Technogym Biostrength: de revolutie in krachttraining

Verschenen in Bodylife nummer 4 2022


In Zuitnl the Sports Community in Etten-Leur werd begin september de nieuwe Technogym-lijn voor krachttraining in Nederland gelanceerd: Biostrength. Het gepatenteerde Biodrive-systeem past zich op basis van ruimtevaarttechnologie en kunstmatige intelligentie aan aan gebruikers.

 
Het was aan Fabrizio Cecchinelli, senior product manager bij Technogym, om Biostrength officieel te lanceren in de Benelux. Dat deed de Italiaan in Zuitnl the Sport Community, waar de nieuwe lijn van Technogym ook direct in gebruik is genomen. Voor een groep genodigden uit de fitnessbranche ging Cecchinelli in op het onderscheidend vermogen van Biostrength.
 
De effectiviteit van krachttraining hangt af van kleine, belangrijke elementen: de juiste belasting, het voldoende aantal herhalingen, de hersteltijd, de snelheid van uitvoering van de oefening, de houding, het bewegingsbereik. Het optimaliseren van elk detail en het voorkomen van de meest voorkomende fouten is van groot belang om een training effectief te maken en betere resultaten te behalen in minder tijd”, aldus Cecchinelli.

De juiste balans
“Biostrength past zich aan gebruikers aan dankzij een gepatenteerde technologie die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en wetenschappelijk onderzoek, en zorgt ervoor dat zij tot 30 procent betere resultaten behalen in dezelfde hoeveelheid tijd in vergelijking met klassieke training met apparatuur of vrije gewichten. Met Biostrength train je met de juiste belasting, bewegingsbereik, juiste houding, snelheid van uitvoering en geeft zelfs het aantal sets, herhalingen en optimale hersteltijden aan.”
 
Het Biodrive-systeem, dat gebruikmaakt van ruimtevaarttechnologie, biedt zes soorten weerstand, “Gebruikers kunnen nu op een veilige en effectieve manier maximale resultaten behalen: Biodrive herkent wanneer gebruikers te moe zijn en de spotterfunctie vermindert automatisch de belasting zodat de gebruikers set kunt voltooien. Biostrength geeft ter motivatie beloningsbadges als nieuwe doelen zijn bereikt”, verklaart Cecchinelli.
 
Doelprogramma’s
Biostrength is volgens Technogym een digitale en verbonden ervaring met een verscheidenheid aan trainingsprogramma's en inhoud. Door in te loggen op het Technogym-ecosysteem, kunnen gebruikers met Biostrength de trainingservaring selecteren die het beste past bij resultaten die zij willen bereiken, van doelgerichte programma's tot aangepaste programma's of gratis training.
 
De vier doelprogramma's:

- HYPERTROPHY: om spiermassa te ontwikkelen. Dit programma verhoogt de belasting in de excentrische fase van de beweging, terwijl de spiervezels langer worden, op een manier die functioneel is voor het ontwikkelen van massa.
 
- POWER: trainen als een atleet. Het gebruik van weerstand zonder traagheid stelt gebruikers in staat om explosieve kracht te trainen en maximale kracht uit te drukken in alle veiligheid.
 
- STRONG: om kracht te vergroten. De stroperige weerstand die de oefening intenser maakt naarmate de uitvoeringssnelheid toeneemt.  
 
- TONE: krijg meer spierspanning met minder inspanning. Elastische weerstand en een geleidelijke toename van de belasting stellen gebruikers in staat om de spiertonus constant te verbeteren over het hele bewegingsbereik.
 
Gevorderde gebruikers kunnen hun trainingsprogramma optimaliseren door een CUSTOM-functie, met drop-sets, piramides en single set tone express. Als je je eigen programma wilt opzetten, kun je met de GRATIS TRAINING-modus snel en gemakkelijk trainen, zonder in te loggen, simpelweg door de sessie aan te passen en de werklast en het aantal herhalingen te selecteren dat je wilt.
 
Mogelijkheden
Tijdens de introductie van Biostrength in Etten-Leur ging Lars van Ophuizen van Technogym in op de voordelen van Biostrength voor fitnessondernemers. “Biostrength biedt fitnessclubs en personal trainers een geweldige kans om de waarde van hun lidmaatschappen te verhogen door hun klanten innovatieve programma's aan te bieden die de gewenste resultaten garanderen”, zei Van Ophuizen.
 
“Dankzij Mywellness, het professionele softwareplatform van Technogym, kunnen ze elke gebruiker een op maat gemaakt programma toewijzen dat is geoptimaliseerd voor individuele doelen; met een simpele login wordt de gebruiker volledig begeleid door Biostrength bij het optimaal uitvoeren van de oefening”, aldus Van Ophuizen
 
Fysiotherapeuten, aangesloten bij fitnessclubs, kunnen met Biostrength een belangrijke rol vervullen in een fitnesscentrum. “De zorgpremie gaat verder omhoog en wordt voor velen al onbetaalbaar. Preventie wordt nog belangrijker en fysio’s spelen daarin een prominente rol, daarin kunnen zijn gebruikmaken van Biostrength. Ik heb in het werkveld de vraag gekregen: ‘ik kan Biostrength niet betalen, denk ik’. Maar wanneer je naar the return of investment kijkt, zie je dat het ontzettend interessant is om te investeren in Biostrength. Je moet uiteindelijk ook wel kijken naar wat er in de maatschappij speelt en hoe je innovatie kunt toepassen zodat het een USP wordt, als verdienmodel. Je moet creatief zijn om het hoofd boven water te houden als ondernemer, dat geldt ook voor de fitnessbranche.”
Edities