM Smart Flex en cardiotraining met EGYM Smart Cardio. EGYM Workouts zorgen voor een naadloze trainingservaring en motiveren leden om hun trainingsdoelen te bereiken.

NIEUW: EGYM Smart Strength Open Mode
In de open modus profiteren alle leden, van beginners tot experts, van de beste oplossingen en mogelijkheden van de EGYM krachttoestellen. Denk hierbij aan het automatisch instellen van de apparatuur zodat je direct op de juiste manier je oefening kan starten en de diversiteit aan trainingsmethoden. Leden zonder EGYM ID kunnen trainen in gastmodus. Zelfs zonder polsbandje of kaart.

EGYM Fitness Hub
De EGYM Fitness Hub is het hart van de trainingsruimte. De Hub ondersteunt trainers en helpt leden om effectiever te trainen met intuïtieve metingen en eenvoudig te begrijpen voortgangsvisualisaties. Bliksemsnelle onboarding, optimale ledenondersteuning en duurzame motivatie – allemaal op de trainingsvloer.

EGYM Smart Flex
EGYM Smart Flex is de eerste slimme mobiliteits- en flexibiliteitstraining. Smart Flex past zich volledig automatisch aan de gebruiker aan en geeft de ideale belastingsen pauzetijden door middel van licht- en trilsignalen. Dankzij deze signalen worden spieren op een gerichte manier in lengte en kracht getraind. Ideaal om bijvoorbeeld de mobiliteit van de bezoekers in jouw (fysio) praktijk te optimaliseren.

EGYM Smart Cardio
Met EGYM Smart Cardio kunnen jouw leden hun fitnessactiviteiten voortzetten op verschillende aangesloten cardiotoestellen van Matrix die volledig geïntegreerd zijn met software van EGYM. Dankzij de EGYM RFID-chip kunnen leden eenvoudig en snel inloggen op alle aangesloten cardiotoestellen en doelgerichte trainingen volgen dankzij de opgeslagen machine-instellingen en persoonlijke trainingsschema’s. Door de koppeling met de EGYM Cloud worden alle trainingsgegevens opgeslagen en geanalyseerd in de EGYM-apps en kunnen resultaten worden teruggeleid naar de BioAge.

EGYM Apps
Wanneer je traint met EGYM worden alle trainingsgegevens automatisch opgeslagen in de EGYM Cloud. Deze gegevens zijn vervolgens via verschillende apps toegankelijk voor zowel leden als trainers. De basis van de digitale omgeving is de Trainer App. Deze app is voor trainers de ideale tool om hun werk efficiënter te organiseren. Ook hebben trainers dankzij de app altijd inzicht in de trainingsvoortgang van hun leden.

EGYM voor fysiopraktijken
Fysiopraktijken staan momenteel voor steeds grotere uitdagingen. Tekort aan therapeuten, gebrek aan capaciteit en economische knelpunten. EGYM biedt patiënten gepersonaliseerde, volledig geautomatiseerde en gedigitaliseerde krachten mobiliteitsprogramma’s aan. De EGYM Fitness Hub en het populaire BioAge in de Member App laten zelfs de kleinste progressie zien. Of het nu gaat om revalidatie of langdurig herstel. EGYM inspireert therapeuten en patiënten vanaf de eerste afspraak.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van EGYM & Matrix in jouw club? Neem dan een kijkje op www.matrixmembers.nl. Wij denken graag met jou mee
Edities